
Maociute kepdavo, bet ten vargi vakariene, nes raugo reikia. be raugo duona nebus tikra.Kiek pamenu is savo mociutes, tai kai tesla kildaavo, nei duru dranskyt nei keiktis negalima buvo, o kai suminkydavo, tai tosk kietokas standus rutulys budavo> Kiek pamenu, tai ji kepdavo ta duona kepalais po 7 kg. Taip gaila, akd nespejau pasiklausti, kaip ji dare. Nors is vaikystes prisiminimas labai labai grazus - iskepa musm po maza kepaliuka ir mes einam ant sieno siltos duonos valgyt ...

QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 00:23)
Nu, kad jų čia tikrai daug yra, pasiskaitinėk temą

o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 01:23)
Šitoje temoje tiek duonos receptų, kad kokiam mėnesiui kepant kasdien tikrai užteks


QUOTE(rutulux @ 2008 01 19, 07:20)
Nu, kad jų čia tikrai daug yra, pasiskaitinėk temą
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.

o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
na, bandysiu šitą kepti, o temą tai visą perskaičiau, ir ką kepiau tai visada iš čia


kažin ar eitų duonkepėj be mielių duoną kept

Kepiau vakar baltą duoną pagal šį receptą (chlebopecka.ru):
260 ml. kefyro
50 gr. aliejaus
1,5 v.š medaus
2a.š.druskos
miltų 620 ml
mielės 7gr.
Pastebėjimai: tešla gavos per daug kieta, todėl iš akies pyliau kefyro, per daug atskiedžiau

Manau, kad kefyro reikia visų 300 ml.

Sveika prisijungus

tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo

Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
[/quote]
Kepiau pagal šį receptą duoną, bet ji man sukrito


Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2008 01 22, 11:20)
Sveika prisijungus
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu

tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo

Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo

Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani


QUOTE(Preila @ 2008 01 22, 11:53)
Kepiau pagal šį receptą duoną, bet ji man sukrito
Ir ką gi vėl dariau ne taip
O kokius kvietinius miltus naudoji?
Papildyta:
dažniausiai naudoju 550, bet jei reik ir kitokius
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo
Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani
Bet kitos sukrenta, na jau nebežinau ką daryti 


Papildyta:
dažniausiai naudoju 550, bet jei reik ir kitokius
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo

Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani


pas mane toj protingoj knygutėj (kur prie duoninės) rašo, kad sukrenta jei duona per ilgai laikoma ir šildoma duonkepėj. Aš išimu iškart kai tik iškepa. Nu, tfu, tfu, tfu kiek kepiau viskas gaudavosi.
QUOTE(rutulux @ 2008 01 22, 12:20)
Sveika prisijungus
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu

tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo

Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
Būtinai parašyk kaip gavosi - jei kitos nepaklausiam, tai tik dėl laiko stokos, bet paskaitiom


O dėl kepejėlių dingimo, tai kelios leliukus sūpuoja (čia ir apie save aš



Jau antrą kart kepu ir abu kartus gavos labai skaniai
taigi:
Vanduo arba pienas 350 ml (aš pyliau pieną)
Margarinas arba sviestas 1,5 valg.š
druska 1a.š
cukrus 2 v.š. (dėjau medų)
405 tipo miltai 540 gr
mielės 7gr
razinos 100 gr
smulkinti graikiški riešutai 3 v.š. (dėjau daugiau)