Sveiki
labai ilgai svarsčiau, ar rašyti... Nes Romos kiekvienas pamato tiek, kiek laiko ir noro turi... Nes naujo čia gal ir nelabai daug pamatys...
Ko gero, aprašius mūsų šviežiausias keliones, norisi aprašyt ir savo puikiausias pastarųjų 3 metų atostogas Romoje ir parodyt, kiek ten grožio yra
Nuo kelionės praėjo 2,5 metų, o aš ir dabar dar akyse ją tebematau. Per daug metų kelionių esu atradusi dvi vietas, į kurias noriu grįžti vėl ir vėl: tai Roma ir Himalajai.
Taigi, grįžimas į Romą
Esu Italijoje buvusi seniai su pažintine kelione autobusu, nuo tada ir noriu vėl ten grįžti. Manau, kad po sąlyginių atostogų su mažu vaiku, , mergytės gimimo jau esu nusipelniusi gerų atostogų Mb sutinka, ir pradedu ruoštis
Iš patirties jau žinau, kad lengviausia keliauti su kūdikiu apie 6-8 mėn, kai kai visokie pilvų diegliai praėję, jau sėdi, bet dar neatėjęs stojimosi-ėjimo laikas.
Renkuosi miestą, kad su maže būtų paprasčiau - viena su kūdikiu ir daiktais autobusais/traukiniais neprivažinėsiu. Kovo-balandžio mėn. į kalnus su visa manta irgi nesinori... O vienintelis miestas, kuriame aš norėčiau ir galėčiau praleisti 10 dienų ir tikrai turėsiu, ką pamatyti - Roma.
Man labai patinka keliauti vienai, kai veiki, ką nori, eini, kur nori. O per šią kelionę mano mažė tikrai tam netrukdė, ir tai buvo fantastiška
Tikslas ir noras - pamatyti kuo daugiau.
Rėmiausi seniau parsivežta knyga "Roma nuo pradžios iki 2000 metų":
1 diena. Balandžio 13 diena.
Skrydis labai anksti ryte. Roma. Esu labai dėkinga lietuvių porai, kurie mane su visu turtu - mažė, vežimas, kuprinė ir kuprinėlė - paveža iki Testaccio, kur apsistosime.
Gyvenu sename name, kur į senovinį liftą vos vos telpa vežimas.
Pro buto durų vieną pusę vežimas netelpa, reikia pilnai abi durų puses atvert kaip karalienėms
Įsikuriame ir - į miestą. Čia jau tikras pavasaris Rytais būdavo apie +15, dienomis - apie +20C.
Papildyta:
Šiandien pasivaikščiosiu aplinkui, visgi diena labai anskti prasidėjo. Kylu į Aventino kalvą:
Apžvalgos aikštelė
Panorama
Papildyta:
Aventino kalva leidžiuosi link Porta S.Paolo
Miesto sienos vartai - Porta S. Paolo
Kiek tų vartų nuotraukų pridariau Labai jau akys griuvėsių pasiilgę buvo
Porta S.Paolo ir Piramide Cestia
Miesto siena
Tiek šiai dienai
Kiek tų vartų nuotraukų pridariau Labai jau akys griuvėsių pasiilgę buvo
Porta S.Paolo ir Piramide Cestia
Miesto siena
Tiek šiai dienai
2 diena.
Kaip ir kiekvieną ateinantį rytą, 9 val išeiname visai ilgai dienai, iki 19-20 val.
Piazza Venezia - Piazza di Spagna - Piazza del Popolo - Villa Borghese - Porta Pia (Vartai Pia) - Piazza della Repubblica - Piazza del Quirinale - Fontana di Trevi - Pantheon - Area Sacra Argentina - Piazza Venezia
Piazza Venezia
kavinės staliukai
terasa
įsižiūrėkime
Kaip ir kiekvieną ateinantį rytą, 9 val išeiname visai ilgai dienai, iki 19-20 val.
Piazza Venezia - Piazza di Spagna - Piazza del Popolo - Villa Borghese - Porta Pia (Vartai Pia) - Piazza della Repubblica - Piazza del Quirinale - Fontana di Trevi - Pantheon - Area Sacra Argentina - Piazza Venezia
Piazza Venezia
kavinės staliukai
terasa
įsižiūrėkime
Pavaikščiojau apie Mausoleo di Augusto. Nei įeit, nei ką pamatyt
dar terasa
dar terasa
Laaabai grazu Ir taip gaivu Tik nuotraukos labai dideles, nepatogu ziureti Bet tai kokias grazias atostogas sau sumastei
QUOTE(*Jūra* @ 2010 12 07, 16:20)
Balandžio 13 diena.
Čia jau tikras pavasaris Rytais būdavo apie +15, dienomis - apie +20C.
Čia jau tikras pavasaris Rytais būdavo apie +15, dienomis - apie +20C.
Super. Labai pravers reportazas ateiciai. Laukiam tesinio
ačiū
jei pravers, tada su didžiausiu malonumu rašau toliau
o dėl nuotraukų nžn pas mane jos per visą puslapio plotį, bet puslapio neištampo
jei pravers, tada su didžiausiu malonumu rašau toliau
o dėl nuotraukų nžn pas mane jos per visą puslapio plotį, bet puslapio neištampo
taigi, 1 diena toliau:
viskas aikštėje Piazza del Popolo:
viršuje Pincio kalvos apžvalgos aikštelė:
Porta le Flaminio (miesto sienos vartai), iš aikštės pusės ir iš anapus miesto sienos:
Papildyta:
Papildyta:
kylant ir vaizdas jau nuo Pincio kalvos:
atsiprašau už kelių nuotraukų kokybę, ilgai nepastebėjau, kad nustatymas pakeistas
Vila Borghese, gražus didelis parkas
Papildyta:
Nesu architektūros žinovė, man tiesiog labai gražu, visi tie pastatai su ornamentais, rodos, kol išžiūrėtum kiekvieną detalę... Kaip sako romiečiai, viso gyvenimo neužtenka, kad Romą pažintum
viskas aikštėje Piazza del Popolo:
viršuje Pincio kalvos apžvalgos aikštelė:
Porta le Flaminio (miesto sienos vartai), iš aikštės pusės ir iš anapus miesto sienos:
Papildyta:
Papildyta:
kylant ir vaizdas jau nuo Pincio kalvos:
atsiprašau už kelių nuotraukų kokybę, ilgai nepastebėjau, kad nustatymas pakeistas
Vila Borghese, gražus didelis parkas
Papildyta:
Nesu architektūros žinovė, man tiesiog labai gražu, visi tie pastatai su ornamentais, rodos, kol išžiūrėtum kiekvieną detalę... Kaip sako romiečiai, viso gyvenimo neužtenka, kad Romą pažintum
QUOTE(*Jūra* @ 2010 12 07, 17:20)
Sveiki
labai ilgai svarsčiau, ar rašyti... Nes Romos kiekvienas pamato tiek, kiek laiko ir noro turi... Nes naujo čia gal ir nelabai daug pamatys...
Ko gero, aprašius mūsų šviežiausias keliones, norisi aprašyt ir savo puikiausias pastarųjų 3 metų atostogas Romoje ir parodyt, kiek ten grožio yra
Nuo kelionės praėjo 2,5 metų, o aš ir dabar dar akyse ją tebematau. Per daug metų kelionių esu atradusi dvi vietas, į kurias noriu grįžti vėl ir vėl: tai Roma ir Himalajai.
Taigi, grįžimas į Romą
Taigi, grįžimas į Romą
pats maloniausias laikas keliauti, kai viskas zydeti pradeda
apie Himalajus fotoreportazo neradau gal parasysite...
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 12 08, 13:44)
pats maloniausias laikas keliauti, kai viskas zydeti pradeda
ir kai žmonių minių dar nėra
Iš ryto palyginti iš viso mažai žmonių būdavo, o popiet prie visų žymiųjų objektų grūstis Net nenoriu įsivaizduot grūsčių sezono metu
Kad jo dar nėra Pažiūrėjau savo 2006 metų nuotraukas (Bavariją), ir tų kokybė tokia, kad nėr ką rodyt o dar senesnės Pažadu parašyti po sekančios kelionės Ir duokDie, kad tai greit įvyktų
toliau link Porta Pia
negaliu atsigėrėti terasomis ir balkonais
o čia važiavimo su vežimėliu niuansas: staiga susiaurėjantys šaligatviai/kelkraščiai, ištisai visur šitaip. Čia platumo sulig vežimėliu, ir staiga stulpai per vidurį - keliam ir nešam
, ne kitaip
Porta Pia
Papildyta:
Chm... Žiūriu ir taip, ir kitaip, žemėlapy pažymėta bažnyčia
Viską apėjus pasirodo, kad čia tas pats pastatas: į Piazza della Repubblica fasadu stovinti bažnyčia Santa Maria d.Angeli ir Terme di Diocleziano (termos, įėjimas nuo Termini stoties pusės). Atrodo neįtikėtinai . Juolab, kad mes Piazza della Repubblica iš nuotraukų kitaip pažįstame, iš kitos pusės dažniau fotografuojama. Aišku, reikia geresnio žemėlapio
Į šias termas leidžiama eiti, aš, deja, nespėjau.
Piazza della Repubblica:
negaliu atsigėrėti terasomis ir balkonais
o čia važiavimo su vežimėliu niuansas: staiga susiaurėjantys šaligatviai/kelkraščiai, ištisai visur šitaip. Čia platumo sulig vežimėliu, ir staiga stulpai per vidurį - keliam ir nešam
, ne kitaip
Porta Pia
Papildyta:
Chm... Žiūriu ir taip, ir kitaip, žemėlapy pažymėta bažnyčia
Viską apėjus pasirodo, kad čia tas pats pastatas: į Piazza della Repubblica fasadu stovinti bažnyčia Santa Maria d.Angeli ir Terme di Diocleziano (termos, įėjimas nuo Termini stoties pusės). Atrodo neįtikėtinai . Juolab, kad mes Piazza della Repubblica iš nuotraukų kitaip pažįstame, iš kitos pusės dažniau fotografuojama. Aišku, reikia geresnio žemėlapio
Į šias termas leidžiama eiti, aš, deja, nespėjau.
Piazza della Repubblica: