man San marzano labai patiko - konservavimui superiniai.
Pas mus irgi placiai lankai stovi. Bet uzdeti jie ant netrumpu mediniu kuoliuku, taigi galai apacioj gerokai pakelti nuo zemes. Kai pomidorai labai uzaugo, kai kuriu virsunes zemyn paleidau, kai kuriuos tvirtinau prie lanku ir pomidorines arkos gavosi.
Sukeliu tiek atsiliepimu, kiek turiu issisaugojus.
Va cia EDEXOS atsiliepimas:'"Šiais metais man iš salotinių pomidorų labiausiai patiko CORAZON, iš paprastų kasmet auginu DELFIN, jie transportabilūs, ir šiek tiek minkštesni už BROOKLYN. Daugiau neauginsiu SYTA, labai gražūs, parodiniai, bet grynai pramoniniai, kieti kaip riešutai...
Su JUODUOJU PRINCU šįmet nepasisekė, labai blogai derėjo. Skanūs, saldūs, stambūs vaisiai.
Tvirti, aukšti krūmai, normalaus skonio ir labai gražiai nokstantys MARFA.
STACCATO gražūs, derlingi, bet reik graužt kaip obuolius...nepatiko.
Tikra tragedija DELIZIA. Nei skonio, nei grožio, nei derliaus...
Kasmet auginu ankstyvuosius geltonukus OLA. Super pomidoriukai, ir suaugusiems ir vaikučiams. "
http://www.supermama...?...6177&st=420CASUALGarden's delight,
Black cherry,
Tolstoj,
Taifun
Kaimynes beveisliai slyviniai (gausus ir ilgai laikosi)
Burpese
ir gal pora krumiuku Betaliux arba Polfast arba Ola Polka -su greito derejimo viltim
ko nebeauginsiu tai Tigriniu -atrode labai graziai, buvo labai gausus, bet ties koteliu pasilikdavo nesunokes zalias plotas, dar nebeaudinsiu Zolotaja grozd nes derejo ypac daug bet buvo sausoki ir nelabai skanus, baltuju Belasnieznij irgi gal nebent koki viena daigiuka, nes pas mus jie nepopuliarus buvo....
ir Ace neauginsiu -mazai derejo ir neypatingi.....
http://www.supermama...?...6177&st=588UGNUŽĖ1. Malachitovaja škatulka (iš Loretos sodų) - labai patiko, nemaži, tamsūs, derlingi ir laaabai skanūs pomidorai. Kitąmet auginsiu vėl.
2. Babushka selection (iš Loretos sodų) - dideli, raudoni, skanūs, pomidorų daug, medis galingas. Žinoma, kitąmet bus šiltnamyje.
3. Juodasis triufelis (iš Loretos sodų) - skanūs, derlingi, gražios formos, tamsūs pomidorai. Auginsiu.
4. Gordost Sibiri (iš Loretos sodų) - avietiniai, vidutinio dydžio, taisyklingos formos, derlingi ir puikaus skonio pomidorai. Vėlyvesni.
5. Fejerverkas (iš Loretos sodų) - odelė dryžuota, bet kietoka. Pats pomidoras skanus, bet ta odelė nepatiko. Tikriausiai nebeauginsiu.
6. Polbig - ankstyvesni, nedideli medžiai, genėti jų nereikia, pomidorų daug, taisyklingos formos. Skonis neblogas, bet primena parduotuvinius. Auginu jau antri metai, kitąmet tikriausiai nebebus jų pas mane.
7. Betalux - pomidorų daug,ankstyvi, bet jie labai susmulkėjo pas mane. Nors kitos rašėte, kad greit susirgo, jie pas mane visai gerai iki šiol laikosi ir dar derlius nevisas nuimtas. Kitąmet auginsiu nebent lauke.
8. Malinovy Ožarovski - rausvieji, vaisių nemažai, bet nelabai man jie.
9. Geltonieji vyšniniai "Pearshaped" - labai daug pomidorų, auginu jau kokius 4 metus. Skanūs, atsparūs ligoms.
http://www.supermama...?...6177&st=432SAINTLINA1. San Marzano - labai patiko. Gausiai dera, konservavimui super. Auginsiu daug.
2. Roma - nepatiko. Krumo daug, su pomidorais liudniau.
3. Corazon - super Vaisiu daugybe, ldideli ir labai skanus. Auginsiu tikrai ir daug.
4. Kmicic - labai patiko. Nors zemaugiai, bet tiesiog aplipe pomidorais. Konservavimui pats tas. Is zemaugiu kitais metais tikriausiai tik siuos ir auginsiu.
5. Purple russian. Skanus, bet vaisiu nedaug buvo.
6. Gardeners delight. Vysniniai. Derejo gausiai, atrode graziai. Rugstesni uz Sweet million. Bent keleta auginti tikrai verta.
7. Tommy toe. Veslus be proto, bet nuo keturiu augalu nuskyniau tik pora pomidoru
8. Black Russian. Pomidorai dideli, labai skanus. Minusas tik tas, kad savo karjera labai anksti baige. Nors as del to kaltinu labai karsta vasara.
9. Russian rose. Pomidorai dideli ir tikrai labai skanus. Velgi nelabai gausus derlius, bet irgi pripaisau tai karsciams.
10. Chadwick cherry. Kazkaip net neisiminiau as ju
11. Black cherry - nu ka cia bepridursi, be konkurencijos
12. Gold Nugget. Vysniniai. Nelabai man jie.. Anksti susirgo, skonis irgi ne super. Tik tiek, kad anksti pradejo deret. Kai nebuvo dar kitu, tai ir sitie skaniai valgesi.
13. Burpees delicious. Dideli skanus, bet nedaug ju buvo.
14. Master. Tikejausi daug daugiau is ju. Bet vidutinio dydzio pomidorai buvo, kuklus derlius.
15. Grape. Pomidorai smulkuciai kaip vynuoges, bet labai skanus.
16. Sprite. Parasyta, kad zemaugiai, ale iskerojo ne maziau 1,5 m. Pomidorai panasus i Grape ir isvaizda, ir skoniu, tik nedaug ju pas mane buvo.
17. Juliet. Grazus, derlingi. Slyvos dydzio, visi vienas prie vieno. Labai grazu konservuoti. Bet siaip valgymui nuo krumo yra ir skanesniu.
18. Wirginia sweets. Stambus, skanus. Velgi, kaip ir su visais dideliais pomidorais siemet pas mane - kaip baige megzti per karscius, taip ir uzsibaige pomidorai.
19. Opalka. Labai panasus i San Marzano. Tik derliaus kiek maziau.
20. Beauty. Isaugo tik vienas daigelis, ale taip ir neatskleide jis man viso savo grozio. Nedaug pomidoru buvo. Vidutinio dydzio, skanus.
21. Sweet chelsea. Vysniniai. Daug pomidoriuku, stambesniu nei Sweet million ar Gardeners delight. Bet skoniu pastariesiems tikrai nusileidzia.
22. Sweet million. Be konkurencijos
23. Colibri. Labai gausiai derejo. Vidutinio dydzio, kiek pailgi. Grazus ir skanus.
24. Amant. Derejo gausiai. Vidutinio dydzio geltoni. Skanus.
25. Juodoji kriause. Tikra juoda kriause pagal forma. Neauksti. Skanus.
26. Green zebra. Svyrantys, pailgi, zaliai geltoni dryzuoti. Skanus.
27. Betalux. Pliusas, kad labai ankstyvi ir neblogo skonio, kol ner kitu. Kaip ir pas dauguma, susirgo pirmieji.. Beje, pernai nesirgo jie pas mane isvis.
28. Ildi. Vysniniai. Derejo gausiai. Kekes tikrai ispudingai atrodo. Labai grazus pomidoriukai. Bet buvo siltnamy ir skanesniu. Nors lekstej kai prideta daug ivairiu vysniniu, tai puikiai susivalgo ir sie.