[quote=linaraluka,2010 10 24, 19:00]
na, prisidesiu prie sitos temos ir as...

taupymas man yra vienas is pagrindiniu gyvenimo principu... tik jokiu budu tai ne skupumas

, kaip daugeliui atrodo, vos tik pradejus kalbeti apie tai... paprasciausiai mane erzina vejais isleisti pinigai, nors ir ne mano asmeniniai....
esu ekonomikos mokytoja, todel taupymo mokau vaikus, daug domiuosi apie tai, ir siaip manau, kad zmonems aplamai truksta finansinio rastingumo...
pagrindine mano taupymo taisykle - islaidu planavimas... visada pasiplanuoju islaidas metams i prieki - tai visokie draudimai (busto, automobilio), vaiko paruosimas i mokykla, Kaledos, gimtadieniai ir t.t. ... kita taisykle - akcijoms ne... jomis naudojuosi, tik kai tikrai man reikia to daikto, bet tikrai neperku jo, kad pigu... akcijos pasiteisina tik prekybos centruose maisto produktams, va cia galima sutaupyti (penktadieniais internete perziuriu maxima.lt ir iki.lt leidinius, ir susirasau man reikalingu akcijiniu produktu sarasa ... bet noriu pabrezti - niekada neperku pigiausiu maisto produktu, laikausi sveikos mitybos... maista perku tik savaitgali savaitei i prieki... tai patogu, skiriu tam tikra pinigu suma, o paprastom dienom apsieinu be parduotuves, net gaunasi savotiskas zaidimas i savaites pabaiga - pasigaminti ka nors skanaus is ,,kirvio"

... tai va - ir laiko susitaupo, ir pinigu, nes po darbo uzejus i parduotuve is alkio prisiperku visokiu nesamoniu

...kame dar taupau?... rubus perku kokybiskus, dauguma ju skalbiu rankomis, kad ilgiau tarnautu...ir pigiau, ir neerzina sliauziojimas ir ieskojimas rubu parduotuvese...kas dar?

... a, savo paaugliui sunui neduodu bet kada kisenpinigiu... savo algos diena sumoku jam ,,alga" - padarau pavedima i jo saskaita 100 lt menesiui, is kuriu jis privalo nusipirkti menesini autobuso bilieta (13,20 lt)... visus kitus gali leisti kaip nori - ar per viena diena isleisti, ar pasidalinti visoms dienoms... visko buvo, kol iprato tvarkytis su savo finansais

... bet ismoko
niu daug as cia prirasiau... gal kam ir ,,vejai", bet taip gyvenu...
Noredciau ir as taip moketi taupyti