......Tortai-9......
...dalinamės receptais, kepam, diskutuojam...
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
1-5 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS
6 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Tortas be pavadinimo (Srove)
Tortas "Spanguolinis" (rusų k.)
Kavos likerio tortas (Sigitaw)
Tortas su ananasais (Cipciukas)
Vyšnių karamelės tortas (Olesta)
Tortas "Karamelės lašas" (Olesta)
Tortas su vaisiais (innguta)
Tortas iš vyniotinių (Migle79)
Tortas su mascarponės sūriu (smike)
Tortas su želė kremu (*Keila*)
Aguoninis garduolis (adriu)
Tortas su vyšnine varške ir vynuogėmis (Olesta)
Mangų-persikų tortas (Nova)
Purus biskvitas (daividija)
Paukščių pieno tortas (Aissstute)
Paprastas skanus tortukas (akvilyte)
7 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Varškinis gaivumėlis (Olesta)
Meian biskvitai
Kremas su lazdyno riešutais (Ruciake)
Meduolinis tortas (MO)
Tortas "Klaidutis" (Jurginė)
Koriukas (Raigra)
Skruzdėlynas (Olesta)
Egiptietiškas tortas (uzniukas)
Tortas su kavos ir karamelinio ganašo su džiovintom slyvom kremais (apie kremą) (linette)
Varškės tortas
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Plikytos tešlos tortas su vaisiais (Aissstute)
Mozaika - eda.dita firminis tortas (eda.dita)
Paprastas gaivus torčiukas (MO)
Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė (Nova)
Tortas su apelsininiu sufle (Olesta pagal Novą)
Tortas "Braškių bučinys" (Sonatina)
Karamelės pertepimas (Daividija)
Kriaušinis-karamelinis tortas (klaidos pataisymas) (kice)
Citrusinė avietė (Olesta)
8 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Mary Berry avietinis sūrio tortas (bea)
Ferrero Rocher tortas (pataisymas) (eda.dita)
Tortas su mascarpone sūriu (apie kremą)(kirbe)
Olive Garden Black Tie Mousse Cake (zuliaska pagal Sonatiną)
Tortas su Bailey's likeriu ir kava (zuliaska pagal Sonatiną)
Ricotos sūrio tortukas su vyšniomis (spyglis2)
Tortas "Juodasis princas" (Saulėtos variantas) (RiMami)
Tortas su sulčių putėsiais (likta)
Tortas su paukščių pienu (kirbe)
Napoleonas su plikytu kremu ir Rududu (foto) (rugiagele26)
Kokosinis tortas
Tortas "Kavos aromatas" (Jurginės komentaras) (rasute)
Turtingas kavos tortas (Olesta)
Morkų tortas
Morengų ir aguonų tortas su karameliniu kavos kremu (Sonatina)
"Saldukas" morenginis tortas (Cipciukas)
RiMami, dėkoju, tu pačiu laiku
Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2... gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint).
Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2... gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint).
QUOTE(Cosette @ 2010 11 02, 22:04)
RiMami, dėkoju, tu pačiu laiku
Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2... gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint).
Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2... gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint).
Na aš irgi dar naujokė ant tų morengų Matai ten 5 baltymai skirti dviems lakštams tai gaunasi pas Sonatiną po 2,5 baltymo vienam lakštui, viskas labai panašiai kaip ir pas mane gavos Tik patarčiau daryti ir džiovinti po vieną morengą per kartą, gal todėl ir nesigauna kitoms jei 2 lakštus iškarto džiovina (rusaitės rašo, kad jei yra orkaitėje turbo režimas - tik tuomet galima daugiau morengo lakštų džiovint ant to turbo režimo, jei nėra - tai tik atskirai; o gal tas turbo = ventiliatorius kur orkaitėse yra žodžiu aš nieko nenusimanau šitoj vietoj - kepu po vieną ir ramu )
Pas mane 3 baltymai+150 g cukraus vienam lakštui (ups neaiškiai parašiau tenais ) ir paskui kiti 3 - antram, plakiausi ir džiovinau kiekvieną atskirai (išviso 6 baltymai sunaudoti ir 300 g cukraus ). Užtenka sočiai aukščio man regis lakštas gaunas apie 2-3 cm storio (nekeptas), iškepęs biškį paplonėja
Labas, mergytės
Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto? Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart?
Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto? Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart?
QUOTE(Griaustinė @ 2010 11 03, 09:06)
Labas, mergytės
Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto? Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart?
Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto? Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart?
esu kepus, ne mano receptas, bet žiauriai skanus, ir tikrai pasiteisino, paėmiau šį receptą iš Žanetos blogo, tik keičiau biskvitus, nes pagal ją man nesigavo
vyšninis tortas su juodo šokolado musu
Labai skanus, turtingas skonis, o vyšninis jogurtinis kremas duoda lengvumo. savo pjūvio nufotografuot nespėjau, nes tortas akimirksniu dingo
man jisai po Olestos vyšninio karamelinio vienas skanesnių
RiMami, aciu uz nauja tema, surinktus receptus, ir kad taip issamiai viska isaiskini apie tortus...
Atnešu savo paprastutį ir lengvai pagaminamą torčiuką
Paprastutis torčiukas
Biskvitas:
4 kiaušiniai
1 st cukraus
1st miltų
1 a.š kakavos
keleta lašų romo esencijos
Kiaušinius plakame su cukrumi, kol padidėja tūris 3-4 kartus. Tuomet atsargiai įmaišome miltus. Biskvito masę padaliname į 2 dalis. Įpilame į formą vieną pusę masės ir kepame biskvitą 180 laipsnių apie 25 min, kitą pusę biskvito sumaišome su sijota kakava ir romo esencija kepame tiek pat laiko kaip ir baltą biskvitą.Man asmeniškai šis biskvitas pats lengviausiai kepamas
Grietinėlės kremas
250g grietinėlės (36proc)
pagal skonį cukraus arba cukraus pudros
7g želatinos
Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo, supilame želatiną. (Želatinos dėjau todėl, kad norėjosi ne puraus kremo, koks gaunasi vien su grietinėle, o standesnio)
Kakavinis kremas
250g grietinėlės
0,5 a.š. kakavos,
7 g želatinos
keleto lašų romo esencijos
Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo įsijojame kakavą, lašiname romo esenciją, supilame želatiną.
Torto surinkimas
Baltą biskvitą perpjauname į 2 dalis. Dedame į formą baltą biskvitą (kas mėgsta drėgnesnius galima sulaistyti kuom patinka, ar likeriai ar sirupu) pilame visą grietinėlės kremą, tuomet dedame kakavinį biskvitą, sulaistome ir pilame visą kakavinį kremą ir vėl dedame baltą biskvitą. Palaikome per naktį šaltai.
Nuotraukytė pjūvio:
Paprastutis torčiukas
Biskvitas:
4 kiaušiniai
1 st cukraus
1st miltų
1 a.š kakavos
keleta lašų romo esencijos
Kiaušinius plakame su cukrumi, kol padidėja tūris 3-4 kartus. Tuomet atsargiai įmaišome miltus. Biskvito masę padaliname į 2 dalis. Įpilame į formą vieną pusę masės ir kepame biskvitą 180 laipsnių apie 25 min, kitą pusę biskvito sumaišome su sijota kakava ir romo esencija kepame tiek pat laiko kaip ir baltą biskvitą.Man asmeniškai šis biskvitas pats lengviausiai kepamas
Grietinėlės kremas
250g grietinėlės (36proc)
pagal skonį cukraus arba cukraus pudros
7g želatinos
Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo, supilame želatiną. (Želatinos dėjau todėl, kad norėjosi ne puraus kremo, koks gaunasi vien su grietinėle, o standesnio)
Kakavinis kremas
250g grietinėlės
0,5 a.š. kakavos,
7 g želatinos
keleto lašų romo esencijos
Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo įsijojame kakavą, lašiname romo esenciją, supilame želatiną.
Torto surinkimas
Baltą biskvitą perpjauname į 2 dalis. Dedame į formą baltą biskvitą (kas mėgsta drėgnesnius galima sulaistyti kuom patinka, ar likeriai ar sirupu) pilame visą grietinėlės kremą, tuomet dedame kakavinį biskvitą, sulaistome ir pilame visą kakavinį kremą ir vėl dedame baltą biskvitą. Palaikome per naktį šaltai.
Nuotraukytė pjūvio:
Spyglis- ale atnesei receptuka, seiles kad istyso, per monitoriu ir skonis ir kvapas jau jauciasi.....................
Del morenginio torto- mergaite sake, jog kavos per puse reikia maziau pilti
Del morenginio torto- mergaite sake, jog kavos per puse reikia maziau pilti
QUOTE(meduolytee @ 2010 11 03, 11:36)
Spyglis- ale atnesei receptuka, seiles kad istyso, per monitoriu ir skonis ir kvapas jau jauciasi.....................
žinai, tikrai rekomenduoju, be galo skanus tik man biskvitai nelabai patiko, tai siulau keisti antra karta kepiau su kitais biskvitais ir buvo liuks
Sveikos kepejeles
labai dekui tau uz komentarus ir patarimus .
Jei galima dar noreciau pas jus paklausti:
1. o tas spaklius nesijaus poto,kai uzdesiu ta apdengimo mase is cukraus pudros? ir kiek mazdaug tu trupinuku imti?
2. kokius geriausia pasirinkti tortus,nes noriu daryti triju aukstu torta su apdengimo masem 3 atskirom?
3. kaip tuos tortus patartumete sulipdyti? nes maciau kai kurios kepejeles lipdo paprasciausiai su plastmasiniais kiek storesniais tokiais ale siaudeliais,bet as noreciau su kuo nors gal valgomu
is anksto dekui uz jusu atsakymukus ir patirti
QUOTE(Olesta @ 2010 11 02, 20:42)
su sviestiniu kremu, kurių bent keli receptai viršutinėje papuošimų temoje be komentarų tinka sviestinis kremas su kondensuotu pienu, arba Šarlot sviestinis kremas, tolygiau, gražiau ir visaip kaip geriau išsilygina tortai, jei į sviestinį kremą įbertumėt tarkuotų sijotų trupinukų, kad gautųsi toks špaklius, trupinukai gali būti tiek sausainių, tiek medučio lakštelių, kokius tik turit
labai dekui tau uz komentarus ir patarimus .
Jei galima dar noreciau pas jus paklausti:
1. o tas spaklius nesijaus poto,kai uzdesiu ta apdengimo mase is cukraus pudros? ir kiek mazdaug tu trupinuku imti?
2. kokius geriausia pasirinkti tortus,nes noriu daryti triju aukstu torta su apdengimo masem 3 atskirom?
3. kaip tuos tortus patartumete sulipdyti? nes maciau kai kurios kepejeles lipdo paprasciausiai su plastmasiniais kiek storesniais tokiais ale siaudeliais,bet as noreciau su kuo nors gal valgomu
is anksto dekui uz jusu atsakymukus ir patirti
mergaites, as gal ne i tema, bet kur Meian, Migle pasidejusios a???????
Papildyta:
oi reikes isbandyti butinai
Papildyta:
QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 03, 11:48)
žinai, tikrai rekomenduoju, be galo skanus tik man biskvitai nelabai patiko, tai siulau keisti antra karta kepiau su kitais biskvitais ir buvo liuks
oi reikes isbandyti butinai
QUOTE(meduolytee @ 2010 11 03, 11:51)
mergaites, as gal ne i tema, bet kur Meian, Migle pasidejusios a???????
Papildyta:
oi reikes isbandyti butinai
Papildyta:
oi reikes isbandyti butinai
Migle jau atsirado, o va Meian su Cypciuku kaip i vandeni dingusios.