62-ąją mūsų prikalbėtą temą galima rasti čia
iš viso Supermamose apie natūralios kosmetikos priemones, savo atradimus, nusivylimus prirašėme 37 tūkst. žinučių
esminė informacija:
Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:
* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)
sąrašas nėra baigtinis! Kas neaišku, ieškome įvairiuose interneto šaltiniuose. Jei nerandame ar nesame tikros tuo, ką randame, klausiame ir tikslinamės temoje
taip turi atrodyti ekologiškos ir natūralios kosmetikos sertifikatai:
BDIH bei
Ecocert
čia galima atsisiųsti sertifikavimo standartų palyginimą. Renkantis kosmetikos produktą verta atminti, kad sertifikatas nėra "šventa karvė" ir kad jis leidžia įvairių išimčių. Vis dėlto jie tikrai palengvina pasirinkimo procesą
Prekybos taškai Lietuvoje:
* Sarma (Madara, Plante System, Acorelle, La Claree, sertifikuoti Dr. Scheller produktai)
* Droge (Alterra, rusiškas molis)
* KristiAna (Pure Altitude - sertifikuota linija)
Prekybos taškai Vilniuje:
* "Nimfali", PC Mada, PC Panorama (Senteurs du Sud, Feniqia, Lauralep, Ciel d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* "Žalia Žalia", Stepono g. 6 (Dr.Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi, Argital). Taipogi čia dirba tik natūralią kosmetiką naudojanti kosmetologė ir masažistė Elytė
* "Bio pasaulis", PC VCUP, PC Panorama (Logona, Sante, Florame, Madara)
* "Eko studija", PC VCUP (ECO, Sophyto, Bentley Organic)
* "Holos", Užupio g. 4, V.Gerulaičio 1, "Alfa" verslo centras (Weleda, Urtekram)
* "Baroca", Šv.Mykolo 14 (GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* "Sveiki produktai" (Aubrey Organics, Essential Care)
*"Grožio alėja" Mados, PC Gedimino 9 - Vokiečių vaistinėje (Dr.Hauschka, Argital, Pure)
*"Bioteka" Klaipėdos g.3, Vilnius (Jāsön, BioExclusive, John Masters Organics)
* Saluks vaistinė PC Ozas (Weleda, Oaskin, Natura Siberica)
Kvapų namai:
* Vilniuje: pagrindinė buveinė Čiurlionio g. 4; jogos centras Savitri Augustijonų g. 2-3; Idzumi Sporto g. 12; Žalia-žalia Šv. Stepono g. 6;
* Kaune: Agnum centras;
* Klaipėdoje: "Bioeco", Šaltkalvių 3 (prie "Friedricho pasažo"), tel. 860016655, 846 214222;
* Juodkrantėje: vaistinėje tel. 860028173;
* Alytuje: kosmetologijos centras Svaja tel. 860028173
* Šiauliuose: tel. 861613300.
Užsisakome internetu:
*Vokietijos internetinės parduotuvės:
*"Natractiv"
*"Biologisch24"
*Violey
*Ebay parduotuvėlė
*Didžiosios Britanijos parduotuvės:
*"Lovelula"
*"Akamuti"
*"Akoma Skin Care"
*"Materia Aromatica"
*Lenkijos parduotuvė:
*"Biolander"
*Prancūzijos parduotuvė:
*"Aroma-Zone"
Lietuvoje:
*"Biolinija"
*"Dvi širdys"
*"Ekolinija"
*"Damodara"
*"AromaNatural", jos šeimininkė - mūsų Monica
*"Naturata" (Akamuti, Moom depiliacinės priemonės)
*"Naturtheca" (Florame, Pure Pai, Dr.Organic)
*kosmetikos yra "Rojaus sode"
*"Nikovita"
*"Eko jums"
Mūsų blogas yra ČIA su atsiliepimais apie įvairių gamintojų siūlomas priemones, receptais - konkreti informacija be paplepėjimų. Jo šeimininkė bryyla Virtualių mūsų "kelionių", skirtų teisingos kosmetikos atsargų papildymui, tvarkaraščiai dedami šičia
svarbiausi sutrumpinimai: eteriniai aliejai - EA, Kvapų namai - KN, AromaNatural - AN, Aroma Zone - AZ, Daddygirl arba DG muilai
temoje kalbame ir apie savo gamybinius eksperimentus, o bendriausi kremo gamybos principai štai čia
gerų pokalbių
QUOTE(Viola fiola @ 2010 05 05, 17:51)
Is kurios parduotuves galima pirkti BIOTRUM intymios higienos prausikli? Kai karias priemones jau susiradau ir pasizymejau, o sitos ieskau ir nerandu
Pasikartosiu su klausimu, nes nevykusiai temos gale uzrasiau
Pagrindine distiliuojanti kompanija amerikoje http://www.americand...g.com/main.html
Jos hamamelis, kaip ir visur, su 14% naturalaus alkoholio http://www.americand...i_sellsheet.pdf.
Bet dar raso, kad pagal spec uzsakymus gamina ir hamameli be alkoholio, su kokiu nors kitu konservantu:
As the world's largest producer of Distilled Witch Hazel, American Distilling also provides Witch Hazel Distillates (Hamamelis extracts without alcohol for cosmetic use), custom tailored to formulations which require the natural astringent benefits of Witch Hazel without Alcohol.
Those who require a Witch Hazel without alcohol, American Distilling will custom blend Witch Hazel Distillates with a choice of compatible preservative systems to meet your needs.
Jos hamamelis, kaip ir visur, su 14% naturalaus alkoholio http://www.americand...i_sellsheet.pdf.
Bet dar raso, kad pagal spec uzsakymus gamina ir hamameli be alkoholio, su kokiu nors kitu konservantu:
As the world's largest producer of Distilled Witch Hazel, American Distilling also provides Witch Hazel Distillates (Hamamelis extracts without alcohol for cosmetic use), custom tailored to formulations which require the natural astringent benefits of Witch Hazel without Alcohol.
Those who require a Witch Hazel without alcohol, American Distilling will custom blend Witch Hazel Distillates with a choice of compatible preservative systems to meet your needs.
QUOTE(Viola fiola @ 2010 05 05, 17:58)
Pasikartosiu su klausimu, nes nevykusiai temos gale uzrasiau
is Violey.com
QUOTE(Ramintėlė 25 @ 2010 05 05, 18:02)
is Violey.com
Aciu uz atsakyma, tik as jo nerandu. Gal galit imesti nuoroda tiesiai i produkta? ne, as netingiu paieskot, bet man nei paieskoj neismeta produkto, nei ten is kaires parasyta kas
Satura, apie sita apsauga sakei?
http://www.violey.co...SF-20_4484.html
http://www.violey.co...SF-20_4484.html
ji maudosi i vonia prisipykusi vienos tokios duso zeles
Nu su tais hamameliais kaip idomiai - tai AZ jau faktas, kad bus su snapse - noretusi zinoma gryno produkto... Nors man aplamai hamameliai AZ nepatinka- nei kvapas, nei poveikis- na, to poveikio as ir nesitikiu is hidrolato kazkokio - vau! Bet pvz. levandu AN hidrolatas man labiau patinka, as kazkokia palaima jauciu pasipurskus- na, gal cia kvapu labiau terapija tie hidrolatai, nes is esmes gi vandenelis ...
Rugiageliu hidrolate AZ plaukioja kokie kaip Aloe Vera , na kaip gerimuose buna - idomu kas ten? Nors man nemaiso, tik siaip idomu is ko ten tokie tysaliukai
Nu su tais hamameliais kaip idomiai - tai AZ jau faktas, kad bus su snapse - noretusi zinoma gryno produkto... Nors man aplamai hamameliai AZ nepatinka- nei kvapas, nei poveikis- na, to poveikio as ir nesitikiu is hidrolato kazkokio - vau! Bet pvz. levandu AN hidrolatas man labiau patinka, as kazkokia palaima jauciu pasipurskus- na, gal cia kvapu labiau terapija tie hidrolatai, nes is esmes gi vandenelis ...
Rugiageliu hidrolate AZ plaukioja kokie kaip Aloe Vera , na kaip gerimuose buna - idomu kas ten? Nors man nemaiso, tik siaip idomu is ko ten tokie tysaliukai
QUOTE(Diva:) @ 2010 05 05, 16:45)
kartais geriau nesikapstyt , bet juk kaip kitaip...
hidrolatai (distiliatai) nera vien vandenelis. bent jau neturetu buti.
jie yra arba atlieka gaminant ea arba specialiai gaminami (distiliuojant augalus). antruoju atveju jie atseit vertingesni.
bet kokiu atveju, naudojami ivairus distiliavimo budai, priklausomai nuo augalo.
cia yra iv idomios info http://www.aromaticp...floralhydrosols
kita idomi tema - hidrolatu konservavimas. kiek randu info, hamameliu hidrolatas butinai turi buti konservuojamas, jei ne su alkoholiu, tai su kazkuo kitu.
bet panasiai yra ir su kitais hidrolatais, speju. dauguma gamintoju i juos deda konservantus. hidrolato stabilumas, man atrodo, nuo to ir priklauso - kiek ir kokio konservanto ideta.
jei ideta labai nedaug - hidrolatas nepritaikytas visokiems perpylimams, praturtinimams (ka mes darom ), ji reikia laikyt saldytuve ir pakankamai greit sunaudot.
hidrolatas, kuris daug ka istveria , man atrodo, turi tureti pakankamai nemazai konservuojanciu medziagu.
Gal padesit forumites Ieskojau paieskoj, bet reikiamos info neradau
Kokie labiausiai giriami ekologiski sampunai riebioms saknims ir sausiems galams?
Kokie labiausiai giriami ekologiski sampunai riebioms saknims ir sausiems galams?
as nesu priesiskai nusiteikus konservantu atzvilgiu jei reikia, tai reikia. uztai as nepykstu ant alkoholio - man atrodo, jis daznai geriau nei koks kitas konservantas. nebent oda jo netoleruoja.
man tik nepatinka, kad yra daugybe isimciu istatymuose, kuriu deka gamintojai gali neitraukti info apie konservantus. (o kur dar istatymu pazeidimai!). ir tada zmogus prarandi galimybe rinktis maziau kenksminga, tau labiau patinkanti konservanta ir pan
man tik nepatinka, kad yra daugybe isimciu istatymuose, kuriu deka gamintojai gali neitraukti info apie konservantus. (o kur dar istatymu pazeidimai!). ir tada zmogus prarandi galimybe rinktis maziau kenksminga, tau labiau patinkanti konservanta ir pan
QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 17:48)
Vandeninė hamamelio žievės ištrauka (tinka riebios odos valymui, prausimui, kojų vonelėms, saulėje nudegusios odos gaivinimui): 1 valg. šaukštą miltelių užpilti 1 puodeliu distiliuoto vandens ir leisti pamirkti ½ valandos. Tada mišinį užvirinti ir virinti apie 10 min., po to leisti dar apie 10 min. prisitraukti ir nukošti. Ištrauka šaldytuve gali būti laikoma iki 3 savaičių.
O idomu ar visas istraukas tokiu principu galima pasidaryti?
Nuskaiciau, kiad medetkas kazkuri naudojo sviesiems plaukams-galvoju pasidaryti medetku istrauka palepinti plaukucius
Turiu medetku fitoli alyv. aliejuje is AN, tai naudoju ji veidui. Bet gal ir su vandeniu galima pasidaryti butu istrauka, ar kad ir aliejumi
Beje, temos paveikslelis laaabai grazus, mano stiliaus foto
Papildyta:
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 05 05, 19:32)
Gal padesit forumites Ieskojau paieskoj, bet reikiamos info neradau
As pries pora dienu rinkausi sampunus, pasiskaityk praeitoje temoje, labai daug atsiliepimu buvo. Paieskosiu, nuo kur gali pradeti skaityti, tolyn rasi daug atsiliepimu apie iv. sampunus
radau-31 psl. , nuo mano ilgos zinutes (joje beje surasiau keleta sampunu, sulaukusiu geru atsiliepimu blog'e), skaityk temute toliau ir rasi daug atsiliepimu apie iv. sampunus riebioms saknims,sausiems galams. Buvo beje ir siaip patarimu, kaip kovoti su riebalavimusi
Biškį ne į temą - o violey pardavinejami aliejai, tinka kosmetikai? Tarkim graikiškų riešutų aliejus? Gal jau buvot diskutavusios apie tai? Ar tie maistiniai aliejai tinka visokiems kremams ir pan? Nes kaip ir pirmo šalto spaudimo...