Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas punch adata

Apklausa: Ar esatę girdėję apie punch adatą? (81 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mano pats mėgstamiausias užsiėmimas siuvinėjimas. Labiausiai mėgdavau siuvinėti kryželiu, kol prieš gerus penkis metus mama padovanojo punch adatą. Šios adatos lietuviško vertimo neradau, tad nežinantiems kaip ji atrodo parodysiu paveikslėlių pagalba. Mano pirmoji punch adata atrodo taip:
user posted image

o čia pats pirmasis mano išsiuvinėtas darbelis:
user posted image

Prieš metus iš giminaitės dovanų gavau truputėlį kitokią punch adatą (siuvinėjimo principas toks pat)
user posted image

Dar turiu didele punch adatą daugiau skirtą kilimų siuvinėjimui
user posted image

O dabar šiek tiek apie pačią siuvinėjimo techniką. Įdomu tai, kad geroji siuvinėjimo pusė yra ta, kurią mes pripratę matyti kaip blogąją. Siuvinys gaunasi panašiai kaip kilimas. Galima pasirinkti kilpelės ilgį. Siuvinėjama štai kaip:
user posted image

Būtų labai įdomu sužinoti ar siuvinėjate šia technika Lietuvoje arba užsienyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalija.vilke: 28 sausio 2010 - 19:18
labai idomu ... o kur tokia adata isigyti ? kokie siulai reikalingi ?
Atsakyti
Noriu patikslinti savo balsą- girdėjau ir esu siuvinėjusi, bet dabar nežinau kur tokią galėčiau įsigyti.
Atsakyti
Malonu girdėti, kad yra žmonių žinančių šią adatą. Atvirai pasakius pirmąją mama man nupirko dėvėtų rūbų parduotuvėje, o kitos pirktos užsienyje. Iš tikrųjų kol kas nesidomėjau ar jos parduodamos Lietuvoje, bet manau paieškojus tikrai įmanoma rasti.
Papildyta:
QUOTE(egliuchiux @ 2010 01 28, 19:24)
labai idomu ... o kur tokia adata isigyti ? kokie siulai reikalingi ?

Aš naudoju siuvinėjimo arba storesnius nėrimo siūlus. O kiliminei adatai naudoju plonus mezgimo siūlus.
Atsakyti
Pries keleta metu atisiunciau is JAV tokia kaip tavoji antroji. Kazkaip neuzkabino. Iki siol voliojasi kazkur. blush2.gif
Atsakyti
Per praeitas šv. Vėlykas giminaičiams išsiuntinėjau atvirukus mano pačios siuvinėtus punch adata. Keli pavyzdėliai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas visoms. Aš su tokia adata, būdama 20 metų (tai buvo prieš 25 m) buvau išsiuvinėjusi pagalvėlę. Ji man buvo pati mieliausia, bet susidėvėjo per tiek metų. O ir adatą kažkur pradanginau. Aš ją buvau pirkusi ūkiniam turguj pas tokį meistrelį, jo padarytą. Tais laikais nelabai kur daugiau ir būdavo tokių dalykėlių. Kaip norėčiau įsigyti. Daugiau niekada ir niekur tokių nesu mačiusi. Nesenai klausiau audinių parduotuvėje-nebūna, sako, tokių. O ir siūlų galima visokius likučius sunaudoti. Labai nesunkus šitas siuvinėjimas. Linkiu sėkmės visoms. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 01 30, 16:30)
Labas visoms. Aš su tokia adata, būdama 20 metų (tai buvo prieš 25 m) buvau išsiuvinėjusi pagalvėlę. Ji man buvo pati mieliausia, bet susidėvėjo per tiek metų. O ir adatą kažkur pradanginau. Aš ją buvau pirkusi ūkiniam turguj pas tokį meistrelį, jo padarytą. Tais laikais nelabai kur daugiau ir būdavo tokių dalykėlių. Kaip norėčiau įsigyti.  Daugiau niekada ir niekur tokių nesu mačiusi. Nesenai klausiau audinių parduotuvėje-nebūna, sako, tokių. O ir siūlų galima visokius likučius sunaudoti. Labai nesunkus šitas siuvinėjimas. Linkiu sėkmės visoms. thumbup.gif

Malonu girdėti, kad siuvinėjot šia adata. Tad noriu konsultacijos, kaip Jūs sutvirtinat siūlelius, kad neišsiardytų. Aš tai darbelius, kur klijuoju ant popieriaus ar rėminu paprasčiausiai iš blogosios pusės aptepu pva klijais skiestais su vandeniu. Bet va išsiuvinėjimus pvz ant rankinės ar megztuko vargu ar galima taip sutvirtinti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 01 30, 17:30)
Labas visoms. Aš su tokia adata, būdama 20 metų (tai buvo prieš 25 m) buvau išsiuvinėjusi pagalvėlę. Ji man buvo pati mieliausia, bet susidėvėjo per tiek metų. O ir adatą kažkur pradanginau. Aš ją buvau pirkusi ūkiniam turguj pas tokį meistrelį, jo padarytą. Tais laikais nelabai kur daugiau ir būdavo tokių dalykėlių. Kaip norėčiau įsigyti.  Daugiau niekada ir niekur tokių nesu mačiusi. Nesenai klausiau audinių parduotuvėje-nebūna, sako, tokių. O ir siūlų galima visokius likučius sunaudoti. Labai nesunkus šitas siuvinėjimas. Linkiu sėkmės visoms. thumbup.gif

Zolele, jei nori, galiu tau savo atsiusti. Tikiuosi, kad nieko netruks, nes jau gal trejus metelius ana pas mane voliojasi, tai kad tik nebuciau kokios dalies pametusi, tada bus negerai. blush2.gif Parasyk man i AZ savo adresa ir padarysiu tau dovanele. 4u.gif
Atsakyti
Oi kazkada maciau pas kaimyne,ji su tokia adata kilimus siuvinedavo galima sakyti,ant tokios plastikines medziagos,kaip is maiso kokio.Na visai idomu manau..
Atsakyti
Labas rytas. Kad aš netvirtinau siūlų niekuo. Jie tiesiog taip ir laikydavosi. Ir skalbdavau su skalbianke, niekas neiširo. Na, gal dėl to, kad aš siuvinėjau ne pačiais ploniausiais siūlais. Ir dar, kuo ilgesnė kilputė išsitraukia, tuo geriau laikosi visas darbelis. Aš siuvinėdavau ant tvirto lininio audinio ir tie siūlai tada gerai įkibdavo. Jei siuvinėsi ant kryželiui skirtos medžiagos, darbelis nebus tvirtas, tada gal ir pradeda irti. verysad.gif
Atsakyti
Pries 20met. buvo gana papuleri mirksiukas.gif

As su ja vaikiska pleduka ir pagalveles buvo darius.
Maciau baze.
As naudojau pusiau vilnone,ir medvelniniu. Gaila no neko ne issaugau.

Atsakyti