Gema, labai malonu skaityti, kad viskas super pavyko. Tikiuosi, taip ir toliau bus.
Portuke, mano duonkepes instrukcijoje taip pat parasyta kaip forta parase. Greito kepimo programos niekada dar nebandziau ir tur but niekada nebandysiu. I "Duonos rutuliukai" as dedu 3 didelias saujas riesutu, tik tiesa as juos susmulkinu (tam gerai tinka virtuvinis plaktukas mesai musti).
Vakar kepiau baltą duoną, tai įdedu receptą.
210 ml vandens
2 vnt kiaušiniai
22 gr sviesto
1,5 v.š. pieno miltelių
2,5 v. š cukraus (dėjau medaus)
1,5 a.š. druskos
450gr miltų
1,5-2 a.š. mielių
Jei jau buvo toks receptas, nepykit , kad pasikartojau
Labai skani duonelė.
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?
210 ml vandens
2 vnt kiaušiniai
22 gr sviesto
1,5 v.š. pieno miltelių
2,5 v. š cukraus (dėjau medaus)
1,5 a.š. druskos
450gr miltų
1,5-2 a.š. mielių
Jei jau buvo toks receptas, nepykit , kad pasikartojau
Labai skani duonelė.
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?
QUOTE(spiglys @ 2007 05 09, 11:33)
Vakar kepiau baltą duoną, tai įdedu receptą.
210 ml vandens
2 vnt kiaušiniai
22 gr sviesto
1,5 v.š. pieno miltelių
2,5 v. š cukraus (dėjau medaus)
1,5 a.š. druskos
450gr miltų
1,5-2 a.š. mielių
Jei jau buvo toks receptas, nepykit , kad pasikartojau
Labai skani duonelė.
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?
210 ml vandens
2 vnt kiaušiniai
22 gr sviesto
1,5 v.š. pieno miltelių
2,5 v. š cukraus (dėjau medaus)
1,5 a.š. druskos
450gr miltų
1,5-2 a.š. mielių
Jei jau buvo toks receptas, nepykit , kad pasikartojau
Labai skani duonelė.
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?

QUOTE(forta @ 2007 05 09, 14:47)
Rusiškuose saituose, ten nurodyta kepti orkaitėje.
QUOTE(spiglys @ 2007 05 09, 11:33)
Vakar kepiau baltą duoną, tai įdedu receptą.
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?
Internete labai daug duonos receptų. Bet ar juos reikia kaip nors perdaryt norint kept duonkepėj ?
Aš dažniausiia duonkepėje tik tešlą ruošiu,o kepu orkaitėje. Bet jei recepte nurodyta kepti orkaitėje, tai kepdama duonkepėje dedu truputį daugiau miltų (1-2 v.š.) , kartais tenka daugiau mielių dėt (nes jei receptas ne duonkepei, tai dažniausiai rauginama duonelė po kelias val. kelis kartus, tai duonkepėje kepant ciklas trumpesnis - kompensuojama papildomai truputį mielių dedant).
O aš vs dar pasvajoju pabandyt raugą naminį išgaut iki vasaros karščių, nes pagaliau šaldytuvas atsilaisvino nuo vaiko moliūgo, o tai nebuvo kur papildomo trilitrio įtalpint

O šiaip jau laikas naujų kokių receotukų pasidairyt, nes senieji jau pabosta (nors va pas Sonatiną radau labai liuks bagetus, pabandykit



Juodos duonos receptukas (man super)
200ml. tamsaus alaus
75ml.vandens
75ml.arbatos(stiprios)
3,5 valg.sauksto rupiu miltu
230ml. kvietiniu miltu
1 saukstelis cukraus
1,5 saukstelio druskos
1 saukstelis tirpios kavos
1 saukstelis kakavos
2 valg.pieno milteliu(dejau sojos)
1,5 valg.sauksto sausu bulviu koses milteliu
1 valg.saukstas marg.
1,5 saukstelio sausu mieliu
1 saukstas kmynu
1 valg saukstas dziovintu svogunu laisku
SKANAUS
QUOTE(forta @ 2007 05 21, 16:43)


Juodos duonos receptukas (man super)
200ml. tamsaus alaus
75ml.vandens
75ml.arbatos(stiprios)
3,5 valg.sauksto rupiu miltu
230ml. kvietiniu miltu
1 saukstelis cukraus
1,5 saukstelio druskos
1 saukstelis tirpios kavos
1 saukstelis kakavos
2 valg.pieno milteliu(dejau sojos)
1,5 valg.sauksto sausu bulviu koses milteliu
1 valg.saukstas marg.
1,5 saukstelio sausu mieliu
1 saukstas kmynu
1 valg saukstas dziovintu svogunu laisku
SKANAUS
Jau buvau nusižiūrėjus šį receptą inete.

Šiandien kepiau duoną su džiovintais pomidorais( mažas kepaliukas)
1st. vandens
2 v.š. pieno miltelių
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
4 v.š. džiovintų pomidorų
1a.š džiovinto baziliko
1a.š.džiovintų petražolių
3st +4 v.š. miltų
1 1/4 aš. mielių
Stiklinė -200ml
Naudojau smulkintus džiovintus pomidorus aliejuje( tyrelę).Jų yra pirkti manau didesniuose PC. Ieškokit prie marinuotų pomidorų , agurkų ir t.t.
QUOTE(Sola @ 2007 05 24, 13:28)
Panos labai noreciau jusu patarimo:vakar su uosve diskutavom-kodel geriau kepti duona kepimo masinoj nei orkaitej?As stovejau parduotuvej prie to aparato ir niekaip negalejau apsispresti-pirkti ar ne?Koki tos duonkepes pranasumai nei orkaites?Aciu
Visų pirma, antra ir trečia ir...... patogumas

Forume daug apie tai parašyta. Aš pirkau Topo centre 12 programų duonkepę už 250 lt metaliniu korpusu ( su baltu korpusu 200 lt.) Gariūnuose mačiau mulinex firmos už 150 lt.
QUOTE(Sola @ 2007 05 24, 13:28)
Panos labai noreciau jusu patarimo:vakar su uosve diskutavom-kodel geriau kepti duona kepimo masinoj nei orkaitej?As stovejau parduotuvej prie to aparato ir niekaip negalejau apsispresti-pirkti ar ne?Koki tos duonkepes pranasumai nei orkaites?Aciu
Man tai labiau orkaitėj patinka - vienodai puri būna, kokią nori formą išgauni, nėra skylės nuo maišymo mentės. Todėl dažniausiai duonkepėje tik tešlą pasiruošiu, nes negaliu pakęst minkymo

Bet kai dabar karšta, tai epu duonkepėje - neprikaista namai nuo orkaitės, nereikia sekt laoko kiek pakilo, kiek kepa, temperatūros ir pan. - sudėjai produktus ir pamiršai kelioms valandoms

QUOTE(spiglys @ 2007 05 24, 13:47)
Forume daug apie tai parašyta. Aš pirkau Topo centre 12 programų duonkepę už 250 lt metaliniu korpusu ( su baltu korpusu 200 lt.) Gariūnuose mačiau mulinex firmos už 150 lt.
Aš taip norėjau metaliniu korpusu, bet nesulaukiau kol atveš


Šiandien kepiau duoną su garstyčiomis
1st. vandens (gal galima ir alaus ?)
3v.š. garstyčių ( naudojau prancūziskas kur su grūdeliais)
1v.š. aliejaus
2 v.š .cukraus ( dėjau 1 v.š. medaus)
1a. š. druskos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė ruginių miltų
1v.š. avižinių dribsnių
2a. š. sausų mielų
1st.-200 ml, receptas mažam kepaliukui duonos.
1st. vandens (gal galima ir alaus ?)
3v.š. garstyčių ( naudojau prancūziskas kur su grūdeliais)
1v.š. aliejaus
2 v.š .cukraus ( dėjau 1 v.š. medaus)
1a. š. druskos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė ruginių miltų
1v.š. avižinių dribsnių
2a. š. sausų mielų
1st.-200 ml, receptas mažam kepaliukui duonos.
Labai sauni tema
As cia radau ir beveik kaip palangos duonos recepta. Didelis dekui
Kazkuri cia klause, kur geriau kepti duona. As kepu tik orkaiteje ant akmens ir man puikiausiai gaunasi. Nors turiu labai didelia virtuve tokio aparato nesiruosiu pirkti, nes tik stovetu ir tiek, nes kekviena diena duonos nekepu

As cia radau ir beveik kaip palangos duonos recepta. Didelis dekui

Kazkuri cia klause, kur geriau kepti duona. As kepu tik orkaiteje ant akmens ir man puikiausiai gaunasi. Nors turiu labai didelia virtuve tokio aparato nesiruosiu pirkti, nes tik stovetu ir tiek, nes kekviena diena duonos nekepu
