Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 4

QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 09 22, 17:18)
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko smile.gif Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim? 4u.gif  4u.gif  4u.gif


http://www.supermama...howtopic=369234 čia dar yra ir esu dariusi kai ką
Atsakyti
biggrin.gif ,nu tai va receptukas VARSKES PYRAGO SU PUDINGU:
TESLAI :200 gr, sviesto
1 valg. s. grietines
300 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu.
IDARUI:500 gr. varskes
130 gr. cukraus
2 kiausiniai
3 valg.s. grietines
pakelis vanilinio pudingo.
Sviesta islydyti ,truputi atvesinti,miltus sumaisyti su kepimo milteliais ,sauksta grietines,sviesta atvesusi gerai ismaisyti ir isminkyti.tesla padalinti i dvi dalis.viena suvynioti i plevele ir kisti i saldymo kamera.Likusia tesla padengti kepimo indo apacia ir krastus.isplakti kiausinius ir sudeti visus idaro produktus.dar karta gerai isplakti ir paskleisti ant teslos.Is kameros isimta likusia tesla burokine tarka tolygiai uztarkuoti ant pyrago virsaus.kepti 160 laipsniu apie valanda.
Tesla gaunasi trapi,o idaras toks nu dievisko skonio.nors atrodo nieko ipatingo.pudingo specialiai ruosti nereik.tiesiog sumaisyt miltelius su idarui skirtais produktais.esu darius ir su grietineles skonio pudingu ,cia didelio vaidmens nevaidina smile.gif SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
labuka mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2011 09 22, 14:49)
Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?


Radau jau receptuka pati, kepiau 2 kartus, nes labai visiems patiko. Jei bus norinčių, pasidalinsiu juo.
Atsakyti
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 29, 16:05)
labuka  mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif


Prasau jum receptukas ax.gif



BISKVITAS su kondensotu pienu

BISKVITAS :
1 kiausini
1 valg. sauksta medaus (as dedu naturalu)
1 valg. sauksto sviesto
1 stikline miltu
1 skarbonke sutirstinto saldaus kondensoto pieno
0,5 arbatinio s. sodos uzgesintos su trupuciu actu

Tesla padalinti i 2 dalis ir iskepti
Kremo originale turi buti :
400gr. grietines, 1 stikline cukraus (viska suplakti)

As darau krema toki :1 litras sviezios gretines 30-35% riebumo
suplaku su 2 stik.cukraus, pilu maza srovele zelatina istirpinta (1 pokiukas) galiausiai supilu 1 citrinos sulciu (pries spaudziant citrina, uzpilu ja verdanciu vandeniu ir tegul pastovi kol atves, tai tada lengvai issispaudzia iki paskutinio laso)

krema pastatau i saldytuva kad biskiuka sustingtu, bet reik labai stebeti kad jis butu toks neskistas ir nesuketetu (cia tam , kad nebegtu is tortines)
nes surinkineju tortineje (sonus butinai pailginu su kepimo popierium !!!)
Dedu pirma biskvita, sudedu visa krema (krema sumaisykite su uogomis ar vaisiais kurie jum patinka, pagal sezona) Ant virsaus uzdeti antra biskvita. Virsu puosiu vaisiai, uzpilu jas greitai stingstanti zele (bet jos labai retai buta pirkti, ji stingsta akimirksniu, per pora minuciu ir viskas) Bet galit puosti kaip norit smile.gif
Tiesa biskvitus galit ir per puse dar perpjauti, daryti ir 4 sluoksniu ar istriju, kaip jums geriau patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 11 spalio 2011 - 19:40
[quote=erikiuxxx,2011 10 11, 19:36]
Prasau jum receptukas ax.gif
BISKVITAS su kondensotu pienu

ACIUKAS dideliausias 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 13:02)
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.


Gal kas kepet palei si recepta, kaip gavos? ar gerai iskilo?
Ir kaip pamatuot 250g miltu , jei neturiu svarstykliu?
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2011 10 31, 21:20)
Gal kas kepet palei si recepta, kaip gavos? ar gerai iskilo?
Ir kaip pamatuot 250g miltu , jei neturiu svarstykliu?

Kepiau be luobeles ir, tiesa sakant, man nepatiko schmoll.gif Kas tikrai skanu - tai Beatos pyragas su varske ir obuoliais nestuke.gif
1 stiklinė (250 ml):

Miltu = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietines = 250g
Aliejaus = 230 g
Istirpinto margarino = 180 g
Grietineles = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Dziuveseliu = 125g
Manu kruopu = 200g
Razinu = 160g
Aguonu = 150g
Riesutu = 130 g

Paimta is sios puikios temos
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2011 10 31, 21:51)
Kepiau be luobeles ir, tiesa sakant, man nepatiko  schmoll.gif Kas tikrai skanu - tai Beatos pyragas su varske ir obuoliais  nestuke.gif



Labai noreciau sio receptuko smile.gif kai turesit laiko, parasykite cia, buciau dekinga.
Papildyta:
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 29, 17:05)
labuka  mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif


as esu kepus panasu pagal Gustava biskvita su kondensuotu pienu.
O jis toks:
7 saukstai bulviu krakmolo
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 saukstelis sodos gesintos actu
1 kiausinis

Jis pertepa biskvita kremu is 250g grietines, 4 saukstu aguonu ir 1 sauksto cukraus pudros.

Visus biskvitui skirtus produktus sumaisyti dubenyje. Tesla supilti i auksta skardele patepta aliejumi. Kepti vid ikaitintoje orkaiteje apie valanda.
Iskepta ir atvesinta biskvita pepjauti i 3 dalis ir sutepti jau paruostu kremu.

Biskvitas gaunasi labai skanus, bet i krema deciau zelatinos, nes jis gaunasi skystokas ir viska tenka valgyti saukstu tiesiai is skardeles smile.gif
Atsakyti
Vilmos obuolių ir varškės pyragas
(receptas paimtas is cia)

Žieminiam obuolių pyragui reikės šių produktų:

- 1 pakelio sviesto (180g)

- 2 puodelių miltų

- cukraus

- cinamono

- 500 gr. 9 proc. riebumo varškės

- 3 kiaušinių

- 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)


Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.

Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda – galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.

Kai varškė paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.

Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.

Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Man šis pyragas skaniausias jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo.


As sviesta tarkuoju i miltus su paprasta tarka, maisau, trinu pirstais, gaunasi greitai ir paprastai. I "tesla" iveriu apie 150g cukraus. Galima ragauti ir ziureti, kiek jums skanu. Obuoliu uztenka 5-6, aisku galima daugiau, bet ir nuo formos priklauso. Juos apibarstau ne cukrum, o cukraus pudra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maža mazgė: 31 spalio 2011 - 21:22
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 11, 20:36)
Prasau jum receptukas  ax.gif
BISKVITAS su kondensotu pienu



As darau krema toki :1 litras sviezios gretines 30-35% riebumo
suplaku su 2 stik.cukraus, pilu maza srovele zelatina istirpinta (1 pokiukas) galiausiai supilu 1 citrinos sulciu (pries spaudziant citrina, uzpilu ja verdanciu vandeniu ir tegul pastovi kol atves, tai tada lengvai issispaudzia iki paskutinio laso)

krema pastatau i saldytuva kad biskiuka sustingtu, bet reik labai stebeti kad jis butu toks neskistas ir nesuketetu (cia tam , kad nebegtu is tortines)
nes surinkineju tortineje (sonus butinai pailginu su kepimo popierium !!!)
Dedu pirma biskvita, sudedu visa krema (krema sumaisykite su uogomis ar vaisiais kurie jum patinka, pagal sezona) Ant virsaus uzdeti antra biskvita. Virsu puosiu vaisiai, uzpilu jas greitai stingstanti zele (bet jos labai retai buta pirkti, ji stingsta akimirksniu, per pora minuciu ir viskas) Bet galit puosti kaip norit smile.gif


Iskilo klausimas: 1 litras grietines tai 1 kg? ir cia toks kiekis skirtas vienam sluoksniui?
Atsakyti
Man tai nerealus Alkavos pyragas su vaisiais arba aguonom. Jis toks geltonas, purus, drėgnas ir persikai arba aguonos tik ant viršaus. Gaila jų puslapyje nėra jo nuotraukos, bet gal žinote apie ką čia aš. Gal kas panašų kepat bigsmile.gif Būčiau laaabai dėkinga už receptuką smile.gif
Atsakyti