MINI TAISYKLES KOMENTARAMS
* Nekomentuojame/nekritikuojame darbų, nebent pati autorė pasiprašys patarimų
* Jei neturime ką gero pasakyti, geriau nesakom nieko
* Jei pamatome kažka gražaus, nepatingim pagirti, tai mus paskatins darbuotis ir tobulėti
22 Tema
Kas yra Scrapbooking? Sunku kategoriškai apibūdinti... Tai nuotraukų dekoravimo metodas norint papuošti nuotrauką, aprašyt ir įamžint savo šeimos istoriją palikuoniams, sukurti dienoraštį su savo mintimis, eilėraščiais ir iliustracijomis, arba "menas meno labui", kur nenaudojami specialūs SB produktai su nuotraukom.
Truputis SB istorijos
3 skirtingos SB kategorijos:
--Traditional/Tradicinis SB: naudojamas popierius, klijai, lipdukai ir t.t. Viskas sumontuota rankomis.
--Digital/Kompiuteriu: viskas daroma kompiuteriu, po to puslapis atspausdinamas ant nuotraukų popieriaus pagal albumo kišenuko dydį. Internete labai daug yra "free digital kits for scrapbooking", tereikia padaryti Google paiešką.
--Hybrid/ Maišytas Tradicinis ir Kompiuteriu: tai būdas, kai yra kompiuteriu atspausdinamas sukurtas puslapis, bet prie jo priklijuojamos kelios detalės: sagutės, gelytės ir pan.
Kodėl svarbu naudoti spec. SB skirtas medžiagas? Popierius, klijai, parkerio rašalas turi nestabilių chemikalų, kurie greitai paruduoja ir sugadina nuotraukas. Jei turite nuotraukų magnetinuose albumuose su lipniu puslapiu ir plevele, patariama greit išimti ir išgelbeti savo nuotraukas. Perkant albumus ir SB priemones žiūrėkite, kad būtų užrašyta "Acid-free, ligning-free, photo safe, CK OK arba archival"... Visa tai reiškia, kad tas priemones saugu naudoti ir jos nesugadins jūsų nuotraukų.
Kur pirkti SB priemones?
Lietuvoje
* Senas naujas http://www.senasnaujas.lt/
* Hobi centras http://www.hobbycent...iagu kainos.htm
* Artmanija http://www.artmanija...lt/products/106
* Meno technika www.menotechnika.lt
* www.skrebink.lt
*www.spalvunamai.lt
Skanuotų SB žurnalų ir knygų galerija
SB Forumai ir darbeliu galerijos:
(Juose darbeliai kasdien keičiasi ir labai daug narių juose. Tai pastovus įkvėpimo šaltinis. Verta žvilgterėti kasdien)
* 2peasinabucket
* Creating Keepsakes
* Basic Grey Galerija
* scrapbook.com
13 - labai svarbių, scrap ligos požymių, pasitikrinkit ar nesergat
1. Tavo scrapo dirbtuvė - ne kampelis ar darbastalis, o visa Studija, kurią galėtum paversti parduotuve, jei tavo šeimą ištiktų finansinė krizė.
2. Žinai kad Fancy Pants Designs (Prašmatnių Kelnių Dizainas) yra raštuoto popieriaus firma, o ne džinsai.
3. Kad vyro neištiktų infarktas, pradedi slėpti itin nesaikingus pirkinėjimus - SB prekes į namus iš mašinos sunešioji per savaitę, kad neatkreiptum į save dėmesio ( filmo Pabėgimas iš Šoušenko metodas, kuriame kalinys, kasdamas tunelį pabėgimui, per ilgą laiką kelnėse išnešiojo visą iškastą žemę ir ją išbarstė po kiemą).
4. Prieš išmesdama kokią medžiagos skiautę ar kokią kitą šiukšlę suabejoji, gal ji pravers darant scrapo puslapį?
5. Restorane, kol visi aptarinėja vakarienės užsakymą, tu kamantinėji padavėją, ar jis nežino, kokiu šriftu atspausdintas valgiaraštis.
6. Pastebėjusi, kad tavo vaikas, radęs juodą flomasterį ant grindų, išsigleizojo veidą ir pririjo rašalo, tu pirmiausia griebi fotoaparatą vietoj to, kad gelbėtum vaiką.
7. Suvoki, kad miegas tau tampa įkyri būtinybė, atimanti tavo brangų kūrybos laiką. Pradedi eksperimentuoti nemiegodama ir tikėdamasi rasti tą miego valandų minimumą, kuris tau leistų vienu metu išstovėti ant kojų ir kalbėti su aplinkiniais. (Ištveri 3 paras iš eilės nusnūsdama tik po 2 valandas).
8. Šiandien eilinėj scrapbookingo parduotuvėj savininkė tau pasiūlė darbą, nes tu žinai jų prekių asortimentą ir paskirtį geriau negu parduotuvės darbuotojai.
9. Pamatai, kad susitikus dviem vyrams, kurių abiejų žmonos užsiima scrapu, pasisveikinimas visada būna: Užuojauta.
10. Prekybos centre pirkdama maisto produktų šeimai mintyse suskaičiuoji, ką už tą sumą galėtum parsisiųsti iš www.joann.com.
11. Vaikui gavus naują meškiuką su dailiu kaspinu ir paklausus kur jis dingo - apsimeti, kad klausimo neišgirdai, nes rankoje jau spaudi dailią detalę naujam scrap'o puslapiui.
12. Išardai vonios vamzdžius, tam, kad išgelbėtum pasiklydusį štampuką.
13. Perki vaikui marškinukus tik todėl, kad spalvos puikiausiai atitinka BG Marrakech popieriaus rinkinį
*
***Smagaus skrebinimo bei bendravimo!!!
Papildyta:
kviečiu į šiltus skrebukių namučius. Beje, atidarinėdama naują temą, pastebėjau, kad kai kurios nuorodos nebeveikia, arba svetainės užsidariusios. Tai gal metas atsinaujinti . Būtų labai gerai, jei kuri turite išsisaugojusi naujų schemų puslapių ar įdomių darbų, blogų nuorodas-parašytumėt. albūt būtų verta iš pirmos žinutės padaryti nukreipimą i lietuvaičių blogus, kur užklystantys naujokai galėtų pasižiūrėti darbelių. Kaip manot?
pradedam nauja tema
Registruojuos
registruojuos ir aš ačiū ader už naujus namučius
Marikana drąsiau Skrebini juk sau pačiai ir šeimai, o mum tik "desertas " pamatyti
bet....jei nori mano asmeniškos nuomonės gali per až atsiųsti, o jei mano SB stilius nelabai Jum limpa, tai yra įvairiausių auksiarankių mūsų kolektyve, skrebinačių nuo minimalistinių darbelių iki super dekoratyvinių.
bet....jei nori mano asmeniškos nuomonės gali per až atsiųsti, o jei mano SB stilius nelabai Jum limpa, tai yra įvairiausių auksiarankių mūsų kolektyve, skrebinačių nuo minimalistinių darbelių iki super dekoratyvinių.
sveikutes padekosiu ir as uz naujus namucius ader
aciu labai visoms uz padrasinimus, net susigedau, kad tiek "eterio laiko" uzemiau jau as nusprendziau deti bet kokiu atveju bet tik dabar turiu klykianti pupuli ant keliu eisiu perfotkinsiu ... dar noriu viena detale pabandyti... ir jau kai idesiu, nenoriu paguodos zodziu jokiu, noriu daug ir smarkiai kritikos, visiskai kardinaliu nuomoniu ir patarimu... einu migdyti rytinio miegelio savo katuli... iki
Papildyta:
remini, kaip grazu , o jau tos kvarbatkeles apacioj.... dieviskos :
QUOTE(Zmogiuke @ 2010 06 28, 12:39)
Tikrai pasirodyk, jum mes ne kokie teisejai cia susirinke...
Ir visos susidurem su pirmais blynais. Bet juk reikia nuo kazko pradeti Pamatysi, antra karta bus jau drasiau ir lengviau.
Ir visos susidurem su pirmais blynais. Bet juk reikia nuo kazko pradeti Pamatysi, antra karta bus jau drasiau ir lengviau.
QUOTE(aasta @ 2010 06 28, 13:18)
Marikana, vyk tokias mintis į šalį.
Tu negalvok, kad jei parodysi savo LO, tai mes supulsim ir išnarstysim jį po kauliuką Galbūt patarimų gausi, bet čia jau bus tavo reikalas ar atsižvelgti į juos, ar ne. Juk svarbiausia, kad tiek širdies įdedi jį gamindama
Tu negalvok, kad jei parodysi savo LO, tai mes supulsim ir išnarstysim jį po kauliuką Galbūt patarimų gausi, bet čia jau bus tavo reikalas ar atsižvelgti į juos, ar ne. Juk svarbiausia, kad tiek širdies įdedi jį gamindama
QUOTE(Scrap8 @ 2010 06 28, 15:23)
ka pasake kitos merginos...pradzia nelengva visom. Jei nori pasijuokti, galiu ikelti savo pirma skrebuka ...bet pamenu kada baigiau pati pirma LO, jauciau toki pasididziavima savimi kad jau turiu pirma, o galerijoj tokiu groziu budavo (ypac prancuziu tuo metu), kad tik atsidusdavau...irgi pagalvojau "ar as kada nors sugebesiu taip skrebinti".
Man liudna kad kai kam nera drasos ikelti savo pirmus skrebukus...Teisingai pasakyta, juk mes cia nesudraskysim darbeliu. Patarsim tik jeigu pati to pageidaujate. Tad drasiau!
Man liudna kad kai kam nera drasos ikelti savo pirmus skrebukus...Teisingai pasakyta, juk mes cia nesudraskysim darbeliu. Patarsim tik jeigu pati to pageidaujate. Tad drasiau!
QUOTE(Leja1 @ 2010 06 28, 16:21)
Niu-niu, marikana! negalvok taip, patys pirmi- patys mieliausi! Skaiciau bloguose kad jau su patirtim daug kas paskui siek tiek perdarineja juos...
bet ir daug pagalbininku aplinkui turi, internete detaliu, fragmentu tinkamu pasieskok, pritaikyk kai ka sau...galu gale gali kreiptis ir asmeniskai i AZ pas senbuve scrapuke, jei nedrasu pradzioje. Tikrai tau pades!
bet ir daug pagalbininku aplinkui turi, internete detaliu, fragmentu tinkamu pasieskok, pritaikyk kai ka sau...galu gale gali kreiptis ir asmeniskai i AZ pas senbuve scrapuke, jei nedrasu pradzioje. Tikrai tau pades!
QUOTE(ader @ 2010 06 28, 18:52)
marikana, kad jau taip pasiguodei, tai dabar tiesiog privalai arodyti ka padarei. Ir jei tikrai nori patobulinti, drasiai klausk patarimu, galesi issirinkti tai kas tau atrodo arciausia. Ir kas zino, gal rezultatas tau labai patiks.
QUOTE(Scrap8 @ 2010 06 29, 02:13)
Marikana drąsiau Skrebini juk sau pačiai ir šeimai, o mum tik "desertas " pamatyti
QUOTE(remini @ 2010 06 29, 08:50)
Marikana, jau tiek padrąsinimų tau skirtų, kad nebegali bijoti visos nuo kažko pradėjom, taip kad drąsiau
aciu labai visoms uz padrasinimus, net susigedau, kad tiek "eterio laiko" uzemiau jau as nusprendziau deti bet kokiu atveju bet tik dabar turiu klykianti pupuli ant keliu eisiu perfotkinsiu ... dar noriu viena detale pabandyti... ir jau kai idesiu, nenoriu paguodos zodziu jokiu, noriu daug ir smarkiai kritikos, visiskai kardinaliu nuomoniu ir patarimu... einu migdyti rytinio miegelio savo katuli... iki
Papildyta:
remini, kaip grazu , o jau tos kvarbatkeles apacioj.... dieviskos :
Remini, nu va, sakai kad tu minimaliste, ne velnio, labai smagus detaliskas skrebukas, toks laisvas .
nu, ikeliu savo blyna...
dabar taip: gal as visiska blonde, bet nemoku normaliai nufotkint... dar kai fotkinau sodyboj, kazkaip ta grazi oranzine spalva realesne atrode, nu, dabar.... nzn
papasakosiu biski apie savo darbeli... pasirinkau oranzine, nes sita spalva man su karsciu asocijuojasi, tada buvo ziauriai karsta... gal ir nuotraukos butu buve grazesnes, jei nebuciau skaros apsisukus ant galvos, bet jau man buvo dzin... pradejau sita skrebuka nuo kupranugario, jis yra nukopintas is apatines nuotraukos, kur stoviu tarp dvieju kupranugariu...
dabar, kai nufotkinau, matau, kad nelabai tie visi stebuklai isvardinti apacioje ziurisi, bet kazkaip norejau, kad jie butu ant mano skrebuko... nepaaiskinamas noras
bedeliojant nuotraukytes, netycia gavosi, kad virsutineje foto esanti virsune sutampa su maniske butaforine, tada stengiausi, kad sekancios foto piramides krastine butu lyg tesinys... stengiausi, kad butu islaikyta trikampio kompozicija, kuri simbolizuotu ta pasaulio stebukla - piramide...
rodyklyte virsuje veda ir mazyte foto, kuri yra tarsi padidintas variantas tos vietos, is kurios eina rodykle...
susuktas ritinelis simbolizuoja papirusa... viduje senovinemis egiptietiskomis raidemis parasiau tiesiog "Marika ir Arturas Egipte"... is pradziu maniau, kad isskleista desiu ant pagrindo, bet atrode per daug didelis fufliakas todel suvyniojau
zodziu, norai buvo patys geriausi... ir vis delto, ko gero, reik pradeti nuo kazko minimalistiskesnio... nors is kt puses Egiptas man asocijuojasi su betvarke gal taip galeciau pavadinti savo stiliu ar jo nebuvima...
siaip jau tai nera mano visiskai pirmas skrebukas pirmas siais metais, pavadinkime...
LABAI PRASAU: sakykite tai, ka galvojate ir jei turite kokiu patarimu labai lauksiu, prasau, nemeluokite as dar kazkoki remelio gal noreciau visam lapui, gal kazkaip nuotraukytes paryskinti... dar masciau apie saulute virsutiniam desiniam kraste, man nepatinka, kad bilietai pasiglamze, dabar jie sukinejasi, bet turbut priklijuosiu juos stabiliai... matau, kad bereikalo issiuvinejau ta varnele prie Cheopso piramides, atceit check uzdetas... is anksto aciu...
P.S.tikiuosi, neuzpyksite, kad idesiu daugiau nei viena foto, nes kitose kai kas graziau atrodo
CIA IS VIRSAUS BENDRAS VAIZDAS (nuotrauka kazkodel melsvo atspalvio)
KUPRANUGARIS IS ARCIAU
KITU KAMPU
SIEK TIEK PASIGLAMZE BILIETAI
APATINIS KAMPAS (is desines foto vogtas kupranugaris)
dabar taip: gal as visiska blonde, bet nemoku normaliai nufotkint... dar kai fotkinau sodyboj, kazkaip ta grazi oranzine spalva realesne atrode, nu, dabar.... nzn
papasakosiu biski apie savo darbeli... pasirinkau oranzine, nes sita spalva man su karsciu asocijuojasi, tada buvo ziauriai karsta... gal ir nuotraukos butu buve grazesnes, jei nebuciau skaros apsisukus ant galvos, bet jau man buvo dzin... pradejau sita skrebuka nuo kupranugario, jis yra nukopintas is apatines nuotraukos, kur stoviu tarp dvieju kupranugariu...
dabar, kai nufotkinau, matau, kad nelabai tie visi stebuklai isvardinti apacioje ziurisi, bet kazkaip norejau, kad jie butu ant mano skrebuko... nepaaiskinamas noras
bedeliojant nuotraukytes, netycia gavosi, kad virsutineje foto esanti virsune sutampa su maniske butaforine, tada stengiausi, kad sekancios foto piramides krastine butu lyg tesinys... stengiausi, kad butu islaikyta trikampio kompozicija, kuri simbolizuotu ta pasaulio stebukla - piramide...
rodyklyte virsuje veda ir mazyte foto, kuri yra tarsi padidintas variantas tos vietos, is kurios eina rodykle...
susuktas ritinelis simbolizuoja papirusa... viduje senovinemis egiptietiskomis raidemis parasiau tiesiog "Marika ir Arturas Egipte"... is pradziu maniau, kad isskleista desiu ant pagrindo, bet atrode per daug didelis fufliakas todel suvyniojau
zodziu, norai buvo patys geriausi... ir vis delto, ko gero, reik pradeti nuo kazko minimalistiskesnio... nors is kt puses Egiptas man asocijuojasi su betvarke gal taip galeciau pavadinti savo stiliu ar jo nebuvima...
siaip jau tai nera mano visiskai pirmas skrebukas pirmas siais metais, pavadinkime...
LABAI PRASAU: sakykite tai, ka galvojate ir jei turite kokiu patarimu labai lauksiu, prasau, nemeluokite as dar kazkoki remelio gal noreciau visam lapui, gal kazkaip nuotraukytes paryskinti... dar masciau apie saulute virsutiniam desiniam kraste, man nepatinka, kad bilietai pasiglamze, dabar jie sukinejasi, bet turbut priklijuosiu juos stabiliai... matau, kad bereikalo issiuvinejau ta varnele prie Cheopso piramides, atceit check uzdetas... is anksto aciu...
P.S.tikiuosi, neuzpyksite, kad idesiu daugiau nei viena foto, nes kitose kai kas graziau atrodo
CIA IS VIRSAUS BENDRAS VAIZDAS (nuotrauka kazkodel melsvo atspalvio)
KUPRANUGARIS IS ARCIAU
KITU KAMPU
SIEK TIEK PASIGLAMZE BILIETAI
APATINIS KAMPAS (is desines foto vogtas kupranugaris)
marikana, pirmiausia, tai be reikalo cia kuklinaisi. Saunu LO, daug nuotrauku sutalpinai(man tai sunkiai sekasi, 3 maksimum ) Kupranugaris fantastinis
pirmos mano mintys pazvelgus i skrebuka, kad tas nuotraukas kur aplink eina, mazytes, as daryciau trikampio formos, o ta pagrinda kur uzrasas yra tai papaisyciau tarsi didelem plytom, na lyg tikra piramide. na ir tas mazytes nuotraukytes gal ant sviesaus popieriuko paklijuociau, tokio kaip tas didelis trikampis.
pirmos mano mintys pazvelgus i skrebuka, kad tas nuotraukas kur aplink eina, mazytes, as daryciau trikampio formos, o ta pagrinda kur uzrasas yra tai papaisyciau tarsi didelem plytom, na lyg tikra piramide. na ir tas mazytes nuotraukytes gal ant sviesaus popieriuko paklijuociau, tokio kaip tas didelis trikampis.
QUOTE(ader @ 2010 06 29, 13:12)
marikana, pirmiausia, tai be reikalo cia kuklinaisi. Saunu LO, daug nuotrauku sutalpinai(man tai sunkiai sekasi, 3 maksimum ) Kupranugaris fantastinis
as sedziu dabar ir pati is saves juokiuos...
as masciau ir apie plytu imitacija to pagrindo, bet bijau, kad galiu tik pritiurlinti gal reikes vis tik pameginti... man ir tom nautraukytem kazko truksta... lyg nabageles tokios... aciu labai kitos tyli - pritrenktos matyt