Jau liguistai laukiu pomidoru sejos pradzios . Niekaip negaliu apsispresti kada seti . Ar vasario pabaigoj , ar kovo menesi . Seni zmones sako , jog bus shaltas ir velyvas pavasaris . Pagal literatura geriausi pomidoru daigai sodinimui yra 50 - 60 dienu . Nesinoretu sodint peraugusius ir nekokybiskus sodinukus . Tiesiog didziule dilema .
Pagal sėjos kalendorių vasarį paskutinė diena tinkanti sėjai 25 ,o po to kovą tai tik 19d. labai didelis tarpas, aš planavau kovo pirmą savaitę sėti ,bet kad nėra tinkančios dienos,nors sako kad žiema ir kovą dar pas mus sėdės,tai ir nežinau ką reiks daryti ,o nagai tai jau daba niežti
as niekada neziuriu jokio laiko. Didesni demesi skiriu pomidoru veislems
merginos, ana temute reiktu bent su kokiais balionais pribaigti
Jau baigta Dabar bendrausim čia.
Sveikos gyvos, naujoje temoje .
Noriu pasigirti, kad nusipirkau "Sodo darbų kalendorių" . Ačiū visoms, kurios "užvedė ant kelio" .
Kai tik pradėjau užsiiminėti daržininkyste, visus darbus darydavau pagal mėnulį. Derlium dalindavausi ne tik su giminaičiais, bet ir su kaimynų gyvuliukais . Paskutiniu metu dėl įvairių priežasčių buvau atitolusi nuo daržo, viską dariau "atbulom rankom". Aišku, kad ir derlius buvo atitinkamas . Bet pernai vėl pradėjau sekti, planuoti ir dirbti pagal mėnulio kalendorių ir rezultatai buvo akivaizdūs .
Sėkmės visoms
Noriu pasigirti, kad nusipirkau "Sodo darbų kalendorių" . Ačiū visoms, kurios "užvedė ant kelio" .
Kai tik pradėjau užsiiminėti daržininkyste, visus darbus darydavau pagal mėnulį. Derlium dalindavausi ne tik su giminaičiais, bet ir su kaimynų gyvuliukais . Paskutiniu metu dėl įvairių priežasčių buvau atitolusi nuo daržo, viską dariau "atbulom rankom". Aišku, kad ir derlius buvo atitinkamas . Bet pernai vėl pradėjau sekti, planuoti ir dirbti pagal mėnulio kalendorių ir rezultatai buvo akivaizdūs .
Sėkmės visoms
Gal kuri siuntėtės sėklų ir turit atliekamų? Nors, aišku, be manęs čia pilna norinčių. Mane labiau domintų maži pomidoriukai. Va šiti baltukai labai simtaiški:
http://cgi.ebay.de/W...
Pernai kažkuri buvo įdėjusi nuorodą su svyrančiais pomidorais - vietoje surfinijų tiktų
http://cgi.ebay.de/W...
Pernai kažkuri buvo įdėjusi nuorodą su svyrančiais pomidorais - vietoje surfinijų tiktų
QUOTE(..vijana.. @ 2010 02 01, 14:22)
Dabar ziuriu i viena sejos kalendoriu, rodo palankias dieas vienas, kitam kalendoriui rodo kitas , o galiausiai perkaiciau, kad neverta seti anksciau pomidoru negu kovo menesi, nes galu gale prisiveja anksciau pasodintus, tai ir linkstu prie kovo pradzios, pasilieku seti kovo 6 dina
QUOTE(Casual @ 2010 02 01, 13:24)
merginos, ana temute reiktu bent su kokiais balionais pribaigti
Praeitoj temoj klauset,ar "marmandes" gausiai dera- del derejimo-sakyciau,vidutiniskai - tie pomidorai dideli, bet ju nera labai baisiai daug.. Tiesiog man labai patiko skonis ju. As net ziemai uzsisaldziau saldiklyje situ-ir su dideliu smagumu dabar droziu i visokias picas, padazus ar troskinius