Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 15, 15:21)
prancūziškas, traškus batonas


Ačiū! Radau kelis receptus; skirtumas - viename yra kiaušinių, kitame ne. Gal teko susidurti, kuo skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 12 15, 13:34)
Ačiū! Radau kelis receptus; skirtumas - viename yra kiaušinių, kitame ne. Gal teko susidurti, kuo skiriasi?

pabandykit kuris Jums labiau patiks, galit pradėt be kiaušinio mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes!
Norėjau išsikepti eilinę savo kvietinę duoną su ruginiu raugu, bet sumaišiau miltų pokus ir vietoj ruginių miltų, paėmiau rupius kvietinius raugui. Bet gavosi labai skani su traškia plutele duona. Receptą man rodos jau esu rašiusi, bet jeigu reikia galėsiu pakartoti. Šį kartą noriu tiesiog parodyti vaizdinę medžiagą, kaip kildinosi ir kaip gavosi duona. Jegu, Kam tai nenaudinga ar neįdomu - atsiprašau, bet gal pravers neįpratusioms ir nepatyrusioms.
Suformuotus kepaliukus įdėjau į kepimo popieriumi išklotą formą (formos mano gamybos - t.y nupintos iš laikraščių). Dar turėjau džiovintų ajerų, tai jais išklojau dugną. Čia nuotrauka, kurioje kepaliukai paruošti kildinimui:
user posted image,
čia pakilusi po 3 val.
user posted image
Iš formų išėmiau su visu popieriumi ir padėjau kepaliukus į skardą
user posted image
O čia po 50min. kepimo.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 15, 14:38)
Sveikutes!
Norėjau išsikepti eilinę savo kvietinę duoną su ruginiu raugu, bet sumaišiau miltų pokus ir vietoj ruginių miltų, paėmiau rupius kvietinius  raugui. Bet gavosi labai skani su traškia plutele duona.


o jums prie popieriaus neprilimpa?
Nes aš kildinu pintuose krepšeliuose ir irgi įtiesiu kepimo popierių, bent taip išimt negaliu , nes nepaisant to, kad apibarstau miltais, vis tiek prilimpa, o tada lieka tokie iškandžioti šonai (nežinau, kaip aiškiau išsireikšti)
Tai aš tiesiog apverčiu ir viskas, po keliolikos min kepimo tas popieriu atšoka ir viskas, bet negaliu padaryt įpjovų, o man jos taip patinka.

O receptą įmeskit prie progos ax.gif


QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 10:24)
Hmm,kepiau pagal receptą, 200 laipsnių orkaitėj ir 1 val 15 min.  g.gif O iškepus uždengiau drėgnu rankšluostuku,paskui sausu ant viršaus.
Kas keisčiausia,kad pagal vieną receptą ( su extra miltais ) gavosi kieta pluta,beje,anytai taip pat,o pagal kitą receptą ( kepiau tokiam pačiam karštyje ir tiek pat laiko ) su ruginiais miltais,pluta gavosi kuo puikiausia. Todėl labai keista kas galėjo įtakoti.  4u.gif
Vandens nedėjau,nors galvojau,kad gal būtų neblogai.  4u.gif
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.


nežinau kokio dydžio kepaliukas, bet baltiem miltam tiek per daug. Šiaip dar galit kepant vis kas 10 min apipurkšt vandeniu.
Atsakyti
sveikutes.... 4u.gif
turiu nemazai rupiu miltu kvietiniu ir ruginiu...kokiam recepteliui labiausiai tiktu sie miltai, nes kitkam nepanaudosiu manau...nes turejau nusipirkusi 10kg baltu miltu, jau visus iskepiau - batonams doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 15, 15:55)
sveikutes.... 4u.gif
turiu nemazai rupiu miltu kvietiniu ir ruginiu...kokiam recepteliui labiausiai tiktu sie miltai, nes kitkam nepanaudosiu manau...nes turejau nusipirkusi 10kg baltu miltu, jau visus iskepiau - batonams doh.gif  lotuliukas.gif


į kiekvieną duonos receptą galit dėt vietoj nerupių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 15, 17:59)
į kiekvieną duonos receptą galit dėt vietoj nerupių  4u.gif

oki mirksiukas.gif o duonele kokia gausis? kietesne?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 15, 16:49)
o jums prie popieriaus neprilimpa?
Nes aš kildinu pintuose krepšeliuose ir irgi įtiesiu kepimo popierių, bent taip išimt negaliu , nes nepaisant to, kad apibarstau miltais, vis tiek prilimpa, o tada lieka tokie iškandžioti šonai (nežinau, kaip aiškiau išsireikšti)
Tai aš tiesiog apverčiu ir viskas, po keliolikos min kepimo tas popieriu atšoka ir viskas, bet negaliu padaryt įpjovų, o man jos taip patinka.
O receptą įmeskit prie progos  ax.gif

Prie popieriaus neprilimpa! Kai suformuoju kepaliuką, aptrinu miltais(man geriausiai patinka su kukurūzų miltais), tada iš karto padarau įpjovas ir dedu į formą siūle į apačią ir kepu ant to pačio popieriaus.
Kvietinė duona (2 kepalai)
raugui:
1 v.š. ruginio starterio
200gr rupių kvietinių miltų
200ml drungno vandens
Viską sumaišyti ir palikti per naktį.
[I][B]Tešlai:

400gr raugo(1 v.š. atsidėjau starteriui)
200gr rupių ruginių miltų
600gr 1 rūšies kvietinių miltų
450ml drungno vandens
2v.š medaus
1v.š salyklo
1v.š. smulkintų linų sėmenų
1v.š. kmynų
4 v.š aliejaus
2a.š.druskos.
eiga:
kmynus ir salyklą užplikinti verdančiu vandeniu( aš užpyliau su 100ml vandeniu, skirtu receptui). Kai atvės, iš visų produktų suminkyti tešlą, palikti uždengus 20min. pailsėti, o tada jau formuoti ir kildinti. Kepiau 220* įkaitintoje orkaitėje su apačioje įdėtu indu su vandeniu. Po 10min. sumažinau temperatūrą iki 200*(viršus-apačia). Dar po 10min. išėmiau dubenį su vandeniu ir baigiau kepti. Viso kepė 50min. Kepalų svoris po 900gr.
Atsakyti
Terra2, nu jau grozis duonos tai kaip visad bigsmile.gif nors i paroda nesk biggrin.gif tai cia gavosi kvietine duona ar rugine su kvietiniu raugu? g.gif

ir dar aip Jus tokias ipjovas padarot? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 15, 17:37)
Terra2, nu jau grozis duonos tai kaip visad  bigsmile.gif nors i paroda nesk  biggrin.gif tai cia gavosi kvietine duona ar rugine su kvietiniu raugu?  g.gif
ir dar aip Jus tokias ipjovas padarot?  bigsmile.gif

Čia gavosi toks lyrinis nukrypimas. Kvietinio raugo aš beveik nenaudoju, tai čia per žioplumą gavosi skani duona. Visos proporcijos tokios pat, kai kepu su ruginiu raugu. O įpjovas aš darau su labai aštriu peiliu apie 0,5 cm gylio.
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif

Noriu paprašyti pagalbos. Ką tik nusipirkom duonkepę - batoniuką išsikepėm pagal instrukcijoje pridėtą receptą, o va norėtųsi ruginės duonos išsikept su raugu. Raugo receptą radau, o toliau - pasimečiau tarp galybės receptų... Gal galėtumėte patarti kokį paprastesnį receptą ir parašyti, kaip elgtis viso proceso metu - na, ką daryt su tuo raugu, kokiu eiliškumu dėti į duonkepę lyginant su kitais produktais, kiek kildinti... Mūsų duonkepė pati paprasčiausia Bomann... Būčiau labai labai dėkinga... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 15, 16:16)
oki mirksiukas.gif  o duonele kokia gausis? kietesne?


tiesiog šiek tiek kitoks skonis.

QUOTE(Terra2 @ 2010 12 15, 16:36)
Prie popieriaus neprilimpa! Kai suformuoju kepaliuką, aptrinu miltais(man geriausiai patinka su kukurūzų miltais), tada iš karto padarau įpjovas ir dedu į formą siūle į apačią ir kepu ant to pačio popieriaus.


vadinasi mano skysta tešla, nes man jokie miltai nepadeda vis tiek kimba.
Atsakyti