Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios

QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 19:32)
Va manosios biggrin.gif

Skaniai atrodo, maniškiai dar kildinasi blush2.gif
Dar lavašą darau , rytoj tepliosiu cool.gif
Atsakyti
ratuto, labai jau norejosi lotuliukas.gif tik pati vos viens sukisau doh.gif lotuliukas.gif


nataliuncik, o kaip tu lavasa darai ir ka tepliosi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 02 12, 21:44)

ki ki ki smile.gif)))))))
nu..nu ...nu ką, kaupiamės ir kepam savaitgalį?

a jūros druskos mūsuose esti?
ale Tu ir greita smile.gif


sitagi...... anagi .......si savaitgali kepsiu batona ir juoda duonyte ir vesiu i kaimuka,tai ana duonele lai palaukia dar blush2.gif
o juros druskos maciau maximkoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Jūros druskų kiek nori, tik pirkdama žiūrėk kokios nori stambios ar smulkios, o tai aš su kavamale dabar savo druską permalu pvz. duonai (labai stambi druska pasitaikė, ne viskam tokia tinka) biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 12, 20:03)
Dar lavašą darau , rytoj tepliosiu  cool.gif


aluoooooooooooooooo..pala pala... taip ir - darau ir psio. Išsamiau, plyz.

kažkada senai, kai dar buvau jauna ir plona, labai ieškojau lavašo kepinmo intrukcijų. pamenu rusiškuose saituose rašė, kad namų sąlygom tokio tikro nelabai..t.y. visai ne.
Pamenu, tėvai važiavo į Turkmeniją ekskursijon (nu maždauig prieš 25 metus, o gal ir dar seniau), tai parvežė lavašo - ans buvo kietas kaip vaflis. Pašlakstai vandeniu, jis suminkštėja ir vynioji bile ką.. Božie.. dieviška..
paskui tokį origin produktą kasdien ėdžiau ieškodama gyvenimo prasmės Indijoj.. ten gatvėj murzinos tetulytės murzinom rankytėm ant murzinų keptuvių kepa čapati (gal tiksliau būt tart čiapati)... tiesa, jų dabar būna Maximose ir ne tik Vilniuje (prieš 5 metus Šiauliuose jų nebuvo ni su žiburiu), bet..noris savo..
Ir jei čapati laikas nuo laiko išsikepu pasiprikolint, noriu išmokt kept lavašą.. mes jo dažnai net netepliojam - suvyniojam jame tai, ką randam šaldytuvi smile.gif)))
Atsakyti
Sveikos mergaitės, ar priimsit į kompaniją blush2.gif šiandien nusipirkom ilgai išsvajotą duonkepę ir dabar minokosi pirmasis mano "kūdikis" norėjau pasiklaust jūsų kaip su tom maišymo lopetėlėm - jos taip ir įkeps į kepinį ar kažkuriuo tai momentu gal pabandyt jas iškrapštyt unsure.gif instrukcija liet.k. labai biedna doh.gif radau tik, kad su tokiu metaliniu kabliuku kažką ten užkabint reikia, jei įstringa unsure.gif tai matyt reik kept su tom lopetėlėm unsure.gif ačiū jei kuri apšviesit blush2.gif
Atsakyti
Lavašas
250g vandens
500g miltų
2a.š. mielių
50g margarino
Druskos pagal skonį

Viską sudėt į duonkepę tešlos programa. Paruoštą tešlą padalint į rutuliukus 5 -6cm skersmens ir iškočiot 1 – 2mm storio. Kept ant SAUSOS įkaitintos keptuves po keletą sekundžių iš kiekvienos puses (kai tik pabals, apverst). Nereikia džiovint lavašo, reikia viską daryt labai greitai. Paruoštą lavašą perdėt drėgnom servetėlėmis(ne vaikiškais) biggrin.gif
Kai apdžiūs, galima apipurkšt su purkštuvų ir vėl bus minkšti.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2010 02 12, 20:58)
norėjau pasiklaust jūsų kaip su tom maišymo lopetėlėm - jos taip ir įkeps į kepinį ar kažkuriuo tai momentu gal pabandyt jas iškrapštyt unsure.gif instrukcija liet.k. labai biedna  doh.gif  radau tik, kad su tokiu metaliniu kabliuku kažką ten užkabint reikia, jei įstringa unsure.gif tai matyt reik kept su tom lopetėlėm unsure.gif ačiū jei kuri apšviesit blush2.gif

As tai lopeteles isimu po paskutinio maisymo rolleyes.gif Nors ir is keptos duonos tuo kabliuku nesunkiai issiima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(oveja @ 2010 02 12, 19:28)
mergaites gal varskes apkepo kokio skanaus galit receptuku pasidalinti ax.gif

visada kepu pagal šį receptuką, tik netepu grietinės ant viršaus kaip kad recepte parašyta mirksiukas.gif
iškepa minkštutis , purutis
ir dedu daaaaug razinku
VARŠKĖS APKEPAS

0,5 kg. varskes
4 kiausiniai
cukraus pagal skoni
siek tiek vanilinio cukraus ir keli grudeliai druskos
0,5 stiklines grietines (naudoju 30 proc.riebumo)
0,5 saukstelio sodos
0,5 stiklines manu kruopu
razinu pagal pageidavimus, kartais pakeiciu dziovintomis slyvomis.

varske su cukrumi ir kiausiniais. Grietine stiklineje permaisau su soda (kad kepinyje nesijaustu sodos kvapo), sumaisau su varkes mase, pilu manus ir dedu razinas. Skarda patepu aliejumi, supilu visa tesla, ant virsaus uzpilu grietines, graziai ja islygiu ir kepu 200- 220 laipsniu temperaturoje apie 25 minutes. Gaunasi minkstutis, bet graziai pjaustosi peiliu. Man pats lengviausias ir geriausias receptukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J@lanta: 12 vasario 2010 - 21:09
Keletą įdarų lavašui:
1.)1 pakelis smulkintų krabų lazdelių, petražolių ir krapų, 1 sutrinta česnako skiltelė, majonezo, 100 g tarkuoto sūrio.
2.) 200 g varškės, 1 sutrinta česnako skiltelė, krapų, majonezo.
3.) 200 g stambiai tarkuoto kumpio, 100 g tarkuoto sūrio, česnakų, krapų ir majonezo pagal skonį.
4.) tepamas sūris ir sūdyta lašiša
5.) lydytas sūris, kiaušiniai, salotų lapai, česnakai, majonezas, kt.žalumynai
6.) lydytas sūris, šalto rūkymo nugarinė, salotas
Ištiestą ploną lavašą patepkite pasirinktu įdaru, susukite ir palaikykite šaltai apie 1 val. Įdarai neturi būti skysti. Prieš patiekdami supjaustykite įstrižais gabalėliais arba storesniais griežinėliais.
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2010 02 12, 21:05)
As tai lopeteles isimu po paskutinio maisymo rolleyes.gif Nors ir is keptos duonos tuo kabliuku nesunkiai issiima bigsmile.gif


ačiukas už patarimą 4u.gif taip ir pagalvojau, kad jas galima ir išiminėt thumbup.gif reiks susekt momentą hihihi.gif Pradėjau skaityt viską nuo pat pradžių bandysiu jus pasivyt lotuliukas.gif tuo pačiu ir daug visko sužinosiu thumbup.gif

Aš Sonatinos apkepą visad kepu - man jis suuuper wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 12, 21:05)


QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 12, 21:22)
Keletą įdarų lavašui:



ajazaw..ačiūūūūūūūūū...
o čia šiaip - lavašą nebūtina įdarinėti ar tepti. Tarkim vasarą, kai mūsų kieme dažnai svečiuojasi draugai, perku lavašą, dedu prie saloų lapų, svogūnų, baziliko, raudonėlio, krapų ir kitos žolės.. papjaustau sūio... ar tai dešreles kepamės.. T.t. vką matai ant stalo, ta vynioji į atsiplėštą lavašo gabalą.. Viskas grubiai bet jaukiai - rankomis.. mnianm.... pasiilgau vasaros..žarijų..kerpamos žolės kvapo ir draugų juoko bei čepsėjimo smile.gif))





QUOTE(J@lanta @ 2010 02 12, 21:08)
visada kepu pagal šį receptuką,
[size=1][i]VARŠKĖS APKEPAS


Čia tas Sonatinos receptas???
Atsakyti