Turiu namuose ledu formeliu, bet nemoku ju pasidaryti. Gal kas nors zino, kokiu receptu, kaip galima butu pasidaryti ledu namuose.
ir as turiu tas formeles.ieskokit receptu.ir man reikia.tik turiu patarima.jokiu budu nedarykit is sulciu.fui fui fui.....na,jei ten kokio cukraus pridet ar dar ko nors tai gal ir nieko.as paemiau pabandymyi apelsinu sulciu.tai neskanybe kokia...rugstu,ir dar toks vandens skonis.....o is grietineles tai nieko.vanilinio sukraus ir siek tiek pieno.nes vien tik grietinele,tai irgi kazkas ne taip.
o tie pusfabrikaciai,tai sakyciau brangiai iseina.jau geriau nusipirkt pagamintu ledu.
o tie pusfabrikaciai,tai sakyciau brangiai iseina.jau geriau nusipirkt pagamintu ledu.
GRIETINELES LEDAI
8 trynius issukti iki baltumo su 1 stikline cukraus, ipilti 3 stiklines grynos arba su pienu praskiestos grietineles. Viska ismaisius pakaitinti, bet neleisti uzvirti. Kaitinant maisyti, kad nesuvirtu. Prideti vanilino.
Svarbiausia neleisti uzvirti ir kaitinant ant nedideles ugnies pastoviai maisyti!
8 trynius issukti iki baltumo su 1 stikline cukraus, ipilti 3 stiklines grynos arba su pienu praskiestos grietineles. Viska ismaisius pakaitinti, bet neleisti uzvirti. Kaitinant maisyti, kad nesuvirtu. Prideti vanilino.
Svarbiausia neleisti uzvirti ir kaitinant ant nedideles ugnies pastoviai maisyti!
SOKOLADINIAI LEDAI
Sutarkuokite 100g sokolado ir sumaisykite su trim stiklinemis grietineles. 4 trynius iki baltumo issukite su 3/4 stiklines cukraus. Viska sumaisykite ir kaitinkite, kol sutirstes, paskui susaldykite.
Cia panasios Tupperwarines formeles ledams
Ziureti prie kategorijos VAIKAMS
www.tupperware.com
Sutarkuokite 100g sokolado ir sumaisykite su trim stiklinemis grietineles. 4 trynius iki baltumo issukite su 3/4 stiklines cukraus. Viska sumaisykite ir kaitinkite, kol sutirstes, paskui susaldykite.
Cia panasios Tupperwarines formeles ledams
Ziureti prie kategorijos VAIKAMS
www.tupperware.com
Gerai, Springlet, ikalbejai ;D Radau laisva minutele, tai perrasysiu, kur trumpesnis koks.
Braškių šerbetas
250g cukraus
250ml vandens
1 puodelis (250ml) šviežių braškių tyrelės
Cukrų ir vandenį supilt į vidutinio dydžio puodą. Maišant kaitint ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
Braškių tyrelę sumaišyti su atvėsintu cukraus sirupu. Masę supilti į metalinį plokščia indą.
Šaldyti šaldiklyje 3-4val., kol sustings kraštai. Tada sudėti į gilų indą ir plakti mikseriu iki vientisos masės.
Vėl supilt į metalinį dubenį ir šaldyt, kol sustings. Tiekti su grietinėle ir braškėmis.
Braškių šerbetas
250g cukraus
250ml vandens
1 puodelis (250ml) šviežių braškių tyrelės
Cukrų ir vandenį supilt į vidutinio dydžio puodą. Maišant kaitint ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
Braškių tyrelę sumaišyti su atvėsintu cukraus sirupu. Masę supilti į metalinį plokščia indą.
Šaldyti šaldiklyje 3-4val., kol sustings kraštai. Tada sudėti į gilų indą ir plakti mikseriu iki vientisos masės.
Vėl supilt į metalinį dubenį ir šaldyt, kol sustings. Tiekti su grietinėle ir braškėmis.
Kivių šerbetas
6 dideli kiviai
80g cukraus
250ml vandens
2 kiaušinių baltymai
Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės, palikti kol atvės.
Suplakti kivių tyrę.
Mikseriu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišinį. Viską supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 3-4val., kol mišinys sustings. Tada sudėti į gilesnį indą ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. Palikti per naktį šaldiklyje. Patiekti su kivių griežinėliais.
6 dideli kiviai
80g cukraus
250ml vandens
2 kiaušinių baltymai
Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės, palikti kol atvės.
Suplakti kivių tyrę.
Mikseriu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišinį. Viską supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 3-4val., kol mišinys sustings. Tada sudėti į gilesnį indą ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. Palikti per naktį šaldiklyje. Patiekti su kivių griežinėliais.
Šokolado ir kavos ledai
1l pieno
300g cukraus
1/2 a.š. vanilės esencijos
1/4 a.š. tirpios kavos (mano pastebėjimas - kažkaip įtartinai mažai tos kavos reik, gal suklydo, ir vietoj a.š. turėtų būti v.š.?)
150g smulkinto juodojo šokolado
Pieną, cukrų ir vanilės esenciją supilti į didelį puodą ir kaitint ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Neužvirinti.
Nukelti nuo viryklės, supilti kavą ir šokoladą ir toliua maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją supilti į plokščią dubenį ir šaldyti, kol kraštai maždaug 2-3 cm sustings. Dideliame inde plakti mikseriu, kol masė pakils. Vėl supilti į metalinį dubenį ir 3-4val. šaldyti, kol sustings.
1l pieno
300g cukraus
1/2 a.š. vanilės esencijos
1/4 a.š. tirpios kavos (mano pastebėjimas - kažkaip įtartinai mažai tos kavos reik, gal suklydo, ir vietoj a.š. turėtų būti v.š.?)
150g smulkinto juodojo šokolado
Pieną, cukrų ir vanilės esenciją supilti į didelį puodą ir kaitint ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Neužvirinti.
Nukelti nuo viryklės, supilti kavą ir šokoladą ir toliua maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją supilti į plokščią dubenį ir šaldyti, kol kraštai maždaug 2-3 cm sustings. Dideliame inde plakti mikseriu, kol masė pakils. Vėl supilti į metalinį dubenį ir 3-4val. šaldyti, kol sustings.
ce jogurtiniu ledu receptas ish tokios knygos, ish kurios man visada viskas gaunasi (Mary Berry's Best Desserts):
Floridos vaisiu puodeliai (12 indeliu)
600 ml naturalaus jogurto
3 saukstai skysto medaus
1 mazos citrinos tarkuota zievele
300 g vaisiu-uogu (pjaustytu braskiu, abrikosu, nektarinu, melyniu, avieciu ar pan. )
dideliame inde sumaishykite jogurta, medu (medus neleis jogurtui kristalizuotis shaldytuve) ir citrinos zievele. Ishplakite mikseriu. Tada imaishykite 175 g uogu-vaisiu. Sudekite i indelius, ant virshaus sudekite likusius vaisius-uogas, dekite i shaldymo kamera mazdaug 3 valandoms.
Floridos vaisiu puodeliai (12 indeliu)
600 ml naturalaus jogurto
3 saukstai skysto medaus
1 mazos citrinos tarkuota zievele
300 g vaisiu-uogu (pjaustytu braskiu, abrikosu, nektarinu, melyniu, avieciu ar pan. )
dideliame inde sumaishykite jogurta, medu (medus neleis jogurtui kristalizuotis shaldytuve) ir citrinos zievele. Ishplakite mikseriu. Tada imaishykite 175 g uogu-vaisiu. Sudekite i indelius, ant virshaus sudekite likusius vaisius-uogas, dekite i shaldymo kamera mazdaug 3 valandoms.
TRADICINIAI VANILINIAI LEDAI
180g cukraus
1 šaukštelis vanilininio cukraus
250ml pieno
6 kiaušinių tryniai
500ml grietinėlės
Išeiga: 1,2 l ledų
Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplakti. Indą su plaktais kiaušinio tryniais ir pienu vėl įstatyti į puodą su vandeniu. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol susidarys vientisa skystos grietinės konsistencijos masė. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengus folija (kad nesusidarytų plėvelė) palikti kol atvės. Supilti grietinėlę, viską suplakti ir pastatyti šaltai maždaug 2 val. Kremą supilti į ledų gaminimo aparatą ir plakti apie 30 min., kol sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO:
masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol sustings kraštai. Paskui perpilti į gilesnį indą ir išplakti elektriniu maišikliu. Vėl supilyi į plokščią dubenį ir šaldyti 3-4 val., kol ledai sustings.Puošti karamelės sirupu ir vaflio gabaliukais.
180g cukraus
1 šaukštelis vanilininio cukraus
250ml pieno
6 kiaušinių tryniai
500ml grietinėlės
Išeiga: 1,2 l ledų
Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplakti. Indą su plaktais kiaušinio tryniais ir pienu vėl įstatyti į puodą su vandeniu. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol susidarys vientisa skystos grietinės konsistencijos masė. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengus folija (kad nesusidarytų plėvelė) palikti kol atvės. Supilti grietinėlę, viską suplakti ir pastatyti šaltai maždaug 2 val. Kremą supilti į ledų gaminimo aparatą ir plakti apie 30 min., kol sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO:
masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol sustings kraštai. Paskui perpilti į gilesnį indą ir išplakti elektriniu maišikliu. Vėl supilyi į plokščią dubenį ir šaldyti 3-4 val., kol ledai sustings.Puošti karamelės sirupu ir vaflio gabaliukais.
ŠAMPANO ŠERBETAS
160g cukraus
125ml vandens
125ml apelsinų sulčių
300ml sauso šampano
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas
papuošimui vynuogių
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.
160g cukraus
125ml vandens
125ml apelsinų sulčių
300ml sauso šampano
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas
papuošimui vynuogių
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.
JOGURTINIAI LEDAI
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
NETIKRI LEDAI SU RAZINOMIS
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
200g grietinės
vanilinio cukraus
razinų
Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudrą ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į desertinius indelius, papuošti plakta grietine su cukrumi ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
200g grietinės
vanilinio cukraus
razinų
Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudrą ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į desertinius indelius, papuošti plakta grietine su cukrumi ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.