vaikystėj labai mėgau saldžius konservuotus obuolius, kur močiutė darydavo.. juos konservuodavo nepjaustytus..
Labai užsimaniau tokių
Gal kuri pasidalintumėt receptu?
labai lauksiu
Konservavimui tinka rudeniniu veisliu obuoliai( Na jie turetu buti kietesni, kitaip istiz). As taip konsrevuoju ne tik obuolius, bet ir slyvas. Pirma isverdu sirupa: 1l vandens pilu 1stikline cukraus, obuoliams galima ideti ir truputi daugiau. Imetu dar koki gvazdikeli del kvapo ir uzverdu.
I iskaitintus stiklainius sumetu nuplautus tiesiog su saltu vandeniu obuolius, be koteliu. Ant ju uzpilu verdanti sirupa, po 5 min. nupilu ta sirupa atgal i puoda( taip, kad neiskristu obuoliai). Sirupa vel uzverdu ir vel uzpilu ant obuoliu ir jau tada greitai uzdarau iskaitintais dangtaliais. Sudedu visus stiklainius i kruva, uzdengiu labai siltai, pvz. frotiniu ranksluosciu ir palaikau per nakti, o ryte viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu, tada gerai laikysis ziema
I iskaitintus stiklainius sumetu nuplautus tiesiog su saltu vandeniu obuolius, be koteliu. Ant ju uzpilu verdanti sirupa, po 5 min. nupilu ta sirupa atgal i puoda( taip, kad neiskristu obuoliai). Sirupa vel uzverdu ir vel uzpilu ant obuoliu ir jau tada greitai uzdarau iskaitintais dangtaliais. Sudedu visus stiklainius i kruva, uzdengiu labai siltai, pvz. frotiniu ranksluosciu ir palaikau per nakti, o ryte viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu, tada gerai laikysis ziema
pirmą kartą tokią idomią sistemą girdžiu , kad kelis kartus užvirinti išpilus reikia
Įdomu.. būtinai išbandysiu ..ačiū
Įdomu.. būtinai išbandysiu ..ačiū
Labai bus idomu sužinoti , lauksim atsiliepimu
As taip pat pranešiu apie savo rezultatus
As taip pat pranešiu apie savo rezultatus
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 14, 17:19)
ka tik pasidariau pabandymui pora stiklainiu. tik vietoj gvazdikeliu dejau cinamona, tai gavosi labai grazios spalvos sirupas. atrodo fantastiskai, kai isbandysim skoni, parasysiu kokie rezultatai:)
Tokiu laiku jau marinuojat obuolius? Butu idomu suzinoti kokius obuolius naudojote? As marinuoju tik lietuviskus ir uzaugintus kaime, importiniu niekada nebandziau. O bandymas su cinamonu tikrai idomus, lauksiu rezultatu, tik koki menesi tai reiktu palaikyti, kitaip obuoliai nespes prisigerti sirupo, bet tikiuosi , kad pavyks.
O aš iš vaikystės atsimenu raugintus antaninius obuolius. Koks skanumas. Draugės močiutė visada ištraukdavo iš statinaitės ir pavaišindavo. Pati esu bandžiusi įdėt į raugiamus kopūstus, skanu, bet ne taip. Gal receptas ne toks, o gal skonis pasikeitė.
Galiu pasiulyti viena recepta, kur antaniniu obuoliu skonis gaunasi kazkuo panasus i raugintu, bet tik siame recepte jie yra marinuojami kartu su paprika.
Paprikos ir obuoliu puseles sudedam i 0,5l stiklainius(iskaitintus), vienodom dalim, pirma obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600g vandens, 250g cukraus, 1 stikline acto, 5 gvazdikeliai, 6 pipirai.
Gaunasi gana astrus saldziarugsciai obuoliai
Paprikos ir obuoliu puseles sudedam i 0,5l stiklainius(iskaitintus), vienodom dalim, pirma obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600g vandens, 250g cukraus, 1 stikline acto, 5 gvazdikeliai, 6 pipirai.
Gaunasi gana astrus saldziarugsciai obuoliai
Aš taip pat labai mėgstu vakuotus,bet aš alyvinius visada darau.Irgi panašiai-su sirupu kelis kartus užpilu.Labai skanu ir su kriaušėm,slyvom pamaišyti.Išlikę nuo vaikystės,močiutė darydavo.Bet laikau kuo ilgiau šilčiau,kaip ir agurkus.
sveikutes, gal kas siemet koncervavote alyvinius obuolius, ju laabai daug.... lauskiu laiskeliu
Galiu pasidalinti išbandytu receptu - ANTANINIAI obuoliai žiemai. Nu žeeeeuuuureiiiii paprasta
Susirenku nepernokusius antaninius obuolius, nuplaunu, išpjaustau sėklalizdžius, jei pasitaiko - kritimo žymes, šiaip sužeidimus, ir sudedu į 3 litų stiklainius. Prikišu trilitrinius iki pat kaklo, nes mes labai mėgstam tuos konservuotus obuolius žiemą prie keptos vištos ar šiaip pagraužti.
Taigi, sudedu obuolius. Užverdu paprastą vandenį, užpilu tris trilitrinius stiklainius (mano toks puodas tam skirtas), palaikau šiek tiek ir nupilu atgal. Tada į tą nupiltą trijų trilitrinių stiklainių vandenį įpilu tik 1 kg cukraus. Ir vėl užvirinu vandenį. Belaukdama, įmetu į stiklainius po 1 ar 2 gvazdikėlius. Užpilu užvirusiu sirupu ir užsuku metaliniais konservuojamais dangeliais.
Stiklainių nei po kaldra, nei po kilimu nekišau. Tik apvertusi pusdienį palaikau, paklausau, ar "nešneka" kuris dangtelis. Ir į rūsį.
Žiemą būna ir kompočiuko, ir užkąsti. Ir labai paprasta.
Manau, kad taip pat galima konservuoti ir alyvinius obuolius. Tik jie patyžta, dėl to aš jų nebenaudoju. Arba reiktų pasiskinti tvirtesnių nuo medžio.
Susirenku nepernokusius antaninius obuolius, nuplaunu, išpjaustau sėklalizdžius, jei pasitaiko - kritimo žymes, šiaip sužeidimus, ir sudedu į 3 litų stiklainius. Prikišu trilitrinius iki pat kaklo, nes mes labai mėgstam tuos konservuotus obuolius žiemą prie keptos vištos ar šiaip pagraužti.
Taigi, sudedu obuolius. Užverdu paprastą vandenį, užpilu tris trilitrinius stiklainius (mano toks puodas tam skirtas), palaikau šiek tiek ir nupilu atgal. Tada į tą nupiltą trijų trilitrinių stiklainių vandenį įpilu tik 1 kg cukraus. Ir vėl užvirinu vandenį. Belaukdama, įmetu į stiklainius po 1 ar 2 gvazdikėlius. Užpilu užvirusiu sirupu ir užsuku metaliniais konservuojamais dangeliais.
Stiklainių nei po kaldra, nei po kilimu nekišau. Tik apvertusi pusdienį palaikau, paklausau, ar "nešneka" kuris dangtelis. Ir į rūsį.
Žiemą būna ir kompočiuko, ir užkąsti. Ir labai paprasta.
Manau, kad taip pat galima konservuoti ir alyvinius obuolius. Tik jie patyžta, dėl to aš jų nebenaudoju. Arba reiktų pasiskinti tvirtesnių nuo medžio.