Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas:
1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos
Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas. Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos
Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas. Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu
Papildyta:
Papildyta:
kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi gal kas patars
Papildyta:
QUOTE(Aissstute @ 2010 01 29, 20:19)
Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas:
1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos
Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas. Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos
Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas. Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
Papildyta:
QUOTE(monikutees @ 2010 01 30, 00:41)
kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu
Papildyta:
Papildyta:
kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi gal kas patars
QUOTE(monikutees @ 2010 01 29, 22:42)
kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu
Papildyta:
Papildyta:
kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi gal kas patars
Papildyta:
Papildyta:
kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi gal kas patars
patariu deti 2 pokelius, kai sumaisysit viska dekit i krepseli celofanini suspauskit, suformuokit ir laikykit kambario temperaturoje maziausiai 2 val.o tada galit i saldytuva.as taip darau.,pas mane gaunasi super
O kaip padaryt tingini su varske kazkur maciau,bet neberandu
senoje temoje yra receptukas, tik nelabai turiu laiko ieskoti
QUOTE(guziukas @ 2010 01 30, 14:22)
O kaip padaryt tingini su varske kazkur maciau,bet neberandu
Paskaityk CIA , Sonatinos varskinis tinginys.
Skanaus!
Sveikos,
as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni? Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase?
Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta
as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni? Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase?
Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta
QUOTE(vavava @ 2010 02 02, 19:31)
Sveikos,
as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni? Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase?
Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta
as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni? Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase?
Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta
na tinginio nedariau su rududu, bet bandziau torta skruzdelyna daryti, tai man rududu neistirpo, gavosi gabaliukais jei darysite su juo, tai dar pieno pilkite puse stiklines
labai skanus tinginys su rududu gaunasi išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 20:18)
na tinginio nedariau su rududu, bet bandziau torta skruzdelyna daryti, tai man rududu neistirpo, gavosi gabaliukais jei darysite su juo, tai dar pieno pilkite puse stiklines
QUOTE(Renacio @ 2010 02 02, 20:24)
labai skanus tinginys su rududu gaunasi išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos
aciu labai uz patarimus..Bet nespejau sulaukti atsakymu ir improvizavau prie puodu , tai rududu labai jau ziauriai nenorejo jungtis su sviestu.. vos priverciau as juos susijungti , tada ipyliau truputi kakavos (tikiuos nepagadinau cia ) dar buvo like kepintu lazdynu riesutu (smulkintu) nuo praejusio kepinio.. zodziu sumaisaiu ir juos su sausainiais.. ir i saldytuva
Ziuresiu kas cia gausis man ryt.. bet manau pienas butu tikrai padejes susijungti jiems lengviau
QUOTE(vavava @ 2010 02 02, 22:19)
aciu labai uz patarimus..Bet nespejau sulaukti atsakymu ir improvizavau prie puodu , tai rududu labai jau ziauriai nenorejo jungtis su sviestu.. vos priverciau as juos susijungti , tada ipyliau truputi kakavos (tikiuos nepagadinau cia ) dar buvo like kepintu lazdynu riesutu (smulkintu) nuo praejusio kepinio.. zodziu sumaisaiu ir juos su sausainiais.. ir i saldytuva
Ziuresiu kas cia gausis man ryt.. bet manau pienas butu tikrai padejes susijungti jiems lengviau
Ziuresiu kas cia gausis man ryt.. bet manau pienas butu tikrai padejes susijungti jiems lengviau
na nezinau ar butu padejas pienas, tiesiog jis butu reikalingas standartui, nes minejote kad turite tik puse rududu, o reikia viso indelio arba stiklines pieno, todel ir siuliau pilti puse stiklines na nezinau kaip juos sujungti, man irgi nepavyko