Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(vytas911 @ 2010 12 06, 17:22)
Skaitau šią jūsų diskusiją ir vis nenoriu savo trigrašio kišti, bet pabandysiu.

Bet čia užsakovas esate Jūs ir jūsų pinigai, negi norite juos taip švaistyti?

Jūsų mintį tikrai supratau. Tačiau aš kalbu apie tai, kad jei visos firmos skelbtų savo sistemų sudedamasias dalis, ką jos gali ir ko negali, tuomet galėtum teisingai lyginti. O dabar vieni bruka vieną dalyka, kiti kitą - pabandyk sulygint. Pvz., geoterminio atveju jau galima sistemas lyginti, nes ten žmonės moka paruošti pasiūlymus. Šiuo atevju KK į žmogų žiūri kaip į visišką kaimietį: ai, toks vis tiek nieko nesupranta, todėl viskas dzin. O be to KK kaimiečiui svarbu tik kaina. Kad KK gali būti ir komfortiška, niekas nenori kalbėti. Tokiu atveju varo apie granulį katilą ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 16:20)
Jūsų žiniai, ši firma daug protingesnė nei atrodo. Jinai prašo ne atstumo iki kamino ar jo pločio (nes tai neseminiai dalykai), o namo konstrukcinės dalies, kad galėtų įvertinti energijos nuostolius. Taip pat klausia kokiu kuriu namą šildysi (šlapiom malkom - šių metų derlius, ar džiovintoms 2-3 metus malkom ar briketais) ir t.t. Tai daug svarbesni dalykai, nei 0,5 m eilinės skardos.
Tada ta firma kristolini rutuli turi arba olaus labai daug uzsivartoja prie kompo. Arba, kaip jau mineta sarlataniskai dar uzmeta visiems atvejams, kad neissimaudyt, jei tektu daryt. nenustebciau jei papildomu darbu po objekto apziuros atsirastu.
Norint gauti realia ir maximaliai pritempta kaina reikia daugiau tikslumo, nei pasiulyt is lubu. bet ka as cia rasineju, jus gi skaityt nemokat ka zmones raso, tik emociju vedina peckeliojat ir Veikme eskaluojat su jos nenusisekusiu namu.

Papildyta:
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 17:41)
O dabar vieni bruka vieną dalyka, kiti kitą - pabandyk sulygint.
Na va, visai uzsivelet. Tai isreiskite savo poreiki, reikalavimus sistemai, tai bant pansius dalykus su panasiu funkcionalumu pateiks. Turesit ka lygint.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 12 06, 17:43)

tik emociju vedina peckeliojat ir Veikme eskaluojat su jos nenusisekusiu namu.

Tikras Lietuvis - VEIKMĖS NAMAS NENUSISEKĘS (dar nusispajuti turėtų tai sakydamas ir kokį riebesnį žodelį įpiršti). Jūs, Dario, geriau tai PN ekspertams pasakykit (čia Evoy skyrelyje).

Mat Veikmė jau trečia PN kepą ir vis nieko gero pagal Dario. Jūs tiems iš PN skyrelio pasakykite, kad ir jie nepastatyts PN ir bandys daug kartų ir vis tiek nieko neišeis. Tai gal tegul ir nebando.

O gerbiamasis apie mano KK tik tiek ir tesugebate pasakyti, kad kaina per didelė. Kur ta kaina per didelė? Konkrečia - kas ir kur per brangiai kainuoja. Suraskit ir parašykit už kiek jūs visas tas pačias sistemas surinktumėte į vieną vietą?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 17:41)
Pvz., geoterminio atveju jau galima sistemas lyginti, nes ten žmonės moka paruošti pasiūlymus. Šiuo atevju KK į žmogų žiūri kaip į visišką kaimietį: ai, toks vis tiek nieko nesupranta, todėl viskas dzin. O be to KK kaimiečiui svarbu tik kaina. Kad KK gali būti ir komfortiška, niekas nenori kalbėti. Tokiu atveju varo apie granulį katilą ir viskas.

geoterminio atveju lengviau viskas suskaičiuojama, nes pagrindiniai kainos "augintojai" yra katilas (kaina aiški), lauko kolektorius su tam tikru kiekiu skysčio (kaina aiški), o aprišimui ir kitoms smulkmenoms pinigėliai santykinai nebedideli, todėl lengviau juos ir įvertinti (arba užsimesti papildomai, kad nebūtų mažai).

Šiaip tokios sistemos su suskaičiuota kaina kokią jūs randate toje firmoje čia jums tikrai niekas nepasiūlys, taip, kad tubūt tema kaip ir baigta smile.gif Galite bandyti eiti per firmas tiesiogiai, bet su tokiais duomenimis kaip jūs norite (malkos, akumuliacinė, automatika ir neapžiūrint vietoje ir nesuderinama konkrečiai ko jūs norite) suskaičiuos, užsimes ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(vytas911 @ 2010 12 06, 17:54)
geoterminio atveju lengviau viskas suskaičiuojama, nes pagrindiniai kainos "augintojai" yra katilas (kaina aiški), lauko kolektorius su tam tikru kiekiu skysčio (kaina aiški), o aprišimui ir kitoms smulkmenoms pinigėliai santykinai nebedideli, todėl lengviau juos ir įvertinti (arba užsimesti papildomai, kad nebūtų mažai).

Šiaip tokios sistemos su suskaičiuota kaina kokią jūs randate toje firmoje čia jums tikrai niekas nepasiūlys, taip, kad tubūt tema kaip ir baigta smile.gif Galite bandyti eiti per firmas tiesiogiai, bet su tokiais duomenimis kaip jūs norite (malkos, akumuliacinė, automatika ir neapžiūrint vietoje ir nesuderinama konkrečiai ko jūs norite) suskaičiuos, užsimes ir tiek.

Ačiū už supratingumą ir nebandymą bėgti nuo diskusijos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 17:59)
Ačiū už supratingumą ir nebandymą bėgti nuo diskusijos.  drinks_cheers.gif

1. Diskusijoje nedalyvavau nes turejau "sarlatanisko" darbo pas zmones kur reikejo paleisti katila.
2. Granulini automatini katila Jums pasiuliau del to kad:
a) Jums visiskai neidomu kaip kas veikia - Jus norite zinoti viena kaina sedint prie pc
is to seka b ) nenoriu rizikuoti ir siulyti Jums pigesni granulini, nes paprasciausiai nesusitvarkysit

3. Paziurekit kiek zmoniu Jums aiskina apie tiksluma, inzinerija ir t.t. - negi visi nori blogo? Zmones aiskina kaip yra - taip ir mes dirbame, nes jeigu siulytume kaip Jums siule - sabloniskai, neturetumeme klientu.

4. Smulkmenos, kurios Jums atrodo juokingos, kaip dumtraukio vamzdzio diametras, kamino aukstis, nezinojimas sedint cia kokie medziagu kiekiai Jums reikalingi, nezinojimas kokio galingumo katilo Jums reikia (speju mano atveju ne 50kW) nera nekompetetingumas - tai yra daroma tam kad po to neturetumet sunkumu JUS (ne mes). Jeigu netikit - palyginkite kaina betkokio katilo kurio galingumas pvz 20kW ir 50kW.

5. Jeigu si sistema, kuria Jums pasiule Jums yra priimtina - imkit, as pasiuliau paprastesni varianta ir tikslesni, nes sitas aprisimas netinka siai schemai, tuo labiau jog pas Jus irasytu daugiau reklaminiu dalyku negu reikalingu, medziagos surasytos, o kur atstumai? kur kiekiai? ir t.t. - cia nepuolimas.

Atsiseskit ir pamastykit
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 16:20)
Jūsų žiniai, ši firma daug protingesnė nei atrodo.

Bet Jūs, Grand, nuo savo kategoriškų pareiškimų protingesnis neatrodot. Greičiau labai atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 12 07, 10:15)
Bet Jūs, Grand, nuo savo kategoriškų pareiškimų protingesnis neatrodot. Greičiau labai atvirkščiai.

Yra taip kad Grand yra teisus ir neteisus.
Kaip vartotojas jis yra teisus - jis gauna tikslia kaina tam momentui.
Taciau, tas netikslumas prasideda tuomet kai pradedami darbai ir arba jis permoka arba papildomai is jo yra darbo metu traukiami pinigai panaudojant frazes "galim sito nedaryti - bet po to nesakyk kad neperspejom..."

Taigi, isikandus frazes "vartotojas visuomet teisus" - ji, kaip nezinanti pradeda "maudyti" smile.gif

Paprastai tokius vartotojus labai lengvai maudo pajunginetojai isiulydami ka tik nori (nori kainos? padarysim maza kaina - bet pasiulysim visai palyginus blogesniu charakteristiku produkta).
Papildyta:
QUOTE(airise @ 2010 12 04, 14:34)
Numatomas kuras malkos,apie anglį negalvojom,bet jei bus tokios žiemos tai gal reikia pagalvot,tik kur jas laikyt nežinau.Dar gal ateityje bus atvestos dujos.
Šildomas plotas apie 170m2,jei neskaičiuoti garažo 40m2,kurį gal reikės bent simboliškai pašildyt kokiu radiatorium

Atsiprasau - per "pjautynes" neatsakiau Jums.

Jeigu pagrindinis kuras butu anglis - siulyciau isigyti smulkiai angliai naudojama katila su bunkeriu bei papildoma kamera keliom malkom.
Tokiu budu turetumete kelias dienas ramias - kol nereiketu pelenu isimti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 07, 10:41)
Yra taip kad Grand yra teisus ir neteisus.
Kaip vartotojas jis yra teisus - jis gauna tikslia kaina tam momentui.
Taciau, tas netikslumas prasideda tuomet kai pradedami darbai ir arba jis permoka arba papildomai is jo yra darbo metu traukiami pinigai panaudojant frazes "galim sito nedaryti - bet po to nesakyk kad neperspejom..."

Taigi, isikandus frazes "vartotojas visuomet teisus" - ji, kaip nezinanti pradeda "maudyti" smile.gif

Aš nesakau, kad esu teisus ir kad tai, ką man pateikė firmą bus 100 proc. pajungimo metu. Puikiai suprantu, kad ir kaina, ir medžiagų kiekiai gali skirtis. Tai neišvengiama, kuomet pateiksiu galutinį namo projektą ir kuomet meistrai atvažiuos į vietą prie dežutės.

Tačiau esmė ta, kad aš šiuo metu projektuoju namą. Tai reiškia, kad noriu susirinkti ir tinkamai numatyti visus parametrus. Vienas tokių - katilės dydis. Tarkim minėtos firmos atveju reikėtų ne mažesnės nei 8,3 kv. katilinės. Priklausomai nuo pakuros atitinkamai keisis ir sandėliavimo patalpos plotas: malkoms reikia daugiau vietos, briketams ar granulėms - mažiau. Geoterminio atveju katilinės patalpa mažėja iki 4 kv. Atkrenta kaminas, sandėliavimo patalpa ir t.t.

Šiuo atveju aš tik renku informaciją, kad galėčiau tinkamai suprojektuoti namo šildymo sistemą. Todėl man tikrai labai įdomu, kokios patalps minimum reikėtų tuo atveju, jei namą šildau granulėmis, kokios patalps sandėliuką reikia numatyti ir t.t. Man taip pat reikalingas toks sprendimas: jei KK (granulės), tai sistema šildymo metu turi paruošti ne šilumą, bet ir karštą vandenį. Kad vasarą nereikėtų jungti 80-100 l virdulio, noriu saulės koletorių. Skaičiuju ir dėlioju kiekvienos sistemos kainas, patalpų dydžius, komfortą, galimus degimus, kuro kokybę, jo prieinamumą, galima brangimą po N metų ir t.t.

Neišvengiamai Lietuva juda link biokuro. Klausimas šiuo atveju ką rinktis: gerai išdžiovintas malkas, granules ar briketus. O gal visgi geotermą. Kitų variantų neturiu, nes neleidžia projektavimo sąlygų sąvadas, detalus, esam infrastruktūra ir t.t.

Atsiprašau jei ką įžeidžiau. Sekmės visiems

Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 07, 13:21)
Aš nesakau, kad esu teisus ir kad tai, ką man pateikė firmą bus 100 proc. pajungimo metu. Puikiai suprantu, kad ir kaina, ir medžiagų kiekiai gali skirtis. Tai neišvengiama, kuomet pateiksiu galutinį namo projektą ir kuomet meistrai atvažiuos į vietą prie dežutės.

Tačiau esmė ta, kad aš šiuo metu projektuoju namą. Tai reiškia, kad noriu susirinkti ir tinkamai numatyti visus parametrus. Vienas tokių - katilės dydis. Tarkim minėtos firmos atveju reikėtų ne mažesnės nei 8,3 kv. katilinės. Priklausomai nuo pakuros atitinkamai keisis ir sandėliavimo patalpos plotas: malkoms reikia daugiau vietos, briketams ar granulėms - mažiau. Geoterminio atveju katilinės patalpa mažėja iki 4 kv. Atkrenta kaminas, sandėliavimo patalpa ir t.t.

Šiuo atveju aš tik renku informaciją, kad galėčiau tinkamai suprojektuoti namo šildymo sistemą. Todėl man tikrai labai įdomu, kokios patalps minimum reikėtų tuo atveju, jei namą šildau granulėmis, kokios patalps sandėliuką reikia numatyti ir t.t. Man taip pat reikalingas toks sprendimas: jei KK (granulės), tai sistema šildymo metu turi paruošti ne šilumą, bet ir karštą vandenį. Kad vasarą nereikėtų jungti  80-100 l virdulio, noriu saulės koletorių. Skaičiuju ir dėlioju kiekvienos sistemos kainas, patalpų dydžius, komfortą, galimus degimus, kuro kokybę, jo prieinamumą, galima brangimą po N metų ir t.t.

Neišvengiamai Lietuva juda link biokuro. Klausimas šiuo atveju ką rinktis: gerai išdžiovintas malkas, granules ar briketus. O gal visgi geotermą. Kitų variantų neturiu, nes neleidžia projektavimo sąlygų sąvadas, detalus, esam infrastruktūra ir t.t.

Atsiprašau jei ką įžeidžiau. Sekmės visiems

Kadangi projektuojat - pasakykit koki sildoma plota planuojat, t.y. kiek m2?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti