Noriu Jums pristatyti Huberta (ne mano kurinys

, gal kas atsimenat pries gerus kokius penkis metus seimininkes dalindavosi toki rauga, kuri 10 dienu augindavo, paskui kepdavo ir gaudavosi toks skanus pyragas). Kepiau ir as gavusi to raugo is kazkur. Kadangi ji reikdavo kepti kas 10 dienu, tai po kokiu geru 3 menesiu nusibodo ir daugiau nebeauginau. Praejus kuriam laikui MB vis ji prisimindavo, bet niekas is aplinkiniu to raugo nebeturejo. Taip ir baigesi.
Jau rasiau, kad dariau kvietini rauga, bet su juo man duonyte nelabai, o va, ruginis tai daiktas.

Taigi, liko man to kvietinio raugo, galvojau ismesti, bet gaila pasidare. Tai MB pasiule pabandyti Huberta uzraugti, ir ka Jus manot gavosi. Siandien pagooglinau ir radau, kad ir be kvietinio raugo gautusi, ten labai graziai viskas surasyta, tai as darau copy/paste, o skliaustuose mano pakeitimai
Hubertas
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
(as dar dejau 2/3 stiklines kvietinio raugo)viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
(nedejau, nes neturejau)3 kiaušinius
(buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau)3 stiklines miltų
(dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio)pusę stiklinės aliejaus
(dejau puse stiklines istirpinto margarino)1 šaukštas kepimo miltelių
(dejau viena a.s. su kaupu)1 šaukštas vanilinio cukraus
Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.
(as kepdavau su aguonomis, arba su iv. dziovintais vaisiais)Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min.
(kepiau valanda orkaiteje, nes duonkepe visa diena sukasi kaip bitute, bet kita karta bandysiu kepti su kekso programa)Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu
Skanaus
Pjuvis nelabai grazus, nes pjoviau karsta (MB fotoaparata norejos isivezti, tai skubejau

)