Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

ŠOKOLADINIAI MIELINIAI KOLDŪNAI SU VYŠNIŲ PADAŽU

KOLDŪNAMS:

120g pieno, 30g cukraus, 20g sviesto, 20g mielių, 280g miltų, ¼ arbatinio šaukstelio druskos, 1kiaušinis, 16 gabalėlių šokolado, 500g vandens

VYŠNIŲ PADAŽAS:

710g rugščių vyšnių, 15g kukurūzų krakmolo (nebūtinai!!!), 20-30g cukraus


Koldūnų paruošimas:

Į TM indą sudėti pieną, cukrų, sviestą, mieles ir 3min/37C/2 poz maišyti.

Sudėti miltus, druską, kiaušinį ir minkyti 3 min/Varpelis.

Tešlą padalinti į 16 vienetų (maždaug graikiško riešuto dydžio).Suvyniojus rutuliuką suspausti ir į centrą įdėti gabalėlį šokolado.

Sudėti koldūnus į pasviestuouą Varoma indą ir palikti juos šilumoje 30 min.

Įpilti vandenį į TM indą, uždėti Varomą indą ir troškinti garuose 20min/ Varoma/1poz


Padažo paruošimas:

Vyšnias, krakmolą ir cukrų sudėti į TM indą ir smulkinti 15sek/8poz bei virti 8 min/100C/2poz.

Kol virs padažas uždėti Varoma indą, kad koldūnai išliktų šilti.

Patiekti koldūnus aplietus vyšnių padažu.



Vietoje šokolado galima dėti varškę, o uogas galima irgi kitokias, bet su raudonos spalvos labia skaniai atrodo.



RUSIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS


TEŠLAI:

300g miltų, 100g cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 30g šokolado (galima kakavos), 150g margarino gabaliukais, 1 kiaušinis


Visus ingredientus sudėti į TM indą ir maišyti 30s/6poz.Išimti

2/3 tešlos iškloti sviestu pateptoje 26cm formoje. Tešlos kraštus užlenkti į viršų.

ĮDARUI:

180g minkšto sviesto gabaliukais, 200g cukraus, 500g varškės, 4 kiaušiniai, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 pakelis vanilinio pudingo (dažniausiai parduodamas “maximoje”, bet galima ir be jo daryti )


Visus produktus sudėti į TM indą ir sumaišyti 40s/5poz. Išpilti ant tešlos. Likusią dalį tešlos trupinukais apibarstyti ant varškinio sluoksnio. Kepti įkaitintoje orkaitėje 60-70min/1750C



KUBUS sultys :

200 g morkų

350 g obuolių

100 g banano

80 g cukraus

1 MT citrinos sulčių

vandens

Morką supjaustyti gabaliukais ir smulkinti 15s, 5poz

Įpilti 750ml vandens ir gaminti 15min, 1poz, Varoma

Sudėti likusius produktus ir susmulkinti 1min, 10poz

Pripilti vandens iki 2 litrų žymės ir pasterizuoti 7min, 100 C, 2poz

Suplakti 30s, 8poz ir atvėsinus gerti.
Papildyta:
QUOTE(gike @ 2009 04 21, 22:51)
Ką tik pridariau glazuruotų migdolų  tongue.gif. Šeima juos dievina.
Receptukas:
200 g migdolų
10 g. sviesto
80 g. rudojo cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
10 g vandens (aš pilu truputi mažiau)

Migdolus, sviestą, cukrų ir cinamoną sudėti į MT ir 5 min/Varoma/rodyklė (prie varpos). Per viršų supilti vandenį ir 10 min./ Varoma/ rodyklė/poz. 1. Migdolus išdėti į lėkštę ir palikti atšalti.

Galima įberti truputi ir smulkintų gvazdikėlių.
P.s. šis receptas tinka tik TM 31! (Čia toks prierašas prie recepto)

Papildyta:
QUOTE(garbanele1976 @ 2009 05 12, 09:12)
receptas kokteilio, kuris suteikia energijos ir daug vitaminu organizmui.
SMOOTHIE zalias.
Ji radau vokiskuose forumuose, siulo gerti 14 dienu, geriausia ryte.

5 lapai spinatu svieziu arba 1 kubelis saldytu
Petrazoliu sakele
1/4 didelio agurko
1/2 avokado
1 obuolys
1 bananas
1 nulupta citrina
500ml vandens

*vaisius 1min/Turbo
*pilant per dangteli vandeni 30s/10poz

Gaunasi keturios stiklines. Labai skanus  thumbup.gif  ir tikrai priduoda energijos visai dienai thumbup.gif Su malonumu net vaikai geria



QUOTE(spiglys @ 2009 07 03, 10:23)
ŽUVIS ANT IEŠMELIŲ VAROMA INDE 
4 porcijos


2 sterko filė (po 120 g)
Jauna cukinija (supjaustyta 1 cm griežinėliais)
2 citrinos
Krapų, petražolių, druskos, baltų pipirų
Aliejaus
100 g ryžių
4 lauro lapai
30 g sviesto
 

Sterko filė supjaustyti 2,5 cm kubeliais. Sudėti į dubenį, apšlakstyti vienos citrinos sultimis, kapotais krapais, aliejumi, druska, pipirais. Palikti porai valandų šaldytuve.
Cukinijų griežinėlius perpjauti pusiau.
Citriną supjaustyti plonais griežinėliais.
Ant medinių iešmelių suverti cukiniją, įvyniotą į citriną, žuvį, vėl cukiniją, o gale užmauti lauro lapą.
Į garo krepšelį supilti ryžius, įpilti 600 ml verdančio vandens, uždėti Varoma indą su vėrinukais ir garinti 20 min./ Varoma/ Šaukštelis.



QUOTE(spiglys @ 2009 07 03, 17:04)
Cappuccino

1/2 L pieno, 50gr grietinėlės
30 gr juodo šokolado , 1 šaukštas cukraus
3 šaukšteliai tirpios kavos
20 gr amareto arbo romo

Susimalti šokoladą 3*6s/ 9 poz. Truputi išimti užbarstymui
Sudėti produktus ( be grietinėlės) ir maišyti 6 min 90 C/2 poz
Supilti grietinėlę ir plakti 30 s/9 poz
Išpilstyti į puodelius ir putą pabarstyti šokoladu



QUOTE(gike @ 2009 07 03, 18:26)
Cappuccino receptas

50 g juodojo (kartaus) šokolado plytelėmis (galima naudot ir pienišką, bet mums skaniau su juodu),
1000 g pieno (pilu naminį arba Dvaro 3,5 proc. riebumo - mums skaniausia),
4-5 šaukštai tirpios kavos (aš naudoju stiprią kava iš kavos aparato - apie 200 g pilu)

viska sudėti i pagrindinį puodą ir  9 min./ 90 laipsn./ poz 1 kaitinti. Tada 20 sek./ poz 8 išplakti. supilstyti į puodelius ir gerti. Skanaus!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprikutė: 02 rugsėjo 2010 - 18:49
OOO SUPER temuke, na dabar gaminsime ir gaminsime thumbup.gif
Papildyta:
Kazkas is mamyciu buvo davusios sita kavos receptuka, man ji gaunasi thumbup.gif ir sveciai ja labai megsta mirksiukas.gif

KAVA MACCHIATO KARAMELINE

180g pieno
4 "Werther Original" saldainiai (ju yra pirkti IKI)
*viska 3.5min/90/2poz
* tada 30s/10poz suplakti iki putu
*per talaika pasidaryti puse puodelio kavos, galima pasaldinti.
*I auksta stikline supilti piena,ir ant virsau atsargiai pilti kava be tirsciu.Gaunasi tokia triju sluoksniu, apacioje pienas, tada kavos sluoksnis ir virsui puta.
Atsakyti
po biskiuką surenku iš anos temukės receptukų smile.gif Geriau, kai visi vienoje vietoje biggrin.gif


o dabar superinis salotu padazas thumbup.gif

2-3 skilteles (nemazos) cesnako,
ryselis petrazoliu (as dejau baziliko, nes neturejau),
2 sauksteliai druskos,
40 g cukraus,
20 g garstyciu,
240 g vandens,
120 g acto,
120 g aliejaus

cesnaka ir petrazoles 3 sek./ poz.6;
like produktai(isskyrus alieju) 10 sek./ poz.8;
supilti alieju ir 15 sek./ poz.8;
supilti i stiklini buteli ir laikyti saldytuve (iki 2 savaiciu) . Pries naudojima suplakti.


Armėniškas pupelių paštetas:
1-2 svogūnai (pusiau)
1 morka (gabaliukais), 300 g. virtų pupelių
100 g graikiškų riešutų
100 g. sviesto
Kalendros lapelių (aš dėjau džiovintų iš pakelio), 2-3 skiltelės česnako

* Riešutus smulkinti 5sek/5. Išimti.
*Žalumynus ir česnakus sukapoti 3 sek/8. Išimti.
* Morką ir svogūnus sukapoti 5sek/4,5. ,įpilti 30g aliejaus ir kepinti 5min/varoma/šaukšt be MP
* Sudėti pupeles, žalumynus, sviestą, riešutus ir išsukti 15-20sek/7 padedant mentele.
Skanaus!!!

alaus sriubos thumbup.gif , tos kur receptas arojos puslapyje yra.
Įkelsiu ir jums receptuką:
1 l vištienos ar daržovių sultinio
350 g bulvių
1 svogūnas (50 g)
1 morka
2 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas miltų
150 g kietojo sūrio
0,3 l šviesaus alaus
½ arb.š. traiškytų kmyno sėklų ir juodųjų pipirų
1 arb.š. Vusterio padažo
Čiobrelių pabarstimui

•Sūrį sutarkuoti 6 sek./ 9. Išimti.
•Svogūną, morką ir česnakus sudėti į Thermomix indą ir kapoti 3 sek./ 5.
•Įpilti aliejaus ir kepinti 5 min./ Varoma/ Šaukštelis be MP.
•Suberti miltus, sudėti pusiau perpjautas bulves ir pasmulkinti 5 sek./ 4,5.
•Supilti sultinį ir virti 15 min./ 100 C/ 2. Sutrinti 15 sek./ 8.
•Supilti alų ir dar virti 10 min./ 100 C/ 2.
•Suberti tarkuotą sūrį, Vusterio padažą, druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti 20 sek./ 4.
•Išpilsčius į lėkštes, pabarstyti čiobreliais ir kmynų sėklomis
Tik naudojau ne vištienos sultinį, o kiaulienos šonkauliukų. Dar į sriubytės lėkštę įdėjau po kelis virtus šonkauliukus. Tai bevalgydami su MB pirštus laižem. tongue.gif Sriubai naudojau Kalnapilio Original. Kitą kartą bandysiu su lengvesniu alumi virti.

Mesos maltinukai
Reikes:
5 dzdziuvesiai
2 skilteles cesnako
1 saukstelis druskos truputi pipiru
Puse kamstelio balto vyno
50g aliejaus (alyvuogiu jei turit)
500g mesos (maltos jei turit)
300g ryziu
Padazui
50g aliejaus
400g sv.pomidoru arba koncervuotu savo sultyse.
Puse kamstelio balto sauso vyno
1 saukstelis cukraus
1 saukstas pomidoru tyres (tos labai tirstos)
Druska, pipirai.
Jei mesa ne malta susimalkit su tmh.manau yra pas jus nurodyta kaip malti mesa.
I puoda dedame 5 dziuvesius,cesnaka druska pipirus ir poz.8 ,sekundziu 20.Po sumazinam greiti iki poz1.5 ir po truputi per anga metam malta mesa.Pabaigoje pilam vyna alieju ir dar pora sekunzdiu malam kol viskas susimaisys.
Padarom pailgus maltinukus ir sudedam i Varoma.Kad paruostumeme padaza sudedame visus produktus skirtus padazui i puoda ant poz6 sekundziu 20.Pilam vandeni iki 1 litro pazymos .I krepseli sudedame ryzius juos perplauname truputi vandeniu (is krano)ir dedame i puoda ant virsaus varoma su maltinukaisi ir verdam 40 min temperatura Varoma poz.2.
Baigus uzpilame padaza ant maltinuku.
Skanaus.
Nuo manes.As sudedu maltinukus pailgus ant Varomos dugno ir sieneliu padarudama tarsi saule ir pripjaustau paprikos,jei lieka vietos tai ir bulviu pripjaustau pagaliukais .Palikit vietos garam ieiti i Varoma.
Siam patiekalui naudojamas vienas mesos prieskonis kuri neistengiau isvert.Parasau gal kas zinot KIMINO.I mesa dedamas 1 saukstelis.




KAVA MACCHIATO KARAMELINE

180g pieno
4 "Werther Original" saldainiai (ju yra pirkti IKI)
*viska 3.5min/90/2poz
* tada 30s/10poz suplakti iki putu
*per talaika pasidaryti puse puodelio kavos, galima pasaldinti.
*I auksta stikline supilti piena,ir ant virsau atsargiai pilti kava be tirsciu.Gaunasi tokia triju sluoksniu, apacioje pienas, tada kavos sluoksnis ir virsui puta.

http://www.koffie-we...-macchiato1.jpg

Skanios kavytes smile.gif



Kūčiukai biggrin.gif Tešlą tokią dariau:
700 g miltų
70 g margarino
200 g cukraus
70 g aguonų (man šiek tiek per daug jų buvo, kitą kart dėsiu mažiau, gal 40g)
druskos šiek tiek
380 g vandens šilto
45 g mielių

Viską sudėjau ir 4 min minkė tešlą. Tada šiek tiek aliejaus įpyliau (apie 10g) ir 50 laipsniu/5 min/1 greitis uždengus dangteliu ir leisti pakilti. Kai jau pro viršų daug išlipo, tai vėl sudėjau atgal ir dar kartą 50 laipsniu/5 min/1 greitis. Ir kai antrą kart pakilo, jau dariau kūčiukus. Pirmieji tokie neypatingos formos gavosi, bet po to išmokau ir visai gražūs lygūs išėjo smile.gif reikia tik daugiau tarp rankų paminkyti ir patrinti. Šiaip skanūs išėjo, aišku darbo buvo kol juos ten visus padariau, beveik 2 valandas užgaišau. Gavosi apie 1kg.

O kažin lietuviškoj knygoj yra koks nors kūčiukų receptukas?


Mielinė tesla

300g pieno,
80g sviesto,
1 saukstas cukraus, 0,5 saukstelio druskos
40g mieliu, 500g miltu

1.sudeti visus produktus be miltu ir sildyti 1,5 min/37c/2
2. suberti miltus ir minkyti 3 min./varpelis
(jei norisi ketesnes - galima deti daugiau miltu.
Viskas. Naudojate pagal paskirti - bandelems, pyragui.....


MANTU TESLA

350g miltu
200g vandens
1/2 saukstelio druskos

*sudeti visus produktus ir maisyti 10s/2poz
*minkyti 2min/Varpeliu
*Plonai iskocioti ir deti mesos farsa, galimair varskes idara daryti, toki kaip i lietinius blynus rolleyes.gif

Beje pas mane nera "Azuriniu blyneliu" knygoje, gal kuri galit parasyti receptuka.Aisku jei jie skanus smile.gif



AZURINIAI BLYNELIAI

300 g kefyro, 300 g pieno
450 g miltu, 250 g karsto vandens
2 kiausiniai, 40g cukraus, 40 g aliejaus
1/2 a.s. druskos, 1 a.s. sodos, saukstas cinamono. Aliejaus - kepimui

*sudeti kefyra ir soda i inda ir maisyti 10 sek/4
*supilti piena, druskA, cukru, cinamona, kiausinius ir plakti 10 sek/6
*suberti miltus, alieju ir maisyti 3>7>3. Mase turi buti grietines tirstumo.
*ispilti tesla i kita inda, neplauti. Ipilti karsta vandeni ir praskalauti 5sek/6
*ijungti 4 greiti ir per dangtelio anga supilti tesla atgal i karsta vandeni. Taip daroma, kad blyneliai butu azuriniai. Plakti 15 sek.
Kepti ant gerai ikaitintos keptuves.
As tai pirma keptuve iskepiau ir ismeciau, man nepatiko, tada kepiau sirduciu formos vaflinej, gavosi thumbup.gif

O dabar sausainiu receptukas:

250 g miltu
0.5 saukstelio kep.milteliu
150 g cukraus
2-3 lasai sviestiniu- vaniliuniu kvapu (as dedu sauksteli vanilinio cukraus)
1 kiausinis
130g sviesto
20 g kakavos
10 g romo (pilu, jei turiu)
1 kiausinio baltymas, isplaktas
30 g pieno

Miltus, kepimo miltelis, cukru, vanil cukru, kiausini ir sviesta sudeti ir minkyti 20sek./ poz.4
Puse teslos ideti valandai i saldytuva
I likusia tesla sudeti kakava, romair dar karta isminkyti 10 sek./ poz.4. Tesla isimti ir padeti valandai i saldytuva.
Teslas iskocioti atskirai i didelius blynus. Sviesuji blyna patepti isplaktu kiausinio baltymu. Ant jo deti tamsuji blyna ir abu bluynus suvolioti i rytineli. Rytineli dar 30 min. palaikyti saldytuve.
Tada pjaustyti skrytuleliais, deti i skarda isklota kepimo popieriumi, patekti kiekviena sausaini pienu ir kepti 175 laipsn. orkaiteje 10 min.

Gaunasi apie 40-45 sausainius. Skanaus!


Bulviu sriuba

300 g. bulviu i 4 dalis padalintu
100 g. morku irgi gabaliukais
1 svoguno galva
1 cesnako skiltele
30 g. aliejaus ........viska i inda ir susmulkinti 5 poz.
600g. verdancio vandens
1-2 kubeliai sultinio
druskos, pipiru
1/2 a.s. curry...........16min/100C/3-4 poz
*Tada 5 s/8poz.
*dedam 150 g. grietines ir krapu. 4 poz. pamaisom.

Skanaus!!


Raugintu kopustu sriuba

300g raugintu kopustu
100g rukytos desros
1 svogunas
1 cesnako skiltele
300g bulviu supjaustytu kubeliais
1 morka
2 kubeliai sultinio
1 saukstas ketciupo
100g grietines
mairuno irdruskos
*kopustus, morka, svoguna, cesnaka i Termomixa ir 5s/5poz
*Tada dedam smulkiai supjaustuta desra, bulves, sultinio kubelius ir verdancio vandens iki 2l zymos.
*20min/100C/2poz
*pabaigoje sudeti grietine ir mairuna ir truputi pamaisyti

SKANAUS smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprikutė: 03 rugsėjo 2010 - 14:44
gal kuri turite crem brulee receptuka ax.gif
Atsakyti
Jei tiks, tai cia yra crem brulee su obuoliais:
http://www.vgthermom...ochniy-crumble/
Atsakyti
o cia vokiskai net keturi receptai:
http://www.rezeptwel...inder/3/crumble

Atsakyti
Paprikute, ant ko skaniausiai salotu padaziuka pilti??? Kiek jo panasiai gaunasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2010 09 04, 20:29)
Jei tiks, tai cia yra crem brulee su obuoliais:
http://www.vgthermom...ochniy-crumble/


čia ne creme brule schmoll.gif biggrin.gif , o crumble -trupininis pyragas mirksiukas.gif

Creme brule atrodo visai kitaip mirksiukas.gif Gerai paieškojus rasite jo temą šiame skyrelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 09 06, 12:23)
Paprikute, ant ko skaniausiai salotu padaziuka pilti??? Kiek jo panasiai gaunasi?  4u.gif


Išeiga daugiau pei 0,5 litro. Rekomenduojamas su žaliomis arba spalvotomis salotomis.
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 09 06, 12:23)
Paprikute, ant ko skaniausiai salotu padaziuka pilti??? Kiek jo panasiai gaunasi?  4u.gif


Taikute, ne mano tas receptukas rašytas, aš nukopinau tuos receptus ir įkėliau čia iš anos temukės, kad būtų galima rast legviau, nelandžiot po visą aną temą. Nežinau nei kaip ir su kuo jis valgomas biggrin.gif Reiks paragaut kada smile.gif
Atsakyti
Ei mergelikes, gal kuri darete kibinus is knygos, kaip gavosi ir kokia mesa rekomenduotumete??? 4u.gif
Atsakyti
As daznai darau kibinus. Gaunasi thumbup.gif . Tik mesyte pjaustau rankom mazais kubeliai, kaip spirgucius padazui. Mums taip skaniau.Dazniausia darau su sprandine. Darau is trigubos normos, tada gaunasi 20 normaliu kibinu, kuriuos kepu per dvi skardas.
Dar vienas pastebejimas: kartais tenka ideti daugiau miltu, priklausomai nuo rusies (darant is trigubos noormos pridedu 10-15g papildomai).
Atsakyti