QUOTE(Aidluka @ 2010 11 07, 10:21)
Kiek pastebėjau, visi pasikėlimai keltuvu maždaug į tokį aukštį kainuoja apie 40 EUR (aišku, išskyrus Jungfrau, ir galbūt ne tik jį
) - mes už Aquille du Midi vienam žmogui irgi apie 40 Eur mokėjom, jūsų La Meije irgi panašiai, ar ne?
La Meije man rodos pigiau buvo - ar ne 25 eurai, tiksliai neprisimenu, bet tikrai ne tiek kiek Zugspitze ar Aguille du Midi. As dar labai noreciau is arti pazvelgti i Jungfrau ir Matterhorn... kada nors...
QUOTE(Aidluka @ 2010 11 07, 12:27)
Mums irgi šis maršrutas buvo REIKŠMINGAS ir įspūdingas dėl to, kad patys įveikėm jį savomis kojelėmis
, šiemet patingėjom po Alpes kažką panašaus pakartot, tai tik ten pamatytą ir pajustą grožį prisimenam, o to tokio iš kojų verčiančio nuovargio nea
Man butent labiausiai ir patinka va tokie ilgi, is koju vercianti nuovargi sukeliantys kalnu marsrutai
Aisku, labai smagu keltuvu pasiekti svaigu auksti ir is arti pazvelgti i amzinuoju sniegu ir ledu uzklotas kalnu virsunes - ispudziai neuzmirstami, ir niekaip kitaip ju tokiu nepatirsi, nes alpinistais tapti mums su MB jau nebenusimato
Bet visgi graziausios atostogu kalnuose akimirkos - kai po ilgo zygio savo kojom uzsiropsti i kokia virsune ir sedi ten, visai jau be jegu, bet laimes pilna sirdim, ir dairaisi po tas neaprepiamas erdves aplink...
Visai kaip toj Vysockio dainoj:
Весь мир на ладони - ты счастлив и нем,
И только немного завидуешь тем,
Другим, у которых вершина еще впереди...
Tiesa, man tokiais atvejais dar norisi paniuniuoti ir maziau romantiska dainele is multiko apie skruzdelyte: "O as taip aukstai, as rekorda pasiekiau, o jus pasilikot zemai!"
QUOTE(Darbinga @ 2010 11 07, 11:26)
Beje, tam nacionaliniam parke yra ir daugiau maršrutų - galima vaikščioti ir vaikščioti iki nukritimo.
O kur butu patogiausia apsistoti, norint kokia savaitele pasivaikscioti tais marsrutais? Zakopaneje? Ar kur nors "giliau" kalnuose? (Zakopanej kazkada seniai buvau, bet nieko nebeprisimenu...)
Ir dar jungiuosi prie Aidlukos klausimo - prasom pasnibzdeti, kas ten per Olimpo kalnas nuotraukose?