Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 02, 21:34)


Troškinti kalakutienos kotletukai grietinėlės padaže



Geras budas sunaudoti uzsilikusias sparagines saldiklyje, aciu uz ideja 4u.gif
Atsakyti
O gal kas turi blyneliu is bulviu recepta, kur dedasi virtos bulves, kiausinis, svogunai... g.gif
Atsakyti
Šernienos kotletukai su cukinija

400 g maltos šernienos
200 g cukinijos
1 svogūno
1 kiaušinio
2 v.š. džiuvesėlių
1 a.š. druskos
čili pipiriukų, žvėrienos prieskonių
aliejaus kepimui
2 v.š grietinės
1 morka

Sutarkuoju cukiniją, svogūną, sumaišau su visais kitais produktais, gerai išminkau. Formuoju kotletukus. Įkaitinu aliejų ir kepu iš abiejų pusių apie 4-5min.
Tada į puodą mokyčių griežinėliais ir troškinti apie 15-20min pabaigoje šaukštas grietinės thumbup.gif Pirmą kartą valgaiu šernieną ir labai skanu buvo.Manau galima su bet kokiu faršu taip daryti.Foto neturiu, bet kotletukai kaip kotletukai gavosi valgėm su bulvėm ir burokėlių mišraine thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiber: 03 rugsėjo 2010 - 10:20
Daiber,o kur nuotrauka? lens.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2010 09 03, 12:08)
Daiber,o kur nuotrauka?  lens.gif

laabi greitai buvo sunaikinti, nespėjau nufotkint biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 02, 21:34)


superrrr wub.gif
QUOTE(Taurė @ 2010 09 03, 01:57)

us gal kokiam restorane tamsta dirbot bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 02, 21:34)
Troškinti kalakutienos kotletukai grietinėlės padaže

Farša paprieskoniavau, uždėjau vrti makaronus, ant sviesto pakepinau šparagines pupeles, morkas ir svogūna, įpyliau grietinėlės, bėriau druskos, pipirų ir sudėjau mažus kotletukus, uždengiau dangtį ir patroškinau kol makaronai išvirė, buvo labai skanu  smile.gif

Super thumbup.gif Labai patiko, išbandžiau wub.gif Tik valgėm su grikių koše smile.gif
Ačiū, AkvileZ, receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 05:45)
superrrr wub.gif

us gal kokiam restorane tamsta dirbot bigsmile.gif  wub.gif

Aik aik, į tavo šedevrus lygiuojuosi 4u.gif
Atsakyti
kotletukai skanus.teko ragaut. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 03 rugsėjo 2010 - 18:56
Upėtakis orkaitėje su daržovėmis

Jums reiks upėtakio,druskos,garstyčių,pipirų,citrinos ir aliejaus.

Žuvį geriau kepti visa,nepjaustyta.Nuplauname ir išvalome.

Iš druskos,garstyčių,pipirų,citrinos ir aliejaus darome užpilame kuriame marinuojame žuvį.

Prieš dedant žuvį į orkaitę į vidų dedame petražolių ir citrinos griežinį.

Susukame upėtakį į foliją ir dedame į įkaitintą iki 200° orkaitę, kepame maždaug 30 min.

Garnyrui morkos su cukinijomis.

Cukinijas ir morkas nuvalome.Supjaustome su daržovių pjaustyklę labai plonomis juostelėmis.Apkepiname viską ant sviesto.Dedame druskos,pipirų pagal skonį,susmulkiname česnaką.Prieš kepimo pabaigą pilame grietinėlę ir dar troškiname porą minučių.

user posted image

user posted image

Kiauliena su bruknių uogienė


Kiauliena supjaustoma juostelėmis.

Į sojų padažą suberiame cukrų ir išmaišome (3 valg. š. sojų padažo+0,5 arb. š. cukraus) .

Sudedame kiaulienos juostelės ir paliekame maždaug 1 val. pasimarinuoti. Pasimarinavusias kiaulienos juostelės dedame ant servetelės, kad susigertų nereikalingi marinato likučiai.

Apibarstome kiaulieną krakmolu ir kepame keptuvėje gerai įkaitiname aliejuje ant stiprios ugnies apie 5 min.

Pateikiame su bruknių uogienę.

Garnyrui kuskusas.

user posted image

user posted image



Tiršta baravykų sriuba



Reiks:

Poro,bulvių,morkos,vištienos sultinio,druskos,pipirų,svpgūno ir baravykų.

Išverdame vištienos sultinį.Į verdantį sultinį dedame supjaustytas bulvės ir morką.Paskaniname druska,pipirais.

Svogūną susmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu.Sudedame supjaustytus baravykus ir porą.

Kepame kol grybai išskirs sultis ir jos išgaruos.Tada viską dedame į puodą su sultiniu,verdame kol suminkštės bulvės.Viską gerai sublenderuojame.


user posted image

user posted image



Kepti grietinėje baravykai

Jums reiks :

Baravykų,svogūnų,bulvių, sviesto, miltų, grietinės,pipirų, druskos,žalumynų.

Bulvės išverdame su lupenomis.Nukošiame,apibarstome prieskoniais,smulkintais česnakais,įpilame aliejaus ir dedame į orkaitę apkepinimui.

Svogūnus supjaustome,apkepiname svieste. Sudedame supjaustytus baravykus. Kepame kol grybai išskirs sultis ir jos išgaruos.Paskaniname druska,pipirais,pabarstome miltais,dedame grietinės ir troškiname apie 5 min. Patiekiame su bulvėmis. Prieš patiekiant apibarstoma žalumynais.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Elena, kaip viskas skanu swoon.gif
Atsakyti
Aš pasidalinsiu paprastu, bet skaniu receptuku

Mėsos kukuliai su makaronais raudoname padaže

user posted image

Mėsos kukuliams paruošti reikės:

200 g. faršo (naudojau jautienos)
1 kiaušinio
Druskos, pipirų
Apie 4-5 v.š. džiuvesėlių
1 raudono svogūno

Raudonam padažui:

Smulkintų pomidorų skardinėje
5-6 saulėje džiovintų pomidorų

Svogūną susipjaustyti smulkiai. Kiaušinį gerai išplakti. Į dubenį dėti faršą, pilti kiaušinį, sudėti svogūnus, druską, pipirus, viską sumaišyti, ir ant galo suberti džiuvesėlius.
Pasiruošti dubenėlį su vandeniu, jo reikės pasivilgyti rankoms, darant kukulius.

Paprastai reiktų įkaitinti keptuvę su aliejum ir tik tada dėti kukulius, bet šį kartą dariau atvirkščiai, taip buvo patogiau.
Pasiruošiau didelę keptuvę, į ją nepyliau nieko, tiesiog dėjau kukulius jau padarytus.
Darant reiktų pasišlapinti vis rankas, tada taip nekimba faršas. Kuo mažesni, tuo skaniau. Taip padengiau visą keptuvės dugną, nereikia bijot, kad jie sukibs, nes tik pradėjus kepti greitai atšoksta.

user posted image

Kai visą faršą sunaudojau kukuliams, pyliau aliejaus, ir įjungiau dujas. Iš kart reikia gerai judinti keptuvę, kad vienodai apkeptų visi šonai, ir nesusiplotų kaip kotletai.Gerai apekpinti iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
Tada susipjaustyti juostelėm džiovintus pomidorus.
Dėtį į keptuvę ir dar šiek tiek pakepti.
Pilti skardinę smulkintų pomidorų be odelės, ir viską patroškinti apie 10 min. tuo pačiu metu užsikaisti mėgiamus makaronus, kai viskas išvirs ir išsitroškins, patiekti į lėkštę ir skanauti smile.gif
Atsakyti