Turiu išsisaugojusi kelis paaiškinimus iš SM. Nick'ų jau nebežinau, kieno rašyta (gal kas ir savo žodžius atpažinsite
), tik pacituosiu:
"Kelnytes pradėjau megsti nuo kojyčių, užsidėjau 60 akių, tada 7 eiles atnaros (dvi geros dvi blogos), tada sekančioj eilėj iš abiejų šonų dadedu po 1 akį ir taip kas 7eilę iki kol bus 70akių. Tada kas 4 eilę dadedu po vieną akį iš abiejų kraštų iki 80akių. Išmezgu dar 4 eiles ir pradedu laidyti klyniuką, nuimu po 4 akis iš abiejų pusių, sekančioj eilėj nuimu po 1. Tada lieka vėl 70akių, išmezgu dar 5 eiles ir tą kojytę atsidedu. Taip pat numezgu antrąją ir tada abi sujungiu ant virbalų su valu ir mezgu ratu ir ant galo atnarėlę darau 1 gera 1 bloga".
"Numezgusi reikiamą ilgį, t.y. iki klynuko kiekviename krašte pridedu po 8 akis. Ir tada mezgu tiesiai iki tos vietos kur darau gumą. O ten jau kaip kam gražiau. Aš mezgu kokius 3 cm viena gera, viena bloga, tada eilė dvi suimu, vienas užmetimas ir gerosiomis vėl 3 cm".
"Aš mezgu taip: numezgu abi kalašes atskirai...žiūrint kokiam vaikučiui ir kaip nešiosit... galima aukštyn mezgant platinti, o galima ir tiesiai... klyniukui sumezgu iš abiejų pusių 1x3, 1x2 ir 1x1 a., o po to surenku ant vieno virbalo ir toliau mezgu tiesiai. Taip mano ir kelnės, ir kombinezonai gaunasi su viena siūle Manau mažiems vaikiukams tai ypač gerai, nes gulint siūlė nespaudžia nugarytės".
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)