Ruosiames sventems kartu
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Kalediniai Nerytes meduoliai
Itruke sokoladiniai sausainiai
Meduoliukai ant eglutes
Kaledine sausainine egle, trafaretai
Sausainiuku receptai
Na pradedam nauja tema, aciu Rugiagelei
Kur VILNIUJE galima nusipirkti MELASOS (ne dansukker sirupo)?
Kur VILNIUJE galima nusipirkti MELASOS (ne dansukker sirupo)?
dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni
http://www_neringa-b...eduoliukai.html
http://www_neringa-b...eduoliukai.html
sveikos, as kasmet kepu tokius trapius sausainiukus
http://www.ipix.lt/desc/81970926/
receptas is kazkokio forumo:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai
Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
Papildyta:
kita partija esu puosus su citrina,cukraus pudra,baltymas o paisiau su dantu krapstuku tik gaila foto neturiu...
http://www.ipix.lt/desc/81970926/
receptas is kazkokio forumo:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai
Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
Papildyta:
kita partija esu puosus su citrina,cukraus pudra,baltymas o paisiau su dantu krapstuku tik gaila foto neturiu...
Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta Genialumas paprastume
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 04, 20:01)
dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni
http://www_neringa-b...eduoliukai.html
http://www_neringa-b...eduoliukai.html
Tikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį
Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau?
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 00:04)
Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau?
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu
tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje )
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2010 12 04, 21:08)
Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta Genialumas paprastume
aciu... as nemegstu perkrautu dekoraciju
QUOTE(rekaliuke @ 2010 12 04, 21:56)
Tikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį
pirma karta girdziu pie tai
QUOTE(zhiogo_sese @ 2010 12 05, 01:34)
tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje )
Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info....
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 11:40)
Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info....
aaaa, na matai, as radau ju Kaune )
O ar keičiasi meduoliukų skonis įdėjus tuos meduolių prieskonius?
Dabar dvejoju, dėt ar ne, praeitais metais kepiau be nieko, tai visai skanu buvo ir be jų..
Dabar dvejoju, dėt ar ne, praeitais metais kepiau be nieko, tai visai skanu buvo ir be jų..