Sveikos mamytes. Noriu pasiteirauti, gal kuri nors gaminat eklerus? Ne saldzius. Kokius idarus dedat? Kaip tesla gaminat? Tokia, kaip plikytiem?
QUOTE(Awdrute @ 2010 01 18, 19:18)
Sveikos mamytes. Noriu pasiteirauti, gal kuri nors gaminat eklerus? Ne saldzius. Kokius idarus dedat? Kaip tesla gaminat? Tokia, kaip plikytiem?
Tesla tokia pati, tik aisku be cukraus O idaras gali buti koks tik sauna i galva: pikantiska misraine, rukyta zuvis su majonezu, smulkintas kumpis su suriu ir majonezu ir t. t. ir pan.
"Tigro salotos"
Reikės:
virtų bulvių,
virtų morkų,
rūkytos ar virtos vištienos,
raudono svogūno ar poro,
šv.agurko,
druskos,
pipirų,
majonezo,
puošimui-dž. slyvų ar alyvuogių, virtų kiaušinių, mažo gabalėlio dešrelės.
Daržoves supjaustome ar sutarkuojame, dedame sluoksniais, pabarstome druska, pipirais, patepame majonezu, ant viršaus dedame smulkiai sutarkuotas virtas morkas, ir puošiame
Receptuką nusižiūrėjau iš rusiško forumo
Reikės:
virtų bulvių,
virtų morkų,
rūkytos ar virtos vištienos,
raudono svogūno ar poro,
šv.agurko,
druskos,
pipirų,
majonezo,
puošimui-dž. slyvų ar alyvuogių, virtų kiaušinių, mažo gabalėlio dešrelės.
Daržoves supjaustome ar sutarkuojame, dedame sluoksniais, pabarstome druska, pipirais, patepame majonezu, ant viršaus dedame smulkiai sutarkuotas virtas morkas, ir puošiame
Receptuką nusižiūrėjau iš rusiško forumo
QUOTE(daivaP @ 2010 01 19, 00:50)
Itariu, kad labai skanu, kadangi visi produktai man labai patinkantys reiks namie isbandyt
QUOTE(nesuper @ 2010 01 18, 20:23)
Tesla tokia pati, tik aisku be cukraus O idaras gali buti koks tik sauna i galva: pikantiska misraine, rukyta zuvis su majonezu, smulkintas kumpis su suriu ir majonezu ir t. t. ir pan.
Į eklerų tešlą cukraus dedasi nedaug , tešla nebūna saldi , todėl galima jo iš receptūros ir neišimt
DaivaP, grazi nuotraukyte ir receptukas puikus
Praeitoj temoj patiko zuvis krienu tesloje, ismeginsiu
Praeitoj temoj patiko zuvis krienu tesloje, ismeginsiu
QUOTE(*Nerutė * @ 2010 01 19, 09:40)
Į eklerų tešlą cukraus dedasi nedaug , tešla nebūna saldi , todėl galima jo iš receptūros ir neišimt
As nededu visai o i plikytus sausainiukus be idaro dedu ir gana nemazai
labai netikėtai malonų įspūdį palikusios (ne tik man,bet ir visiems ragavusiems) sluoksniuotos su vištiena ir vynuogėm salotos
nemėgstu majonėzinių, riebių salotų...ir dėl šitų buvau nusiteikusi gan skeptiškai,bet kadangi prisiskaičiau daug gerų atsiliepimų,tai nutariau išbandyti...ir ne be reikalo
rašysiu,kaip dariau aš:
iškloti dubenį salotų lapais (negailėkit )
sluoksnis vištienos krūtinėlės supjaustytos (kepiau visą vištą,tai nuo jos ir ėmiau.originale nurodyta apkepti su kariu)
majonezas (ėmiau gerą,nerūgštų Daumantų be konservantų ir maišiau per pusę su natūtaliu jogurtu)
2-3 virti kiaušiniai (tarkavau per smulkią tarką)
majonezas plonai
tada nuo savęs dar smulkiai pripjasčiau kelis salotų lapus
smulkiai tarkuotas sūris
majonėzas
sauja apkepintų suskaldytų migdolų
paskutinis sluoksnis: per pusę perpjautos vynuogės.geriausia,aišku,išimti sėklas.labai svarbu,kad vynuogės būtų saldžios
sluoksnių nekartojau.primygtinai patarčiau nei vieno ingridiento neišmesti.valgyti kartu su salotų lapais.labai subtilaus,malonaus,nekasdieniško skonio salotos be to,neprastai atrodo ant stalo
skanaus
nemėgstu majonėzinių, riebių salotų...ir dėl šitų buvau nusiteikusi gan skeptiškai,bet kadangi prisiskaičiau daug gerų atsiliepimų,tai nutariau išbandyti...ir ne be reikalo
rašysiu,kaip dariau aš:
iškloti dubenį salotų lapais (negailėkit )
sluoksnis vištienos krūtinėlės supjaustytos (kepiau visą vištą,tai nuo jos ir ėmiau.originale nurodyta apkepti su kariu)
majonezas (ėmiau gerą,nerūgštų Daumantų be konservantų ir maišiau per pusę su natūtaliu jogurtu)
2-3 virti kiaušiniai (tarkavau per smulkią tarką)
majonezas plonai
tada nuo savęs dar smulkiai pripjasčiau kelis salotų lapus
smulkiai tarkuotas sūris
majonėzas
sauja apkepintų suskaldytų migdolų
paskutinis sluoksnis: per pusę perpjautos vynuogės.geriausia,aišku,išimti sėklas.labai svarbu,kad vynuogės būtų saldžios
sluoksnių nekartojau.primygtinai patarčiau nei vieno ingridiento neišmesti.valgyti kartu su salotų lapais.labai subtilaus,malonaus,nekasdieniško skonio salotos be to,neprastai atrodo ant stalo
skanaus
Larissa, labai sudomino Jūsų salotos, per Velykos bus išbandytos
[quote=Larissa,2010 01 19, 14
Larissa -paliko gerą įspūdį, jos turėtų būti labai jau gaivios.
Tačiau iškilo klausimukas,ar galima nedėti majonezo o jogurtą maišyti su garstyčiomis{labai vengiu majonezo}
Larissa -paliko gerą įspūdį, jos turėtų būti labai jau gaivios.
Tačiau iškilo klausimukas,ar galima nedėti majonezo o jogurtą maišyti su garstyčiomis{labai vengiu majonezo}
regna,jei jau labai nenorit majonezo,tai galima pabandyti vien su jogurtu..geriausia būtų įdėti porą šaukštų grietinės dėl konsistencijos,trupuį druskos ir cukraus,kad nugesintum tą jogurto rūgštelę,prieskoninių žolelių kokiu neutralių o dėl garstyčių labai abejoju...nebent laaabai mažai ir ne tų aštriųj.
jei bandysi-parašyk čia įdomu,kaip gausis
jei bandysi-parašyk čia įdomu,kaip gausis