QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 05, 18:49)
Jei pakildinsi mielės su pienų ir cukrumi, greičiau tešlą pakils
o-pa-pa, tu dariai pagal mano receptą batoną ir neiškilo?
as negaliu sakyt kad neiskilo,nes vidus nebuvo toks na kaip padas susmeges,jis buvo koretas.labiau sakyciau kad norma net ne pusei kepaliuko o trecdalio,man ji iskepus buvo aukscio sulyg mentelem,niekaip nesuprantu kas cia ivyko
QUOTE(norali @ 2010 01 05, 18:50)
Sveikos
o-pa-pa as balta paprasta batonine duona kepu tokia: (jos receptukas mano duonkepes instrukcijoje buvo, kaip pirmosios duonos pabandymui
)
350 vandens (as daznai pilu piena)
2a.s. druskos
2v.s. cukraus
2 v.s. aliejaus (as ipilu ir daugiau)
2v.s. pieno milteliu (jei pili vandeni)
600g miltu
1,5s mieliu (jei kartais ipilu 2s, iseina labai koreta duona)
kepu 1 programa, nustacius 1kg svori ir gaunasi labai nemazas kepalas iki pat virsaus iskyla
o-pa-pa, o gal mieles jau "nudukusios"
kai baiginejau savo senasias man duonele lyg ir maziau pakildavo, pries naujus papirkau nauju, tai iskyla daug geriau
mieles dejau is naujai praplesto pakiuko
QUOTE(Margareta @ 2010 01 05, 21:07)
labas o-pa
kalausimas pirmas kokius miltus naudoji? duonai reikia pirmos rusies miltu. ir antra ar su mielem viskas tvarkoj?
as kepu sita
a la "Toste"
250 ml vandens (pilu daugiau pieno ir truputi vandens)
30 g sviesto (idedu daugiau)
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus (as desu 1-1.5 v.š.)
380 g miltų (idedu dali rupiu kvietiniu)
1,5 a.š. sausų mielių
Sveika Margareta
miltai mano kvietiniai,auksciausios rusies 550D
aj,kazkoks "bugas" gavosi ir tiek,nieko tokio bandysiu dar :)Vat pagal toki pati recepta kaip taviskis ir kepiau.Galvoju dar gal cia del to kad dejau ne sviesta o pyliau alyvuogiu aliejaus