sodą ir su grietine galima gesinti
O kazi galima isgaut rozinius trupinius?
Kas darete' Ambasadoriu Medutis" gal galite pasakyti savo nuomone apie sita torta
.Siandiena planuoju daryti ir klausimelis iskylo.... tuos riesutus ant virsaus kur dedasi,pakepinti ant sausos keptuves ir susmulkinti?
.Siandiena planuoju daryti ir klausimelis iskylo.... tuos riesutus ant virsaus kur dedasi,pakepinti ant sausos keptuves ir susmulkinti?
QUOTE(Fanfan @ 2010 08 11, 08:07)
O kazi galima isgaut rozinius trupinius?
Fanfan, kokoso drozles galima nudazyt rozine spalva
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 16:43)
viršus su karameliniu ganašu, ir tas pats nesigauna pagal aprašymą o originalas, tai su dviem sluoksniais šopkolado, grietinėlės, ir vienas sviestinis su riešutais ir rududu
drįsčiau nesutikti Kiek darau, ganašas gaunasi puikiai. Tik darau iš didesnės normos, nes jis toks skanus, dalis būna suvalgoma šiaip
tik... kai verdu, vandens pilu keliais šaukštais daugiau, gal kad mano puodas ne iš mažųjų....
O as noriu paklausti del MMG mases. Ar ja darant tirpinti zelatina butina mikrobangeje? Nu neturiu as jos, nu nebuvo jokio reikalo maista gaminu pati, pusfabrikaciu nenaudoju. Gal galima ja tarp indo virs karsto vadens istirpdyti? Ar neissiversiu be sio technikos stebuklo?
QUOTE(SandraRupke @ 2010 08 11, 12:54)
O as noriu paklausti del MMG mases. Ar ja darant tirpinti zelatina butina mikrobangeje? Nu neturiu as jos, nu nebuvo jokio reikalo maista gaminu pati, pusfabrikaciu nenaudoju. Gal galima ja tarp indo virs karsto vadens istirpdyti? Ar neissiversiu be sio technikos stebuklo?
Be abejo galima
QUOTE(SandraRupke @ 2010 08 11, 12:54)
O as noriu paklausti del MMG mases. Ar ja darant tirpinti zelatina butina mikrobangeje? Nu neturiu as jos, nu nebuvo jokio reikalo maista gaminu pati, pusfabrikaciu nenaudoju. Gal galima ja tarp indo virs karsto vadens istirpdyti? Ar neissiversiu be sio technikos stebuklo?
Turiu mikruske, bet niekad jos nenaudoju, visada tirpinu butent vandens voneleje
Sveikos,
paragavau naujo savo torto ir galiu pasidziaugti, kad pavyko Beveik toks, kokio norejau Kad tai mano receptas - negaliu sakyti, nes surinkau ji is 2-3 gerai zinomu tortu, truputi pakeiciau Todel nepykit, jei rasit savo torto kremo recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)
Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo
Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai.
paragavau naujo savo torto ir galiu pasidziaugti, kad pavyko Beveik toks, kokio norejau Kad tai mano receptas - negaliu sakyti, nes surinkau ji is 2-3 gerai zinomu tortu, truputi pakeiciau Todel nepykit, jei rasit savo torto kremo recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)
Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo
Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai.
QUOTE(kice @ 2010 08 11, 14:05)
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
Skaniai atrodo. Reiks pabandyti.
QUOTE(kice @ 2010 08 11, 11:05)
Sveikos,
paragavau naujo savo torto ir galiu pasidziaugti, kad pavyko Beveik toks, kokio norejau Kad tai mano receptas - negaliu sakyti, nes surinkau ji is 2-3 gerai zinomu tortu, truputi pakeiciau Todel nepykit, jei rasit savo torto kremo recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)
Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
paragavau naujo savo torto ir galiu pasidziaugti, kad pavyko Beveik toks, kokio norejau Kad tai mano receptas - negaliu sakyti, nes surinkau ji is 2-3 gerai zinomu tortu, truputi pakeiciau Todel nepykit, jei rasit savo torto kremo recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)
Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
Atrodo skaniai,tik del to biskvito pati siandien ji kepiau,ten dviem kiausiniams 1/2 st cukraus ir miltu,o cia trims dar maziau as tikrai dejau 2/3 stiklines...
QUOTE(MeGu @ 2010 08 11, 14:44)
Skaniai atrodo. Reiks pabandyti.
CIA KLAIDA.. 2/3 STIKLINES MILTU IR CUKRAUS..
o blogiausia, kad nebegali pataistyti zinutes..