Ir štai namuose atsiradi didelė žuvis - šamas
Atrodo, kad atidžiai peržiūrėjau visas temas, bet apie šamą nieko neradau.PADĖKIT kĄ SU JUO DARYTI? Niekada neteko su juo reikalų turėti
Nieks negaminat?
Nusipirkau šamo filė ir dabar mąstau ką su juo daryti. Kažkaip receptų iš šios žuvies nelabai randu Tik radau parašyta, kad dumblu atsiduoda šamo mėsa.. Kaži ar tikrai taip?
aš ir turiu šamo file, galvoju ką čia padarius... bet receptuku tai žiūriu nėra....
valgiau rukytą šamą, tai laaaaabai skanu buvo
valgiau rukytą šamą, tai laaaaabai skanu buvo
Mano mama irgi is kazkur gavo sama, tai irgi svarsto kokiu recepu ji gaminti. Gal vis delto kazkas esat gamines? Ar zino kur rasti samo receptu?
Tetis suzvejojo pora samu, mastau ka cia padaryt is ju ir taip nera jokiu recptu, jokiu patarimu kaip dumblo kvapa panaikint. Neisivaizduoju ka darysiu su tais samais.
na, mestelkit kokį receptuką,ką skanaus padaryt iš šamo vyras parnešė, tai dar ieškau ką iš jo pagamint
na man tai samai kepti skaniausi... palaikau su prieskoniais, geriausiai per nakti. jei nepatinka dumblo kvapas - kartu su prieskoniais reikia ipjaustyti ar ispausti gausiai cesnako - tas nuima siek tiek ta kvapa. paskiau kepti su miltukais pavoliojus. kas megsta su padaziuku - galima padaryti kad ir spirguciu + svogunu + grietines padaza ir karstu padazu apipilti iskepta zuvi ir leisti pastoveti 15 min, kad padaziukas isigertu, labai skaniai gaunasi
Ingredientai:
* Šamas Šamas, filė, 300 gramų
* Pomidorų padažas Pomidorų padažas, 1 stiklinė
* Fermentinis sūris Fermentinis sūris, tarkuotas, 1 šaukštelis
* Sviestas Sviestas, 0.5 šaukšto
* Grybai Grybai, 50 gramų
Gaminimas:
Į keptuvę įpilama truputį pomidorų padažo ir virti, smulkinti grybai, į jį sudedami virti žuvies gabaliukai, aplink apdėliojama mažomis virtomis bulvėmis. Viskas apipilama likusiu padažu, apibarstoma tarkuotu sūriu, aplaistoma sviestu ir iškepama orkaitėje. Patiekiama keptuvėje.
QUOTE(Lera @ 2008 08 20, 20:54)
Ingredientai:
* Šamas Šamas, filė, 300 gramų
* Pomidorų padažas Pomidorų padažas, 1 stiklinė
* Fermentinis sūris Fermentinis sūris, tarkuotas, 1 šaukštelis
* Sviestas Sviestas, 0.5 šaukšto
* Grybai Grybai, 50 gramų
Gaminimas:
Į keptuvę įpilama truputį pomidorų padažo ir virti, smulkinti grybai, į jį sudedami virti žuvies gabaliukai, aplink apdėliojama mažomis virtomis bulvėmis. Viskas apipilama likusiu padažu, apibarstoma tarkuotu sūriu, aplaistoma sviestu ir iškepama orkaitėje. Patiekiama keptuvėje.
reikes ismegint pas mus samas gyvas dar namie vonioje plaukioja
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 22, 19:30)
reikes ismegint pas mus samas gyvas dar namie vonioje plaukioja
bandyk kartu paplaukiot
QUOTE(gima @ 2005 12 28, 12:07)
Ir štai namuose atsiradi didelė žuvis - šamas
Atrodo, kad atidžiai peržiūrėjau visas temas, bet apie šamą nieko neradau.PADĖKIT kĄ SU JUO DARYTI? Niekada neteko su juo reikalų turėti
Atrodo, kad atidžiai peržiūrėjau visas temas, bet apie šamą nieko neradau.PADĖKIT kĄ SU JUO DARYTI? Niekada neteko su juo reikalų turėti
As visas zuvis kepu vienodai, nes man taip itin skanu
Turiu pvz. ciela i orkaite telpanti sama
Istiesiu skarda folija i kuria ir iviniosiu zuvi. Tada zuvies sonuose padarau ipjovas. Visa zuvi itrinu butent santamarija zuvies kepsniu prieskoniais (ne kitokiais) tada dar i tas ipjovaas ikaisioju citrinos, dar baziligu svieziu paskaninu (nebutina, bet jei desi tai tik sviezia, nedziovinta) suvynioju i folija ir kepu apie valanda apie 180C temperaturoj
Paprasta bet kas ragavo visi gyre