Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Tęsiame toliau ...

SENA TEMA
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 02, 11:21)
Sveikos, mamytės, vėl norisi patarimo smile.gif
Mano mažoji nutarė būti didelė ir nebesikelia naktimis valgyti. Išmiega ~6-8 valandas. Kaip ir iš pirmo žvilgsnio patogu - ir ji išsimiegojusi, ir aš pailsėjusi. Bet neramina, ar "nesudurniuos" mano pienelio gamyba... Kažkaip esu įsitikinusi, kad būtent naktinis maitinimas yra vienas iš sėkmingo žindymo faktorių. Gal geriau ją naktį pažadinti, kad pavalgytų, nes miegančiai krūties į burniukę niekaip  schmoll.gif Bet taip skaniai naktimis parpia, gaila gi  ax.gif

Mano mazoji nuo pat gimimo ismiega 6-8 val. ir as jos nakti nekeliu ax.gif Yra daug nuomoniu del naktinio maitinimo: vieni sako, kad naktinis pienelis pats sociausias ir riebiausias ir labai naudingas, kiti - kad reikia leisti vaikui miegoti ir nezadinti jo nakti, nes atseit, kam tas bereikalingas skranduko apkrovimas ...
Nezinau kaip elgtis as irgi bijau del pienuko gamybos, bet atrodo, kad man jo uztenka ax.gif Aisku, nakti prabundu pilnomis krutimis, slapia..bet nenutraukineju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brown-eyes: 02 rugsėjo 2010 - 10:35
QUOTE(brown-eyes @ 2010 09 02, 12:41)

Mano mazoji nuo pat gimimo ismiega 6-8 val. ir as jos nakti nekeliu  ax.gif Yra daug nuomoniu del naktinio maitinimo: vieni sako, kad naktinis pienelis pats sociausias ir riebiausias ir labai naudingas, kiti - kad reikia leisti vaikui miegoti ir nezadinti jo nakti, nes atseit, kam tas bereikalingas skranduko apkrovimas ...
Nezinau kaip elgtis as irgi bijau del pienuko gamybos, bet atrodo, kad man jo uztenka  ax.gif  Aisku, nakti prabundu pilnomis krutimis, slapia..bet nenutraukineju.

Beje, maniškė gimusi tą pačią 06-14 dieną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 02, 11:47)
Beje, maniškė gimusi tą pačią 06-14 dieną  smile.gif

Koks sutapimas ax.gif Tai gal del to jos ir miega panasiai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brown-eyes: 02 rugsėjo 2010 - 14:17
Unregistered
Jokių žalių ar kraujingų išsskyrų. Kartais būna gleivių, kartais - baltų grūdelių, "siūlelių", daugiau/mažiau skystumo/gausumo. Putų pasitaikė gal 3-4 k. per šitus 2 nepilnus mėnesius.
Apšnekėjom temoje ne kartą sauskelnių turinį ir lyg ir viskas taip, kaip GALI būti...
Protexin Restore šiandien jau turėtume gerti ketvirtą dozę. Bet kol kas nedaviau, nes mergaitė nerami, irzli daugiau nei buvo - raitosi, pirsnoja, zirzia, netinka jokia nešiojimo/raminimo poza (nei stačiom, nei gulsčiom...), neįminga, jau para nesituština, kai "darydavo" 4 k. ir daugiau . Žodžiu, pradėjus vartoti gydytojos skirtus miltukus tik blogiau darosi, man atrodo ...

Mano maziukas irgi tustinasi skystai. Labai panasiai kaip aprasyta Unregistered. Jau rasiau cia ne viename forume. Taciau mano gydytoja kaip tik nelabai reagavo - sako norma. O as mama paranojike, tad vis tik issireikalavau tyrimo (paseli paeme). Ryt zinosim atsakyma. Na, o siandien maziulis taip daro, kad jau 7 kartus gavau keisti rubelius, nes visa nugara iki kaklo apdaryta. daro kazkokiom putom (kaip sampano burbuliukai). Ir matosi kraujingu siuleliu. Oi, neramu man, neramu... verysad.gif Gal ka valgau ne taip???
Atsakyti
brown-eyes, 4u.gif
Jei vaiko smakriukas turi būt nukreiptas į krūtinės viršų- tu guli ant nugaros, vaikas guli pilvu žėmyn, pilvukas prie peties, kojos prie tavo galvos. Ktas variantas : vaikas ant nugaros,- tu keturpėsčia iš viršaus. Kad būtų patogiau naudok sulankstytus pledus, maitinimo pagalvę ar dar kas tiks. Svarbu patogiai įsitaisyt. Akrobatika tavo draugas, bet tikslas to vertas mirksiukas.gif

Unregistered 4u.gif
MP maitinami gali nesituštinti iki 10parų. Tai normalu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 02 rugsėjo 2010 - 22:44
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 02, 22:41)
Unregistered  4u.gif
MP maitinami gali nesituštinti iki 10parų. Tai normalu.

Žinau 4u.gif . Gydytoja sakė, kad pradėjus vartoti Protexin Restore gali nustoti tuštintis... Ir "nedaryti" 3-4 paras. Man atrodo, kad ji nekakojo būtent todėl. Bet vakar nedaviau miltukų ir pasituštino. Su gyd. leidimu nusprendžiau laukti pirmadienio negirdydama vaiko jais - tą dieną bus poliklinikos pasėlio rezultatai. O toliau, dėl šventos ramybės, keliausim į rimtesnę laboratoriją.
Atsakyti
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka g.gif kai silta tai nieko, bet ziema.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreizy @ 2010 09 03, 10:32)
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu  ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka  g.gif  kai silta tai nieko, bet ziema....  g.gif

Man irgi arteja toks momemntas kai reiks i paskaitas. Tai pagalvojau kad galbut galima nueiti i tualeta ir ten nusitraukti smile.gif
Atsakyti
mamytės, ar gali per dažnas žindymas pakeknki kūdikio virškinimui? nes mano mažoji, kuriai dabar 3 men 2 sav., labai dažnai žinda., kartais net kas pusvalandį
Tiesą sakant, kai ji verkia ir niekaip negaliu jos nuraminti, tiesiog siūlau krūtį ir ji visada prie jos nurimsta.
Bet gal negalima taip dažnai žindyti g.gif ar nepakenksiu vaikui? ar vaikutis turi saiko jausmą? ar gali žįsti be saiko?
Atsakyti
QUOTE(Kreizy @ 2010 09 03, 12:32)
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu  ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka  g.gif  kai silta tai nieko, bet ziema....  g.gif

tai beabejo prasykit, kad leistu i koki kabinetuka ar auditorija laisva, manau tikrai su mieliausiu noru jums ras kampeli, o masinoje dar neduokdie persisaldysit!!!p.s. kai as maitinau destytojai mane be eiles priimdavo pas save, kad greiciu galeciau lekt pas mazaja(kai pirma sesija po gimdymo buvo, vaikui gal tik pora men buvo), na norejau pasakyti, kad kiek man teko susidurti universitete tai visi labai teigiamai i maitinima ziuri ir labai padeda:))
Papildyta:
QUOTE(visko būna @ 2010 09 03, 22:47)
mamytės, ar gali per dažnas žindymas pakeknki kūdikio virškinimui? nes mano mažoji, kuriai dabar 3 men 2 sav., labai dažnai žinda., kartais net kas pusvalandį 
Tiesą sakant, kai ji verkia ir niekaip negaliu jos nuraminti, tiesiog siūlau krūtį ir ji visada prie jos nurimsta.
Bet gal negalima taip dažnai žindyti g.gif ar nepakenksiu vaikui? ar vaikutis turi saiko jausmą? ar gali žįsti be saiko?

jei jus maitinat tik savo pieneliu, kad ir kaip daznai vaikas valgys tikrai nieko blogo virskninimui neatsitiks:) jus ziurekit, gal yra kokia kita priezastis kad leliukas verkia, gal diegliukai ar pucia pilvuka bandykit pamasazuoti pasildyti:))
Atsakyti
QUOTE(visko būna @ 2010 09 03, 21:47)

biggrin.gif Maniškis irgi toks pats apžioriukas. Kiaurą dieną prie krūties lotuliukas.gif Bet aš nesijaudinu. Duodu krūtį tiek kiek jam reikia. Nesijaudinkit, tikrai nepermaitinsim SAVO pienuku. Aš tik džiaugiuos, kad esu jam taip dažnai reikalinga. wub.gif Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
Del dazno maitinimo, tai buvo man taip su pirmu klecku- valge labai daznai, nakti kas valanda, diena irgi vos ne pastoviai prisimontaves buvo, tai nieko "blogo" nenutiko, tik per pirma men priaugo 1,5kg per kitus du po 2kg, o kadangi dar gime 4250g tai isivaizduokit triju menesiu vaika, sverianti beveik 10kg... Dabar jau isstypo, issilakste, bet buvo kukulis kaip turi buti smile.gif
Dabar mergaite valgo apie kas 2val, viskas ok, tik kad kruti skaudeti pradejo- nei istinus, nei guziukai nei ka, bet prisiliesti is apacios negaliu net doh.gif Uzsidejau kopustlapi, gal pades...
Atsakyti