Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2010 08 21, 16:24)
na, ilgai gilinausi youtube , ziurejau, kaip gamina azijieciai. Zervakas verdamas ilgai, apie 1,5 val? Tada jau beriami ryziai, o ne taip kaip darydavau as- viskas iskart ir 'tusinasi'  doh.gif  blush2.gif
Labai noreciau recepto, niuansu ir eigos  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Beje, avienos lajaus tikrai negausiu  schmoll.gif

...galiu gan greit (be nuotrauku,aisku smile.gif ) aprašyt eigą:
PLOVAS
viskas tas pats kaip šurmoj- nereik paprikos, vietoj bulvių ryžiai (apie 1 kg).
Darom ta pačia eiga: įkaitinam kazaną (stipriai), aliejaus jau reik daugiau (apie 200-250g), mėsa (aviena-idealiai, bet LT galim naudot geriausia avienos,veršienos,kiaulienos..etc šonkauliukų ir kumpio mišinuką 800-1000 g).
Įkaitintam kazane aliejus pradeda virt, metam mėsytę....ir ją vartom iki šiek-tiek apkeps, bet tai truks minučių 20 tikrai...
Svogūnai, suberiam tiesiog stambiai pjaustytus kokius keturis-penkis, ir maišom kartu su mėsa iki pageltonuos.
Morkos: 4-5 pjaustytos šiaudeliais...Kai tik suberiam, iškart pasūdom 1/3 valg.š.
Troškiname iki morkos bus vidutinėj stadijoj-nei per minkštos, nei per kietos.
Dabar įpilam vandens iki apsems 1cm aukščiau troškinio,suberiam prieskonius (lauro nereik!,tik zira, smulkinti pipirai ir didžiausias deficitas LT-džiovinti barbarisai (be šansų gaut,-juk ne UZB) ir "įsmeigiam" dvi nuplautas česnako galvas (ne skilteles!!!).
Va čia aš pasakysiu---tas česnako galvas vėliau iščiulpt norės kiekvienas šeimoj---tiesiog mūšiai vyksta...ach, tada dedam tris smile.gif

user posted image

Va ir turim zervaką, užvirinam, "numetam ugnelę" ir pusvalandžiui atsipalaiduojam...
Ryžiai,aišku, jau nuplauti ir užmirkyti drungnam vandeniuke laukia eilės:)
Taigi, po pusvalandžio į zervaką suberiam ryžius...iki paskutinio grūdo-tokia Azijoj tradicija, nei vienas grūdelis neturi nuplaukt į kriauklę...na, reik tai reik:)
Išlyginam sluoksnį, pripilam vandenuko +1cm virš ir laukiam iki vanduo pradės po truputį išsigarint, tai gan greit vyks...Jokiu būdu nemaišom viralo-ryžiai turi gulėt lygiai paviršiuje!
Kai jau nuslūgs vandeniukas, pradedam formuoti ryžių "piramidę". Iš kraštų į centrą formuojam kupstą.
Dabar va kas: pvz. puodas 30cm skersmens, tada bus reikalinga papildomai lėkštė apie 26cm skersmens...Prisitaikysim, a ne?
Taigi, apvožiam lėkštę ant ryžių kalno, uždengiam visą puodą dangčiu, ir lygiai 30min. ant minimaliausios ugnelės troškiname būsimą plovą.
Laukiam nekantriai... smile.gif
Viskas, gegutė sukukavo- gesinam ugnis, atvožiam lėkštę. Viršuj matom ryžius,dalį jų nuberiam į kokį bliūdą, tada plovą maišom puode, palaipsniui įberdami ryžius iš bliūdo. (Kitaip nieko neišeis-patikėkit-tik tokia procedūra smile.gif )
Na vat kažkaip taip, tikiuosi labai labai,kad ir Jums gausis, ir nekeiksnosit mane blush2.gif
Skanaus, mergaitės 4u.gif
P.S. Jei klausimai- AŽ ar tiesiog čia, užsuksiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 21 rugpjūčio 2010 - 16:23
oi dekui, man viskas asku, nes kaip minejau, jau ne viena varianta perziurejau video - viskas taip pat, kaip Tu ir rasai. Reiks paeskoti prieskoniu parduotuveje zira thumbup.gif
Butinai bus isbandyta, tik turiu 'beda'- mano britvonas pailgos formos unsure.gif Kuo cia ji uzdengt?
Eureka! Silkine gal tiks bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 21, 16:12)
...galiu gan greit (be nuotrauku,aisku smile.gif ) aprašyt eigą:
PLOVAS




Aš taip darau pagal Griedriaus receptą (http://giedrius-v.livejournal.com/51512.html), vadinas tikrai autentiškai Giedrius užrašęs. Ir dėl to česnako ir pas mumi kovos vyksta lotuliukas.gif

Su raugerškiais nedarau, nes man tada labai panašu į iranietišką zereshk polo. O tai jau visai kitas patiekalas lotuliukas.gif

Kokių dar plovo variacijų yra?
Ir gal žinai kaip gamint Halim? Esu bandžius pagal rastus receptus, bet kažkaip nesigavo. Paslapties reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 21 rugpjūčio 2010 - 16:56
Tiesa, ar nepamiršot praėjusių metų topo: Spagesiskių ? smile.gif
Gal yra negirdėjusių apie superlengvo paruošimo atrakciją ar tiesiog primiršo?
Vaikai neduos ramybės po pirmos dozės Jums:

user posted image

va, dėl ko aš atnaujinu tą receptą: kadangi ten buvo reikalingos pieniškos dešrelės su ilgesniu virimo laiku (Klaipėdos mėsinės AR), bet išnyko jau kuris laikas...taigi,dabar 100% geriausios yra Norfos firminės, bet tik "Aukščiausia rūšis (AR)".
Be problemų rasit bet kurioj Norfoj. Jau ne kart kažkada minėjau : maistas ir atrakcija vaikams : All-In-One smile.gif
prisimenat kas? mes tai kartą į savaitę kultivuojam: pigu,gardu,paprasta!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 21 rugpjūčio 2010 - 17:35
Nu Irmavi, aš sužavėta tavo receptais 4u.gif Pirmą kartą matau taip spagečius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 21, 16:12)
PLOVAS
didžiausias deficitas LT-džiovinti barbarisai (be šansų gaut,-juk ne UZB)


Raugerškio galima nusipirkti http://www.delona.lt...risai)-50g.html
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 08 21, 18:18)
Nu Irmavi, aš sužavėta tavo receptais 4u.gif Pirmą kartą matau taip spagečius bigsmile.gif

...šis receptukas berods sukėlė kažkada furorą SM tarpe, bet nukeliavo,žinia, su laiku n-puslapių atgal smile.gif Reik pieniškų dešrelių ir spagečių (geriau greito virimo)- viskas- po pirmos dozės "korojedams" neatsikratysit : DOBAVKĖS biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jeegar @ 2010 08 21, 18:20)

labai ačiūkas, nes dar prieš pusmetį pati užsakinėjau tik per Ebay egzotiškus prieskonius...matyt einam link Europos jau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 21 rugpjūčio 2010 - 17:28
gal kas galit pasakyt, kuo tept stiklini inda kad nepridegtu kugelio apacia, nu man kazkaip prilimpa ji prie indo, gal aliejum tept, ar kepimo popieri itiest? aciu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 08 21, 19:53)
gal kas galit pasakyt, kuo tept stiklini inda kad nepridegtu kugelio apacia, nu man kazkaip prilimpa ji prie indo, gal aliejum tept, ar kepimo popieri itiest? aciu

As visa stiklini kepimo inda istepu aliejum,ir man neprilimpa 4u.gif
Atsakyti
Irmavi, viskas labai skaniai atrodo thumbup.gif wub.gif
Reikes kada ismegint surma ir plova smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Idarytos paprikos

Pasiruosiam farsa: dedame prieskoniu, smulkintu svogunu, trintu cesnaku, bei virtu ryziu. Visa si geri sukisame i paprikas, kuriu virsus nupjautas, statome i puoda, kad jos stovetu, ipilame sultinio kad apsemtu paprikas, pridedame morku pjaustytu ir svoguneliu. Na ir troskiname apie 40 min. Skaniausia su bulvemis ir grietines-kecupo padazu smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 21 rugpjūčio 2010 - 19:59

!
?
Taigi, apvožiam lėkštę ant ryžių kalno, uždengiam visą puodą dangčiu, ir lygiai 30min. ant minimaliausios ugnelės troškiname būsimą plovą.
Laukiam nekantriai... smile.gif
Viskas, gegutė sukukavo- gesinam ugnis, atvožiam lėkštę. Viršuj matom ryžius,dalį jų nuberiam į kokį bliūdą, tada plovą maišom puode, palaipsniui įberdami ryžius iš bliūdo. (Kitaip nieko neišeis-patikėkit-tik tokia procedūra smile.gif )

vat klausimas, kam reikt ta lekste virsuj apvozt ir dar dangtis, cia tipo karscio neisleidzia?

kita, ar tikrai neis ismaisyt, jei didesniam puode daryciau, tai liktu vietos dar ir sumaisyt nenuemus tu ryziu?

ai dar noriu paklaust musu miestelij tu prieskoniu nebus, tai manau be ju skonis labai nenukentes?
aciu, cia tai labai suzavejo sis plovas, seniai ieskojau ko idomaus...
Atsakyti