QUOTE(perlitap @ 2011 01 18, 00:53)
Ingredientai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. miltelių
3 - 4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Gaminimas:
Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti supilti pieną ir išmaišyti. miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis panaši į koldūnų tešlą. daugiau negu nurodyta geriau nes papločiai gausis labai Net jeigu tešla ir prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 2 valandas).
Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.