I tema čia:
http://www.supermama...howtopic=404124
Manau ši tema labai aktuali.
Pati turėjau CP. Ir esu 200 proc. už
Mano atveju, jei vaikelis būtų gimdytas natūraliai, būtų neišgyvenes
Po cp jaučiaus puikiai, seselės lakstė kas 10min. ir vis klausinėjo : Neskauda?? o aš su didžiausia šypsena : NE
Pirmą dieną teko pragulėt lovoj, antrą - jau kėliaus, aišku nebuvo malonu, bet jaučiau tik stiprų tempimą kur buvo pjauta Bet pati rūpinaus vaikeliu ir jau antrą naktį lelka miegojo su manim Aišku daug padėjo vyras (buvom pasiemę atskirą palatą). Jau 3 dieną pasiprašiau namo, nes jaučiaus tikrai gerai O nemalonūs pojūčiai praėjo po savaitės ir buvau kaip ridikėlis
Randas tikrai nedidelis ir visai nebaisiai atrodo. Dar tik 2 mėn. praėjo, o rando randu nepavadinčiau, atrodo lyg katė būtų gerai perdrėskus
Mažylė auga sveika - viskas puiku
O kai pagalvoju apie natūralų gimdymą, net šiurpas nukrečia gulėjom ligoninej po gimdykla, tai tokių riksmų prisiklausiau, su siaubo filmu nepalyginsi O ką jau kalbėt apie sąrėmių skausmą, visokius plyšimus ir pavojų vaiko sveikatai
Tai, kad esu tik už CP, jokio jaudulio, jokių nenumatytų komplikacijų ir skausmo
Aišku "natūralistės" mane užsipuls, bet tai mano nuomonė
Jei kas domina - klauskit, tikrai papasakosiu kaip kas Nėra ko bijot
Linkiu visom taip lengvai pasitikt savo Stebuklėlį, kaip tai padariau aš
Pati turėjau CP. Ir esu 200 proc. už
Mano atveju, jei vaikelis būtų gimdytas natūraliai, būtų neišgyvenes
Po cp jaučiaus puikiai, seselės lakstė kas 10min. ir vis klausinėjo : Neskauda?? o aš su didžiausia šypsena : NE
Pirmą dieną teko pragulėt lovoj, antrą - jau kėliaus, aišku nebuvo malonu, bet jaučiau tik stiprų tempimą kur buvo pjauta Bet pati rūpinaus vaikeliu ir jau antrą naktį lelka miegojo su manim Aišku daug padėjo vyras (buvom pasiemę atskirą palatą). Jau 3 dieną pasiprašiau namo, nes jaučiaus tikrai gerai O nemalonūs pojūčiai praėjo po savaitės ir buvau kaip ridikėlis
Randas tikrai nedidelis ir visai nebaisiai atrodo. Dar tik 2 mėn. praėjo, o rando randu nepavadinčiau, atrodo lyg katė būtų gerai perdrėskus
Mažylė auga sveika - viskas puiku
O kai pagalvoju apie natūralų gimdymą, net šiurpas nukrečia gulėjom ligoninej po gimdykla, tai tokių riksmų prisiklausiau, su siaubo filmu nepalyginsi O ką jau kalbėt apie sąrėmių skausmą, visokius plyšimus ir pavojų vaiko sveikatai
Tai, kad esu tik už CP, jokio jaudulio, jokių nenumatytų komplikacijų ir skausmo
Aišku "natūralistės" mane užsipuls, bet tai mano nuomonė
Jei kas domina - klauskit, tikrai papasakosiu kaip kas Nėra ko bijot
Linkiu visom taip lengvai pasitikt savo Stebuklėlį, kaip tai padariau aš
QUOTE(asareja @ 2010 11 08, 19:21)
O jūs bent žinote kokia rizika komplikacijų būtent nuo CP? Ar bent žinot,kad moterų mirtingumas yra žymiai didesnis po CP,nei po natūralaus gimdymo?
Tikrai nesu prieš CP.Kartais tai neišvengiamybė. Tik nereikia aukštint kai kurių niuansų visiškai neįsigilinus į juos.
Pabandykit paieškot info apie CP komplikacijas,paskaitykit medikų nuomones apie ją. Neviskas auksas,kas auksu žiba.
O siaubeli ir vėl tas pats per tą patį...
Tiek netūraliam gimdymui tiek tiezario operacijai yra vienodai rizikos (bendrai pėmus), tik, kad operacijos metu nepatiriama begalinio skausmo, nei gimdymo metu. Taškas iš mano pusės
Tiek netūraliam gimdymui tiek tiezario operacijai yra vienodai rizikos (bendrai pėmus), tik, kad operacijos metu nepatiriama begalinio skausmo, nei gimdymo metu. Taškas iš mano pusės
'O jei liko tik nedidelis randelis po kirpimo? Kuris neturi įtakos seksualiniam gyvenimui... Šlykštu? '
niekur nerasiau kad SLYKSTU ir nereikia cia dauginti bei siekti pykciu, bei uzsipuolimu temoje.
kad ir koks plysimas mazas ar nemazas, kirpimas, prasitampymas ar pan ten butu, tikrai , mano manymu, yra geriau randukas pilvo apacioje, kuris per 4 metus beveik visiskai isnyko - liko kaip baltas siulas, negu kad randas ten, kuris tikrai turetu sukelti daugiau nepatogumu.
apie CP pasekmes galime kalbeti ir kalbeti, taciau naturalaus gimdymo pasekmiu girdziu kone is kiekvienos naturaliai gimdziusios moters, apie CP padarinius dar neteko girdeti ne is vienos. nebent tai, kad savaite pasakaudejo, ar reikejo antibijotiku pagerti.
Papildyta:
kazi kodel po CP mirtingumas didesnis? todel, kad jis ir siaip dazniausiai atlikamas esant butinumui, komplikacijoms ir.t.t taciau planinis CP, o ne extra, tikrai netikiu kad yra pavojingesnis negu naturalus gimdymas.
niekur nerasiau kad SLYKSTU ir nereikia cia dauginti bei siekti pykciu, bei uzsipuolimu temoje.
kad ir koks plysimas mazas ar nemazas, kirpimas, prasitampymas ar pan ten butu, tikrai , mano manymu, yra geriau randukas pilvo apacioje, kuris per 4 metus beveik visiskai isnyko - liko kaip baltas siulas, negu kad randas ten, kuris tikrai turetu sukelti daugiau nepatogumu.
apie CP pasekmes galime kalbeti ir kalbeti, taciau naturalaus gimdymo pasekmiu girdziu kone is kiekvienos naturaliai gimdziusios moters, apie CP padarinius dar neteko girdeti ne is vienos. nebent tai, kad savaite pasakaudejo, ar reikejo antibijotiku pagerti.
Papildyta:
QUOTE(Megaera @ 2010 11 09, 08:49)
O jūs bent žinote kokia rizika komplikacijų būtent nuo CP? Ar bent žinot,kad moterų mirtingumas yra žymiai didesnis po CP,nei po natūralaus gimdymo?
Tikrai nesu prieš CP.Kartais tai neišvengiamybė. Tik nereikia aukštint kai kurių niuansų visiškai neįsigilinus į juos.
Pabandykit paieškot info apie CP komplikacijas,paskaitykit medikų nuomones apie ją. Neviskas auksas,kas auksu žiba.
kazi kodel po CP mirtingumas didesnis? todel, kad jis ir siaip dazniausiai atlikamas esant butinumui, komplikacijoms ir.t.t taciau planinis CP, o ne extra, tikrai netikiu kad yra pavojingesnis negu naturalus gimdymas.
QUOTE(*Ricca* @ 2010 11 09, 08:18)
O siaubeli ir vėl tas pats per tą patį...
Pasaka be galo. Tas pats, kas diskutuoti, ką geriau rytais gerti: kavą ar arbatą
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 10:03)
o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva.Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms Jeigu pamatytumėt gyvai iš arti kaip atliekama CPO,tikrai taip nešnekėtumėt
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 10:53)
o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva.Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms Jeigu pamatytumėt gyvai iš arti kaip atliekama CPO,tikrai taip nešnekėtumėt
šiaip tai pjaunama per tą patį randą dažniausiai, nervai sugyja ir pilvo jautrumas atsistato, raumenys taip pat suauga kaip ir gimdos sienelė, aišku randeliai lieka, o dėrl randelio apačioj nereik ginčytis, nes kiekvienos organizmas individualus, kiekviena kirtingai jaučia, pvz. mano mamai po 31 m. tarpvietėj labai netgi jaučias randas, po to kai traukė negyvą vaikelį, nes gydytojai nematė priežasties daryti CP ir galiausiai vaikelis užduso pakeliui, o po CP nieko nejaučia, nors CP technologoja prieš 29 m. buvo kiek kitokia nei dabar. Aš pati po CP, mačiau viską kas vyko operacinėj, jaučiau stūmimą, tempimą, žinojau kada kokia vaikelio dalis užgimsta, mačiau, kai vaikelį ištraukė, kirpo virkštelę, pabučiavau mažylį iškart po gimimo, glaudžiau prie veido, po to kai išvežė iš operacinės į palatą iškart leliukas atkeliavo prie krūties, tik naktį buvo naujagymių skyriuje, ryte jau abu neišsiskyrėm.
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 10:53)
kai laukiausi internete buvau susiraadusi ivairiu vaizdu su CP ir naturaliu gimdymu, ir tikrai priimtinesnis, estetiskesnis vaizdas buvo CP negu naturalaisu gimdymo.
nezinau kiek Jus apsiskaiciusi esate, taciau apie raumenu nupjovima - visiska nesamone, kai paklausiaiu gerb gydytojo ar per CP nupjauna pilvo raumenis (buvau ingternete prisiakiciusi visko) tai pradejo juoktis ir klaust is kur tokia nesamone susigalvojau. randai gimdoje sugyja, nei jauciasi, nei matosi. tik minusas tame, jog metus ar 2 po CP nerekomenduojama pastoti (bet tai tik i nauda bet kuriai mamai, mano manymu )) )
visoms ar ne visoms issitampo, niekas cia nezino, nes ne viena moteris cia dabar tikrai nepasakys kad jai issitampe ir sexas nebe toks. taciau pas gimdziusia moteri neikada nebus taip pat kaip pries gimdyma- taip pat ne vieno daktaro zodziai.
aha įdomiai parašyta, kad ir kraujagysles nupjauna su nervais kartu tokiu atveju turėtų būti letali išeitis
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 11:53)
o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva[COLOR=red].Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms Jeigu pamatytumėt gyvai iš arti kaip atliekama CPO,tikrai taip nešnekėtumėt
kas cia dabar per medicinos zinove? jeigu snekat nors nenusikalbekit viespatie,nesusiuna atgal kraujagysliu?kas cia per nesamone? Viskas atsistato nes pjuvis minimalus,dideliu pazeidimu nera
Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis.
O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau... Ar ten mus holivudo filmui filmuoja, kad neduok dieve atrodysiu isprakaitavusi, paraudusi, susiriebalabusiais plaukais, pakraujavusi .. Koks skirtumas, jei, kaip sakote- svarbu sveikas leliukas.
O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau... Ar ten mus holivudo filmui filmuoja, kad neduok dieve atrodysiu isprakaitavusi, paraudusi, susiriebalabusiais plaukais, pakraujavusi .. Koks skirtumas, jei, kaip sakote- svarbu sveikas leliukas.