Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Matau, kad ana tema jau uždaryta. g.gif taigi atidarau naują. Palaikykim vienos kitas 4u.gif
Atsakyti
Merginos vaziuoju i VSC siandien, bijau kaip velnio, net uzmigt negaliu...dar su daktare nesusisnekejom, vos neapsauke manes...zodziu baisu doh.gif
Turiu klausimeli, gulint VSC buna manksta kokia pvz ar panasiai? blush2.gif
nes as bulimike, bet nu ne pirsto nepajudinu, visikai...tik sedziu edu, veimiu, masinoj asedziu su draugu ir tik kartais iseinu pasivaiksciot, prasiblaskyt blush2.gif
Jums sekmes, kaimykites planelio kiek galedamos ir kreipkites i Dieva, pati tik pradejau tai daryt, bet padeda, radau jegu kreiptis pagalbos pagaliau blush2.gif
Atsakyti
EyesOfAzure, sveikinu pasiryzus kreiptis pagalbos. Nebijok, pas kurai gydytoja papuolei? Jei pas ta pacia kur as lankausi - man kaip tik labai patinka, kad ji mane apsaukia, tiesmukiskai pasako ka nors - kazkaip tam momentui man i galva trenka, kad nu tikrai durna esu, nesamones kazkokia darau. Toks spyris i sikna buna 4u.gif
O tave guldys?
VSC mankstos nebuna, viena karta savaitei uzsiemimas: psichomotorika, kur siek tiek judejimo... Is viso pagulde pirma savaite is skyriaus neleidzia niekur toliau kaip nuo lauko duru... paskiau savaitgaliais buna isleidzia iki parduotuves nueiti, jei tavim gali pasitiketi... Judesio labai mazai... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 11, 12:01)
EyesOfAzure, sveikinu pasiryzus kreiptis pagalbos. Nebijok, pas kurai gydytoja papuolei? Jei pas ta pacia kur as lankausi - man kaip tik labai patinka, kad ji mane apsaukia, tiesmukiskai pasako ka nors - kazkaip tam momentui man i galva trenka, kad nu tikrai durna esu, nesamones kazkokia darau. Toks spyris i sikna buna  4u.gif
O tave guldys?
VSC mankstos nebuna, viena karta savaitei uzsiemimas: psichomotorika, kur siek tiek judejimo... Is viso pagulde pirma savaite is skyriaus neleidzia niekur toliau kaip nuo lauko duru... paskiau savaitgaliais buna isleidzia iki parduotuves nueiti, jei tavim gali pasitiketi... Judesio labai mazai...  doh.gif

aš jaučiu, kad papuoliau pas tokią psichoterapeutę, kuriai labiau greit viską atlikti rūpi nei rimtai su pacientu dirbti. na toks atmestinis darbas.. ir manau, kad tai labai kvaila! mano gydymosi motyvacija nemažėja, bet efektyvumas - tikrai, kad taip..
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 01 11, 13:12)
aš jaučiu, kad papuoliau pas tokią psichoterapeutę, kuriai labiau greit viską atlikti rūpi nei rimtai su pacientu dirbti. na toks atmestinis darbas.. ir manau, kad tai labai kvaila! mano gydymosi motyvacija nemažėja, bet efektyvumas - tikrai, kad taip..

cia kur dieniniam, karta i saviate reikia eiti konsultacijai? Viena man ten irgi nepatiko... ne mano stiliaus, nors kitai draugei kaip tik ji labai limpa, nuo zmogaus matomai irgi priklauso unsure.gif
Atsakyti
būtų įdomu, jei atsakytų beveik arba visiškai išsigydžiusios. kaip dėl svorio: ar jis būnant sveikai liko didesnis ar vis dėl to šiek tiek nukritęs? gydymosi pradžioj tai yra labai svarbu - ta idėja, kad priaugsiu ir vėl norėsiu mesti tiesiog žlugdo
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 01 11, 13:15)
būtų įdomu, jei atsakytų beveik arba visiškai išsigydžiusios. kaip dėl svorio: ar jis būnant sveikai liko didesnis ar vis dėl to šiek tiek nukritęs? gydymosi pradžioj tai yra labai svarbu - ta idėja, kad priaugsiu ir vėl norėsiu mesti tiesiog žlugdo

Butu idomu suzinot procentus, kiek merginu pasveiksta... nes nuo liepos menesio as zinau gal tik dvi merginas, kurios laikosi gerai, bet vis dar lankosi pas gydytojus... Kitos, kiek ten ju pasikeite - vis i ta pati grizta, tai irgi nemotyvuoja nei kiek... verysad.gif
Atsakyti
būna taip, kad maždaug ilgiausiai savaitę valgau reguliariau normalų maistą, bet jaučiu, kad šiek tiek mažesnėmis porcijomis nei derėtų (priešingai jausčiausi pilna ir negraži).. ir tomis dienomis taip gera, toks lengvumas pilve, toks lengvumas galvoje! tokį lengvą alkanumą tiesiog dievinu! atrodo, jokių ligų nėra, kad gal tik prisigalvojau. tuomet galiausiai bum ir vėl viskas iš naujo. tuomet galvoju, kad tas sveikumas/nesveikumas toks sąlyginis
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Ka tik is centro, labai bijojau...bet nei patiko, nei atvirksciai...kalba bent zmoniskai, suprantamai...ne kaip mano seimos gydytoja, kuri net siuntimo duot nenorejo unsure.gif
noriuzako Psichoterapeute norejo guldyt, bet juk mokslu kruva ir praleist negaliu, tai susitarem, kad lankysiu dienos centra 2k per savaite, jei nepageres vasara guldys unsure.gif
arbataa o tu pas kuria psichoterapeute 1aukste? ar pas kita? (nzn kaip cia be vardu paklaust) del valgymu ir planelio irgi nzn, kankina abejones, suprantama kad organizmui reikia priprast prie maisto virskinimo, kad metabolizmas ir visos kitos organizmo funkcijos atsisatytu reikia laiko ir nemazai...girdejus esu kad puse metu valgant atsistato sotumo/alkio jausmas ir pan.
Laikysiuos kiek galesiu, bet baisu...baisu, net ne priaugtas kg, o kad cia paskutine viltis ir jei nepavyks reikes visa gyvenima taip nugyvent...o as tokio gyvenimo nenoriu... verysad.gif
Atsakyti
Na as jau valgau, daugiau maziau pagal ta plana nuo liepos - du menesiai is ju praguleti VSC... Nezinau, man tas alkis sotumas nesusireguliaves kol kas pietus vis atrodo per dideli, kai emocijos uzeina, uzplaukia alkis... Negaliu dabar uzejus didele itmpa... nezinau ka daryt, jau dvidesimt minuciu po kambariuka svao ratais vaikstau, lig kyla rankos eit persivalgyt, norisi vemti, lig imt peiliuka... nezinau, toks jausmas, kad isprotesiu... nekenciu jo, vakar begau i biblioteka univere, mokytis... meginsiu turbut ir dabar ta pati daryt, jei pavyks... grynas begimas nuo saves... negaliu... Nenoriu taip visa laika gyventi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 11, 17:23)
Sveikutes 4u.gif
Ka tik is centro, labai bijojau...bet nei patiko, nei atvirksciai...kalba bent zmoniskai, suprantamai...ne kaip mano seimos gydytoja, kuri net siuntimo duot nenorejo unsure.gif
noriuzako Psichoterapeute norejo guldyt, bet juk mokslu kruva ir praleist negaliu, tai susitarem, kad lankysiu dienos centra 2k per savaite, jei nepageres vasara guldys unsure.gif
arbataa o tu pas kuria psichoterapeute 1aukste? ar pas kita? (nzn kaip cia be vardu paklaust) del valgymu ir planelio irgi nzn, kankina abejones, suprantama kad organizmui reikia priprast prie maisto virskinimo, kad metabolizmas ir visos kitos organizmo funkcijos atsisatytu reikia laiko ir nemazai...girdejus esu kad puse metu valgant atsistato sotumo/alkio jausmas ir pan.
Laikysiuos kiek galesiu, bet baisu...baisu, net ne priaugtas kg, o kad cia paskutine viltis ir jei nepavyks reikes visa gyvenima taip nugyvent...o as tokio gyvenimo nenoriu... verysad.gif

na taip, 1aukšte, tamsūs plaukai. o manai pirmam tik viena ir dirba?
normaliau to plano laikausi 3dieną.. o įsivaizduok prieš tai lyg irgi laikiausi, bet dar plius vakarais keletą kartų persivalgiau.. tai gavosi, kad vos ne dvigubai kiek reikia per dieną suvalgiau.. išsigandau ir padoriau pradėjau plano laikytis.
bet aš porcijas numažinu, užkandžius praleidžiu.. na tikrai, man atrodo, kad aš čia teisi. šiuo metu sesija, todėl visas laikas ir praleidžiamas prie kompo mokantis, nueinu tik į vonią, iki šaldytuvo ir kokius du kartus per sav. į univerą.. viskas.. o juk, manau, planas pritaikytas vidutinio aktyvumo žmonėms.

Papildyta:
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 11, 17:27)
Na as jau valgau, daugiau maziau pagal ta plana nuo liepos - du menesiai is ju praguleti VSC... Nezinau, man tas alkis sotumas nesusireguliaves kol kas pietus vis atrodo per dideli, kai emocijos uzeina, uzplaukia alkis... Negaliu dabar uzejus didele itmpa... nezinau ka daryt, jau dvidesimt minuciu po kambariuka svao ratais vaikstau, lig kyla rankos eit persivalgyt, norisi vemti, lig imt peiliuka... nezinau, toks jausmas, kad isprotesiu... nekenciu jo, vakar begau i biblioteka univere, mokytis... meginsiu turbut ir dabar ta pati daryt, jei pavyks... grynas begimas nuo saves... negaliu... Nenoriu taip visa laika gyventi  verysad.gif

kaip suprantu, tu ir vėl nori kažkiek svorį sumažinti.. o nenorėtum besilaikydama plano tiesiog daugiau pradėti sportuoti. juk tikrai padeda. nors svoris gal ir nepasikeistų, bet riebalai į raumenis pavirtę apimtis tikrai sumažintų. (hmm taip sakau, atrodo, pati taip negali sugalvoti.. bet tiesiog manau, kad iš tiesų kas paprasta, tas ir pasiteisina)
juk vis tiek po tų dviejų mėnesių pajautei lengvumą, jautiesi šiek geriau, sveikiau, ar ne?..
Atsakyti
noriuzako ir as persivalgau daznaiusiai nuo tos itampos unsure.gif bet nesuprantu is ko ji kyla: is neturejimo ka veikt, is liudesio, is vienatves ar itu kokiu uzgniauztu emociju blink.gif ir susidorot su ja taip pat neeina, tik retais atvejais nusraminu be vemimu doh.gif o kazkur iseit pasivaiksciot, kad nusiramint tiesiog tingiu arba randu kitu priezasciu, kad to nedaryt...lengviau prisikimst... verysad.gif
arbataa tai musus ta pati psichoterapeute reiskia, nes pirmam dirba viena ir 2 aukste atrodo kita...man ji patiko gan, bet issiblaskiusi pasirode...o kadangi viska klojau kaip yra, nieko neslepdama, tai ir emocijos jos veide atsispindejo blink.gif g.gif unsure.gif O an padoriai plano laikytis ir neiseis, nes grizau namo pietum salotos su majonezu, perlines kruopos grietineleje, keptos vistos kulsys, sriuba tik pradeta virt...Tai suvalgiau be saznes grauzarties visa likusia kose, kulsi ir salotu dvigubai...joo...dar kavos su cukrum...dbr mineralini gurksnoju...o sriuba liko velyvai vakarienei, kaip imanoma laikytis tokio plano, jei nespeja mama is darbo priruost ir sriubu it tt...be to jai i mano plana nusispjaut, gamina kas jai sauna i galva blink.gif o as valgau ka ji gamina, kitaip suvalgysiu savo pagaminta maista, paskui jos ir eisiu klozeto garbint doh.gif
Atsakyti