Sveikos siandien sostines keksa duonkepeje, visai gavosi minkstas, purus ir saknus.
Vis tik, raugą reikia dažniau maitinti ir labai žiūrėti kokius miltus dėti, tada viskas bus ok.
Nemaitinu raugo (starterio) iki kol neistraukiu is saldytuvo. Kai ruosiuosi kept duona, is vakaro pasimirkau razinkas, o rauga isimu is saldytuvo ir pastatau ant radioatoriaus nakciai.
Nemaitinu raugo (starterio) iki kol neistraukiu is saldytuvo. Kai ruosiuosi kept duona, is vakaro pasimirkau razinkas, o rauga isimu is saldytuvo ir pastatau ant radioatoriaus nakciai.
Sveikos gyvos kepejėlės Vis paskaitau kaip jūs čia kepate ir pati ką išsikepu, tik nekepu kažkaip 100proc. pagal receptus, vis improvizuoju, tai šiandien kepiau pusiau ruginę duonelę pagal šį receptą:
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų (dėjau daugiau)
2 a. š. kmynų (mažiau dėjau, nes neturėjau
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus (dėjau du gerus šaukštus)
150 ml šilto vandens
dar priedo dėjau gabaliuką sviesto, pridėjau įvarių prieskonių (čiobrelių, kalendros, rozmarinų, šašlykų prieskonių be druskos), saulėgražų, avižinių dribsnių ,egiptietiškos duonos sėklų (parsivežiau iš egipto, priduoda labai įdomų skonį duonai) . Ir gavosi labai skani , tokia pusiau tamsi duonelė
Paskui dar užstačiau bulką kepti, tą tai iš galvos sumečiau ir iš akies viską:
pienas, mielės, kvietiniai miltai, cukrus, druska, sviestas, kiaušinis. Gavosi tokia puri ir valgoma
Kraunasi fotikas, tai ryt ir foto įmesiu to kas likosi
Ai dar užsiraugiau ruginį raugą pagal pirmam puslapį esantį receptą, pažiūrėsim kaip čia jis augs
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų (dėjau daugiau)
2 a. š. kmynų (mažiau dėjau, nes neturėjau
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus (dėjau du gerus šaukštus)
150 ml šilto vandens
dar priedo dėjau gabaliuką sviesto, pridėjau įvarių prieskonių (čiobrelių, kalendros, rozmarinų, šašlykų prieskonių be druskos), saulėgražų, avižinių dribsnių ,egiptietiškos duonos sėklų (parsivežiau iš egipto, priduoda labai įdomų skonį duonai) . Ir gavosi labai skani , tokia pusiau tamsi duonelė
Paskui dar užstačiau bulką kepti, tą tai iš galvos sumečiau ir iš akies viską:
pienas, mielės, kvietiniai miltai, cukrus, druska, sviestas, kiaušinis. Gavosi tokia puri ir valgoma
Kraunasi fotikas, tai ryt ir foto įmesiu to kas likosi
Ai dar užsiraugiau ruginį raugą pagal pirmam puslapį esantį receptą, pažiūrėsim kaip čia jis augs
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 19, 22:13)
O koks jis viduj? Na kad minkštas tai suprantama, o kaip drėgnumas, ar šlapias jis?
Labas, iškepus palaikau uždengtą drėgna drobule.Gal nuo slyvų, nežinau, bet viduje net nemažai drėgnas
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 20, 14:25)
Oi kaip gerai vilnietėms
O klausykit šitos formelės yra tik Ermitaže? Kaune niekur nėra tokių???
O klausykit šitos formelės yra tik Ermitaže? Kaune niekur nėra tokių???
Man Klaipedoj Ermitaze jas nupirko
QUOTE(pipete @ 2010 02 20, 22:14)
Beje, jau mano bagetės gaunasi tokio skonio "kaip iš parduotuvės" (vaikų nuomonė) .
Labutis Mane labai domina tos bagetės, kaip darot (receptas koks), nes man tai kol kas nelabai gaunasi, iki parduotuvinių dar toli gražu, ta plutelė visiškai ne tokia Dėkui iš anksto.
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 02 21, 12:11)
Labutis Mane labai domina tos bagetės, kaip darot (receptas koks), nes man tai kol kas nelabai gaunasi, iki parduotuvinių dar toli gražu, ta plutelė visiškai ne tokia Dėkui iš anksto.
Receptas pirmam puslapyje
Sveikos kepėjėlės , turiu prašymą, mačiau pirmame puslapyje daug nuorodų, visų peržiūrėti tikrai nėra kada, gal galėtumėtė pasiūlyti kokių kepinių į kurių sudėtį neįeitų mielės, kiaušiniai, pienas ...
pasidariau Terros rauga, atrodo viskas gavosi graziai.
Kepa duoneles 2 kepaliukai orkaiteje. Iskilo labiau i sonus - pasiplete, o virsu nelabai. Idomu kas gausis.
dariau pagal Terros aprasyma, ale biski viena kepaliuka paimprovizavau, idejau salyklo, ir pyliau aliejaus, nors ten nepamineta.
Neapgalvojus uzsiminkiau, ogi ziuriu kad neturiu laiko jau 3 valandas kildinti, nes susiruosem su dukryte i cirka, tai ikepiau po 1,5 val. manau kad daugiau butu ir nekilus, nes laikiau siltai ant dujines.
Vakare butinai bus foto
O vakar kepiau pica ir is puses teslos padariau balta pyraga su varskes idaru, o jau skonis tai super duper, tik vaizdas gavosi ne grazi bulka, o kazkoks krokodilas
Papildyta:
Tada reikia pasidaryti namini rauga, ir bus be mieliu vietoj pieno pilasi vanduo, na o kiausiniu irgi ne i visas duoneles dedama.
Kepa duoneles 2 kepaliukai orkaiteje. Iskilo labiau i sonus - pasiplete, o virsu nelabai. Idomu kas gausis.
dariau pagal Terros aprasyma, ale biski viena kepaliuka paimprovizavau, idejau salyklo, ir pyliau aliejaus, nors ten nepamineta.
Neapgalvojus uzsiminkiau, ogi ziuriu kad neturiu laiko jau 3 valandas kildinti, nes susiruosem su dukryte i cirka, tai ikepiau po 1,5 val. manau kad daugiau butu ir nekilus, nes laikiau siltai ant dujines.
Vakare butinai bus foto
O vakar kepiau pica ir is puses teslos padariau balta pyraga su varskes idaru, o jau skonis tai super duper, tik vaizdas gavosi ne grazi bulka, o kazkoks krokodilas
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2010 02 21, 14:59)
Sveikos kepėjėlės , turiu prašymą, mačiau pirmame puslapyje daug nuorodų, visų peržiūrėti tikrai nėra kada, gal galėtumėtė pasiūlyti kokių kepinių į kurių sudėtį neįeitų mielės, kiaušiniai, pienas ...
Tada reikia pasidaryti namini rauga, ir bus be mieliu vietoj pieno pilasi vanduo, na o kiausiniu irgi ne i visas duoneles dedama.
laba diena,
mergaites, kas kepet Nataliuncik "Vyru duona" tai koki kieki miltu uzplikot? ar uzplikot visus miltus ir dedat duonkepej neleisdamos atvest? nes man cia tokiu klausimu iskilo kaip daryt?
mergaites, kas kepet Nataliuncik "Vyru duona" tai koki kieki miltu uzplikot? ar uzplikot visus miltus ir dedat duonkepej neleisdamos atvest? nes man cia tokiu klausimu iskilo kaip daryt?
QUOTE(jursim @ 2010 02 21, 15:29)
laba diena,
mergaites, kas kepet Nataliuncik "Vyru duona" tai koki kieki miltu uzplikot? ar uzplikot visus miltus ir dedat duonkepej neleisdamos atvest? nes man cia tokiu klausimu iskilo kaip daryt?
mergaites, kas kepet Nataliuncik "Vyru duona" tai koki kieki miltu uzplikot? ar uzplikot visus miltus ir dedat duonkepej neleisdamos atvest? nes man cia tokiu klausimu iskilo kaip daryt?
gali vien ruginius
[quote=nataliuncik,2010 02 21, 16:36]
gali vien ruginius
[/quote
aciu
Papildyta:
taigi vel reikia patarimo
nusipirkau IKi rupiu ruginiu miltu ir ruginiu miltu, bet kai supyliau tai man jie ne kiek nesiskiria kazi gali but kad cia tie patys, tik pavadinimas skiriasi?
gali vien ruginius
[/quote
aciu
Papildyta:
taigi vel reikia patarimo
nusipirkau IKi rupiu ruginiu miltu ir ruginiu miltu, bet kai supyliau tai man jie ne kiek nesiskiria kazi gali but kad cia tie patys, tik pavadinimas skiriasi?