55-oji mūsų prikalbėta tema surandama čia
iš viso Supermamose apie natūralios kosmetikos gamintojus prirašėme jau beveik 32,9 tūkst. žinučių
esminė informacija:
Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:
* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)
sąrašas nėra baigtinis! Kas neaišku, ieškome įvairiuose interneto šaltiniuose. Jjei nerandame ar nesame tikros tuo, ką randame, klausiame ir tikslinamės temoje
Natūralios sertifikuotos BDIH kosmetikos gamintojų sąrašas
dažniausiai sutinkami ekologiškos produkcijos sertifikatai BDIH bei
Ecocert
Prekybos taškai Lietuvoje:
* Sarma (Madara)
* Droge (Alterra, rusiškas molis)
* KristiAna (Pure Altitude - sertifikuota tik linija)
Prekybos taškai Vilniuje:
* "Nimfali", PC Mada (Senteurs du Sud, Feniqia, Lauralep, Ciel d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* "Žalia Žalia", Stepono g. 6 (Dr.Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi, Argital). Taipogi čia dirba tik natūralią kosmetiką naudojanti kosmetologė ir masažistė Elytė
* "Bio pasaulis", PC VCUP (Logona, Sante, Florame, Madara)
* "Eko studija", PC VCUP (ECO, Sophyto, Bentley Organic)
* "Holos", Užupio g. 4, V.Gerulaičio 1, "Alfa" verslo centras (Weleda, Urtekram)
* "Baroca", Šv.Mykolo 14 (GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* "Sveiki produktai" (Aubrey Organics, Essential Care)
*"Grožio alėja" Mados, PC Gedimino 9 - Vokiečių vaistinėje (Dr.Hauschka, Argital, Pure)
*"Bioteka" Klaipėdos g.3, Vilnius (Jāsön, BioExclusive)
* Saluks vaistinė PC Ozas (Weleda, Oaskin, Natura Siberica)
Kvapų namai:
* Vilniuje: pagrindinė buveinė Čiurlionio g. 4; jogos centras Savitri Augustijonų g. 2-3; Idzumi Sporto g. 12; Žalia-žalia Šv. Stepono g. 6;
* Kaune: Agnum centras;
* Klaipėdoje: "Bioeco", Šaltkalvių 3 (prie "Friedricho pasažo"), tel. 860016655, 846 214222;
* Juodkrantėje: vaistinėje tel. 860028173;
* Alytuje: kosmetologijos centras Svaja tel. 860028173
* Šiauliuose: tel. 861613300.
Užsisakome internetu:
*Vokietijos internetinės parduotuvės: "Natractiv", "Biologisch24", Violey
*Ebay parduotuvėlė
*"Nikovita"
*"Lovelula"
*"Akamuti"
*"Akoma Skin Care"
*"Materia Aromatica"
*"Biolander"
*"Aroma-Zone"
Lietuvoje:
*"Biolinija"
*"Dvi širdys"
*"Ekolinija"
*"Damodara"
*"AromaNatural", jos šeimininkė - mūsų bendramintė Monica
*"Naturata" (Akamuti, Moom depiliacinės priemonės)
*kosmetikos yra ir "Rojaus sode"
Mūsų blogas yra ČIA su atsiliepimais apie įvairių gamintojų siūlomas priemones, receptais - konkreti informacija be paplepėjimų. Jo šeimininkė bryyla Virtualių mūsų "kelionių", skirtų teisingos kosmetikos atsargų papildymui, tvarkaraščiai dedami šičia
svarbiausi sutrumpinimai: eteriniai aliejai - EA, Kvapų namai - KN, AromaNatural - AN, Daddygirl, arba, ačiū Divai:) už krikštą, DG, kai kalbam apie nuostabius šios bendramintės rankų darbo muilus
Satura, dar vieną esminį sutrumpinimą pamiršai: DG - DolceGabanna
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 03 08, 17:39)
Satura, dar vieną esminį sutrumpinimą pamiršai: DG - DolceGabanna
nu vat- pakrikstijom
įdėjau Tikrai nusipelnė Daddygirl atskiros pastabos Ir dabar bent jau žinos, į ką keisti niką, jei susigalvotų mainyt savo jau atpažįstamą ženklą
Aciu Saturai uz temos pratesima - laukiau
Ir Divai uz kruta niko santrumpa
Aha, noriu keisti nika, bet vis nesugalvojau, i ka... nu rimtai reiks pagalvot apie DG
antras atsakymas :
rosehip oil dalinai rafinuotas (chemines medziagos rafinavimo procese nenaudotos, tik moliai)
virgin coconut oil nerafinuotas
cocoa butter nerafinuotas, bet filtruotas
Siaip internete, kiek teko skaityti, daug zmoniu naudoja muilus veidui prausti. Dauguma raso, kad jiems labiausiai tinka svelnus muilai (kaip alyvuogiu, ozku pieno/medaus/avizu ir pan), taciau kiti prisiekineja, kad jiems veidui geriausi stipriau nuprausiantys muilai - net padeda nuo aknes (tokie kaip drusku muilas, muilas su aktyvuota anglim ir pan).
Individualus dalykas, matyt.
dekui, as pasizymesiu bet kazin ar greit kitiems siulysiu. as megstu n kartu eksperimentuot, n kartu ant saves sutept, o tada jau siulau pabandyt kietiems. kolkas tai idejos lygmeny
Ir Divai uz kruta niko santrumpa
Aha, noriu keisti nika, bet vis nesugalvojau, i ka... nu rimtai reiks pagalvot apie DG
QUOTE(adrija @ 2010 03 08, 11:55)
antras atsakymas :
rosehip oil dalinai rafinuotas (chemines medziagos rafinavimo procese nenaudotos, tik moliai)
QUOTE(pepkė @ 2010 03 08, 12:03)
Aš plaunu, ir manau, dar ne viena čia nu netraukia (dabar naudoju Daddygirl muilą su dilgėlėm) jau gailiuosi kad dar neužsisakaiu
Geriausias dalykas kokį esu naudojus veidui prausti-būtent švelnus muilas, labai gerai nuplauna ir nesausina. Aš prieš bandant labai ilgai irgi bijojau ir kraipiau galvą , bet nesigailiu.
Geriausias dalykas kokį esu naudojus veidui prausti-būtent švelnus muilas, labai gerai nuplauna ir nesausina. Aš prieš bandant labai ilgai irgi bijojau ir kraipiau galvą , bet nesigailiu.
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 08, 12:25)
Ir kaip visos plaunat - bandysiu ir as!!
Siaip internete, kiek teko skaityti, daug zmoniu naudoja muilus veidui prausti. Dauguma raso, kad jiems labiausiai tinka svelnus muilai (kaip alyvuogiu, ozku pieno/medaus/avizu ir pan), taciau kiti prisiekineja, kad jiems veidui geriausi stipriau nuprausiantys muilai - net padeda nuo aknes (tokie kaip drusku muilas, muilas su aktyvuota anglim ir pan).
Individualus dalykas, matyt.
QUOTE(Odora @ 2010 03 08, 12:26)
as taip pat plaunu, is pradziu meginau lauru muilu paskui ozku su avizomis muilais is nimfali, bet kai ismeginau D&G muilus nebenoriu jokiu kitu, dabar pakaitom prausiu muilu su propoliu ir kitu su ramunelem, net negaliu pasakyt kuris labiau patinka
Daddygirl man atrodo turesi greitai ruosti naujos produkcijos siunta i LT, nu man tas foaming reikaliukas labai gundanciai atrodo
Daddygirl man atrodo turesi greitai ruosti naujos produkcijos siunta i LT, nu man tas foaming reikaliukas labai gundanciai atrodo
dekui, as pasizymesiu bet kazin ar greit kitiems siulysiu. as megstu n kartu eksperimentuot, n kartu ant saves sutept, o tada jau siulau pabandyt kietiems. kolkas tai idejos lygmeny
QUOTE(Satura @ 2010 03 08, 16:15)
tikrai kad ne. Dedu trijulę, kai ką darau: vitaminą E, GSE ir dar naticidą. Beje, šituo net A-Z pradėjo prekiauti ir man toks įspūdis, kad vėliau negu Monica
tai va, pasirodo nors mamytes kremukas laikosi as ir naticido norejau, tik nebebuvo AN
QUOTE(ne mama @ 2010 03 08, 16:15)
vit E isvis neturi konservuojanciu savybiu- ta prasme nuo pelesio ir rugimo nesaugo, jis tik apsaugo aliejus(aliejine kremo dali) kad ne "go rancid" cia is interneto
dabar kai du kremai supelyjo, tikrai zinosiu
aciu uz info
QUOTE(Katherina @ 2010 03 08, 16:21)
Merginos, gal kuri nors turite tokį termometrą iš AZ
sito noriu labai labai
QUOTE(Daddygirl @ 2010 03 08, 16:45)
kolkas tai idejos lygmeny
sita ideja labai idomi ir verta demesio
QUOTE(Daddygirl @ 2010 03 08, 16:45)
taciau kiti prisiekineja, kad jiems veidui geriausi stipriau nuprausiantys muilai
taciau kiti prisiekineja, kad jiems veidui geriausi stipriau nuprausiantys muilai
įklimpai labai giliai su savo dabartiniu niku Prilipo jau prie jo tvirtai muilai
bet tokie labiausiai ir sausina... Paskui atsiranda traukimai, tempimai, diskomforto jausmas, poreikis teptis kremais. Aš net su Druide nerizikavau, neišdrįsau, nors Palominai labai šiltai apie juos atsiliepė O taviškiai dėl to ir patinka, kad švelnūs Įpusėjau jau paskutinį ir pradėjau nerimauti, kur daugiau
labai palaikau ir lauksiu idėjos įgyvendinimo realybėje anksčiau ar vėliau
eglute82, jau kaip pas mano mamą kremai laikosi, tai žiūrėt ir pavydėt Nei jai kas rūgsta, nei genda, nei pelija. Buvo, kad nuo KN jazminų kremo atsiskyrė truputis vandens, bet kad tikrai ilgai jį marinavo, tai nieko nuostabaus
QUOTE(Daddygirl @ 2010 03 08, 17:45)
antras atsakymas :
Vienu žodžiu, šūdas Nepirksim.
Ačiū
Didelis aciu visoms merginoms uz atsakymus apie Feniqia muilo pastas
tai kaina, kuri rasei (60Lt) uz 50ml ar didesni kieki?
mano morku filtolis, jei neklystu, buvo is Akamuti
gal buna saknies ir seklu fitoliai? ar seklu tik eterinis buna? mano buvo saknies, tai tikrai su ryskia spalva.
kaip supratau, Feniqia pastos daugiau skirtos tokiam kaip 'hamman' namuose, nei paciam prausimuisi. ar ne?
uztai man ir nelabai patiko paciai mozotis nors ir kvepiancia savo muilo pasta daug fainiau butu, jei kas kitas ta masaza su kvapniais muilais atliktu
nu, as ne eksperte, tik nenustygstanti megeja , bet tokia konsistencija isgavau is savo neskiesto skysto muilo. dar paeksperimentavus, dar pridejus zoleliu, kaip jie prideda , tai tikrai kazkas labai panasaus gautusi.
tik su kvapais tai, zinoma, sunkiau
as isvis kazkokia labai isranki kvapams (o gal tiesiog nemokanti sukurti skaniu kvapu), pvz is bandytu kvapu muilams tikrai man nera ne vieno 'to die for'
bet va galvoju ta 'saldainini' kvapa galeciau panaudot, dar sokolado.. (man 'valgomi' kvapai labiau apeliuoja )
Aisku, klausimas, kiek tokie produktai kaip muilo pasta ar tas mano 'putojantis vonios sviestas' reikalingi praktikoj - Paprasta gabalini muila galima padaryti labai svelnu, kondicionuojanti, o paprasta skysta muila galima padaryti labai kvapnu..
Nu bet, pagalvojus, ta vonios sviesta galima padaryti IR svelnu kunui IR stipriai kvepianti. Gal tave jo idomumas ir pranasumas pries gabalini ar skysta muila. Jame galima siu dvieju savybiu sinteze Jis - kaip priedais pagerintas ir stipriai pakvepintas gabalinis muilas.
Be to idomumo faktorius - Jis toks kaip suplaktas kuno sviestas, bet smagiai putoja ir prausia. Vonioj ant vandens jo gabaliukai tureju smagiai pluduriuoti, palengva tirpti ir skaniai kvepeti..
Oi, net galva pavargo nuo mastymo, kokiu budu ir kaip ka padaryti , bet ne nuo muilu - einu i dusa bandyt PVS (putojancio vonios sviesto).
QUOTE(Palomina @ 2010 03 08, 12:30)
- pas mane 50 ml, kadangi nedaznai naudoju, tai dar turiu
Taip, pirkau KN savo morku fitoli ir jis galima sakyti bespalvis (na gal vos vos gelsvas) Tai kaip cia dabar yra? Kvapo irgi beveik nera..
O idomu AN morku fitolis koks?
Kaip skaniai atrodo
Taip, pirkau KN savo morku fitoli ir jis galima sakyti bespalvis (na gal vos vos gelsvas) Tai kaip cia dabar yra? Kvapo irgi beveik nera..
O idomu AN morku fitolis koks?
Kaip skaniai atrodo
mano morku filtolis, jei neklystu, buvo is Akamuti
gal buna saknies ir seklu fitoliai? ar seklu tik eterinis buna? mano buvo saknies, tai tikrai su ryskia spalva.
QUOTE(_Pandora_ @ 2010 03 08, 12:50)
siaip, manau, gal konsistencija sios pastos ir nesunku isgauti, ypac muilu gaminimo ekspertei bet jei pavyktu atkurti ir feniqia pastu kvapiuju medziagu misini, tai butu isvis nerealu o siaip, esu tikra, kad ir jus galetumete sukurti kazkoki savo nepaprasta aromata
kaip supratau, Feniqia pastos daugiau skirtos tokiam kaip 'hamman' namuose, nei paciam prausimuisi. ar ne?
uztai man ir nelabai patiko paciai mozotis nors ir kvepiancia savo muilo pasta daug fainiau butu, jei kas kitas ta masaza su kvapniais muilais atliktu
nu, as ne eksperte, tik nenustygstanti megeja , bet tokia konsistencija isgavau is savo neskiesto skysto muilo. dar paeksperimentavus, dar pridejus zoleliu, kaip jie prideda , tai tikrai kazkas labai panasaus gautusi.
tik su kvapais tai, zinoma, sunkiau
as isvis kazkokia labai isranki kvapams (o gal tiesiog nemokanti sukurti skaniu kvapu), pvz is bandytu kvapu muilams tikrai man nera ne vieno 'to die for'
bet va galvoju ta 'saldainini' kvapa galeciau panaudot, dar sokolado.. (man 'valgomi' kvapai labiau apeliuoja )
Aisku, klausimas, kiek tokie produktai kaip muilo pasta ar tas mano 'putojantis vonios sviestas' reikalingi praktikoj - Paprasta gabalini muila galima padaryti labai svelnu, kondicionuojanti, o paprasta skysta muila galima padaryti labai kvapnu..
Nu bet, pagalvojus, ta vonios sviesta galima padaryti IR svelnu kunui IR stipriai kvepianti. Gal tave jo idomumas ir pranasumas pries gabalini ar skysta muila. Jame galima siu dvieju savybiu sinteze Jis - kaip priedais pagerintas ir stipriai pakvepintas gabalinis muilas.
Be to idomumo faktorius - Jis toks kaip suplaktas kuno sviestas, bet smagiai putoja ir prausia. Vonioj ant vandens jo gabaliukai tureju smagiai pluduriuoti, palengva tirpti ir skaniai kvepeti..
Oi, net galva pavargo nuo mastymo, kokiu budu ir kaip ka padaryti , bet ne nuo muilu - einu i dusa bandyt PVS (putojancio vonios sviesto).
QUOTE(Daddygirl @ 2010 03 08, 17:12)
Didelis aciu visoms merginoms uz atsakymus apie Feniqia muilo pastas
Nu bet, pagalvojus, ta vonios sviesta galima padaryti IR svelnu kunui IR stipriai kvepianti. Gal tave jo idomumas ir pranasumas pries gabalini ar skysta muila. Jame galima siu dvieju savybiu sinteze
Nu bet, pagalvojus, ta vonios sviesta galima padaryti IR svelnu kunui IR stipriai kvepianti. Gal tave jo idomumas ir pranasumas pries gabalini ar skysta muila. Jame galima siu dvieju savybiu sinteze
nors ne man klausimas, bet taip - čia kaina už 50 ml
ji po prausimosi, ta pasta. Grynai malonumui ir nuo kvapo pakaifuoti
kaip ir aš jo noriu
Nors nelabai turiu kuo pasigirti - mano naturalios kosmetikos krepselis visiskai issibaiges - bet dedu saviski dar yra uzsilike keli nenaturalus produktai ir dekoratyvine visa nenaturali Tusai, kiek maciau idetas nuotraukas, dazo per silpnai, tai neplanuoju keist, bet apie mineraline pudra jau svarstau
tai va, mano krepselis kadangi jau daug ka isbaigiau, tai greitu laiku Monika sulauks sveciu
Plaukams: Weleda rozmarinu vandenelis, Natura Siberica dazytu plauku kondicionerius, Sante Briliant Care balzamas, Eco drekinamasis sampunas
Kunui: duso zele ir losjonas su imbieru ir alyvuogem ir kvapas, ir oda pasitepus gavau dovanu
Veidui: KN alieju misinys veido odai (neproblemiskai), AN citrininiu verbenu hidrolatas, paturbintas glicerinu
Visa kita:Ciel D'Azur zalias molis, rasulo molis, aluno milteliai, sliauziancios bruknuoles milteliai, sviestmedis ir kakavmedis
Nebenufotografavau glicerino, ylang ylang, arbatmedzio ir atlasiniu kedru eteriniu alieju dar naudoju alyvuogiu alieju makiazui valyti ir plauku kaukems makadamiju ir linu semenu aliejus pamirsau ranku krema tai naudoju NATUDERM su alyvuogem ir ginkmedziu, labai labai
tai va, mano krepselis kadangi jau daug ka isbaigiau, tai greitu laiku Monika sulauks sveciu
Plaukams: Weleda rozmarinu vandenelis, Natura Siberica dazytu plauku kondicionerius, Sante Briliant Care balzamas, Eco drekinamasis sampunas
Kunui: duso zele ir losjonas su imbieru ir alyvuogem ir kvapas, ir oda pasitepus gavau dovanu
Veidui: KN alieju misinys veido odai (neproblemiskai), AN citrininiu verbenu hidrolatas, paturbintas glicerinu
Visa kita:Ciel D'Azur zalias molis, rasulo molis, aluno milteliai, sliauziancios bruknuoles milteliai, sviestmedis ir kakavmedis
Nebenufotografavau glicerino, ylang ylang, arbatmedzio ir atlasiniu kedru eteriniu alieju dar naudoju alyvuogiu alieju makiazui valyti ir plauku kaukems makadamiju ir linu semenu aliejus pamirsau ranku krema tai naudoju NATUDERM su alyvuogem ir ginkmedziu, labai labai
QUOTE(Satura @ 2010 03 08, 17:03)
jau kaip pas mano mamą kremai laikosi, tai žiūrėt ir pavydėt Nei jai kas rūgsta, nei genda, nei pelija.
kazkaip tos mamos sugeba