Merginos, vis uzskaitau kazkur apie kazkokius sumustinukus su ikra. Kaip suprantu tai desertas, ar tai tortas, ar tai tikri kazkokie saldus sumustinukai labai noreciau receptuko, bet niekaip neatkasu
QUOTE(convict @ 2010 10 18, 14:54)
Merginos, vis uzskaitau kazkur apie kazkokius sumustinukus su ikra. Kaip suprantu tai desertas, ar tai tortas, ar tai tikri kazkokie saldus sumustinukai labai noreciau receptuko, bet niekaip neatkasu
Jūsų mėgstamas vyniotinis, supjaustytas riekutėmis ir želė ikriukai
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 18, 17:18)
Jūsų mėgstamas vyniotinis, supjaustytas riekutėmis ir želė ikriukai
O kaip padaryti zele ikriukus?
mačiau didelio susidomėjimo sulaukė ricotos sūrio tortukas su vyšniom, todėl rašau receptuką
RICOTOS SŪRIO TORTUKAS SU VYŠNIOMIS
Biskvitui:
5-6 kiaušiniai
1 st. cukraus
150 g miltų
100 g krakmolo
4 šaukšteliai kepimo miltelių (galima ir be jų)
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Įberti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti. Galima kepti tris atskirai, galima visą normą iš karto.
Kremui:
2 dideli indeliai grietinėlės
2 indeliai ricotos sūrio (po 250 gr.)
cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį
300-400 gr šaldytų vyšnių
sriubinis šaukštas želatinos
pokelis vyšnių skonio želė
Eiga:
Pasiruošti vyšnių skonio želė (tą darau iš anksto). Pilu mažiau vandens nei nurodyta ant pokelių, kad gerai sustingų. Sustingusią, supjaustau gabaliukais.
Iki standumo suplakti grietinėlę. Išplakus sudėti ricotos sūrį, dar paplakti, sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę. Išbrinkyti, ištirpdyti ir truputį atvėsinti želatiną, supilti į kremą ir vėl viską išmaišyti. Kremą padalinti į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su želė gabaliukais.
Surinkimas:
Imti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti tą pusę kremo, kuri be nieko, ant viršaus priberti vyšnių. Kloti biskvitą, sulaistyti, supilti likusį kremą su želė gabaliukais ir ant viršaus kloti likusį trečią biskvitą.
Nuotraukos kokybiškos neturiu nes niekada nespėju nufotografuoti
Mano komentaras
1. Želatinos galima ir nedėti, bet vasarą, sakyčiau būtina. O žiemą niekada nededu
2. Tortas skanesnis antroj paroj, kai susistovi
3. Biskvitą galite naudoti kokį tik norit, bet šitas tiesiog tirpsta burnoje
4. Šiek tiek primena varškinį tortą, tik kremas daug "lengvesnis" ir ne toks saldus
RICOTOS SŪRIO TORTUKAS SU VYŠNIOMIS
Biskvitui:
5-6 kiaušiniai
1 st. cukraus
150 g miltų
100 g krakmolo
4 šaukšteliai kepimo miltelių (galima ir be jų)
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Įberti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti. Galima kepti tris atskirai, galima visą normą iš karto.
Kremui:
2 dideli indeliai grietinėlės
2 indeliai ricotos sūrio (po 250 gr.)
cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį
300-400 gr šaldytų vyšnių
sriubinis šaukštas želatinos
pokelis vyšnių skonio želė
Eiga:
Pasiruošti vyšnių skonio želė (tą darau iš anksto). Pilu mažiau vandens nei nurodyta ant pokelių, kad gerai sustingų. Sustingusią, supjaustau gabaliukais.
Iki standumo suplakti grietinėlę. Išplakus sudėti ricotos sūrį, dar paplakti, sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę. Išbrinkyti, ištirpdyti ir truputį atvėsinti želatiną, supilti į kremą ir vėl viską išmaišyti. Kremą padalinti į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su želė gabaliukais.
Surinkimas:
Imti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti tą pusę kremo, kuri be nieko, ant viršaus priberti vyšnių. Kloti biskvitą, sulaistyti, supilti likusį kremą su želė gabaliukais ir ant viršaus kloti likusį trečią biskvitą.
Nuotraukos kokybiškos neturiu nes niekada nespėju nufotografuoti
Mano komentaras
1. Želatinos galima ir nedėti, bet vasarą, sakyčiau būtina. O žiemą niekada nededu
2. Tortas skanesnis antroj paroj, kai susistovi
3. Biskvitą galite naudoti kokį tik norit, bet šitas tiesiog tirpsta burnoje
4. Šiek tiek primena varškinį tortą, tik kremas daug "lengvesnis" ir ne toks saldus
dekui uz receptuka ricotos surio tortuka ,bandysiu gamint
nerandu apelsininio suflė torto receptuko
ačiū
ačiū
Šitas rikota su vyšniomis fantastiškas įtiko mano įnoringam skoniui ir ne tik mano
QUOTE(Olesta @ 2010 10 19, 19:00)
Šitas rikota su vyšniomis fantastiškas įtiko mano įnoringam skoniui ir ne tik mano
o kremo nėra per daug? beveik litras grietinėlės, pusė kg rikotos... ar tik taip atrodo kad daug?
Čia turbut didelis tortas gaunasi....... nes ir man lyg daugoka grietineles.....
QUOTE(spyglis2 @ 2010 10 19, 12:10)
mačiau didelio susidomėjimo sulaukė ricotos sūrio tortukas su vyšniom, todėl rašau receptuką
RICOTOS SŪRIO TORTUKAS SU VYŠNIOMIS
RICOTOS SŪRIO TORTUKAS SU VYŠNIOMIS
kokio dydžio ir svorio gaunasi tortas iš šios normos?
Labai skaniai atrodo