QUOTE(Terra2 @ 2010 12 15, 14:38)
Sveikutes!
Norėjau išsikepti eilinę savo kvietinę duoną su ruginiu raugu, bet sumaišiau miltų pokus ir vietoj ruginių miltų, paėmiau rupius kvietinius raugui. Bet gavosi labai skani su traškia plutele duona.
o jums prie popieriaus neprilimpa?
Nes aš kildinu pintuose krepšeliuose ir irgi įtiesiu kepimo popierių, bent taip išimt negaliu , nes nepaisant to, kad apibarstau miltais, vis tiek prilimpa, o tada lieka tokie iškandžioti šonai (nežinau, kaip aiškiau išsireikšti)
Tai aš tiesiog apverčiu ir viskas, po keliolikos min kepimo tas popieriu atšoka ir viskas, bet negaliu padaryt įpjovų, o man jos taip patinka.
O receptą įmeskit prie progos
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 10:24)
Hmm,kepiau pagal receptą, 200 laipsnių orkaitėj ir 1 val 15 min.
O iškepus uždengiau drėgnu rankšluostuku,paskui sausu ant viršaus.
Kas keisčiausia,kad pagal vieną receptą ( su extra miltais ) gavosi kieta pluta,beje,anytai taip pat,o pagal kitą receptą ( kepiau tokiam pačiam karštyje ir tiek pat laiko ) su ruginiais miltais,pluta gavosi kuo puikiausia. Todėl labai keista kas galėjo įtakoti.
Vandens nedėjau,nors galvojau,kad gal būtų neblogai.
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.
nežinau kokio dydžio kepaliukas, bet baltiem miltam tiek per daug. Šiaip dar galit kepant vis kas 10 min apipurkšt vandeniu.