[quote=SuperBaba,2009 12 29, 20:21]Issikepiau natalounciko atrodo...surio duona---mmmm skonis
kaip skaniai atrodo
QUOTE(Rasma @ 2009 12 29, 17:29)
Parduotuvėse ant miltų pakuočių taip ir rašo 'rupūs kvietiniai miltai', 'ruginiai miltai' (jie rupūs ir taip, papildomai nerašo to žodelio), bet galima ir pagal skaičius
Kodėl gi? Rašo, rupūs ruginiai miltai, pvz., tokius gamina Ustukių malūnas, Kauno grūdai.
Papildyta:
O, sakykite, kokį sūrį dedate į tą Sūrio duoną? Ar tinka Rokiškio, pvz.?
Merginos, mane sudomino kiaušinių milteliai. Kur juos perkate ir kokia kg. kaina?
SB, šauniai gavosi
Junda, dėk stipresnio kvapo/skonio, man išvis, patinka su mėlynom pelėsiais
Upė, dar nieko nežinom, laukiam iš Lung naujienų
Junda, dėk stipresnio kvapo/skonio, man išvis, patinka su mėlynom pelėsiais
Upė, dar nieko nežinom, laukiam iš Lung naujienų
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 29, 09:23)
Sveikutės!
Noriu pasidalinti vienu atrastu ir išbandytu būdu, kad ruginė duonelė nesigautų kieta("kaip plyta"). Vietoj paprasto vandens ar šiaip kokių skysčių, aš pilu mineralinį gazuotą vandenį. Duona gaunasi minkštesnė ir švelnesnė. Ir dabar kepu tokią "kiš-miš" ruginę duoną su sėmkom, moliūgo sėklom, sezamu, ožrage. Duonkepėje įjungiau 3 programą(mano Kenwood 350), bet jaučiu, kad likus 0,45val iki ciklo pabaigos, išjungsiu viską ir užbaigsiu orkaitėje kepti. Na, nepykit už tuos svaičiojimus, bet gazuotą vandenį pabandykite, nenusivilsite!
Noriu pasidalinti vienu atrastu ir išbandytu būdu, kad ruginė duonelė nesigautų kieta("kaip plyta"). Vietoj paprasto vandens ar šiaip kokių skysčių, aš pilu mineralinį gazuotą vandenį. Duona gaunasi minkštesnė ir švelnesnė. Ir dabar kepu tokią "kiš-miš" ruginę duoną su sėmkom, moliūgo sėklom, sezamu, ožrage. Duonkepėje įjungiau 3 programą(mano Kenwood 350), bet jaučiu, kad likus 0,45val iki ciklo pabaigos, išjungsiu viską ir užbaigsiu orkaitėje kepti. Na, nepykit už tuos svaičiojimus, bet gazuotą vandenį pabandykite, nenusivilsite!
alio.... MB ur aįš garbinam tavo plikytą....psidalink ir RUGINE..a?
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 29, 10:25)
jos visos trys viename pajamiau, issiusiu
vardS, pavarde, tevo vards, pinkods, sąskaitos nr man į až. Tašks.
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 29, 10:46)
kaip priedas nes ne miltai ieina, bus man is atminties rasyt
sudetis:
skaldytos saulegrazos, rugiu GRUDAI , linu semenys
uoj tiesa CUKATUS perku irgi :
sudetis:
skaldytos saulegrazos, rugiu GRUDAI , linu semenys
uoj tiesa CUKATUS perku irgi :
a kur cukatus dedi?
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 29, 11:18)
gerai gerai viska supratai jo pirkau turiu, bandysiu tik nzn kada, butinai parasysiu
QUOTE(gi2lux @ 2009 12 29, 20:20)
sveikutės,
patyrusios kepėjėlės gelbėkit
sudejau į duonkepę kepti duonele pagal šitą receptą tik vietoj kvietinių, sudėjau ruginius miltus ar verta bandyti kepti kąnors ar geriau imti tešlą lauk ir daryti iš naujo?
patyrusios kepėjėlės gelbėkit
sudejau į duonkepę kepti duonele pagal šitą receptą tik vietoj kvietinių, sudėjau ruginius miltus ar verta bandyti kepti kąnors ar geriau imti tešlą lauk ir daryti iš naujo?
as tai meginciau kept
QUOTE(ratuto @ 2009 12 29, 22:31)
a kur cukatus dedi?
i keksa
Ratuto issiusiu maz ryt, pasistengsiu jei eiles dideles nebus, del viso kito nebludyk
BABA labai skanu atrodo nuoroda imesk recepto
BABA nukopinta
maisau rugine , palikt zadu per nakt kilt blogai gal
maisau rugine , palikt zadu per nakt kilt blogai gal
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 29, 23:23)
gerai Ruginei reikia daugiau laiko pakilt
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 29, 23:23)
o rugine su raugu naminiu ar su mielem? as su raugu palieku visada per nakti
QUOTE(ratuto @ 2009 12 29, 23:31)
alio.... MB ur aįš garbinam tavo plikytą....psidalink ir RUGINE..a?
mielai
Mano "KIŠ-MIŠ"
350gr rupių ruginių miltų
200kvietinių miltų(812 Šiaulių malūno visada perku)
410 ml mineralinio gazuoto vandens
3v.š. aliejaus
5a.š.pieno miltelų
1,5a.š druskos
1v.š.cukraus
1a.š.sausų mielių
1a.š baziliko
sezamo, saulegražų, moliūgo(po 3a.š. kiekvienų sėklų+žiupsnelis ožragės grudelių. Prieš beriant po signalo į duonkepę, viską paskrudinau sausoje keptuveje).
Pagal eiliškumą, supyliau skysčius, sudėjau persijotus miltus, į kampus, kad nesiliestų- druska, cukrus, mielės ir pieno milteliai.
Kepiau su 3 programa( Kenwood 350). Tešla gaunasi visai ne kieta, tiesa, man pasirodė, kad bus kietota, tai aš dar dapyliau 1v.š. aliejaus ir apie 2 šaukštus gazirovkės. Minkėsi be pagalbos. Likus 1,5val. iki pabaigos ciklo, išėmiau mentelę.
Skanaus! VISOMS KEPĖJĖLĖMS SKANIŲ IR DARBŠČIŲ NAUJŲJŲ METŲ, O JŪSŲ ANTROSIOMS PUSĖMS TIGRIŠKO APETITO!
Terra2 kokį mineralinį pilat? Ir dar kilo klausimas kaip vadinasi ta 3 programa, nes mano ne Kenwood duonkepė.