Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis CP

Praėjus metams galima prisiminti ir savo gimdymo istoriją smile.gif

Mes žmonės planingi. Nėštumą suplanavom, ne tai kad labai jau norėjau vaikų... Bet laikas buvo tinkamas, amžius jau "spaudė", o čia dar krizė prasidėjo smile.gif Taigi, suplanavom - padarėm. Nėštumas pagal planą, gimdyt neleido (dėl buvusios akių operacijos), tai ką - palninis CP, balandžio 21 prisistatyk 8 val, pjausim. Gerai! Kaip tik spėsiu pasibaigti darbus smile.gif Tik va - tada ir sužinojau, kad su vaikais nelabai ką priplanuosi smile.gif

user posted image
Dar laukiam..

Papildyta:

Balandžio 1 naktį prabundu - vėl susitraukinėja gimda. Jau kelis kart buvo paruošiamieji, tai labai nekreipiu dėmesio - paguliu, palaukiu, pavaikštau, palendu po dušu, dar paguliu... Nepraeina. Pradedu skaičiuot - kas 6 min, kas 5, kas 4.... Bėda smile.gif Juk dar beveik mėnuo iki termino, o ir CP laukia. Žadinu vyrą - sakau važiuojam kaklelio žiūrėt, turbūt nieko, bet dėl viso pikto, kad namie nepagimdyčiau netyčiom.

Atvažiuojam, sakau taip ir anaip, gal kaklelį pažiūrėsit? O ten iškart dailiais ligoninės rūbeliais papuošė, į gimdyklą nuvedė - gulėk, gimdyk smile.gif Sarėmiai kas 3 min, bet nestiprūs - pff galvoju, pripasakoja visokių baisybių apie skausmus, o nieko čia tokio. Kaklelis 3,5 cm. Gimdykloj ramu, visai nebaisu... Suleido man "Ketanovo" ir paliko galvot - sako stabdyt negalim, per vėlu, bet ir nepjausim - gal dar persigalvosi smile.gif Rašau žinutę mamai, sesei - gimdau! Ir kikenu patylom - vis tiek nepatikės, juk balandžio 1 smile.gif Vyras užmiega, aš snaudžiu ir skaičiuoju - kas 3 minutės, kas 4 , vėl kas 3. Gretimoj palatoj surėkia moteris, tuoj po jos - mažas varlius wub.gif Ir vėl tylu ramu. Relaksas smile.gif
Rytas, keičiasi pamaina. Uždeda daviklius, tikrina veiklą - jokių naujienų - vis dar pasyviai gimdau smile.gif Mažiui davikliai nepatinka, bando nuspirti, nepavyksta, pradeda nervintis, prasideda isterijos - širdies ritmas tik kyla, kyla, aparatai pradeda spiegti, sulekia seselės, bando kažkaip jį apraminti, liepia vartytis, bando dėlioti daviklius kitur - be šansų, avinukas rodo savo ragus tongue.gif Tenka nuimti daviklius, kol jo neištiko infarktas lotuliukas.gif Kadangi jokių naujienų nėr, vyrą išleidžiu į darbą. Skambina paklaikus mama - rado žinutę. Nu ir pradeda daryt tvarką doh.gif Kodėl gimdai? Kodėl negimdai? Ar jau pagimdei? Kas ten vyksta? Apskambina visus gimines ir pažįstamus medikus, sulekia trys daktarai, nebesusitaria, kuris čia mane pjaus lotuliukas.gif Nu galiausiai 10 val išsirenkam, gydytojas liepia dar pagulėt ir pasišnekėt su mažium, kad ramintųsi, bet jei iki 11 val padėtis ta pati - pjaunam. Va čia man pasidaro baisu blink.gif Guliu ir šneku mažiui - "nu, šauniai pajuokavai, geras balandžio 1-osios šposas, bet dabar jau raminkis, nes tuoj bus nebejuokinga, kai tave lauk trauks". Nu ir ką manot - po 20 minučių sarėmiai ... dingsta. Gimdymas atšaukiamas, mane perkelia į skyrių stebėjimui porai dienų, sarėmių daugiau nėr, kaklelis - užsidaręs blink.gif Balandžio 1 d. cirkai baigėsi lotuliukas.gif

Papildyta:
Vėl sutariam dėl CP datos - balandžio 21. Deja, aš susergu - baisinis kosulys, niekaip neišsigydau - vėl atidedam gimdymą, kol pasveiksiu. Naujas terminas - 28 diena (kaip tik 28 ir turėtų būt realus terminas gimdymui). Bet tiek jau nebeišlaukėm smile.gif 24 dieną (tiksliau naktį) vėl prasideda sarėmiai, tik šį kartą tokie jau visai nejuokingi blink.gif Balandžio 1 sarėmiukai buvo tikrai nepalyginamai silpnesni. Skaičiuoju - sarėmiai kas 7 min, bet per juos jau lipu sienom ir per tas 7 min iki sekančio vos spėju atsigaut. 6 ryto skambinu gydytojui, prieš 8 val. mes jau ligoninėj. Supakuoja, vėl į gimdyklą, ateina gydytojas - iki pietų sako vien cezariai, operacinės užimtos, lovų nėr... Produktyvi diena smile.gif Ką čia sako dėl akių tave pjaut? Gimdyk! Man akys ant kaktos - sarėmiai kas 6 min, aparatas fiksuoja tik silpną veiklą, o aš jau mirštu kaip skauda - ne ne ne, jokių gimdymų! Taip nesitarėm, aš morališkai nepasiruošus. Nu gerai sako, 13 val atsilaisvins operacinė blink.gif blink.gif Gydytojau, dabar 8 (!!!) valandos!!! Gi numirsiu iki tol lotuliukas.gif Matyt pamatęs mano reakciją persigalvoja, prižada prapjauti mane iki pirmos operacijos 9 val, jei spės seselės paruošt. Toliau viskas turbiniu greičiu - kateteris, spinalinė nejautra, vyras perrengtas žaliais maišeliais laiko mane už rankos, supakuoja ant stalo, pasigirsta žavūs garsai - visokie kliūrkt šliūrpt - ir iš karto - klyksmas per visą operacinę lotuliukas.gif Mano mažas staugalius pradėjo klykt dar neišimtas iš pilvo hihihi.gif Tėti, patikrinkit kad tikrai berniukas, mama, pabučiuokit mažiuką, sveikas, stiprus, išnešam, mamą siuvam, greitai greitai, lovos reikia lotuliukas.gif Galva truputį svaigsta, nelabai orientuojuosi dar kas čia buvo, girdžiu tik aparatus, kaip mano širdis plaka - pyp, pyp, pyp, pyyyyyyyyyyy.... ???!!!!! Mirštu???!!!!!! Šoku nuo stalo žiūrėt kodėl mirštu (gerai kad pririšo lotuliukas.gif ) - uf, nukrito daviklis tiesiog smile.gif Susiuvo, mano pirmas klausimas - "ar jau galima kosėt? Neišsiardys?" lotuliukas.gif Perveža į atsigaivaliojimo skyrių, tik labai jau neilgam - trūksta lovų, nėr čia ko gimdyt nelaiku lotuliukas.gif Kojų pirštai juda? Juda. Nu ir ok, čiuožk į skyrių smile.gif Pora dienų susigaudymui, kas čia buvo... Pirmą naktį mažius naujagimių skyriuj, aš palatoj, vyras namie mastau.gif Kitą dieną jau persikeliam į mokamą palatą, sėdim visi kartu ir bandom susidėliot, kaip čia dabar gyvensim. Viskas labai keista ir nauja, visai nesijaučiu mama mastau.gif Nieko nemoku, tas vaikas man kažkoks... svetimas... mastau.gif Ką su juo daryt? unsure.gif

Papildyta:

Gerai kad hormonai dirba savo darbą lotuliukas.gif Trečią dieną vyras išlekia į parduotuvę, grįžęs randa mane visą raudančią blink.gif Puola klausinėt, kas atsitiko, kas buvo, o aš kūkčiodama rodau - "pa pa pažiūrėk, kokios jo ausytės gražios " wub.gif wub.gif wub.gif Pramušė motinystė lotuliukas.gif

user posted image
pirmos dienos ligoninėj

Po 4 parų išleidžia namo - vaikis sveikas, aš pjūvio net nejaučiu, nėr čia ko sėdėt. Šilta, šviečia saulė, žaliuoja medžiai, o mano vyras ant kokių 30 km/h važiuoja namo - taip jam baisu padaryt avariją su toookiu mažu ir trapiu padarėliu mašinoj smile.gif

user posted image
pirmos dienos namie

.. ir ką - jau metai praėjo smile.gif Jau didelis ir stiprus, bet vis toks pat užsispyręs, su savo nuomone ir, žinoma, humoro jausmus - Vytautas smile.gif

user posted image
ir beveik metukų

Atsakyti
Labai nuotaikinga istorija! thumbup.gif Ir labai abu gražūs wub.gif
Atsakyti
nu ir prirašei - ir verkiu atsisėdus, ir juokiuosi biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Linksmi nuotykiai lotuliukas.gif AUkit sveiki ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
koks garzus sunelis Jusu wub.gif wub.gif wub.gif sekmes augant 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip graziai viska aprasei bigsmile.gif wub.gif wub.gif wub.gif 4u.gif aukit dideli 4u.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif labai grazi istorija ! STIPRYBES jusu seimynai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aviechiukasss: 25 balandžio 2010 - 15:32
Labai grazi ir linksma istorija wub.gif Aukit sveiki ir dideli 4u.gif
Atsakyti
Nuostabi istorija thumbup.gif

Būkit laiminga šeima 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
istorija ispudinga smile.gif thumbup.gif
berniukas tikras grazuolis wub.gif
Atsakyti
nuostabi istorija 4u.gif ir istorijos dalyviai
Sėkmės jūsų šeimai
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif labai graziai viskas aprasyta... ir kaip lengvai skaitosi thumbup.gif
skaiciau ir prisiminiau, kaip sia istorija man pasakojai Kalnieciu parke hihihi.gif kokie dar tada mazi buvome wub.gif
Atsakyti