Po pažintinių kelionių po Europą, pagaliau išdrįsau susiorganizuoti ir poilsinę - į Maljorką Kodėl Maljorka? Pirma - todėl, kad tai sala Antra - todėl, kad į ten skraidina Ryanair
Šitas reportažas gimė tik todėl, kad norėjau atiduoti duoklę temai apie Maljorką (Kelionės ir atostogos), nes tikrai nemažai informacijos joje radau ir gavau, o trumpai aprašyti savo įspūdžių nepavyko. Matyt nemoku nei mažai šnekėt, nei mažai rašyt
P.S. Dar organizuojantis kelionę labai pravertė šitie puslapiai:
http://www.mallorca-spotlight.com/
http://www.aroundmal...allorca-map.php
žemėlapis, kelionių gidas
http://www.shagalluf.com/
Nugis pradedu:
Keliavom trys merginos (vyrus ir vaikus palikusios namie ). Skridom su Ryanair per Frankurtą. 8 naktys, viena iš jų viešbutuky prie Frankurt Hahn oro uosto, kitos 7 Maljorkoj keturiuose viešbučiuose, skirtingose salos dalyse. Visi viešbučiai 3*. Už 8 naktis viešbučiuose sumokėjom 1500 Lt arba po 500 Lt kiekviena (visur bookinom triviečius kambarius per www.booking.com).
Iš anksto internetu iš čiaužsisakėm ir mašiną visai viešnagei, t.y. 7 dienoms nuo oro uosto iki oro uosto. Tokiu pasirinkimu pirmiausia sutaupėm ant transferio, kuris savarankiškai keliaujant kainuoja tikrai ne pigiai (palyginimui transferio kainos čia). Antra, kelionę suplanavau taip, kad be mašinos niekaip nebūtų pavykę tiek matyt
Pirma diena (tiksliau tik vėlyvas vakaras ir naktis): Peguera. Miestelis man visiškai nepatiko Toks sakyčiau kaip mūsų Šventoji.. Vokiškoji dalis. Angliškai jokio užrašo nemačiau. Vakare kavinėse tik seniai vokiečiai, mums užėjus pavalgyt nejauku buvo ir jiems, ir mums Papludymio nemačiau, nes tam miestely tik pernakvojom, ryte lėkėm jau kitur. Nakvojom viešbutyje Hotel Club Europa. Nieko blogo pasakyt negaliu, 3 baseinai, teritorija didžiulė, priminė civilizuotą kempingą apgyvendinimas dviaukščiuose nameliuose, kam patinka puiku, bet aš miesto ir civilizacijos auka man labiau patinka daugiaaukščiai viešbučiai Kiek mačiau, tai faini baseinai (yra atskiras mažiems vaikams), vienas dekoratyvinis su gyvais vėžliukais ir animatorių rytinė aerobika užvedanti Kambariuose jautėsi drėgmės kvapas. Maistas (pusryčiai) - pritaikyti vokiečiams, nieko ypatingo, kava neskani. Bet poilsiui su vaikais sitas viesbutis tikrai tinkamas.
Viešbučio vaizdai:
Basienas su vėžliukais
Papildyta:
Antra diena: pabijojom debesų, todel vietoj kelionės į tarpeklį pasirinkom sostinę Palmą ir shopingą Palma graži, aišku pakrantė su nerealiom jachtom katedra ispūdinga, shopingas neypatingas (beveik nieko mandriau nei pas mus nėra). Ar verta aplankyt Palmą? Jei neturit laiko - nelabai
Greitkelis per Palmą
Palmos pakrantė:
Centras:
Ir aišku Katedra:
Su visais privalomais jos "atributais"
Papildyta:
Ir "pagavau" taksi kainas, gal kam aktualu:
Iš Palmos per Incą važiavom iki Cala San Vincente, kur dvi naktis praleidom viešbutyje Hi! Don Pedro. Viešbutis įsikūręs tokioje įlankoje, vaizdelis iš balkono įspūdingas viskas tikrai taip, kaip nuotraukose internete. Gavom kambari į jūrą be jokio prašymo ar išankstinio rezervavimo. Ir kambarys šeimyninis, t.y. sudarytas iš dviejų kambarių Maitinimas super, ledai ne tik per vakarienę, bet ir per pusryčius Jau to gėrio tai atsivalgėm per visą savaitę sooočiai Pasirinkimas vaisių, daržovių, desertų pakankamas, vakarienei karštų irgi. Žodžiu viskas ten su maitinimu liux. Viešbučio baseinai abu (vaikų ir suaugusiųjų) maži, prie jūros pliažas mažas, nešvarus, akmenuotas, man nepatiko. Ir prie minusų priskirčiau baisią dregmę kambariuose, net kondicionieriai negelbėjo. Nežinau, gal kad nesezonas, gal kad į jūros pusę balkonai, jie nelabai sandarus, tai rytai nemalonūs tikrai buvo. Nepaisant tos drėgmės, pavyzdžiui per patį sezono įkarštį, viešbučio vieta, garsai ir vaizdas 10 balų Merginos aikčiojo iš nuostabos nuo vaizdų per balkonus (kadangi kambarių du, ir balkonai du )
Vaizdas iš vieno balkono:
Ir iš kito balkono:
Tomis uolomis galima laipioti, ką mes vieną rytą ir padarėm:
Viešbučio vaizdas nuo uolų:
Mėgautis saule galima ant gultų tokioj terasoj:
Arba prie baseinų:
Arba viešbučio paplūdimiuose:
Čia tik vienas iš jų, antrojo - didesnio, žiūriu, kad neturiu nuotraukos. Kaip minėjau anksčiau manęs tokie paplūdymiukai nesužavėjo
Iš linole pasakojimo žinojau, kad Cala San Vincente miestelyje yra 4 papludymiai, mūsų viešbutis šalia Cala Borques (berods taip rašosi), kitų netruėjau kada ieškot. O ir pačio miestelio Cala San Vincente apeiti nebuvo kada, tai negaliu kažko parašyt. Bet man ten poilsiauti visą savaitę būtų per ramu ir nuobodu net su savo trimečiu pypliu. Dviese su vyru savaitei tokios romantiškos tylos irgi būtų per daug Bet dvi naktis ten praleisti buvo
Vaizdas iš vieno balkono:
Ir iš kito balkono:
Tomis uolomis galima laipioti, ką mes vieną rytą ir padarėm:
Viešbučio vaizdas nuo uolų:
Mėgautis saule galima ant gultų tokioj terasoj:
Arba prie baseinų:
Arba viešbučio paplūdimiuose:
Čia tik vienas iš jų, antrojo - didesnio, žiūriu, kad neturiu nuotraukos. Kaip minėjau anksčiau manęs tokie paplūdymiukai nesužavėjo
Iš linole pasakojimo žinojau, kad Cala San Vincente miestelyje yra 4 papludymiai, mūsų viešbutis šalia Cala Borques (berods taip rašosi), kitų netruėjau kada ieškot. O ir pačio miestelio Cala San Vincente apeiti nebuvo kada, tai negaliu kažko parašyt. Bet man ten poilsiauti visą savaitę būtų per ramu ir nuobodu net su savo trimečiu pypliu. Dviese su vyru savaitei tokios romantiškos tylos irgi būtų per daug Bet dvi naktis ten praleisti buvo
Trečia diena: kelionė nuo Cala San Vincente per Lluc iki Sa Colobros tarpeklio Torrent de Pareis. Kelionė įspūdinga, sakiau nevairuosiu, bet nebuvo kur dingt O dabar ir visai nebeatrodo, kad baisu buvo Sunkiausia buvo su spiečiais dviratininkų ir aišku būtinai kelio susiaurėjime prasilenkti su turistiniais autobusais Vienareikšmiškai, važiuoti ir pamatyti VERTA! Mačiau, kad plukdo ir laivai iki tarpeklio, bet nepatirsit pusės įspudžio, jei patys su mašina nevažiuosit. Kas važiavo, žino apie ką kalbu
Papildyta:
O jau pats tarpeklis ėjimas per tas uolas, tamsu, vėsu, šlapia, baugu, bet įdomu.. o išlindus grožiiisssss
Ten tikrai daug gražiau nei mano nuotraukose
Vakare dar nuvažiavom iki Port de Pollencos. Linole savo fotoreportaže taip išgyrė, kad privalėjom nuvažiuot. Taip, ta pinijų pakrantė gražu, bet man asmeniškai vėliau aplankyta Port de Alcudios pakrantė daug labiau patiko.
Port de Pollenca vakariniai vaizdai:
Papildyta:
Oi žinokit mūsų kelionė susidėliojo taip, kad kiekvieną dieną buvo viskas gražiau ir gražiau, tad vaizdų bus dar ir kaskart gražesnių
O atostogos su merginomis jėga, atitrūkti nuo darbų, namų, vaikų, vyrų, buities yra todėl ir sakau tobulos Bet va sekančių atostogų jau norėčiau su šeima o mano kolegės bešeimės bevaikės jau svajoja apie kelionę į Ibizą Joms taip patiko toks savarankiškas (ir dar gaunasi ekonomiškas ) keliavimo būdas, kad jokių kelionių organizatorių siūlomų kelionių nebenori I Maljorką ištempiau jas aš, į Ibizą jau jos mane tempiasi, nes be manęs dar nedrįsta važiuot
Papildyta:
O jau pats tarpeklis ėjimas per tas uolas, tamsu, vėsu, šlapia, baugu, bet įdomu.. o išlindus grožiiisssss
Ten tikrai daug gražiau nei mano nuotraukose
Vakare dar nuvažiavom iki Port de Pollencos. Linole savo fotoreportaže taip išgyrė, kad privalėjom nuvažiuot. Taip, ta pinijų pakrantė gražu, bet man asmeniškai vėliau aplankyta Port de Alcudios pakrantė daug labiau patiko.
Port de Pollenca vakariniai vaizdai:
Papildyta:
QUOTE(Aurinija @ 2010 05 26, 18:43)
Super, labai labai gražūs vaizdai, o ypač iš balkono nerealus Noriu į tokias merginų atostogas
Oi žinokit mūsų kelionė susidėliojo taip, kad kiekvieną dieną buvo viskas gražiau ir gražiau, tad vaizdų bus dar ir kaskart gražesnių
O atostogos su merginomis jėga, atitrūkti nuo darbų, namų, vaikų, vyrų, buities yra todėl ir sakau tobulos Bet va sekančių atostogų jau norėčiau su šeima o mano kolegės bešeimės bevaikės jau svajoja apie kelionę į Ibizą Joms taip patiko toks savarankiškas (ir dar gaunasi ekonomiškas ) keliavimo būdas, kad jokių kelionių organizatorių siūlomų kelionių nebenori I Maljorką ištempiau jas aš, į Ibizą jau jos mane tempiasi, nes be manęs dar nedrįsta važiuot
Na ir grožis Trūksta žodžių apsakyt, tiesiog nepakartojama Atrodo, kad atvirukai, nes gražiau už realybę atrodo Lauksiu su nekantrumu papildymo reportažo
Įsivaizduoju, kad būtų smagu su panelėm išlėkt, nes visos mano atostogos šeimyninės tik būna Ir šiaip reiktų pabandyt susižiūrėt kada patiems skrydžius, bilietus lėktuvu, nes mes tinginiukai, tai "ant gatavo" lekiam, kai agentūros viską suorganizuoja
Įsivaizduoju, kad būtų smagu su panelėm išlėkt, nes visos mano atostogos šeimyninės tik būna Ir šiaip reiktų pabandyt susižiūrėt kada patiems skrydžius, bilietus lėktuvu, nes mes tinginiukai, tai "ant gatavo" lekiam, kai agentūros viską suorganizuoja
Pagaliau sulaukeme pasakojimo.
St. Vicente - grozis.
Sa Calobra - dieviski vaizdai. Tik galiu spelioti, kokia tuomet yra realybe.
O Port Alcudijoje ir nebuvau. Tik per pati Alkudijos senamiesti prabegome.
I Ibiza - kiek girdejau, daugiau jaunimas traukia ir linksmybiu megejai. Juolab, kad dabar Star'ai tiesiogiai skraido. Jei nepatiks - iki Maljorkos nuplauksite - gal dar liko koks neaplankytas kampelis. Su seima vis tik Sicilija pasirinkciau. Ar Kreta. Nors... ka gali zinoti. Juk Maljorka irgi paprastai daugumai atrodo kaip sala, kuri skirta tik gulejimui papludimyje.
St. Vicente - grozis.
I Ibiza - kiek girdejau, daugiau jaunimas traukia ir linksmybiu megejai. Juolab, kad dabar Star'ai tiesiogiai skraido. Jei nepatiks - iki Maljorkos nuplauksite - gal dar liko koks neaplankytas kampelis. Su seima vis tik Sicilija pasirinkciau. Ar Kreta. Nors... ka gali zinoti. Juk Maljorka irgi paprastai daugumai atrodo kaip sala, kuri skirta tik gulejimui papludimyje.
Ketvirta diena: išsiregistruojam iš viešbučio Cala San Vincente ir lekiam į Cap de Formentor arba pasaulio kraštą kaip merginos praminė Pirma mano mintis: vėl kalnai ir skardžiai, vėl gazuot stabdyt Bet nekreipkit dėmesio į mano mintis, važiuoti ten irgi verta Bet pati pirma apžvalgos aikstelė (tikrai pamatysit, visi autobusai su turistais stoja) man buvo daug įspūdingesnė ir gražesnė nei užkilus iki pačio švyturio. Nieko ten įspūdingesnio nėra
Apačioje lieka Port de Pollenca:
Ir pirmoji apžvalgos aikštelė:
Papildyta:
Važiuojam toliau link švyturio:
Kylant aukštyn ten tų apžvalgos aikštelių ne viena, mes jose truputį palaipiojom uolomis tai nuotraukų be mūsų nelabai žiūriu yra. Štai kelios nuo pačio viršaus:
Apačioje lieka Port de Pollenca:
Ir pirmoji apžvalgos aikštelė:
Papildyta:
Važiuojam toliau link švyturio:
Kylant aukštyn ten tų apžvalgos aikštelių ne viena, mes jose truputį palaipiojom uolomis tai nuotraukų be mūsų nelabai žiūriu yra. Štai kelios nuo pačio viršaus:
QUOTE(linole @ 2010 05 26, 20:10)
Pagaliau sulaukeme pasakojimo.
St. Vicente - grozis.
St. Vicente - grozis.
Visą dieną šiandien aš prie šito fotoreportažo, ale pažadus juk reikia tęsėti, ir taip užtrukau
Dėl Ibizos: tai mano kolegės ir yra jaunos Važiuotume tada jau su antromis pusėmis, nebeišleis jau jie mūsų vienų tai tikrai antrąkart, juolab į Ibizą Bet kažin ar Star'ų pasiūlymu pasinaudočiau (žinau, kad jau skraido), man rodos su Ryanair'u gaunasi vis tiek gerokai pigiau
Bet aš labai noriu savo šeimyną nusivežti būtent į Maljorką, kad ir jie pamatytų kaip ten gražu Kretoj mes visi jau buvom. Ir Kretoj, ir Maljorkoj liko dar neaplankytų vietų, su mielu noru grįžčiau ir ten, ir ten yra ką pamatyt, bet Maljorka laimi vien dėl savo nuostabiausių paplūdymių
Kas renkasi Maljorką visą savaitę gulėti paplūdimyje vienam kurorte , tas visiškai nepažįsta tikros Maljorkos Ji mažytė, bet visa galo skirtinga
Tęsiu toliau.
Nusileidus nuo Cap de Formentor, važiuojam pusdieniui į Port de Alcudia. Ten prasivaikštom pakrante, pasishopinam, papietaujam kavinėje pajūryje Man šitas kurortas pasirodė labiausiai šeimyniškas, super tinkamas polisiui su vaikais, nenuostabu, kad mačiau labai daug jaunų šeimų su vaikais Jei važiuočiau su kelionių organizatoriumi į vieną kažkurį kurortą visai savaitei, rinkčiausi Port de Alcudia arba Cala D'or (bet lietuvių organizatoriai į Cala D'or neveža..).
Tik nesigavo mano nuotraukos iš ten, kažką ne taip nustačiau fotoaparate, nes spalvos labai išdegusios
Neapsigaukit, ten labai gražu tikros spalvos turi būti tokios:
Toliau laukė ilgas kelias keliais ir keliukais į sekantį mūsu viešbutį Cala D'or miestelyje. Kelionė neapsiėjo be nuotykių, ties žiedu i C'an Picafort sustabdė mus policija Iš 4 policinikų 3 aplipo mūsų mašiną matyt labai jau įtartinos atrodėm
Papildyta:
Dėl laiko stokos važiavom ne pakrante kaip buvom numačiusios (užsukdamos į Cala Ratjada, Cala Mesquida, Cala Millor), bet tiesiai per Felanitx i Cala D'or.
Sekantis viešbutis dviems paroms Barselo Ponent Playa Tai pats geriausias mūsų viešbutis Barselo tinko viešbučių yra visame pasaulyje, Maljorkoj jų taip pat ne vienas. Į vieną iš Barselo viešbučių veža mūsų Novaturas. Visi mūsų viešbučiai buvo 3*, visi geri, bet šitas pranoko savo žvaigždutes ir likusius viešbučius visa galva. Kam aktualu tai, rasite ko ieškote. Kambaryje visi šampūniukai, muiliukai, dušo želės, siūlai su adata, batų kempinėlės, zodžiu viskas kaip priklauso. Restorane pasirinkimas irgi atitinkamas, vaikšto pats virtuvės šefas ir žiūri ar maisto netrūksta, kaip patiketas. Yra ir grill kampelis, kuriame kasdien vietoje gaminami miesos patiekalai be jau esančių ir taip priruoštų. Pasirinkimas nuo vištienos iki avienos. Na ir aišku desertai, vaisiai, ledai, žodžiu skanu, daug ir super Pats viešbutis 7 aukštų, turi nuosavą priėjimą prie jūros. Lauko baseinai du (suaugusiems ir vaikams), mini golfas, dar ten visokių pramogų, SPA, pirtis ir uždaras šildomas baseinas, nu visko sočiai. Bet mes vis tiek tradiciškai grįždavom į viešbutį tik miegot, tai mums ta prabanga iki lemputės Tiesiog tokiam viešbutį galėčiau laisvai ilsėtis su šeima visą savaitę. Ir kitiems galėčiau jį rekomenduoti
Gavom kambarį su šoniniu vaizdu į paplūdimį:
Pats kurortas Cala D'or man irgi labai labai patiko. Nedidelis, bet koks jaukus Jaučiasi kad turistų nenuvalkiotas. Kažkaip labai ispaniška dvasia ten jaučiasi Man atrodo labiau ir pačių ispanų mėgstamas
Ketvirtos dienos pabaiga Sekančiai dienai pagaliau merginos gavo gidės (t.y. mano ) pažadą, jog ši diena tikrai bus skirta taip lauktam deginimuisi paplūdimiuose. Liepiau šokt į mauduškes, užsimaukšlint tik sijonuką ant klubų ir pirmyn į paplūdymius. Maljorka per graži, kad gulėt viešbučio papludimy. Žinojau į kuriuos važiuosim, buvau pasiieškojus informacijos iš ankto, bet kad pamatysiu tokį grožį
Bet apie tai jau tikrai rytoj
Nusileidus nuo Cap de Formentor, važiuojam pusdieniui į Port de Alcudia. Ten prasivaikštom pakrante, pasishopinam, papietaujam kavinėje pajūryje Man šitas kurortas pasirodė labiausiai šeimyniškas, super tinkamas polisiui su vaikais, nenuostabu, kad mačiau labai daug jaunų šeimų su vaikais Jei važiuočiau su kelionių organizatoriumi į vieną kažkurį kurortą visai savaitei, rinkčiausi Port de Alcudia arba Cala D'or (bet lietuvių organizatoriai į Cala D'or neveža..).
Tik nesigavo mano nuotraukos iš ten, kažką ne taip nustačiau fotoaparate, nes spalvos labai išdegusios
Neapsigaukit, ten labai gražu tikros spalvos turi būti tokios:
Toliau laukė ilgas kelias keliais ir keliukais į sekantį mūsu viešbutį Cala D'or miestelyje. Kelionė neapsiėjo be nuotykių, ties žiedu i C'an Picafort sustabdė mus policija Iš 4 policinikų 3 aplipo mūsų mašiną matyt labai jau įtartinos atrodėm
Papildyta:
Dėl laiko stokos važiavom ne pakrante kaip buvom numačiusios (užsukdamos į Cala Ratjada, Cala Mesquida, Cala Millor), bet tiesiai per Felanitx i Cala D'or.
Sekantis viešbutis dviems paroms Barselo Ponent Playa Tai pats geriausias mūsų viešbutis Barselo tinko viešbučių yra visame pasaulyje, Maljorkoj jų taip pat ne vienas. Į vieną iš Barselo viešbučių veža mūsų Novaturas. Visi mūsų viešbučiai buvo 3*, visi geri, bet šitas pranoko savo žvaigždutes ir likusius viešbučius visa galva. Kam aktualu tai, rasite ko ieškote. Kambaryje visi šampūniukai, muiliukai, dušo želės, siūlai su adata, batų kempinėlės, zodžiu viskas kaip priklauso. Restorane pasirinkimas irgi atitinkamas, vaikšto pats virtuvės šefas ir žiūri ar maisto netrūksta, kaip patiketas. Yra ir grill kampelis, kuriame kasdien vietoje gaminami miesos patiekalai be jau esančių ir taip priruoštų. Pasirinkimas nuo vištienos iki avienos. Na ir aišku desertai, vaisiai, ledai, žodžiu skanu, daug ir super Pats viešbutis 7 aukštų, turi nuosavą priėjimą prie jūros. Lauko baseinai du (suaugusiems ir vaikams), mini golfas, dar ten visokių pramogų, SPA, pirtis ir uždaras šildomas baseinas, nu visko sočiai. Bet mes vis tiek tradiciškai grįždavom į viešbutį tik miegot, tai mums ta prabanga iki lemputės Tiesiog tokiam viešbutį galėčiau laisvai ilsėtis su šeima visą savaitę. Ir kitiems galėčiau jį rekomenduoti
Gavom kambarį su šoniniu vaizdu į paplūdimį:
Pats kurortas Cala D'or man irgi labai labai patiko. Nedidelis, bet koks jaukus Jaučiasi kad turistų nenuvalkiotas. Kažkaip labai ispaniška dvasia ten jaučiasi Man atrodo labiau ir pačių ispanų mėgstamas
Ketvirtos dienos pabaiga Sekančiai dienai pagaliau merginos gavo gidės (t.y. mano ) pažadą, jog ši diena tikrai bus skirta taip lauktam deginimuisi paplūdimiuose. Liepiau šokt į mauduškes, užsimaukšlint tik sijonuką ant klubų ir pirmyn į paplūdymius. Maljorka per graži, kad gulėt viešbučio papludimy. Žinojau į kuriuos važiuosim, buvau pasiieškojus informacijos iš ankto, bet kad pamatysiu tokį grožį
Bet apie tai jau tikrai rytoj
Nuostabu laukiu tęsinio
Labai gražūs vaizdai
Penktoji diena skirta
Pirmasis mūsų paplūdimys Cala Mondrago. Mano nuotraukos tikrai neperteikia to, ką išvydom, tai keliu nuotrauką iš interneto, kad susidarytumėte įspūdį kur buvom ir ką pamatėm.
Taigi ten du paplūdymiai, pirmasis (nuotraukoje viršuje jis dešinėjė):
mes pasirinkom tą tolesnį, esantį kairėje viršutinės nuotraukos pusėjė:
Pačiu sezono įkarščiu jis matyt atrodo taip (nuotrauka iš interneto):
Ką čia daug kalbėt, tiesiog fantastika buvo gulėt, mėgautis saule, turkio spalvos jūra ir vaizdais
Gyvai viskas įspūdingiau ir gražiau nei nuotraukose..
Jūra buvo šalta, bet negalėjau neišsimaudyti
Cia radau daugiau nuotraukų iš Cala Mondrago
Pirmasis mūsų paplūdimys Cala Mondrago. Mano nuotraukos tikrai neperteikia to, ką išvydom, tai keliu nuotrauką iš interneto, kad susidarytumėte įspūdį kur buvom ir ką pamatėm.
Taigi ten du paplūdymiai, pirmasis (nuotraukoje viršuje jis dešinėjė):
mes pasirinkom tą tolesnį, esantį kairėje viršutinės nuotraukos pusėjė:
Pačiu sezono įkarščiu jis matyt atrodo taip (nuotrauka iš interneto):
Ką čia daug kalbėt, tiesiog fantastika buvo gulėt, mėgautis saule, turkio spalvos jūra ir vaizdais
Gyvai viskas įspūdingiau ir gražiau nei nuotraukose..
Jūra buvo šalta, bet negalėjau neišsimaudyti
Cia radau daugiau nuotraukų iš Cala Mondrago