Sveikos,
as gimdziau AK 2010 m. lapkricio pradzioje, antras vaikelis. Skausmingi saremiai prasidejo 21 val. Ligonineje buvome po 23 val. Apziurejo priimamajame, kaklelis buvo atsidares 8 cm. Tad mazai liko laukti, iskart sake, kad tureciau pagimdyti greitai. Gimdziau nesusitarus, gimdyma prieme tamsi jauna gydytoja, pavardes neisidemejau (6 gindykla). Gimdziau naturaliai, viskas truko 2 val su trupuciu, nuskausminamuju nedave, kadangi galejo vaikeliui pakenkti. Ir akusere ir gydytoja tikrai labai malonios, ir abi man patiko. Kazkaip pasakiau, kad nekirptu, tai ir nekirtpo, kadangi neplysau tai pogimdyvinis laikotarpis zymiai lengvesnis. Pagimdzius vaikeli man uzdejo ant pilvo, tetis nukirpo virkstele, apiprause mazaja irgi salia manes, tada nunese pasveti ir pamatuoti, as pagimdziau placenta. Tada dave mazaja pamaitinti, siaip ja gali nesioti ir tetis ar guleti salia. Pamaitinus manoji buvo paguldyta i lovyte, nes man reikejo guleti ant nugaros. Labai nustebino, geraja prasme, kad idemiai gydytoja apziurejo, ar as neplysus, teko biskuti sukabinti, tada gimda, kakleli apziurejo ar nera kokiu pazeidimu (su pirmu maziau nei pries 2 metus, tikrai nieks nieko nepaziurinejo, uzsiuvo ir viskas). Pagulejos kelias valandas, nuveze i palata mane ir i naujagimiu skyriu dukryte. Mazosios negavau gana ilgai, atnese po kokiu 4 val. (pirmaji vaikeli atnese po valandos). Tada buvome kartu visa laika. Palatoje gulejome dviese, kadangi palatoje yra tualetas ir dusas, labai patogu. Su pirmu dar nebuvo remontas atliktas, palatos buvo baisios, bet didziausias siaubas kai reikejo po gimdymo per visa ilga koridoriu eiti i tualeta, kai pati vos ant koju pastovi, ir is skausmo vos paeini, tikrai kancia buvo. Prieziura po gimdymo labai pagerejus, akuseres uzsuka kelis kartus per diena, paklausineja ar ko nereikia, ar viskas gerai, ar nereikia nuskausminamuju, vis primena kur jas rasti jei prireiktu. Kai su pirmu gulejau buvo vienintelis klausimas ar pasitustinot, i mano nusiskundimus, atsakydavo taip gali buti (po daugiau nei menesio leido gimda sutraukiancius, kraujas visa ta laika bego upeliais, ligonineje nieks nepaziurejo). Vaikelio prieziura irgi siek tiek pagerejus, nors ir anksciau visai nebloga man atrode,si karta naujove, kad pries israsant tikrino ar dukryte girdi. Prirasiau gana daug, bet gal kam bus aktuali informacija