QUOTE(Baisa @ 2007 02 06, 22:37)
Aciu labai

Taip tingejau eit paziuret

Siandien kepiau duona ish ruginiu miltu, toks sh... gavosi

nomke7, greit pasakoji ka doro ishkept ish ruginiu miltu galima
Kiek kepiau duonu, i kuriu sudeti ieina ruginiai miltai, man, asmeniskai, visos nepatiko. Taciau, vienos rusies duona su ruginiais miltais, (aisku ne sau) kepu ne maziau kaip karta i savaite, nes ji ypatingai patinka mano tevui. Motina nuo jo net slepia, nes jis per vakara laisvai gali suvalgyti visa kepala. Jis sako, kad tai tip top tokia pat duona, kokia buvo tarybiniais laikai (tokia formine, nei balta nei tamsi, kuri, mano supratimu, tinka tik sumustiniams su desra). Matyt tevui jaunystes nostalgija.... Parasysiu recepta tokios duonos, kuri labai tinka valgyti ja silta,pusryciams su sviestu ir kava ar arbata. Sklaustuose 750 gr. Siulau daryti su taimeriu rytui ir 750 gr, nes ji ypac skani tik silta. Taip pat reikia parinkti atitinkama programa, ne pagrindine; pas mane - 4 (Moilinex, programa duonos kepimui su padidintu cukraus ir riebalu kiekiu):
1. Kiausiniai - 3 (2);
2. Sviestas (ne margarinas) - 175 gr. (150gr.)
3. Pienas - 70 ml. (60ml.)
4. Druska - 1.5 a.s (1 a.s.)
5. Cukrus - 4 a.s. (3a.s.)
6. Miltai 550C - 440gr. (360 gr.)
7. Mieles - 2.5 a.s. (apie 8 gr.); (2a.s.)