Vyrų duona
110g rupaus malimo ruginių miltų
315g karšto vandens
45g aliejaus
1 kiaušinis
90g kefyro tirštesnio arba pamažint kiekį
200g ruginių miltų
310g kvietinių miltų
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
1 v.š. kmynų,
1 v.š. sausų mielių
Kepiau su Normal programa, iškilo iki pat viršaus (tik sukrito viršus, vaikas nosį įkišo pažiūrėt) . Labai soti ir korėta, kaip tik tokia, kokia mėgsta vyrai
(foto vyras darė)
Kaip skaniai atrodo
Labai gražiai atrodo. Tiesą sakai, vyram reikia puresnės duonos.
Susigundžiau ir aš pabandyt Terros raugą. Po pirmos dienos pakilo gal dvigubai, pamaitinau šiandien apie pietus, tai jau dabar bando lipt iš stiklainio (dariau iš pusės normos ir į 1 litro stiklainį). Matyt ryt reiks imt naują indą, kad per viršų nebėgtų
QUOTE(irminija @ 2010 02 11, 21:55)
Susigundžiau ir aš pabandyt Terros raugą. Po pirmos dienos pakilo gal dvigubai, pamaitinau šiandien apie pietus, tai jau dabar bando lipt iš stiklainio (dariau iš pusės normos ir į 1 litro stiklainį). Matyt ryt reiks imt naują indą, kad per viršų nebėgtų
vadinasi pas mane su raugu kazkokia mistika vyksta nekyla jis
Nieks nieko nekepa, visos tik raugus auginames
Maniskis tfu tfu tfu kol kas toks kokio reikia...siandien pamaitinau Kiek supratau per nakti turetu paugti, todel su flamiku pazymejau kiek yra
Maniskis tfu tfu tfu kol kas toks kokio reikia...siandien pamaitinau Kiek supratau per nakti turetu paugti, todel su flamiku pazymejau kiek yra
as ir pasizymiu...nesuprantu kame kampas...pirma diena taip graziai iskiles buvo dvigubai o dabar..va per pietus pamaitintas tik vos vos kelis milimetrus paaugo
as kepu
eline balta duonele pusryciam
raugo dar jokio nedariau
Nataliuncik is visu temu susikopinau tavo receptus ir pamasciau kad laikas tau knyga leist
eline balta duonele pusryciam
raugo dar jokio nedariau
Nataliuncik is visu temu susikopinau tavo receptus ir pamasciau kad laikas tau knyga leist
Nerute, o eiline balta tai cia kokia?
Papildyta:
Mano raugas nepakilo ir neapsiburbuliavo per salta? Ka daryt?
Papildyta:
Mano raugas nepakilo ir neapsiburbuliavo per salta? Ka daryt?
QUOTE(Margareta @ 2010 02 11, 23:46)
as ir pasizymiu...nesuprantu kame kampas...pirma diena taip graziai iskiles buvo dvigubai o dabar..va per pietus pamaitintas tik vos vos kelis milimetrus paaugo
Man atrodo, kad perdaug jūs pergyvenat. Juk ruginis raugas tik prmą dieną stipriai pakyla, o kitomis dienomis jei nekyla, tai nereiškia, kad jis nerūgsta. Juk prieš maitinant pamaišius matosi, kad viduj yra daug orinių burbuliukų. Ar Jums nėra taip? Po paskutinio maitinimo jis turėtų būti tik vos vos pasipūtęs su daugybe burbuliukų viduje ir rūgštoku ruginiu kvapu. Jeigu per išeigines dienas iš to raugo kepsit duonytę ir iškils kokių klausimų, jei norėsit, galėsiu į AŽ parašyti savo telefoną, gal galėsiu kuo patarti.
Labas rytas,
Jungiuosi ir aš į būrį duonos kepejėlių , jeigu priimsit
Mokausi duonkepėje kepti duonytę, kol kas gaunasi tik baltą paprastą mielinę duonelę iškepti, kitokių bandžiau kažkaip nesigauna
Va vakra bandžiau, čia radusi receptą su svogūnais ir varškės sūriu, tai neiškilo, bet bėdą suverčiau sausoms mielėms, nes senokai jos gulėjo praplėštu pakeliu , bet nenukabinu nosies, vistiek išmoksiu, daug patarimų čia randu.
Užvakar užmaišiau ruginį raugą, kol kas labai gražiai rūgsta
SB
Jungiuosi ir aš į būrį duonos kepejėlių , jeigu priimsit
Mokausi duonkepėje kepti duonytę, kol kas gaunasi tik baltą paprastą mielinę duonelę iškepti, kitokių bandžiau kažkaip nesigauna
Va vakra bandžiau, čia radusi receptą su svogūnais ir varškės sūriu, tai neiškilo, bet bėdą suverčiau sausoms mielėms, nes senokai jos gulėjo praplėštu pakeliu , bet nenukabinu nosies, vistiek išmoksiu, daug patarimų čia randu.
Užvakar užmaišiau ruginį raugą, kol kas labai gražiai rūgsta
SB
QUOTE(Terra2 @ 2010 02 12, 09:37)
Man atrodo, kad perdaug jūs pergyvenat. Juk ruginis raugas tik prmą dieną stipriai pakyla, o kitomis dienomis jei nekyla, tai nereiškia, kad jis nerūgsta. Juk prieš maitinant pamaišius matosi, kad viduj yra daug orinių burbuliukų. Ar Jums nėra taip? Po paskutinio maitinimo jis turėtų būti tik vos vos pasipūtęs su daugybe burbuliukų viduje ir rūgštoku ruginiu kvapu. Jeigu per išeigines dienas iš to raugo kepsit duonytę ir iškils kokių klausimų, jei norėsit, galėsiu į AŽ parašyti savo telefoną, gal galėsiu kuo patarti.
Mano ruginis su kvietiniu palyginus irgi smarkiai nekyla. Primaitinus dedu jį į šaldytuvą, tai normalu, kad ne balius jam, bet kvietinis ir šaldytuve 2-3 kartus pakyla.
Gal, merginos, miltus pakeiskit, jei vanduo jūsų geras, arba rūgpienio (naminio jogurto) kokio truputuką įpilkit (laktobakterijos ir atlieka visą fermentaciją rauge, o mielės su jom draugauja ir gerai auga rūgštinėje terpėje).