Įkraunama...
Įkraunama...

Roma pavasarį

Sveiki 4u.gif

labai ilgai svarsčiau, ar rašyti... Nes Romos kiekvienas pamato tiek, kiek laiko ir noro turi... Nes naujo čia gal ir nelabai daug pamatys...
Ko gero, aprašius mūsų šviežiausias keliones, norisi aprašyt ir savo puikiausias pastarųjų 3 metų atostogas Romoje ir parodyt, kiek ten grožio yra wub.gif
Nuo kelionės praėjo 2,5 metų, o aš ir dabar dar akyse ją tebematau. Per daug metų kelionių esu atradusi dvi vietas, į kurias noriu grįžti vėl ir vėl: tai Roma ir Himalajai.

Taigi, grįžimas į Romą wub.gif

Esu Italijoje buvusi seniai su pažintine kelione autobusu, nuo tada ir noriu vėl ten grįžti. Manau, kad po sąlyginių atostogų su mažu vaiku, nestuke.gif , mergytės gimimo jau esu nusipelniusi gerų atostogų angel.gif flirt.gif Mb sutinka, ir pradedu ruoštis bigsmile.gif
Iš patirties jau žinau, kad lengviausia keliauti su kūdikiu apie 6-8 mėn, kai kai visokie pilvų diegliai praėję, jau sėdi, bet dar neatėjęs stojimosi-ėjimo laikas.
Renkuosi miestą, kad su maže būtų paprasčiau - viena su kūdikiu ir daiktais autobusais/traukiniais neprivažinėsiu. Kovo-balandžio mėn. į kalnus su visa manta irgi nesinori... O vienintelis miestas, kuriame aš norėčiau ir galėčiau praleisti 10 dienų ir tikrai turėsiu, ką pamatyti - Roma.
Man labai patinka keliauti vienai, kai veiki, ką nori, eini, kur nori. O per šią kelionę mano mažė tikrai tam netrukdė, ir tai buvo fantastiška thumbup.gif

Tikslas ir noras - pamatyti kuo daugiau.
Rėmiausi seniau parsivežta knyga "Roma nuo pradžios iki 2000 metų":
user posted image

1 diena. Balandžio 13 diena.
Skrydis labai anksti ryte. Roma. Esu labai dėkinga lietuvių porai, kurie mane su visu turtu - mažė, vežimas, kuprinė ir kuprinėlė - paveža iki Testaccio, kur apsistosime.
Gyvenu sename name, kur į senovinį liftą vos vos telpa vežimas.
user posted image

Pro buto durų vieną pusę vežimas netelpa, reikia pilnai abi durų puses atvert kaip karalienėms biggrin.gif
Įsikuriame ir - į miestą. Čia jau tikras pavasaris wub.gif Rytais būdavo apie +15, dienomis - apie +20C.

user posted image
Papildyta:
Šiandien pasivaikščiosiu aplinkui, visgi diena labai anskti prasidėjo. Kylu į Aventino kalvą:
user posted image

user posted image

Apžvalgos aikštelė
user posted image

user posted image

user posted image

Panorama wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

Aventino kalva leidžiuosi link Porta S.Paolo
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 07 gruodžio 2010 - 16:08
Miesto sienos vartai - Porta S. Paolo
user posted image

Kiek tų vartų nuotraukų pridariau lotuliukas.gif doh.gif Labai jau akys griuvėsių pasiilgę buvo biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Porta S.Paolo ir Piramide Cestia
user posted image

Miesto siena
user posted image

user posted image

Tiek šiai dienai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 07 gruodžio 2010 - 16:40
2 diena.
Kaip ir kiekvieną ateinantį rytą, 9 val išeiname visai ilgai dienai, iki 19-20 val.

Piazza Venezia - Piazza di Spagna - Piazza del Popolo - Villa Borghese - Porta Pia (Vartai Pia) - Piazza della Repubblica - Piazza del Quirinale - Fontana di Trevi - Pantheon - Area Sacra Argentina - Piazza Venezia

Piazza Venezia
user posted image

user posted image

user posted image

kavinės staliukai
user posted image

terasa wub.gif
user posted image

įsižiūrėkime wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Pavaikščiojau apie Mausoleo di Augusto. Nei įeit, nei ką pamatyt unsure.gif

user posted image

dar terasa wub.gif
user posted image
Atsakyti
Laaabai grazu wub.gif Ir taip gaivu wub.gif Tik nuotraukos labai dideles, nepatogu ziureti ax.gif Bet tai kokias grazias atostogas sau sumastei thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2010 12 07, 16:20)
Balandžio 13 diena.
Čia jau tikras pavasaris  wub.gif Rytais būdavo apie +15, dienomis - apie +20C.

Super. Labai pravers reportazas ateiciai. Laukiam tesinio
Atsakyti
ačiū 4u.gif

jei pravers, tada su didžiausiu malonumu rašau toliau 4u.gif

o dėl nuotraukų nžn unsure.gif pas mane jos per visą puslapio plotį, bet puslapio neištampo mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 08 gruodžio 2010 - 12:50
taigi, 1 diena toliau:

viskas aikštėje Piazza del Popolo:
user posted image

user posted image

viršuje Pincio kalvos apžvalgos aikštelė:
user posted image

Porta le Flaminio (miesto sienos vartai), iš aikštės pusės ir iš anapus miesto sienos:
user posted image

user posted image
Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

kylant ir vaizdas jau nuo Pincio kalvos:
user posted image

user posted image

atsiprašau už kelių nuotraukų kokybę, ilgai nepastebėjau, kad nustatymas pakeistas blush2.gif sad.gif

user posted image

user posted image

Vila Borghese, gražus didelis parkas
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

Nesu architektūros žinovė, man tiesiog labai gražu, visi tie pastatai su ornamentais, rodos, kol išžiūrėtum kiekvieną detalę... Kaip sako romiečiai, viso gyvenimo neužtenka, kad Romą pažintum wub.gif

user posted image

user posted image

bigsmile.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 08 gruodžio 2010 - 13:30
QUOTE(*Jūra* @ 2010 12 07, 17:20)
Sveiki  4u.gif

labai ilgai svarsčiau, ar rašyti... Nes Romos kiekvienas pamato tiek, kiek laiko ir noro turi... Nes naujo čia gal ir nelabai daug pamatys...
Ko gero, aprašius mūsų šviežiausias keliones, norisi aprašyt ir savo puikiausias pastarųjų 3 metų atostogas Romoje ir parodyt, kiek ten grožio yra  wub.gif
Nuo kelionės praėjo 2,5 metų, o aš ir dabar dar akyse ją tebematau. Per daug metų kelionių esu atradusi dvi vietas, į kurias noriu grįžti vėl ir vėl: tai Roma ir Himalajai.
Taigi, grįžimas į Romą  wub.gif

pats maloniausias laikas keliauti, kai viskas zydeti pradeda wub.gif

apie Himalajus fotoreportazo neradau unsure.gif gal parasysite... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 12 08, 13:44)
pats maloniausias laikas keliauti, kai viskas zydeti pradeda  wub.gif

apie Himalajus fotoreportazo neradau  unsure.gif gal parasysite...  4u.gif

drinks_cheers.gif ir kai žmonių minių dar nėra thumbup.gif
Iš ryto palyginti iš viso mažai žmonių būdavo, o popiet prie visų žymiųjų objektų grūstis cool.gif Net nenoriu įsivaizduot grūsčių sezono metu schmoll.gif

Kad jo dar nėra mirksiukas.gif Pažiūrėjau savo 2006 metų nuotraukas (Bavariją), ir tų kokybė tokia, kad nėr ką rodyt unsure.gif o dar senesnės unsure.gif verysad.gif Pažadu parašyti po sekančios kelionės rolleyes.gif Ir duokDie, kad tai greit įvyktų rolleyes.gif
Atsakyti
Matytos vietos, bet visada labai įdomu pasižiūrėti į Romą nuotraukose. wub.gif Labai graži, turininga kelionė. thumbup.gif
Atsakyti
toliau link Porta Pia

negaliu atsigėrėti terasomis ir balkonais
user posted image

user posted image

o čia važiavimo su vežimėliu niuansas: staiga susiaurėjantys šaligatviai/kelkraščiai, ištisai visur šitaip. Čia platumo sulig vežimėliu, ir staiga stulpai per vidurį - keliam ir nešam fitness4.gif
user posted image

wub.gif wub.gif wub.gif , ne kitaip smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Porta Pia
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:

Chm... Žiūriu ir taip, ir kitaip, žemėlapy pažymėta bažnyčia mastau.gif g.gif
Viską apėjus pasirodo, kad čia tas pats pastatas: į Piazza della Repubblica fasadu stovinti bažnyčia Santa Maria d.Angeli ir Terme di Diocleziano (termos, įėjimas nuo Termini stoties pusės). Atrodo neįtikėtinai bigsmile.gif thumbup.gif . Juolab, kad mes Piazza della Repubblica iš nuotraukų kitaip pažįstame, iš kitos pusės dažniau fotografuojama. Aišku, reikia geresnio žemėlapio biggrin.gif
Į šias termas leidžiama eiti, aš, deja, nespėjau.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Piazza della Repubblica:
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 08 gruodžio 2010 - 14:11