Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(rausvakase @ 2011 06 04, 13:07)
Sugalvojau ir as iskept ta Jusu isgirta duonyte is 15 psl. pagal recepta:

60ml pieno
2 kiausiniai
150 g minksto sviesto
1a.s. druskos
3 a.s. cukraus
360 g kvietiniu miltu
100 g sviesto
2 a.s. sausu mieliu

Nesuprantu del sviesto. Cia reikia 150 g minksto sviesto ir dar 100 g kitokio neminksto sviesto? Is viso 250 g sviesto?

Ar cia nera klaidos sitame recepte? blush2.gif


blink.gif Pas mane knygutėje JOKIO 150gr sviesto nėra Gal leidimas kitas g.gif
Pas mane taip parašyta:

60ml pieno
2 kiausiniai
100 g minksto sviesto
1a.s. druskos
3 a.s. cukraus
360 g kvietiniu miltu
2 a.s. sausu mieliu
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 04, 12:07)
Sugalvojau ir as iskept ta Jusu isgirta duonyte is 15 psl. pagal recepta:

60ml pieno
2 kiausiniai
150 g minksto sviesto
1a.s. druskos
3 a.s. cukraus
360 g kvietiniu miltu
100 g sviesto
2 a.s. sausu mieliu

Nesuprantu del sviesto. Cia reikia 150 g minksto sviesto ir dar 100 g kitokio neminksto sviesto? Is viso 250 g sviesto?

Ar cia nera klaidos sitame recepte? blush2.gif


blink.gif Pas mane šitoj knygelėj 15 psl "Pusrytinė duona" recepte nėra to "100 g sviesto". Receptas analogiškas, kaip jūsų parašytas, bet sviesto paminėta tik 100 g minkšto ( o ne 150 g, kaip jūs parašėt) doh.gif Ir kaip suprast tuos receptus, turbūt knygelių skirtingas leidimas ir tikrai bele kas parašyta doh.gif

Papildyta:
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 02, 20:39)
54 pusl. "Rugine plikyta duona", pagal recepta kepant duonkepeje  tikrai truksta vandens, nes sudejus plikini ir kitus ingredientus duonkepen, maisesi tokie padriki teslos gabalai ir tiek, nesusoko jie i vientisa mase. Minkant rankomis, gal ir butu pavyke ka nors is tu gabaliuku suminkyt, bet pasirinkus kepima duonkepeje teko dapilt gera puodeli vandens, kad apskritai galetu vykt minkymas, o ne teslos gabaliuku sukimasis doh.gif 
Gerai, kad turiu kepimo igudziu, kitu atveju viskas butu keliave siukliadezen doh.gif


Ir pas mane tas pats gavosi, skirtumas tas, kad pas mane keliavo šiukšliadėžėn, nes iškepiau tuos gabalus ir išverčiau iš duonkepės irgi gabalus biggrin.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 10:55)
O dėl tešlos kietumo ar skystumo - pastebėjau, kad labai priklauso dar ir kaip semi tą puoduką. Man būdavo vis per skysta, tai semiant miltus lengvai spūstelėjau ir pastebėjau, kad ten susidaręs oro tarpas doh.gif Taigi, miltų būdavo per mažai. Matuodama šaukštu irgi gavau per skystą tešlą  doh.gif Taigi, ne visada receptai kalti, o gali būti bėda matavimo priemonėse.


Aš puodeliais nematuoju, visada sveriu. Puodelis yra 250 ml, o 250 ml miltų atitinka 160 gr miltų. Taigi teoriškai turėtų viskas gautis tobulai. Teoriškai...
Papildyta:
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 16:30)
blink.gif Pas mane knygutėje JOKIO 150gr sviesto nėra Gal leidimas kitas g.gif
Pas mane taip parašyta:


Va va, ir pas mane taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
250 gr sviesto bus žiauriai per daug. Jau ir su 100 gr ji gaunasi sviestinė tokia labai.
Beje minkštas sviestas pasidaro kambary pastovėjęs. Tai nereiškia, kad reikia sintetinio tep. rieb. miš.

Tai parašėm viena per kitą doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 birželio 2011 - 16:40
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 11:55)
... Išbandžiau 14, 15, 33,34,35,42,43,53 psl. duonytes. Kas nepavyko, tai bananinė blush2.gif  Bet manau, kad gal bananų padauginau ir pernelyg sutryniau su kombainu - gavosi nebe tyrė, o skystis doh.gif  Matyt tų skysčių pasidarė per daug, tai tokia drėgna ir prastai iškilus duonelė buvo. Tai kitą kart, kai rasiu papigintų pernokusių bananų - vėl bandysiu, tik trinsiu šakute.
O ypač ypatingai rekomenduoju 15ps. duonytę. Gaunasi pyragas, tik nesaldus. Jei dedat gerą sviestą, ne tep. rieb. miš., tai toks sviestinis skonis būna  essen.gif    bigsmile.gif apsirijimas blush2.gif  Kai pirmą išsikepiau, tai namiškių grįžusių tik galiukas sulaukė blush2.gif Dar pridėjau sezamų, saulėgrąžų ir sėmenų essen.gif essen.gif essen.gif Nyyyygaliu atsispirt (bet figūrai tai gal nelebai  blush2.gif ) Tai pasakiau sau, kad kepsiu tik savaitaglį. Tai visą savaitę apie jį svajojau - kaip narkomanė kokia wacko.gif  Ir visvien iki šeštadienio neištempiau - penktadienį iškepiau. Ir, žinoma, iš kart dar karšto pusę surijau  blush2.gif  Toks traaaaškantis, kvapnus, ... eeeehhh... Atia, figūra ir S dydi...
Dar skanūs, saldūs, "pyraginiai" 33, 34, 35 psl. O kiti bandyti - kasdieniams sumuštiniams. Irgi geri.
Papildyta:
Šiandien žadėjau bandyti su svogūnais ir gr riešutais (38psl), bet ... vyras iš giminių parvilko dyyyydelį puskepalį duonos, keptos krosnyje doh.gif  Tai dabar teks ją pirmiau suvartot

Ačiū už tiek komentarų bigsmile.gif Aš irgi turiu knygutę, bet kažkaip neprisiruošiau nieko kepti, net suabejojau ar vertėjo ją pirkti... Dabar tikrai bandysiu biggrin.gif
Beje, kaip tik vakar vėl varčiau ir pirmiausiai galvojau kepti bananinę duoną biggrin.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 17:30)
Pas mane taip parašyta:


mano knygutėje lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 16:39)
250 gr sviesto bus žiauriai per daug. Jau ir su 100 gr ji gaunasi sviestinė tokia labai.
Beje minkštas sviestas pasidaro kambary pastovėjęs. Tai nereiškia, kad reikia sintetinio tep. rieb. miš.

Tai parašėm viena per kitą  doh.gif  lotuliukas.gif


Mano knygeles 2 leidimas, 2010 metai

Rodau receptus nevykelius. blush2.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Kitas, pagal kuri duona turejo keliaut siuksliadezen doh.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Taigi, kepame duona namuose... schmoll.gif



Atsakyti
Parašykit Mrs. R, čia jos knyga
arba va čia pažiūrėkit, yra pataisymai 4u.gif
http://www.projektai...namuose--72/lt/
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 06 04, 21:50)
Parašykit Mrs. R, čia jos knyga
arba va čia pažiūrėkit, yra pataisymai  4u.gif
http://www.projektai...namuose--72/lt/


Aciu uz sia nuoroda 4u.gif Pasirodo, tik tie du receptukai ir yra su klaidomis (bent jau taip rasoma), taip jau uztaikiau ant tokiu, ir buvau jau nerealiai supykus schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Ka gi, toliau kepsime duona namuose... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 04, 23:05)
Aciu uz sia nuoroda 4u.gif  Pasirodo, tik tie du receptukai ir yra su klaidomis (bent jau taip rasoma), taip jau uztaikiau ant tokiu, ir buvau jau nerealiai supykus schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Ka gi, toliau kepsime duona namuose...  mirksiukas.gif


su tokiu taiklumu tik teleloto ir žaist lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 04, 23:05)
Pasirodo, tik tie du receptukai ir yra su klaidomis (bent jau taip rasoma), taip jau uztaikiau ant tokiu, ir buvau jau nerealiai supykus schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Nieko sau biggrin.gif

Pažiūrėjau, kad mano turimos knygelės jau net 3 leidimas (2011 m.). Jūsų tikriausiai buvo pirmas ir vėlesni koreguoti...
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 04, 22:33)

Kitas, pagal kuri duona turejo keliaut siuksliadezen doh.gif


Nurašau mano knygelėje esantį receptą 54psl. Kaip matau, ten vandens nedarašyta:
Plikytam raugui: nerašysiu, nes taip pat.
Skiriasi toliau :

350g kvietinių miltų,
200-250 ml vandens
3v.š. aliejaus
1v.š. druskos
2a.š. cukraus
1v.š.ruginio raugo
1/2a.š. sausų mielių

Kaip jau sakiau, paskaičius gaminimo nuorodas "Orkaitėje", pasirodė man, kad reikia sudėt visą plikytą raugą ir dar - 1v.š. ruginio raugo. O kaip jūs manot?


O man iškilo neaiškumas su 38psl esančiu receptu. Ten parašyta: "2 1/2 džiovinto kepto svogūno". Tai čia ko 2,5? Šaukšto, indelio, ar imt 2,5 svogūnų blink.gif ?
Papildyta:
Na, ar kas pabandėt sviestinę "Pusrytinę", duonytę?
Atsakyti
pas mane 2011 m., 3-cio leidimo bet viskas gerai su ta knyga
Atsakyti
Sklaičiau skaičiau, bet niekas atrodo neatsakė ar Boman CB593 iškepa ruginę duoną su raugu? Ar yra kokia tai papildoma mentelė, kad galėtų ruginius miltus išmaišyti?
Atsakyti