NATŪRALIAI ŠEIMĄ PLANUOJANČIŲ BŪRELIS
Šeimą planuojame atsižvelgdamos į natūralų menstruacinį ciklą.
Daugiausia informacijos apie Natūralų šeimos planavimą galima sužinoti kursuose:
Kaune organizuoja:
Kauno arkiviskupija
Vilniaus g. 29 (už požeminės perėjos, dešinėje pusėje įėjimas pro metalinius vartus į uždarą kiemą, II a.)
LT-44286 Kaunas
Tel. (37) 20 75 98 (37) 20 75 98 , (37) 21 51 76 (37) 21 51 76 ; faks. (37) 32 33 40
El. paštas: seimos.c@kn.lcn.lt , laukimas@lcn.lt
Vilniuje: Ausros vartu 12, Vilniaus archivyskupijos centre.
Asmeniniams užrašams:
www.fertilityfriend.com
www.babyplan.ru
www.myfertilitycharts.com
Informacija internete:
http://www3.vdu.lt/life/pv/nsp.htm
taip pat galima pasinaudoti paieška internete įvedus į paieškos langelį "Natūralus šeimos planavimas"
Papildyta:
nekokia iš manęs kūrėja
viskas OK, Horo, svarbu yra nauja vieta pasnekesiams, aciu
Aš dar prie informacijos įkelsiu nuorodą į puslapį apie NŠP anglų kalba: Natural family planning Čia užsiregistravus galima atsisiųsti visą knygą. Tik, kaip Smalsutė perspėjo, autoriai yra praktikuojantys katalikai, todėl joje bus nemažai religinių aspektų. Tie, kas nėra religingi iki kaulų smegenų, neišsigąskit. Informacija nuo to nenuvertėja
Ir dar:
PIRMOJI TEMA
ANTROJI TEMA
TREČIOJI TEMA
Ir dar:
PIRMOJI TEMA
ANTROJI TEMA
TREČIOJI TEMA
Ačiū, mergaitės kaip sakė Smalsutė, smagu čia su jumis
Gerai, aš pirma šioje temoje "pasibėdavosiu". Mano grafikėlis šį ciklą kone idealus, bėda tik ta, kad 1DPO aš jau jaučiausi ne kažin kaip, bet suverčiau viską ovuliacijai - gal sunkiau praėjo. 2 DPO buvo kiek geriau, bet vakare jau vos galų neatidaviau. Baisiai pykino, įtariu galėjau turėti šiek tiek temperatūros, skaudėjo galvą, žodžiu, "visiškas rotas". Šiandien jau geriau. bet va ką pagalvojau. Ar galėjo būti taip, kad dėl ligos ovuliacija visgi neįvyko ir temperatūros pakilimas buvo tik organizmo reakcija į virusą? Kiek laiko dar reikėtų pastebėti temperatūrą? Kaip manote? Jei ovuliacija neįvyko, tai temperatūra turėtų nukristi, ar ne?
Va grafikėlis:
Va grafikėlis:
Jei O neįvyko, temp. turi nukristi, nebent ji įvyko pvz. diena - kita vėliau, tada jau nesužinosi, bet pasisaugojimui gal reiktų porą dienų pridėti.. Šiaip ar taip matyt O įvyko, nes juk šiandien jautiesi geriau, o temp. dar aukščiau užkilo Manau dvi dienas jauteisi blogai, tai dar dvi dienas stebėk BT ir būkit atsargūs, bent aš taip daryčiau
Horo, ačiū už naują temą.
Surizikuosiu visiškai apsigėdinti , bet atrodo, kad "iš didelio rašto" būsiu pasiklydusi tarp trijų pušų. Nu kaip gi tą 0,2 laipsnio pakilimą skaičiuoti? Perskaičiau jau visą Kippley manualą ir jaučiausi visai neblogai supratusi. Na jie grafiką braižo kiek kitaip: temperatūras žymi ant linijos (o ne langelio centre), per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų brėžia LTL (low temperature level), tada per 0,2 laipsnio (jie naudoja Farenheito skalę, bet pagal Celsijų atitikmuo būtų mūsiškiai 0,2) brėžia HTL (high temperature level) ir tada jau žiūri, kaip tie trys aukštos temperatūros taškai išsidėsto HTL atžvilgiu. Tokios sąvokos, kaip dengiančioji linija, Kippley išvis nevartoja. Tai kaip tuomet gaunasi? Gi ji brėžiama pusė langelio virš aukščiausios iš 6 žemų temperatūrų, o rašoma, kad pakilimas turi būti 0,2 laipsnio virš jos (tiesa kitur jau rašo, kad visgi ne virš jos, o virš žemų temperatūrų, bet iliustracijoje užbraukia vis tiek 4 langelius). Tai jei linija virš pvz. 36,4 ir jei nubrėžtume kitą per 0,2 laipsnio aukščiau, 36,6 gi liktų po ta viršutine linija, nors 0,2 laipsnio pakilimas yra.
Surizikuosiu visiškai apsigėdinti , bet atrodo, kad "iš didelio rašto" būsiu pasiklydusi tarp trijų pušų. Nu kaip gi tą 0,2 laipsnio pakilimą skaičiuoti? Perskaičiau jau visą Kippley manualą ir jaučiausi visai neblogai supratusi. Na jie grafiką braižo kiek kitaip: temperatūras žymi ant linijos (o ne langelio centre), per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų brėžia LTL (low temperature level), tada per 0,2 laipsnio (jie naudoja Farenheito skalę, bet pagal Celsijų atitikmuo būtų mūsiškiai 0,2) brėžia HTL (high temperature level) ir tada jau žiūri, kaip tie trys aukštos temperatūros taškai išsidėsto HTL atžvilgiu. Tokios sąvokos, kaip dengiančioji linija, Kippley išvis nevartoja. Tai kaip tuomet gaunasi? Gi ji brėžiama pusė langelio virš aukščiausios iš 6 žemų temperatūrų, o rašoma, kad pakilimas turi būti 0,2 laipsnio virš jos (tiesa kitur jau rašo, kad visgi ne virš jos, o virš žemų temperatūrų, bet iliustracijoje užbraukia vis tiek 4 langelius). Tai jei linija virš pvz. 36,4 ir jei nubrėžtume kitą per 0,2 laipsnio aukščiau, 36,6 gi liktų po ta viršutine linija, nors 0,2 laipsnio pakilimas yra.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 05 19, 14:20)
Horo, ačiū už naują temą.
Hmmm, nelabai pagaunu kampą.. Kuomgi ta LTL skiriasi nuo dengiančiosios, jei visvien brėžiama per aukščiausią iš šešių žemų temperatūrų? Ir kodėl, ir kuri iš jų brėžiama pusė langelio virš aukščiausios iš šešių žemų? Juk dengiamoji linija lygiai taip pat brėžiama per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų Man skamba lygiai taip pat, ir šitas Kipley metodas atrodo buvo go28days, nes ten galima buvo nusibrėžti deng. liniją, o kitą - 0,2 laipsnio virš jos.
QUOTE(suri kata @ 2010 05 19, 15:33)
Hmmm, nelabai pagaunu kampą.. Kuomgi ta LTL skiriasi nuo dengiančiosios, jei visvien brėžiama per aukščiausią iš šešių žemų temperatūrų? Ir kodėl, ir kuri iš jų brėžiama pusė langelio virš aukščiausios iš šešių žemų? Juk dengiamoji linija lygiai taip pat brėžiama per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų Man skamba lygiai taip pat, ir šitas Kipley metodas atrodo buvo go28days, nes ten galima buvo nusibrėžti deng. liniją, o kitą - 0,2 laipsnio virš jos.
Dengiamoji linija brėžiama per languoto popieriaus liniją, esančią virš langelio, kuriame pažymėta aukščiausia iš 6 žemų temperatūrų (kitaip tariant - puse langelio aukščiau, nors temperatūrų vertės rašomos ties langelių viduriu, o ne ties horizontaliomis linijomis). O tai, kur atsidurs ta kita linija, nubrėžta 0,2 laipsnio aukščiau, vizualiai skirtumą gali sudaryti esminį (pateikiau pavyzdį su 36,4 ir 36,6).
Suri Kata, ačiū, aš irgi manau, kad reiktų palaukti bent dvi dienas. Bet geriau būtų tris Na, žiūrėsim.
Smalsute, man atrodo, kad čia labai didelės reikšmės neturi, nes, kaip supratau, kalba eina apie 0,05 laipsnio skirtumą. Be to, jei dar stebimos ir gleivės, ir gimdos kaklelio padėtis, informacijos turėtų pakakti.
Iš kursų aš supratau, kad linija yra brėžiama per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų ir trečioji (ne visos trys) turi būti aukščiau už liniją per 0,2 laipsnio. T.y. jei aukščiausia iš žemų temperatūrų yra 36,4, tai trečioji pakilusi temperatūra turi būti 36,6 arba aukštesnė. Jei taip nėra, laukiam ketvirtosios dienos ir jei ketvirtąją dieną temperatūra yra aukštesnė už 36,4 - viskas ok. Bet tuomet būtinai turi būti stebimos ir gleivės. Pamenu, kad mokytoja akcentavo, kad vien temperatūrinis metodas turi savas taisykles.
Smalsute, man atrodo, kad čia labai didelės reikšmės neturi, nes, kaip supratau, kalba eina apie 0,05 laipsnio skirtumą. Be to, jei dar stebimos ir gleivės, ir gimdos kaklelio padėtis, informacijos turėtų pakakti.
Iš kursų aš supratau, kad linija yra brėžiama per aukščiausią iš 6 žemų temperatūrų ir trečioji (ne visos trys) turi būti aukščiau už liniją per 0,2 laipsnio. T.y. jei aukščiausia iš žemų temperatūrų yra 36,4, tai trečioji pakilusi temperatūra turi būti 36,6 arba aukštesnė. Jei taip nėra, laukiam ketvirtosios dienos ir jei ketvirtąją dieną temperatūra yra aukštesnė už 36,4 - viskas ok. Bet tuomet būtinai turi būti stebimos ir gleivės. Pamenu, kad mokytoja akcentavo, kad vien temperatūrinis metodas turi savas taisykles.
Horo, aciu uz tema
Ziogeli, as galvoju,kad jei tau temperatura butu sokus del prastos savijautos, tai butu sokus zymiai daugiau nei 37,1 be to, gleives kaip suprantu buvo vaisingos. sakyciau, jei tau neramu palauk rytdienos, bet man atrodo,kad buvo O
panos, nusipirkau seiliu mikroskopa, ta pati paprasciausia, galvoju gal pades kazkiek, kai gleiviu nesiseka suziuret pabandziau, aisku, paparciau jis man nerode, bet ir nepriklauso, nes 5dpo
ai, dar kas pasirode man tam manuale idomu, kad nurodoma zymiai maziau apribojim temperaturos matavimui, praktiskai svarbu kad pries matuojant bent 1val butu praleista lovoj
Ziogeli, as galvoju,kad jei tau temperatura butu sokus del prastos savijautos, tai butu sokus zymiai daugiau nei 37,1 be to, gleives kaip suprantu buvo vaisingos. sakyciau, jei tau neramu palauk rytdienos, bet man atrodo,kad buvo O
panos, nusipirkau seiliu mikroskopa, ta pati paprasciausia, galvoju gal pades kazkiek, kai gleiviu nesiseka suziuret pabandziau, aisku, paparciau jis man nerode, bet ir nepriklauso, nes 5dpo
ai, dar kas pasirode man tam manuale idomu, kad nurodoma zymiai maziau apribojim temperaturos matavimui, praktiskai svarbu kad pries matuojant bent 1val butu praleista lovoj