Kažin ar apsiramins, jos pastoviai vienodai kelia, nors ir metų senumo... Buvo čia pas mane užsilikęs toks pakiukas - kuo puikiausiai kėlė
Turiu dar klausimėlį... delonoj pirkdavau skrudintą fermentuotą salyklą, jis toks labai tamsus, o vat pas kauniečius jis ne skrudintas kaip supratau, gerokai šviesesnis. Kokį jūs naudojat?
jo kaunietiskas kitoks, naudoju toki koki turiu, man abu geri
tai gerai, o tai maniau, kad ne taip kažką pasiėmiau O duonos skonis skiriasi su vienu ir kitu? Dar nebandžiau jo...
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 05, 15:14)
Siaip man labai patiko duona is pakelio, malsenos misinys vadinasi balta duona, tai vat audziu minti kaip paciai tokia issikepti duonyte gaunasi tokia minkstute, dregna su pakankamai didelem akim, zodziu niam o gal kas jau bande tokia?
O kaip Jūs ją kepat? Ten mišinys dviems kartams, ar sveriat, dalinat po lygiai? Aš savo duonkepės instrukcijoj radau, kad 1,1 stikl vandens ir 3,5 stikl mišinio duonai, mieles. Taip viską ir sudėjau, bet dabar taip sunkiai, šlapiai maišo. Kažin kaip ten beiškeps
Laba
ateinu pasiguosti... nugi jau antrą kartą nepavyksta raugo pasigaminti nes perrūgsta... nesupelija bet jau kad pradeda smirdėti tai ooo
ateinu pasiguosti... nugi jau antrą kartą nepavyksta raugo pasigaminti nes perrūgsta... nesupelija bet jau kad pradeda smirdėti tai ooo
QUOTE(egute @ 2010 08 13, 20:49)
Laba
ateinu pasiguosti... nugi jau antrą kartą nepavyksta raugo pasigaminti nes perrūgsta... nesupelija bet jau kad pradeda smirdėti tai ooo
ateinu pasiguosti... nugi jau antrą kartą nepavyksta raugo pasigaminti nes perrūgsta... nesupelija bet jau kad pradeda smirdėti tai ooo
kaip suprast smirdėt??? raugas ir turi specifinį kvapą
Laba
Tą jo specifinį kvapą tai žinau nes jau gerą pusmetį su raugu kepdavau bet daba tai kvapas toks stiprus kad į virtuvę ieiti nebeimanoma
Tą jo specifinį kvapą tai žinau nes jau gerą pusmetį su raugu kepdavau bet daba tai kvapas toks stiprus kad į virtuvę ieiti nebeimanoma
Na pas mane irgi pasikeite raugo kvapas, bet kad taip...nežinau
viskas labai priklauso nuo miltų, kokius dedat
viskas labai priklauso nuo miltų, kokius dedat
O miltai kaip visad ustukių ruginiai... bet matyt tiesiog per karšta... nors ir ruginis raugas ale bujojo tai labai...
labas rytas,jungiuosi i duonos myletoju gretas
kepu is pacio ryto kol nekarsta plikyta duona..su pirma susimoviau,pamirsau drekinti dabar kepa antra..tikekimes si ir isvazida tures ne tik skoni prisipazystu neskaiciau temos visos,tai jei kam bus idomu plikytos duonos recpetukas-parasysiu
kepu is pacio ryto kol nekarsta plikyta duona..su pirma susimoviau,pamirsau drekinti dabar kepa antra..tikekimes si ir isvazida tures ne tik skoni prisipazystu neskaiciau temos visos,tai jei kam bus idomu plikytos duonos recpetukas-parasysiu
QUOTE(egute @ 2010 08 14, 22:39)
O miltai kaip visad ustukių ruginiai... bet matyt tiesiog per karšta... nors ir ruginis raugas ale bujojo tai labai...
jei miltai nepasikeitė, reiškia tik dėl karščio, be to ir bujoja, duona kyla...tai ko dar reikia
QUOTE(Failas @ 2010 08 12, 20:57)
O kaip Jūs ją kepat? Ten mišinys dviems kartams, ar sveriat, dalinat po lygiai? Aš savo duonkepės instrukcijoj radau, kad 1,1 stikl vandens ir 3,5 stikl mišinio duonai, mieles. Taip viską ir sudėjau, bet dabar taip sunkiai, šlapiai maišo. Kažin kaip ten beiškeps
Taip, kepu per 2 kartus, pasveriu puse to misinio su svarstyklemis ir fsio
O pries keleta dieneliu pabandziau pati pasigaminti panasia bent jau duonele i ta misini. Gavosi is antro karto Parasysiu recepta, gal kam patiks
PLIKYTA SVIESI DUONA
460 ml vandens
150 g ruginiu miltu
300 g kvietiniu miltu
1 v.s. cukraus
1 v.s. sauso raugo (naudojau Delonos)
1,5 a.s. druskos
2 v.s. kmynu
1 v.s. salyklo (naudojau Delonos)
1 v.s. pieno milteliu (naudojau kudikiu misineli Belakt)
1,5 a.s. sausu mieliu
Is pradziu 100 g kvietiniu miltu ir kmynus uzplikau 200 ml verdancio vandens (salyklo nedejau i plikini, nes norejau isgauti sviesia plikyta duona), gerai ismaisau ir palieku atvesti 30-40 min. Tada supilu likusi vandeni, miltus ir visus kitus ingridientus. As pati asmeniskai tesla maisiau su mikserio spiralemis, nes duonkepe sugedusi aisku su duonkepe butu kur kas paprasciau tada pakildinau valanda tame bliude, kur maisiau, kai pakilo dar karteli ismaisiau ir sudejau jau i ta forma kur keps, pakildinau dar kol pakilo dvigubai tada ikisau kepti i orkaite 200 C, nedejau jokiu bliudu su vandeniu, kepiau 1 val. 10 min. Kepimo laikas aisku priklauso nuo orkaites, ne pas visas jos vienodos duonyte gavosi minkstute, su skylutemis ir dregna man tokia labiausiai patinka. Beje kepiau 1madieni, tai dar 5tadieni buvo skani Ai, dar pamirsau: iskepus ir istraukus is formos nupurskiau vandeniu ir ivyniojau i ranksluosti, kuriame visa vartojimo laika ir laikiau