QUOTE(ddincciukas @ 2010 05 12, 20:51)
taip tokia padovanojo,bet krauna ir ziedus,leidzia lapus,tik tiek kad jom ten mazai vietos,bet labai daug saknu islindusiu ir jos dziuna,ka su jomis daryti?
pirmam puslapy labai daug informacijos sužinosit ir savo orchidėjos pavadinimą, ir kaip prižiūrėti, ir ką daryti su orinėmis šaknimis, kad nedžiūtų
QUOTE(misterija @ 2010 05 12, 13:37)
ar esi įsitikinusi ,kad netrūksta, gal šaknys vazonėlio viduryje išpuve, ir augalas negauna pakankamai drėgmės, pabandyk nuimti dalį substrato nuo paviršiaus , tiek ,kad galėtum patikrinti šaknis po skrotele. Pakoregavus priežiūrą lapai gali atsigauti, gal ne maži apatiniai , bet viršutiniai , jei nieko nekeisi, gali taip ir sunykti.
dėl auginimo stiklinėse vazose: taip orchidėjom reikia didelės aplinkos drėgmės ir gero oro judėjimo aplink šaknis , bet ne pelkės po kojomis. taip pasodintas phal kažkurį laiką ir bujos , kol šaknys nesupus.
būtinai patikrinsiu , ačiū
Nu man irgi baisiai pasirodė tas talkšojimas, aš aprėkiau, kad supus šaknys, bet mane nuramino, kad neaiškinčiau nu žiūrėsim po kurio laiko kas teisus
Ačiū labai už info
o mano naujai nupirkta orch. phalenopsis su dviem pumpurais, neissiskleidzia.... jau trecia savaite.....kodel?
Sveikos,merginos kreipiuosi i jus su prasymu,gal galit keliais sakiniais man trumpai apibudinti sios mano orchidejos ypatingasiasias prieziuros savybes?
http://www.ipix.lt/desc/58015723/
teko girdeti jog labai sunku prazydinti,ar labai skirias prieziura nuo Phalaenopsis rusies? Is anksto bus aciu
teko girdeti jog labai sunku prazydinti,ar labai skirias prieziura nuo Phalaenopsis rusies? Is anksto bus aciu
QUOTE(Kaciusss @ 2010 05 13, 00:17)
Sveikos,merginos kreipiuosi i jus su prasymu,gal galit keliais sakiniais man trumpai apibudinti sios mano orchidejos ypatingasiasias prieziuros savybes?
Dendrobium tipo nobile prižiūrėti nesunku: mirkyti kaip ir paleanopsį kai išdžiūna substratas; statyti šviesiai, bet ne ant tiesioginės pietų saulės; kai jauni auginukai pasiekia suaugusiūjų dydį daryti ramybės periodą t.y. labai saikingai arba išvis nelaistyti ir vėsesnė temperatūra (apie 5 sav).
Pas mane šio tipo dendrobiai žydi 2 kart per metus po ramybės periodo
QUOTE(joliks @ 2010 05 13, 11:59)
Dendrobium tipo nobile prižiūrėti nesunku: mirkyti kaip ir paleanopsį kai išdžiūna substratas; statyti šviesiai, bet ne ant tiesioginės pietų saulės; kai jauni auginukai pasiekia suaugusiūjų dydį daryti ramybės periodą t.y. labai saikingai arba išvis nelaistyti ir vėsesnė temperatūra (apie 5 sav).
aciu labai uz atsakymus o sakykit ramybes periodas tai jau vadinas tada kai nei vieno ziedelio nebuna? nes as dar ir su paprastom orchidejom neturejau ramybes periodo,nors jau greit bus 2metai kaip jas turiu.Tik man vieni ziedai nuzydi jau isleidzia atsakele su kitais,ir taip istisai zydi
QUOTE(Kaciusss @ 2010 05 13, 14:07)
aciu labai uz atsakymus o sakykit ramybes periodas tai jau vadinas tada kai nei vieno ziedelio nebuna? nes as dar ir su paprastom orchidejom neturejau ramybes periodo,nors jau greit bus 2metai kaip jas turiu.Tik man vieni ziedai nuzydi jau isleidzia atsakele su kitais,ir taip istisai zydi
Jei turit phaleanopsiu, tai jiem ramybės periodo praktiškai nebūna. Nebent gėlytė tuo metu nieko naujo nesiaugina, tada ją reikia šiek tiek saikingiau laistyti.
O dendrobiams ramybės periodas būną jau tikrai gerokai po žydėjimo ir kai jauni auginukai jau pasiekė senų dydį. Dažniausiai tai būna lapkričio-gruodžio ir/ar birželio-liepos mėn.
Jūsų dendrobis dar tik dabar žydi, tai jam ramybė bus rudenį
QUOTE(joliks @ 2010 05 13, 14:20)
Jei turit phaleanopsiu, tai jiem ramybės periodo praktiškai nebūna. Nebent gėlytė tuo metu nieko naujo nesiaugina, tada ją reikia šiek tiek saikingiau laistyti.
O dendrobiams ramybės periodas būną jau tikrai gerokai po žydėjimo ir kai jauni auginukai jau pasiekė senų dydį. Dažniausiai tai būna lapkričio-gruodžio ir/ar birželio-liepos mėn.
dekui labai uz issamia info o kaip su ta temp pasikeitusia?jus nesat i tamsesne vieta ar kaip stengiates ta temp sumazinti? kolkas pas mane stovi ant stalo ji,sviesos pakankamai bet ne per daug.Galvoju ramybes periodu tempt i miegamaji,bet pas mus jis tamsokas kazi ar gerai butu?
QUOTE(nuliaX @ 2010 05 12, 22:26)
o mano naujai nupirkta orch. phalenopsis su dviem pumpurais, neissiskleidzia.... jau trecia savaite.....kodel?
matyt, jai stresas gal koks, manajai irgi vienai naujai nupirktai taip buvo, laukiau gal menesi ar pusantro ir vistiek issiskleide
Ech, pagaliau ir į mano kiemą atėjo šventė po kiek metų net trys išleido žiedstiebius, vienos net šakojas į tris dalis, kitos išvis nežinau net kokia bus, prieš 5 metus pirkau orchių parodoj peržydėjusią, ir nežydėjo tiek metų Stebuklai daros, gal, kad pakeičiau vietą ant palangės laikau, tik bijau, kad nenukeptų