Abortai daromi - nepaslaptis. Žinoma, pastaraisiais metais jų skaičius sumažėjo. Yra problema, kad paaugliai vis ankščiau pradea lytinį gyvenimą, mokyklose turbūt nevyksta jokios mokymo programos apie paauglių kontracepciją, tėvai ne visi išdrysta su savo atžalomis kalbėtis šia tema. Na ir suaugusių moterų yra, kurios nesinaudoja jokiomis kontraceptinėmis priemonėmis. Pernai vienoje ligoninėje jauna moteris atėjo darytis aborto 11 - ąjį kartą... Gal todėl aš ir sumąščiau tokią temą skirtą diskusijoms, nes aš šio įvykio visdar nepamirštu...
Parasykite, kokia jūsų nuomonė apie abortus, ar pritariate jų uždraudimui ir t.t.
Man regis tokia tema jau buvo
O apie abortus nenoriu buti kategoriskos nuomones Ne mes zinom kodel jos darosi, ne mums ir teisti. Nes dazniausiai atsitinka taip, kad pateke i smerkiamu merginu situacija, pacios panasiai pasielgiam.
Nesakau, 11 abortu yra tikrai nenormalu - cia jau panasiau i abortus, kaip kontracepcijos priemone, ko niekad nepateisinciu. Bet grieztai pries tikrai nebuciau. O ka tokiu atveju daryti isprievartautom merginom? Gimdyti nekenciamo gyvulio nenorima vaika? Ar tai tikrai iseitis?
O apie abortus nenoriu buti kategoriskos nuomones Ne mes zinom kodel jos darosi, ne mums ir teisti. Nes dazniausiai atsitinka taip, kad pateke i smerkiamu merginu situacija, pacios panasiai pasielgiam.
Nesakau, 11 abortu yra tikrai nenormalu - cia jau panasiau i abortus, kaip kontracepcijos priemone, ko niekad nepateisinciu. Bet grieztai pries tikrai nebuciau. O ka tokiu atveju daryti isprievartautom merginom? Gimdyti nekenciamo gyvulio nenorima vaika? Ar tai tikrai iseitis?
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 07, 18:47)
Man regis tokia tema jau buvo
Na, taip kiekvienas renkasi tą, kas jam atrodo geriausia. aš nesu prieš abortus, kaip galėjo pasirodyti. yra situacijų kaip nori nenori reikia... o dėl išprievartavimo, tai yra extra kontracepcija. ji tam ir skirta po išprievartavimo ir po nesaugių lyt. santykių.
jeigu tiksliau esu nei prieš , nei už abortus - aš už tai, kad reikia mažinti jų skaičių dar labiau, šviesti ir mokyti jaunus žmones...
Kad tie isprievartavimai ne visada baigiasi 10 minuciu aktu, o kontraceptikus "po" reikia isgerti skubiai, pirma doze - per valanda. Taigi, ne visi nuo to apsaugoti
Vis tiek manau, kad draudimai abortu skaiciaus nesumazintu. Kur yra paklausa, bet nera pasiulos - atsiranda juodoji rinka. O su ja - ir komplikaciju pavojus ir kiti nemalonumai
Ai, snekek nesnekejes, jaunimas vis tiek savo darys Jeigu seimoje neiskiepytos tos vertybes, visuomene bejege
Vis tiek manau, kad draudimai abortu skaiciaus nesumazintu. Kur yra paklausa, bet nera pasiulos - atsiranda juodoji rinka. O su ja - ir komplikaciju pavojus ir kiti nemalonumai
Ai, snekek nesnekejes, jaunimas vis tiek savo darys Jeigu seimoje neiskiepytos tos vertybes, visuomene bejege
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 08, 12:45)
Kad tie isprievartavimai ne visada baigiasi 10 minuciu aktu, o kontraceptikus "po" reikia isgerti skubiai, pirma doze - per valanda. Taigi, ne visi nuo to apsaugoti
Na tikrai ne per 10 min. reikia izgerti tas tabletes... reikia per 72 val. isgerti pirma doze, poto po 12 val. antra doze. na, bet zinoma kuo anksciau isgersi, tuo efektyvumas didesnis. dar tu tableciu, taip paprastai ir neparduota - reikia recepto. bet mes geriau apie jas nekalbekime ir nereklamuokime, nes dar zmones prades vartoti, kaip nuolatine kontracepcija. siap extrakontracepcija daugiausiai 2 kartus per menesy galima naudoti, bet geriausiai isviso nenaudoti...
uzdrausti ir negalima abortu, bet reikia kazko imtis kad ju maziau butu.na ju ir siaip maziau, negu pries kelis metus, bet reikia dar maziau.
na tau gal nera taip aktualu kaip man tie abortai.as su tuo karts nuo karto susiduriu (na zinoma ne pati einu ju darytis ), tai man siauba kelia tokie dalykai...
Lenkijoje abortai uzdrausti, bet gimstamumas nedaug skiriasi nuo Lietuvos gimstamumo...
Astrid, jei ne paslaptis, kuo dirbi ar ka studijuoji, kad si tema tokia aktuali?
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 08, 14:58)
Astrid, jei ne paslaptis, kuo dirbi ar ka studijuoji, kad si tema tokia aktuali?
na prie pabaigos einu - studijuoju akušerija... per praktikas visko prisižiūrėjau, bet labiausiai tie abortai įstrigo... na dar yra kas ikišiol nepasimiršta, bet čia neminėsiu - per daug žiauru...
Abortas yra absoliučiai amoralu. Nepateisinu jokiomis aplinkybėmis, ypač šiais laikais, kai yra tiek kontraceptinių priemonių ir jos gana lengvai prieinamos. Nenori vaikų - nepastok, o jeigu jau taip atsitiko, leisk ateiti į pasaulį užsimezgusiai gyvybei. Kiekvienam iš mūsų Dievas uždeda tokį kryžių, kokio nusipelnėme. Netikiu, kad už abortą likimas gali neatlyginti. Pažiūrėkite į moteris, pasidariusias abortus - jos kenčia dėl nevaisingumo, ligų, vyro neištikimybės arba nepriteklių. Mistiška, bet taip yra.
Deja, uždrausti šito neišeis - tada labai paplistų kriminaliniai abortai, kaip yra dabar Lenkijoje. Kai kurios gal važiuotų į kaimynines šalis darytis aborto.
Bet šviesti žmones, ypač paauglius ir kaimo moteris, kurios statistiškai dažniausiai nenaudoja jokios kontracepcijos, nes negauna apie tai pakankamai informacijos - būtina.
Net keista, kai pamatai statistiką - juk vos ne pusė Lietuvos moterų yra pasidariusios abortą. Siaubas kažkoks.
Deja, uždrausti šito neišeis - tada labai paplistų kriminaliniai abortai, kaip yra dabar Lenkijoje. Kai kurios gal važiuotų į kaimynines šalis darytis aborto.
Bet šviesti žmones, ypač paauglius ir kaimo moteris, kurios statistiškai dažniausiai nenaudoja jokios kontracepcijos, nes negauna apie tai pakankamai informacijos - būtina.
Net keista, kai pamatai statistiką - juk vos ne pusė Lietuvos moterų yra pasidariusios abortą. Siaubas kažkoks.
QUOTE(Ieva S @ 2005 12 09, 11:34)
Abortas yra absoliučiai amoralu. Nepateisinu jokiomis aplinkybėmis, ypač šiais laikais, kai yra tiek kontraceptinių priemonių ir jos gana lengvai prieinamos. Nenori vaikų - nepastok, o jeigu jau taip atsitiko, leisk ateiti į pasaulį užsimezgusiai gyvybei. Kiekvienam iš mūsų Dievas uždeda tokį kryžių, kokio nusipelnėme. Netikiu, kad už abortą likimas gali neatlyginti. Pažiūrėkite į moteris, pasidariusias abortus - jos kenčia dėl nevaisingumo, ligų, vyro neištikimybės arba nepriteklių. Mistiška, bet taip yra.
IEVA S VALIO!!!
KAIP TIK TOKIA IR MANO MINTIS BUVO, KAD ŠVIESTI, TUOS KAS MAŽIAUSIAI žino IR SUPRANTA APIE KONTRACEPCIJA IR ABORTO PASEKMES. Kaip tik rašiau mokymo programą paaugliams apie kontracepciją, gal bus naudos....
Džiaugiuosi, kad supratai mano mintis ir ką aš paskelbdama šią temą norėjau ir noriu akcentuoti.
Del svietimo - sutinku, abortas yra zmogaus zudymas, o ne kontracepcija.
Bet vis tiek tokiu moteru nesmerkiu Ne mes zinom, kas joms nutiko, ne mes ir teiskim. Try to walk in other shoes.
Bet vis tiek tokiu moteru nesmerkiu Ne mes zinom, kas joms nutiko, ne mes ir teiskim. Try to walk in other shoes.
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 09, 23:02)
Del svietimo - sutinku, abortas yra zmogaus zudymas, o ne kontracepcija.
Taip, mes negalime smerkti ir teisti. Taip, gyvenime būna kraštutinių situacijų, kada tenka rinktis vieną blogybę iš kelių.
Bet vis dėlto esu įsitikinusi, kad daugelyje tokių situacijų yra kita išeitis. Arba galima išvengti pačios situacijos (nepageidaujamo nėštumo).
Deja, ne vien asocialios, degradavusios damos darosi abortus. Gerai žinomos visuomenėje veikėjos atveda savo paaugles ir net pilnametes dukras pas gydytojus "sutvarkyti" tokį reikalą, nes juk ką žmonės pasakys. Arba šiaip jaunos merginos ateina, lengvo gyvenimo trokštančios.
Ne mums spręsti, kuri užsimezgusi gyvybė turi teisę ateiti į šį pasaulį, o kuri - ne. Negalima erzinti likimo.