Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

Noriu pasamprotauti su tom, kurios gaminasi lengvus kremus su emulsiniu vašku mišriai - riebiai odai g.gif Dedu 30 % aliejų ir kremai gaunasi lengvoki, bet va problema - jų konsistencija skystoka kaip pienelio, nesigauna standus kremas.. Bandžiau ir hidrolatą prieš tai tirštinti ksantanu, bet nelabai padeda. Kaip jūs darote? Gal galima su BTMS pamaišyti? Kažin netirštintų labiau? g.gif O gal reikia to maišytuvo kaip AZ?

QUOTE(Don&Mart‘a @ 2010 11 24, 18:13)
O kaži ar būtų galima medetkų fitolį gaminti graikinių riešutų aliejuje?

AN yra fitolių ir saulėgrąžų, ir alyvuogių aliejuje, tai ir šitie gal tinka smile.gif

QUOTE(chemistry @ 2010 11 24, 18:38)
Kaip manot, kvieciu gemalu aliejus tiktu lupu balzamui? Paskaiciau kad jame daug vit. A ir E, tai sakau gal ideti  g.gif

Tikrai tiks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 11 25, 09:59)
Kiek žinau, domėjausi, maceravimui reikia pasirinkti aukšto stabilumo oksidaciniams procesams ir šilumos poveikiui aliejus. Taigi aliejų, turtingų polinesočiosiomis riebalų rūgštimis omega-3 ir omega-6 šiam tikslui reikėtų vengti smile.gif

drinks_cheers.gif zinosiu mirksiukas.gif buvo idomu isgirsti konkrecia nuomone, ne pasvarstymus smile.gif KN'e pasakojo gal?
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 11 25, 12:05)
Noriu pasamprotauti su tom, kurios gaminasi lengvus kremus su emulsiniu vašku mišriai - riebiai odai  g.gif Dedu 30 % aliejų ir kremai gaunasi lengvoki, bet va problema - jų konsistencija skystoka kaip pienelio, nesigauna standus kremas..

gal per mazai emulsinio vasko dedi? nes pas mane pradzioj irgi skystoki gaudavosi, bet kai gerai ir ilgiau pamaisau tai tada pastandeja.

o paskutini karta gamindamasi krema patingejau ranka maisyti, tai su mikseriu suplakiau, tai ohoho kokios geros konstitencijos kremas gavosi thumbup.gif thumbup.gif tik turbut nelabai gerai i visus tuos aliejus ir t.t. kisti metalini mikseri? g.gif
Atsakyti
Sveikutes..skaitau jusu temeles..ir mokausi..bet dabar skubiau reiketu pagalbos..noriu draugei pagaminti..koki nors sveitikli..kad butu anticeliulitinis tiktu kojoms ir pilvukui..gal turite koki paprasta bet neprasta receptuka?
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 11 25, 20:24)
o paskutini karta gamindamasi krema patingejau ranka maisyti, tai su mikseriu suplakiau, tai ohoho kokios geros konstitencijos kremas gavosi thumbup.gif  thumbup.gif  tik turbut nelabai gerai i visus tuos aliejus ir t.t. kisti metalini mikseri? g.gif

Emulsinis riebins kremą, o to man nereikia smile.gif tad šis variantas atkrenta.
Atsakyti
Sveikos. Neperseniausiai gaminausi lupu balzama, visko dejau kiek priklauso, bet jis gavosi per daug kietas. Galvoju gal daugiau shea butter reikejo idet???
Papildyta:
QUOTE(Praline @ 2010 11 23, 20:40)
As beveik viska siunciuosi is UK - pigiau gerokai wink.gif

Is kokiu puslapiu siuntiesi??? As gyvenu UK, daug ka perku online, bet butu idomu suzinoti is kokiu tu psl perki?
Atsakyti
Labas vakaras, norejau paklausti - gal yra mamyciu, kurios gamina kremus pagal uzsakymus, jei tokiu atsirastu parasykite man i AZ, ir gal yra mamyciu is Klaipedos, kurios gamina kremukus pacios 4u.gif Dekui
Atsakyti
Mergaites, prasau pasidalinkite savo asmenine patirtimi apie naudojamus kremuose EA? kazkaip as ju nenaudodavau gamindama kremus, bet dabar sumaniau ismeginti. tai kokie yra tinkami normaliai odai? su kokiais pajutote teigiama poveiki odai? ir dar kad kvapas butu malonus... smile.gif
lauksiu nuomoniu bei pasiulymu bigsmile.gif
Atsakyti
mergaites, aš irgi noriu pradėti gamintis kremus ir kitas priemones pati, tik kyla klausimas, nuo ko pradėti, kaip jūs pradėjote, kur radote info, na užsirašysiu i pradžiamoksliu kursus, yra tokių. bet toliau, kur gaunate receptus, kaip sužinote kurie aliejai ir kit dalykai tinkami kokiai odelei, ar viskas vyksta eksperimento būdų, tieisog bandote ir tiek. Kur perkate reikiamus ingredientus, ar tose eko parduotuvese, ar kazkur kitur, jei nesunku ir negaila, pasidalinkite šia info, noriu gamintis kosmetika savo šeimai, vaikui. Dekoju jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 11 24, 22:29)
Aš graikinių riešutų aliejaus tam reikalui nenaudočiau. Maceravimui tinka sezamų (jis laikomas stabiliausiu aliejum), migdolų, simondsijų. Rinkčiausi kažką iš šitų smile.gif

O man iš kažkur užsifiksavę, kad stabiliausias simondsijų (jojobos) aliejus. Ai, čia gal užfiksavus, kad jis geriausiai tinka aliejiniams kvepalams.
Papildyta:
QUOTE(ugne77 @ 2010 11 26, 13:17)
mergaites, aš irgi noriu pradėti gamintis kremus ir kitas priemones pati, tik kyla klausimas, nuo ko pradėti, kaip jūs pradėjote, kur radote info, na užsirašysiu i pradžiamoksliu kursus, yra tokių. bet toliau, kur gaunate receptus, kaip sužinote kurie aliejai ir kit dalykai tinkami kokiai odelei, ar viskas vyksta eksperimento būdų, tieisog bandote ir tiek. Kur perkate reikiamus ingredientus, ar tose eko parduotuvese, ar kazkur kitur, jei nesunku ir negaila, pasidalinkite šia info, noriu gamintis kosmetika savo šeimai, vaikui. Dekoju jums.  4u.gif

Tai gal ir senesnes temeles paskaityk mirksiukas.gif
Nes kai aš pradėjau domėtis, tai pradžioje tik konspektavau viską į PC. Informacijos tikrai yra ir jos galima rasti šiame forume, tačiau jau kaip viena forumietė minėjo - nieks nesukramtys už jus ir į lėkštę neįdės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobiliukė: 26 lapkričio 2010 - 12:28
QUOTE(ugne77 @ 2010 11 26, 12:17)
mergaites, aš irgi noriu pradėti gamintis kremus ir kitas priemones pati, tik kyla klausimas, nuo ko pradėti, kaip jūs pradėjote, kur radote info, na užsirašysiu i pradžiamoksliu kursus, yra tokių. bet toliau, kur gaunate receptus, kaip sužinote kurie aliejai ir kit dalykai tinkami kokiai odelei, ar viskas vyksta eksperimento būdų, tieisog bandote ir tiek. Kur perkate reikiamus ingredientus, ar tose eko parduotuvese, ar kazkur kitur, jei nesunku ir negaila, pasidalinkite šia info, noriu gamintis kosmetika savo šeimai, vaikui. Dekoju jums.  4u.gif

visu pirma, as sugalvojau gamintis kremukus pati, uzstikusi sita temele thumbup.gif
pradzioje viska nuo pradziu pasiskaiciau, dar man dave keleta patarimu asmeninemis zinutemis pora temeles nariu smile.gif
tada pradejau skaitinetis apie aliejus, galincius tikti mano tipo odai . as skaiciausi va cia http://www.aromanatu...ai-aliejai.html (poto ir uzsisakiau)
receptuku kaip gamintis pradzioje radau stai cia http://www.love-eco.lt/veidui.php
is tikruju gamintis paciai kremukus yra labai paprasta, pradzioje man atrode gan sunku, bet dabar viska pasildai, sumaisai, ir jau viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne77 @ 2010 11 26, 13:17)

pradeti nuo informacijos skaitymo, o info yra visur - tiek cia SM labai daug, tiek internete, tiek knygose.. kas iesko tas tikrai randa mirksiukas.gif
receptus arba susirandam is ivairiu inf. saltiniu arba susikuriam.. paeksperimentuoti tikrai kartais tenka, bet tai labai idomu thumbup.gif

QUOTE(Dobiliukė @ 2010 11 26, 13:25)
nieks nesukramtys už jus ir į lėkštę neįdės.

labai teisingai drinks_cheers.gif jau tiek kartu rasyta, kad 101 karta jau nebesinori to pacio karoti biggrin.gif
Atsakyti