Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Laba diena.
Iš anksto atsiprašau jei tokia tema buvo, tačiau aš jos neradau.
Kaip iš dangaus nukrito pasiūlymas dirbti. Niekada nesu dirbusi. Kur man dabar eiti ir ka nešti? Kiek žinau į Sodrą, paskambinčiau rytoj ir paklausčiau tačiau nutarus sumažinti pašalpas,pensijas ir t.t rytoj prisiskambint bus tikrai sudėtinga.
Po to lyg į Darbo biržą. Tačiau nesu apsidraudus privalomuoju draudimu, ar galiu į Sodrą eit be jo? Kiek laiko visas šitas procesas trunka? Kokia kaina?
Ačiu smile.gif
Atsakyti
Sena tema,kaip ir pasibaige ax.gif Sena tema
Keliames i nauja 4u.gif

Uiiii doh.gif biski su klaidelem,bet per skubejima blush2.gif
Dovanokit smile.gif
----------------------------------------------------------------------------------------------

Sveiki
Turiu ir as klausimeli tik labiau del vyro.Dirba prekybos centre.Ar vadovas galejo issiusti prasyma apie atleidima is darbo(nutiko sis tas ir buvo liepta iseit is darbo),kai db jau yra jis parases apie isejima atostogoms(uzdaro pard.remontui)
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 28 sausio 2010 - 18:58
QUOTE(Fregata @ 2010 01 28, 11:27)
sveiki,

o kaip apiforminama iseitine, kai zmogus buvo atleistas nesant jo kaltei? ta prasme, turi buti kazkoks dokumentas is imones puses, ar tai prasymas is mano puses, kad skirtkit man priklausancia 2 menesiu iseitine? Ar tiesiog buhaltere ja perves paskutine darbuotojo diena automatiskai?

Tai jeigu atleidimas darbdavio iniciatyva, tai koks dar prašymas? g.gif Darbdavys siūlydamas su jumis nutraukti darbo sutartį, turi nurodyti kažkokį DK straipsnį, o tada jūs jau skaitote tą straipsnį ir arba pasirašot (sutinkat su darbdaviu) arba ne (galit bandyt "diktuoti" savo sąlygas forminant "šalių susitarimą").
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasariukė: 28 sausio 2010 - 13:09
QUOTE(vasariukė @ 2010 01 28, 15:08)
Tai jeigu atleidimas darbdavio iniciatyva, tai koks dar prašymas?  g.gif Darbdavys siūlydamas su jumis nutraukti darbo sutartį, turi nurodyti kažkokį DK straipsnį, o tada jūs jau skaitote tą straipsnį ir arba pasirašot (sutinkat su darbdaviu) arba ne (galit bandyt "diktuoti" savo sąlygas forminant "šalių susitarimą").

atleidimas buvo dabar nebeatsimenu mintinai pagal koki straipsni, bet skambejo "susikloscius ekonominei situacijai ir nesant darbuotojo kaltei". Kaip suprantum, automatiaksi priklauso 2 menesiu iseitine. Bet tame isejime apie darbo sutarties nutraukima iseitine nebuvo nurodyta. o gal ir neturejo but?
Atsakyti
QUOTE(gustomama @ 2010 01 28, 12:44)

Sveiki
Turiu ir as klausimeli  tik labiau del vyro.Dirba prekybos centre.Ar vadovas galejo issiusti prasyma apie atleidima is darbo(nutiko sis tas ir buvo liepta iseit is darbo),kai db jau yra jis parases apie isejima atostogoms(uzdaro pard.remontui)
Aciu uz atsakyma  4u.gif

O man nieks negali atsakyt blush2.gif
Atsakyti
Tokia situacija: darbuotojas dėl tam tikrų priežasčių turbūt visiems numanomų yra parašęs prašymą be datos atleisti iš darbo ir padavęs vadovui.
Ar gali dabar tą prašymą užregistruoti kaip gautą ir vizuoti dėl atleidimo, jei darbuotojas datos užrašyti nesutinka?
Atsakyti
QUOTE(kiuri @ 2010 01 29, 10:06)
Tokia situacija: darbuotojas dėl tam tikrų priežasčių turbūt  visiems numanomų yra parašęs prašymą be datos atleisti iš darbo ir padavęs vadovui.
Ar gali dabar tą prašymą užregistruoti kaip gautą ir vizuoti dėl atleidimo, jei darbuotojas datos užrašyti nesutinka?

užrašys patys tą datą.
žmogaus parašas yra? yra.
viskas.
ar tai teisiu pazeidimas? taip. bet tada reikejo nesutikt toki prasyma rasyt ir pasirasinet jo.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 01 29, 11:11)
užrašys patys tą datą.
žmogaus parašas yra? yra.
viskas.
ar tai teisiu pazeidimas? taip. bet tada reikejo nesutikt toki prasyma rasyt ir pasirasinet jo.

Sakot? g.gif Tada gerai.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kiuri @ 2010 01 29, 12:37)
Sakot?  g.gif Tada gerai.
Ačiū  4u.gif

bet aisku, niekas nedraudia pasiskusti darbo inspekcijai del to, kad verte toki prasyma parasyti. tik reikes irodymu, kad verte (gal tokiu yra daugiau ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(gustomama @ 2010 01 28, 16:47)
O man nieks negali atsakyt blush2.gif

Gali. Atleidimo data bus pirma diena po atostogų.
Atsakyti
Sveikos,

Esu vaiko auginimo atostogose. Noriu isidarbinti i kita imone. Ar galiu nenutraukti atostogu pirmojoje ir testi jas iki sueis vaikui 3 metai? Ir tik tada rasyti pareiskima apie isejima is darbo? Ir tokiu atveju man dar turetu sumoketi atostoginius uz nepanaudotas atostogas? Jei taip, pagal kokias pajamas jos butu skaiciuojamos?

Ar isidarbinant naujoje darbovieteje, jiems nera jokiu kliuciu ar nepatogumu del to, kad as esu VPA?

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2010 01 29, 15:03)
Sveikos,

Esu vaiko auginimo atostogose. Noriu isidarbinti i kita imone. Ar galiu nenutraukti atostogu pirmojoje ir testi jas iki sueis vaikui 3 metai? Ir tik tada rasyti pareiskima apie isejima is darbo? Ir tokiu atveju man dar turetu sumoketi atostoginius uz nepanaudotas atostogas?  Jei taip, pagal kokias pajamas jos butu skaiciuojamos?

Kompensacija už nepanaudotas atostogas priklausys bet kuriuo atveju 4u.gif. Ji skaičiuojama pagal vidutinį paskutinių dirbtų 3-jų mėn. DU.
O atostogauti vienoj įmonėj, tuo pačiu metu dirbant kitoj, įstatymas nedraudžia schmoll.gif. Nebent naujasis darbdavys nesutiktų 4u.gif.
Atsakyti