QUOTE(Terra2 @ 2010 02 12, 09:37)
Man atrodo, kad perdaug jūs pergyvenat. Juk ruginis raugas tik prmą dieną stipriai pakyla, o kitomis dienomis jei nekyla, tai nereiškia, kad jis nerūgsta. Juk prieš maitinant pamaišius matosi, kad viduj yra daug orinių burbuliukų. Ar Jums nėra taip? Po paskutinio maitinimo jis turėtų būti tik vos vos pasipūtęs su daugybe burbuliukų viduje ir rūgštoku ruginiu kvapu. Jeigu per išeigines dienas iš to raugo kepsit duonytę ir iškils kokių klausimų, jei norėsit, galėsiu į AŽ parašyti savo telefoną, gal galėsiu kuo patarti.
Mano ruginis su kvietiniu palyginus irgi smarkiai nekyla. Primaitinus dedu jį į šaldytuvą, tai normalu, kad ne balius jam, bet kvietinis ir šaldytuve 2-3 kartus pakyla.
Gal, merginos, miltus pakeiskit, jei vanduo jūsų geras, arba rūgpienio (naminio jogurto) kokio truputuką įpilkit (laktobakterijos ir atlieka visą fermentaciją rauge, o mielės su jom draugauja ir gerai auga rūgštinėje terpėje).