jau du vakarus is eiles kepiau ruginiu ir kvietiniu miltu duona pagal toki angliska recepta, kuris man visada iseina:) esme tas, kad Rimi uztikau sveiku kvieciu ir rugiu grudu, tai butinai naorejau toki ruigeli-kvieteli isiskept. nes to senovisko rugelio negaliu valgyt - toks sprangus. Taigi uzvakarykste duona buvo lengva, grudu buvo mazokai, vakar kepiau su daugiau, kadangi sikelpiau beveik nakti, tai tyrinesiu tik siandien, kas kaip isejo. Dukra sake, kad skanu. O kas man daugiau gali but svarnu?
QUOTE(dekolte @ 2008 02 14, 09:31)
jau du vakarus is eiles kepiau ruginiu ir kvietiniu miltu duona pagal toki angliska recepta, kuris man visada iseina:) esme tas, kad Rimi uztikau sveiku kvieciu ir rugiu grudu, tai butinai naorejau toki ruigeli-kvieteli isiskept. nes to senovisko rugelio negaliu valgyt - toks sprangus. Taigi uzvakarykste duona buvo lengva, grudu buvo mazokai, vakar kepiau su daugiau, kadangi sikelpiau beveik nakti, tai tyrinesiu tik siandien, kas kaip isejo. Dukra sake, kad skanu. O kas man daugiau gali but svarnu?
tai įdėk receptuką


O aš vakar pabandžiau iškepti duoną pagal Sonatinos receptą. Na ir ką, pavyko
Mama į svečius atėjusi negalėjo patikėti, kad aš kepiau. Aišku, parduotuvinė Vilniaus duona skanesnė, bet savo kepta, dar šilta, su sviestu irgi mmm
Pasijutom su vyru kaip kokie duonos valgytojai iš Granausko novelės



QUOTE(kniaumiau @ 2008 02 14, 17:00)
O aš vakar pabandžiau iškepti duoną pagal Sonatinos receptą. Na ir ką, pavyko
Mama į svečius atėjusi negalėjo patikėti, kad aš kepiau. Aišku, parduotuvinė Vilniaus duona skanesnė, bet savo kepta, dar šilta, su sviestu irgi mmm
Pasijutom su vyru kaip kokie duonos valgytojai iš Granausko novelės 



o tu ją duonkepėj kepei?


QUOTE(Preila @ 2008 02 14, 20:22)
Kepiau orkaitėj. Nesukrito, bet tešla nebuvo tikrai padviguėjusi, kaip rašoma recepte, gavosi nedidelė, bet apvalutė, pūstažandė tokia

Merginos, gal žinot, kur galima salyklo nusipirkti?
QUOTE(Donalita @ 2008 02 18, 22:27)
Merginos, gal žinot, kur galima salyklo nusipirkti?
alaus daryklose ieskok pazistamu arba koki sarga kabink

O aš bandžiau su vaisiais kept. Valgyt galima


Kepiau dar vieną (be vaisių

1 plaktas kiaušinis (į matavimo indelį supilt kiaušą ir pripilt likusią dalį vandens (240 ml)
1proc. kefyro 110-120 ml.
Skysčių išvis gaunasi 350-360 ml.
2š sviesto (neturėjau, tad naudojau alyvuogių aliejų)
1 a.š. druskos
2 š cukraus (dėjau medų)
2 a.š aguonų
0.75 matavimo indo razinų
miltų 540
2a.š. mielių
QUOTE(Donalita @ 2008 02 18, 20:27)
Merginos, gal žinot, kur galima salyklo nusipirkti?
susiradau "Lietuviško salyklo" svetainę ir užklausiau jų, ar galima nusipirkti jų salyklo kur nors parduotuvėse. Deja ne. Galima nebent tiesiai iš jų, bet mažiausias kiekis yra 25 kg

neskaičiau visos temos, bet pradžioje kažkas klausė, kaip iškepti Bočių duoną. Tai va, jos salsvas skonis yra nuo salyklo. Į šios rūšies duoną salyklo dedama daugiausiai. Jį reikia užplikinti kartu su kmynais ir dalimi miltų. Ten ant pakuotės parašyta, kiek salyklo reikia dėti procentais nuo bendro miltų kiekio. Kilogramo salyklo užtektų maždaug dešimčiai kepimų (jei vienas kepimas = 1 kg miltų), priklausomai dar nuo salyklo rūšies. Mane domina tik ruginis, ne kvietinis. Pagalvojau, nusipirktų kas nors maišą, tada susibėgtų moteriškutės ir išsidalintų po kilogramą. Rasčiau ir aš, kas man paiimtų ir atsiųstų. Bet svajuko dramblionės čia tikriausiai...
QUOTE(Donalita @ 2008 02 21, 14:29)
susiradau "Lietuviško salyklo" svetainę ir užklausiau jų, ar galima nusipirkti jų salyklo kur nors parduotuvėse. Deja ne. Galima nebent tiesiai iš jų, bet mažiausias kiekis yra 25 kg
neskaičiau visos temos, bet pradžioje kažkas klausė, kaip iškepti Bočių duoną. Tai va, jos salsvas skonis yra nuo salyklo. Į šios rūšies duoną salyklo dedama daugiausiai. Jį reikia užplikinti kartu su kmynais ir dalimi miltų. Ten ant pakuotės parašyta, kiek salyklo reikia dėti procentais nuo bendro miltų kiekio. Kilogramo salyklo užtektų maždaug dešimčiai kepimų (jei vienas kepimas = 1 kg miltų), priklausomai dar nuo salyklo rūšies. Mane domina tik ruginis, ne kvietinis. Pagalvojau, nusipirktų kas nors maišą, tada susibėgtų moteriškutės ir išsidalintų po kilogramą. Rasčiau ir aš, kas man paiimtų ir atsiųstų. Bet svajuko dramblionės čia tikriausiai...

neskaičiau visos temos, bet pradžioje kažkas klausė, kaip iškepti Bočių duoną. Tai va, jos salsvas skonis yra nuo salyklo. Į šios rūšies duoną salyklo dedama daugiausiai. Jį reikia užplikinti kartu su kmynais ir dalimi miltų. Ten ant pakuotės parašyta, kiek salyklo reikia dėti procentais nuo bendro miltų kiekio. Kilogramo salyklo užtektų maždaug dešimčiai kepimų (jei vienas kepimas = 1 kg miltų), priklausomai dar nuo salyklo rūšies. Mane domina tik ruginis, ne kvietinis. Pagalvojau, nusipirktų kas nors maišą, tada susibėgtų moteriškutės ir išsidalintų po kilogramą. Rasčiau ir aš, kas man paiimtų ir atsiųstų. Bet svajuko dramblionės čia tikriausiai...
Tai gal kooperuojames???O as tau jau ji tikrai perduociau!!O kokia kaina?
QUOTE(forta @ 2008 02 21, 10:51)
Tai gal kooperuojames???O as tau jau ji tikrai perduociau!!O kokia kaina?
Paklausiu. Jei gyvenčiau Lt, pati pirkčiau visą maišą ir nesukčiau galvos - susinaudotų tikrai.