atsiprašau, kad paveikslėlis su apsauga, bet tokia autorių valia Nepaisant to, tikiuosi, kad pakels mums nuotaiką
na ką, 60-imt jau stuktelėjo 59-oji mūsų prikalbėta tema surandama čia
iš viso Supermamose apie natūralios kosmetikos priemones, savo atradimus, nusivylimus prirašėme beveik 35,3 tūkst. žinučių
esminė informacija:
Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:
* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)
sąrašas nėra baigtinis! Kas neaišku, ieškome įvairiuose interneto šaltiniuose. Jjei nerandame ar nesame tikros tuo, ką randame, klausiame ir tikslinamės temoje
Natūralios sertifikuotos BDIH kosmetikos gamintojų sąrašas
dažniausiai sutinkami ekologiškos produkcijos sertifikatai BDIH bei
Ecocert
Prekybos taškai Lietuvoje:
* Sarma (Madara)
* Droge (Alterra, rusiškas molis)
* KristiAna (Pure Altitude - sertifikuota tik linija)
Prekybos taškai Vilniuje:
* "Nimfali", PC Mada, PC Panorama (Senteurs du Sud, Feniqia, Lauralep, Ciel d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* "Žalia Žalia", Stepono g. 6 (Dr.Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi, Argital). Taipogi čia dirba tik natūralią kosmetiką naudojanti kosmetologė ir masažistė Elytė
* "Bio pasaulis", PC VCUP, PC Panorama (Logona, Sante, Florame, Madara)
* "Eko studija", PC VCUP (ECO, Sophyto, Bentley Organic)
* "Holos", Užupio g. 4, V.Gerulaičio 1, "Alfa" verslo centras (Weleda, Urtekram)
* "Baroca", Šv.Mykolo 14 (GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* "Sveiki produktai" (Aubrey Organics, Essential Care)
*"Grožio alėja" Mados, PC Gedimino 9 - Vokiečių vaistinėje (Dr.Hauschka, Argital, Pure)
*"Bioteka" Klaipėdos g.3, Vilnius (Jāsön, BioExclusive, John Masters Organics)
* Saluks vaistinė PC Ozas (Weleda, Oaskin, Natura Siberica)
Kvapų namai:
* Vilniuje: pagrindinė buveinė Čiurlionio g. 4; jogos centras Savitri Augustijonų g. 2-3; Idzumi Sporto g. 12; Žalia-žalia Šv. Stepono g. 6;
* Kaune: Agnum centras;
* Klaipėdoje: "Bioeco", Šaltkalvių 3 (prie "Friedricho pasažo"), tel. 860016655, 846 214222;
* Juodkrantėje: vaistinėje tel. 860028173;
* Alytuje: kosmetologijos centras Svaja tel. 860028173
* Šiauliuose: tel. 861613300.
Užsisakome internetu:
*Vokietijos internetinės parduotuvės: "Natractiv", "Biologisch24", Violey
*Ebay parduotuvėlė
*"Nikovita"
*"Lovelula"
*"Akamuti"
*"Akoma Skin Care"
*"Materia Aromatica"
*"Biolander"
*"Aroma-Zone"
Lietuvoje:
*"Biolinija"
*"Dvi širdys"
*"Ekolinija"
*"Damodara"
*"AromaNatural", jos šeimininkė - mūsų bendramintė Monica
specialiai DUK'ų gerbėjoms - AromaNatural tinklapyje yra daugybė informacijos, kaip kosmetikos priemones gamintis pačioms: ką dėti, su kuo jungti ir kaip maišyti
*"Naturata" (Akamuti, Moom depiliacinės priemonės)
*kosmetikos yra "Rojaus sode"
Mūsų blogas yra ČIA su atsiliepimais apie įvairių gamintojų siūlomas priemones, receptais - konkreti informacija be paplepėjimų. Jo šeimininkė bryyla Virtualių mūsų "kelionių", skirtų teisingos kosmetikos atsargų papildymui, tvarkaraščiai dedami šičia
svarbiausi sutrumpinimai: eteriniai aliejai - EA, Kvapų namai - KN, AromaNatural - AN, Aroma Zone - AZ, Daddygirl arba DG muilai
ypač naujokės, nepatingėkit pavartyti kelių mūsų paskutinių temų. Jei nerasite atsakymų į rūpimus klausimus - padėsime
Kokie faini veidukai
Adrija gavot az
pasidariau siandien saldu pavasarini, sokoladini lupu balzama, kvepia visa virtuve
Sakykit ar kas esat bande deti Vit. E i lupu balzama, kazkaip man siandien susisviete, kad turetu buti gerai ir ilasinau lasiuka
Adrija gavot az
pasidariau siandien saldu pavasarini, sokoladini lupu balzama, kvepia visa virtuve
Sakykit ar kas esat bande deti Vit. E i lupu balzama, kazkaip man siandien susisviete, kad turetu buti gerai ir ilasinau lasiuka
Su Jubiliejumi!!
gi sakiau, kad tik campakai ir viskas..Tai dabar campakai ir tusas ir dabar jau viskas- daugiau nieko
Campakai tiesa, dar neapziureti ir neisuostyti..
As vel persalau - gerkle plesia nezmoniskai, nuo skausmo puse nakties be miego.Ir vel neturiu kakavos sviesto, bet jau neiskenciau- ka radau namie, tuom ta gerkle tepiau- sitoks skausmas, neimanoma! Reikia grieztai stiprinti imuniteta- gi visai nesenai cia su panose nusasusia buvau, su temp. gulejau! Net skalavau su hamameliu hidrolatu gerkle- paskaiciau KN kadais, kad tinka siam reikalui.Niekas nepadeda
QUOTE(Ugvilė @ 2010 04 08, 14:30)
taigi sakei viskas, nieko nepirksi
gi sakiau, kad tik campakai ir viskas..Tai dabar campakai ir tusas ir dabar jau viskas- daugiau nieko
Campakai tiesa, dar neapziureti ir neisuostyti..
As vel persalau - gerkle plesia nezmoniskai, nuo skausmo puse nakties be miego.Ir vel neturiu kakavos sviesto, bet jau neiskenciau- ka radau namie, tuom ta gerkle tepiau- sitoks skausmas, neimanoma! Reikia grieztai stiprinti imuniteta- gi visai nesenai cia su panose nusasusia buvau, su temp. gulejau! Net skalavau su hamameliu hidrolatu gerkle- paskaiciau KN kadais, kad tinka siam reikalui.Niekas nepadeda
QUOTE(Satura @ 2010 04 08, 14:26)
pats pačiausias Argital kremas yra rožių Kai susibaigs turimas, matyt, pirksiu tą, jei kas nors naujo nesusišvies
o man labai patinka argital su varnelesom, ypac kai tepu be bronzanto
dabar esu ppatenkinta savo oda, bet prie visokiu kremuku, kaukiu, dariausi molio kaukes 1k i savaite, pradejau 2, tai veidukas pasitaise...bet prie sito ir miegas prisidejo...sia savaite ilsiuosi nuo mokslu, kurie baisiausiai jau atsibodo,o dukra nuo darzelio, karalienes mes
satura, gal palyginsi kiek kainuoja zaliazalia argital mano kremukas?nes berods nete ekoeko ziurejau kad virs 70lt.
rkatyte kur pirkai argitali?
taip ir niekas netasake kiek lietuvoje kainuoja laveros savaiminis jei yra?nes kaip tycia dabar njoks traukinukas nekeliuaja.
prisijungiau prie tuso su zaliu lapu o labai ilgai jis keliaus i lt?
Nemoku cituoti, kai ankstesnė tema uždaryta, tai ats. Agnutai ir Saturai:
-jautriai odai ir patarė ramunėlių kremą ir ramunėlių toniką (Argital)
-na va, dabar ir man reikia Argitalio rožių kremo, o kuom jis tau taip patinka?
O ramunėlių kremas man tikrai smirda, užsitepiau šiandien ir galvoju, kas čia panosėj taip smirda.
-jautriai odai ir patarė ramunėlių kremą ir ramunėlių toniką (Argital)
-na va, dabar ir man reikia Argitalio rožių kremo, o kuom jis tau taip patinka?
O ramunėlių kremas man tikrai smirda, užsitepiau šiandien ir galvoju, kas čia panosėj taip smirda.
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 04 08, 14:39)
satura, gal palyginsi kiek kainuoja zaliazalia argital mano kremukas?nes berods nete ekoeko ziurejau kad virs 70lt.
kad zinok, berods ekoeko.lt ir zaliazalia argital kainos tokios pat bent jau ranku kremo, molio ir kremo su varnalesom tai tikrai, nes kazkada lyginau nebent kazkas pasikeite
Tiesa, šiandien atradau dar vieną eko kosmetikos krautuvėlę: gyvoji kosmetika
kažkokia dar neišbaigta, bet atrodo čia dar niekas jos nebuvo įdėjęs
Ir klausimas gaminančioms: ar niekas neturi apsauginio kremo/pienelio recepto nuo UV? Pirktiniuose radau, kad deda cinko oxido ir titano dioksido, pirmojo yra AZ, o antrojo neteko matyti. Ir ieškau recepto, - galvoju susikombinuočiau kokį losjoną vasarai
kažkokia dar neišbaigta, bet atrodo čia dar niekas jos nebuvo įdėjęs
Ir klausimas gaminančioms: ar niekas neturi apsauginio kremo/pienelio recepto nuo UV? Pirktiniuose radau, kad deda cinko oxido ir titano dioksido, pirmojo yra AZ, o antrojo neteko matyti. Ir ieškau recepto, - galvoju susikombinuočiau kokį losjoną vasarai
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 08, 14:45)
Dygsta jos kaip grybai po lietaus Vienas pagrindinių mano argumentų magistriniame darbe, kodėl ekologiškos kosmetikos rinka pas mus dar tokia nenusistovėjusi ir sunkiai vertinama
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 08, 14:45)
Toks jausmas, kad kurios nors is cia esanciu ji
Tai kad cia grynas AN !
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 08, 14:51)
Nesakyk, AN labai graziai pateikta ir yra visa info, o cia nei adresu, ir prekiu gerokai maziau, o tos kur yra toks jausmas, kad is AZ
Aha, ir man pasirodė panašu, kad kažkurios iš čia bendraujančių
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 08, 15:05)
Nesakyk, AN labai graziai pateikta ir yra visa info, o cia nei adresu, ir prekiu gerokai maziau, o tos kur yra toks jausmas, kad is AZ
Tai zinoma, kad AN graziau ir patogiau ir geriau pateikta, na bet prekes tos pacios, aprasymai tokie kur tai girdeti, matyti, receptai , ir siaip- panasumas akivaizdus. Gal cia Monikos sese kokia?
Del prekiu nebuvimo ir nepilnos svetaines atsipraso pirmame psl., nes svetaine dar tik kuriama